onsdag 28 juli 2010

Toshiba Satellite M645 Recension

Toshiba Satellite M645 Recension
av Jerry Jackson - 2010/07/28

Toshiba Satellite M640 och M645 har en 14-tums bärbar dator med fast prestanda och en snygg design till en blygsam pris. Som föräldrar och elever redskap upp för back-to-school säsongen, gör Satellite M640 nedan överst på din inköpslista? Fortsätt läsa för att se vad vi tycker om detta Core i5-utrustade modell med NVIDIA-grafikkort.

Vår granskning enhet av Toshiba Satellite M640 (M645-S4055) kommer med följande funktioner:

  • 14-tums 720p (1366x768) display med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium (64-bitars)
  • Intel Core i5 450M (2.40GHz)
  • Nvidia GeForce 330M grafikkort w / 1GB GDDR3 dedikerat minne (Optimus omkopplingsbar grafik)
  • 4GB DDR3 RAM
  • 500GB 5400RPM hårddisk (Toshiba MK5065GSX)
  • 802.11b/g/n trådlöst
  • Slot-loading DVD SuperMulti (+ / - Double Layer) med Labelflash
  • Garanti: 1-Yr delar och arbete, 1-års batteritid
  • 6-cells Li-ion batteri (48 Wh) och 75W strömadapter
  • Vikt: 5,26 £
  • Mått: 13,3 x 9,1 x 1,12-1,45 inches
  • Pris som konfigurerad: $ 1,049.99 ($ ​​719 start pris)

Toshiba Satellite m645
Bygg och Design
Satellite M640/M645 är den senaste generationen av multimedia anteckningsböcker från Toshiba och är utformad för att erbjuda en perfekt balans mellan prestanda och stil. Vid första anblicken är utformningen av M645 ganska traditionella med skulpterade kanterna, en blandning av släta och texturerade glansiga plast, och några attraktiva LED accent belysning. Exteriören är täckt i vad Toshiba kallar "Fusion X2 Slutför i Charcoal." Personligen, jag kallar det svart blank plast med en strukturerad "kedjan" mönster tryckt i ytan för att hjälpa dölja fingeravtryck och smuts. Trots den fåniga marknadsföring namnet för målgång, jag måste ge Toshiba kredit här. Den texturerade kedjan mönstret ger dig moderna utseendet på blanka plast, men ser inte ut som en hemsk magnet för fläckar, smuts eller vad en student spill på en bärbar dator.


Toshiba Satellite m645
Utbyggnaden kvalitet M645 är mycket bra med en hållbar huvud chassi som inte gnäller knaka eller böja även under betydande tryck. Skärmen gångjärn är lite lös, vilket gör det lätt att öppna den bärbara datorn med en hand, men också gör det lätt att oavsiktligt flytta skärmen om du stöter den bärbara datorn. Medan vi är på ämnet skärmen ger skärmen locket inte lika mycket skydd som vi skulle vilja. Om du trycker på baksidan av skärmen medan datorn är igång ser du tydliga snedvridningar på själva skärmen. Dessutom placerar mer än en tung lärobok på skärmen locket gör att locket att böja inåt skarpt mot skärmen ... tyder på att skärmlocket inte erbjuder mycket skydd.


Toshiba Satellite m645
Den nedre delen av den bärbara datorn innehåller två tillgång plattor för RAM, trådlösa kortet och hårddisken. Trots att de flesta som köper konsumenter multimedia bärbara datorer inte utför uppgraderingar, gjorde Toshiba ingenjörer är mycket lätt att få in denna laptop. Du behöver bara ta bort en skruv för att komma åt hårddisken och en skruv för att komma till RAM och trådlösa kortet.


Skärm och högtalare
Den M645 har en 14-tums skärm med LED-bakgrundsbelysning och ett bildförhållande på 16:9. Den övergripande kvaliteten på displayen är "mycket bra" i den smala vertikal betraktningsvinkel sweet spot. Bakgrundsbelysningen är jämn och ljus, är kontrasten skarp och färgerna är bra men färgerna är lite varm på standardinställningarna. Om det finns en enda självklar fråga det måste vara de smala vertikala betraktningsvinklar. Medan de horisontella betraktningsvinklar (från sidan) är nästan perfekt, färgerna blir överexponerad sett från ovan och avsevärt inverteras och förvrängd sett underifrån. Om du använder denna laptop för färg-exakt redigering måste du vara säker på att du tittar på skärmen rakt framifrån.

Toshiba Satellite m645 Toshiba Satellite m645
Toshiba Satellite m645 Toshiba Satellite m645

Displayen är 1366x768 upplösning är en standardupplösning för vanliga bärbara datorer. Den horisontella upplösningen är tillräcklig, men endast 768 bildpunkter lodräta avståndet innebär en hel del bläddra medan du surfar på Internet och bara tillräckligt med utrymme för att visa ungefär hälften av en sida i ett Microsoft Word.

Toshiba Satellite m645
Satelliten M645 funktioner harman / kardon märkta stereohögtalare ligger precis ovanför tangentbordet. Dessa högtalare ger ett utmärkt utbud av toppar, mellantoner och dalar med förvånansvärt rik bas för en bärbar dator utan en dedikerad subwoofer. Eftersom dessa högtalare är placerade ovanför tangentbordet som de direkta ljudet uppåt och mot användaren. En annan punkt värd att nämna är Toshibas "Sleep-and-Music"-funktionen som låter dig isten på musik från din MP3-spelare genom dessa fantastiska bärbara högtalare även när din bärbara dator är avstängd i viloläge. Hörlursuttaget ger också en stor, brusfritt anslutning för externa högtalare eller hörlurar.

Toshiba Satellite m645
Tangentbord och pekplatta
Den fullstort tangentbord med LED-bakgrundsbelysning på M645 funktioner chiclet-stil nycklar som är lyhörd och ger lite extra avstånd för att förhindra skrivfel. Nycklarna är stora och platt och har en glansig konsistens som visar fläckar från huden oljor över tiden. Det finns ingen märkbar flex om du använder stora tryck tangenterna i mitten av brädet. En enstaka knapptryckningar är tyst med nästan ingen "klick-klack" ljud medan du skriver, gör det till ett utmärkt val för anteckningar i ett klassrum eller kontor mötesrum. Tangentbordet har också dedikerade multimedia tangenter ovanför tangentbordet och dedikerade Home, End, Page Up och Page Down.

Toshiba Satellite m645
Till Synaptics TouchPad är en ganska trevligt med en matt textur som ger mjuk markörrörelser. De pekplatta förare ger utmärkt precision och minimal fördröjning med en rad alternativ. Detta är en multi-touch pekplatta med anpassningsbara gester och övergripande denna pekplatta fungerar precis som du vill ha en pekplatta för att arbeta. Dock pekplattknapparna har mycket grunt feedback med måttligt höga klick när du trycker på knapparna.


Hamnar och funktioner
Satelliten M645 har en stort utbud av portar - vilket gör denna laptop en av de mer "framtidssäkra" 14-tums bärbara datorer Vi har nyligen granskats. Du får två USB 2.0-portar och en combo eSATA / USB 2,0-port om du vill använda snabba externa lagringsenheter. I M645 har också dubbla video ut portar: en VGA-anslutning för old school projektorer och HDMI för nya bildskärmar och HDTV. Ännu viktigare, omfattar M645 en ExpressCard-kortplats så att du kan uppgradera denna laptop med USB 3,0 portar om du behöver dem. Samtliga bilder beskrivningar vänster till höger.

Toshiba Satellite m645
Vänster sida: Kensington-lås, två USB 2.0-portar, Ethernet och optisk enhet

Toshiba Satellite m645
Höger sida: ExpressCard-kortplats, ljud uttag, HDMI, combo eSATA / USB 2,0-port, VGA, värme vent och Power Jack

Toshiba Satellite m645
Fram: mediekortläsare (SD / MMC / MS) och ljus aktivitet

Toshiba Satellite m645
Tillbaka: Inget

Prestanda och Benchmarks
Toshiba Satellite M640/M645 erbjuder fasta övergripande prestanda tack vare en kombination av sin Core i5-processor, 4 GB RAM, och Nvidia-grafik. Intel Core i5 450Mprocessor är en av de trevligare Core i5 processorer som finns på marknaden och ger en trevlig liten uppsving under andra 14-tums bärbara datorer utrustade med långsammare Core i3 och i5-processorer. Ärligt talat, är Toshiba Satellite M645 en av de bästa resultaten 14-tums bärbara datorer vi har granskat.

Tyvärr hjälper den långsamma Toshiba hårddisk inte i termer av de syntetiska prestandatester. I test efter test enskilt svagaste länken i form av prestanda var Toshiba hårddisk. Gör det här anteckningsboken plågsamt långsam? Nej Är det hindrar den här bärbara datorn från att krossa konkurrensen? Om du vill ha bästa möjliga prestanda från denna laptop skulle jag rekommendera att ersätta hårddisken med en snabbare modell eller en SSD om du vill extrem prestanda.

NVIDIA GeForce 330M-grafik liknar de diskreta grafikkort som finns i den populära Alienware M11x , så Satellite M645 är en fullt kapabel spelautomat. Tja, med några mindre irritationsmomenten. Först lägger långsamma hårddisk som jag tidigare nämnt flera förseningar under nivå och karta laddningstider i spel. Det andra i spelet bildhastighet var ibland lite långsammare när du spelar spel som Mass Effect 2 och Dragon Age: Origins ... men skillnaden var bara några bildrutor per sekund. Eftersom Toshiba har en snabbare processor, kan jag bara anta att den marginellt sämre spelprestanda beror den långsamma enheten och bristen på spel optimering finns i Alienware bärbara datorer.

Oavsett, kan Satellite M645 klarar fortfarande mest moderna spel på den ursprungliga 1366x768 skärmupplösning och tack vare Nvidia Optimus-teknik här anteckningsboken växlar automatiskt mellan Intel integrerad grafik (för längre batteritid) och Nvidia dedikerad grafik (för bättre video-och spelprestanda ). Du behöver inte oroa dig för att trycka på några extra knappar för att få ut det bästa av denna laptop.

Wprime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):


PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):


PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Toshiba M645 gör ett mycket bra jobb som producerar låg värme och buller. Den självjusterande fläkthastigheter brukar ligger långt under vad du kan höra i ett tyst rum, och värmen flödar ut ur ventilen på höger sida. Placeringen av ventilen kan bry människor som använder högerhänta externa möss, eftersom den bärbara datorn trycker värmen ut var din hand är sannolikt belägen. Den enda andra uppenbara hot spot på denna bärbara dator är på botten intill värme vent. I allmänhet förblir M645 mycket "knä vänlig" så länge du undviker området kring värme ventilen.

Batterilivslängd
I "balanserad" energisparläge med 75% skärmens ljusstyrka, varade Satellite M645 i fyra timmar och nio minuter non-stop användning medan du surfar på Internet och med hjälp av en ordbehandlare. Detta är ganska bra för en bärbar dator med ett lager 6-cells batteri, men vi ser fler och fler bärbara datorer med denna nivå av prestanda levererar fem timmar eller mer kontinuerlig körning, så vi skulle behöva kalla detta "genomsnitt." Som sagt, batteriet räcker ännu längre om du sänker skärmens ljusstyrka och ibland låta systemet gå i vila. Självklart, om du kör program som betonar processorn, hårddisken eller Nvidia-grafik kan du förvänta batteritiden sjunka ännu lägre.

Slutsats
Toshiba Satellite M645 är en imponerande 14-tums bärbar dator med en nästan perfekt balans av allt du vill ha i en back-to-school laptop. Starta konfigurationer prissatta på bara $ 720 att göra den här anteckningsboken ett mycket bra värde. Denna högre-end konfiguration, kostar $ 1.050, är ​​lite dyrare än vi föredrar (vi skulle vilja se det för mindre än $ 1.000). Ändå erbjuder Toshiba mycket anteckningsbok för ett rimligt pris i detta paket.

De enda två områden där Satellite M645 misslyckats med att möta eller överträffa våra förväntningar var skärmlocket skydd och hårddiskens prestanda. Eftersom denna laptop var klart utformad med studenter i åtanke, vill vi se en hållbar lock (studenter inte alltid försiktig med bärbara datorer). Den långsamma hårddisken förmodligen inte kommer att vara en fråga för den överväldigande majoriteten av användarna, men om du vill få bästa möjliga prestanda från denna laptop det verkligen behöver en snabbare enhet.

Bottom line, trots några mindre frågor, gör Toshiba Satellite M645 ett utmärkt val för studenter som söker en 14-tums laptop och vill ha den "bästa valuta för sina pengar."

Fördelar:

  • Attraktiv design
  • Utmärkt prestanda
  • Stora tangentbord

Nackdelar:

  • Svag skydd för skärmen
  • Lite dyrt som konfigurerats


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar