måndag 26 juli 2010

ASUS K42J recension

ASUS K42J recension
Jerry Jackson - 7/26/2010

ASUS K42J är den senaste i K-serien av prisvärda bärbara datorer. Denna 14-tums bärbar dator har en högpresterande Intel Core i5-processor, diskret grafik med Nvidia Optimus-teknik, och en startpunkt pris under $ 900. Är detta den perfekta back-to-school laptop? Läs vidare för att ta reda på.

Vår granskning enhet av ASUS K42J (K42JC-A1) har följande specifikationer:

  • 14-tums 720p (1366x768) skärm med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium (64-bitars)
  • Intel Core i5 430M (2.27GHz)
  • Nvidia GeForce 310M-grafikkort w / 1 GB dedikerat minne (Optimus växlingsbar grafik)
  • 4GB DDR3 1066MHz RAM
  • 500 GB 7200rpm hårddisk
  • 802.11n trådlös
  • DVD Super Multi-enhet
  • Två års garanti w / ett år oavsiktlig täckning
  • 6-cells Li-ion batteri (10.8V, 4400mAh, 47Wh)
  • Vikt: £ 5,01
  • Mått: 13.7 x 9.4 x 1.5 inches
  • MSRP: $ 899,99 ($ ​​880 gatupris)

Bygg och Design
Den K42J har en traditionell notebook design och form som liknar den föregående generationen ASUS K40IN. Med andra ord, det ser ut som en ganska tråkig kaffe brun anteckningsbok utan mycket flare. Den bärbara datorn har en blandning av matt svart, halvblank bruna och svarta och blanka bruna och svarta plast. Alla hörn och kanter är rundade för att ge den bärbara datorn en mjukare look och texture pekplatta och handledsstöd ger K42J en trevlig känsla. Den blanka lock Skärmen har en subtil präglade design som replikerar det mönster som används på handlovsstöden, men totalt vi pratar om en mycket ren, enkel bärbar design.


Utbyggnaden kvalitet K42JC-A1 är typiskt för de flesta av ASUS konsument-grade bärbara datorer som vi har granskat. Den totala chassi styrka är bra med några specifika områden av plast flex eller knarrande ljud. Den interna chassiram motstår tryck ganska bra och skärmen gångjärn ger en god balans mellan motstånd (inte alltför fast och inte för löst). Lockets skärmen rör flex under hård press, men även när betydande tryck appliceras på baksidan av skärmen finns det inga uppenbara krusningar eller snedvridningar på skärmen.


I botten av den bärbara datorn innehåller två accessplattor för RAM och hårddisken. ASUS tekniker naturligtvis förstå att de flesta konsumenter som köper en mainstream anteckningsbok som detta inte kommer att uppgradera mycket (om något) utanför RAM och hårddisk. Ja, vi brukar vilja ha mer tillgång till den bärbara datorns interna, men majoriteten av de människor som köper denna laptop förmodligen inte kommer att bry sig.


Skärm och högtalare
Den K42JC-A1 har en 14-tums skärm med LED-bakgrundsbelysning och en bildförhållandet 16:9. Den övergripande kvaliteten på displayen är "mycket bra" inom den snäva betraktningsvinkel sweet spot. Ljusstyrka, kontrast och färg är alla ganska bra. Om det finns en enda självklar fråga det måste vara de smala vertikala betraktningsvinklarna. Även de horisontella betraktningsvinklar (från sidan) är nästan felfri, färgerna blir överexponerad när de ses från ovan och kraftigt inverterad och förvrängs när de ses underifrån. Om du använder denna laptop för färg-exakt redigering måste du vara säker på att du tittar på skärmen rakt framifrån. Bakgrundsbelysningen verkar också något ojämn med starkare ljus som kommer från botten av skärmen i vår enhet.

Displayen har 1366x768 upplösning är en standardupplösning för vanliga bärbara datorer. Den horisontella upplösningen är tillräcklig, men endast 768 bildpunkter vertikalt utrymme innebär en hel del att bläddra medan du surfar på Internet och bara tillräckligt med utrymme för att visa ungefär hälften av en sida i ett Microsoft Word.

Den K42J har Altec Lansing-högtalare placerade under handlovsstöden vänd framåt på den främre kanten av den bärbara datorn. Trots varumärket Altec Lansing, gjorde dessa högtalare inte levererar exceptionell ljudkvalitet. Sång låter lerig och förvrängda, och högtalarutgången viktas tungt mot toppar med inga riktiga mellantoner eller bas att prata om. Om du vill ha kvalitet ljud ur denna bärbara dator kommer du verkligen måste ta hänsyn till externa högtalare eller hörlurar. Hörlursuttaget ger en stor, brusfritt anslutning för alternativa högtalare.

Tangentbord och pekplatta
Den fullstort tangentbord på K42J fullstort tangentbord har Chiclet stil nycklar som är lyhörda och ger lite extra mellanrum för att undvika stavfel. Tangenterna är stora och platt och har en matt struktur, som kan bära med tiden. Det finns ingen märkbar flex om du tillämpar ett betydande tryck på tangenterna i mitten av brädet. En enstaka knapptryckningar är tysta med de mjukaste möjliga "klick-klack" ljud medan du skriver, vilket gör det trevligt för anteckningar i ett klassrum eller kontor mötesrum. Tangentbordet saknar dedikerade multimedia nycklar, men piltangenterna dubbel som mediaknappar när den används med funktionsknappen.

ELAN pekplattan är en blandning av gott och ont. Den texturerade ytan ger utmärkt grepp för hands men pekplattan lider uppenbara eftersläpning. Detta är en multi-touch touchpad med anpassningsbara gester, men medioker lyhördhet gör att använda pekplattan mindre än idealisk. Avsaknaden av en särskild rullningsområde är också irriterande. Pekplattan knapparna har mycket grunt återkoppling med högljudda klick när du trycker på knapparna.


Hamnar och funktioner
Den K42J är ett steg upp från tidigare K-serien bärbara datorer i form av urvals porten. Den K42JC-A1 tillför välbehövlig HDMI-port, men vi skulle ändå vilja se tillägg av ett Expresscard för att göra denna laptop lite mer framtidssäker. En enkel Expresscard skulle ha gjort det möjligt att uppgradera K42J med USB 3.0 ... en potentiellt viktig funktion eftersom USB 3.0 börjar dyka upp i fler och fler bärbara datorer. Alla bild beskrivningar är från vänster till höger.


Vänster sida: Kensington-lås, värme vent, VGA-ut, HDMI, två USB 2.0-portar, och hörlursuttag


Höger sida: DVD-enhet, USB 2.0-port, Ethernet, och vägguttag


Front: Högtalare, media kortläsare (SD / MMC / MS)


Tillbaka: Inget

Prestanda och Benchmarks
Den K42JC-A1 erbjuder goda övergripande prestanda tack vare kombinationen av dess Core i5-processor, 4 GB RAM, och snabb 500GB hårddisk. NVIDIA GeForce 310M diskret grafik hjälper också i applikationer som stödjer CUDA genom att dra nytta av GPU för att snabba upp prestanda. Summan av kardemumman är att denna laptop är mer än kapabla att hantera vardagliga uppgifter och ännu mer intensivt program som Adobe Photoshop och Adobe Premiere.

Intel Core i5 430Mprocessor är en av de lägre nivå Core i5-processorer och endast ger en blygsam ökning under Core i3 modeller som 330M används i Dell Inspiron 14 (1464). Som sagt, är ganska bra för en 14-tums bärbar dator prestanda i denna prisklass.

Grafikprestanda från Nvidia GeForce 310M är mycket bra för att spela typiska online-pusselspel eller äldre första person shooters, men förvänta dig inte att spela nyare spel som Mass Effect 2 eller Modern Warfare 2. Som sagt, grafiken är starka nog för lätta spel och CUDA-kapabla grafik hjälper påskynda vissa program. Tack vare Nvidia Optimus-teknik, växlar den här bärbara datorn automatiskt mellan Intels integrerade grafik (för längre batteritid) och Nvidia dedikerad grafik (för bättre video-och spelprestanda). Du behöver inte oroa dig för att trycka några extra knappar för att få ut det bästa av denna laptop.

WPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):


PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):


PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den K42J gör ett utmärkt jobb att hantera värme och buller. De självjusterande fläkthastigheter stanna i allmänhet långt under vad man kan höra i ett tyst rum, och systemet förblir sval vid beröring överallt utom värme avgaser (som är att vänta). Den enda gången vi märkte hög värme nivåer var när vi betonade notebook med utökad spel, och även då det enda hot spot var runt värme avgaser.

Kort sagt, om du letar efter en någorlunda kraftfull bärbar dator som inte blir för varmt, kan ASUS K42JC-A1 vara ett bra val.

Batteritid
I balansläge med 75% ljusstyrka, den K42JC-A1 varade i fyra timmar och tre minuter medan du surfar på Internet och med hjälp av en ordbehandlare. Det är ganska bra för en bärbar dator med ett lager batteri, men vi ser fler och fler bärbara datorer med denna nivå av prestanda levererar fem timmar eller mer kontinuerlig körning, så vi skulle behöva kalla detta "genomsnitt." Självklart, om du kör program som belastar processorn, hårddisken, eller Nvidia-grafik kan du räkna med att batteritiden att sjunka ännu lägre.

Slutsats
ASUS K42J erbjuder en fin balans mellan god byggkvalitet, solid prestation, och en fin uppsättning funktioner. Intel Core i5-processor, Nvidia-grafik med Optimus-teknik, och en trevlig hårddisk gör detta en av de bättre som utför vanliga 14-tums bärbara datorer som vi har granskat. Som sagt, skulle den genomsnittliga design, genomsnittlig skärm, och genomsnittlig batteritid resultera i färre försäljning under det back-to-school shopping säsong.

Kort sagt, är ASUS K42JC-A1 en bra vanlig bärbar dator som är perfekt för studenter eller allmänt bruk runt huset, men det finns inte mycket som sticker ut för att göra denna bärbara dator mer attraktiv för konsumenterna.

Fördelar:

  • Bra byggkvalitet och tangentbord
  • Automatiskt växlingsbar grafik
  • Bra resultat med måttlig värme

Nackdelar:

  • Genomsnitt skärm
  • Genomsnittlig batteritid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar