onsdag 28 juli 2010

Toshiba Satellite M645 recension

Toshiba Satellite M645 recension
Jerry Jackson - 2010/07/28

Toshiba Satellite M640 och M645 har en 14-tums bärbar dator med solid prestanda och en snygg design till ett blygsamt pris. Som föräldrar och elever ladda för back-to-school säsongen, gör Satellite M640 nedan högst upp på din inköpslista? Fortsätt att läsa för att se vad vi tycker om detta Core i5-utrustad modell med Nvidia diskret grafik.

Vår granskning enhet av Toshiba Satellite M640 (M645-S4055) kommer med följande funktioner:

  • 14-tums 720p (1366x768) skärm med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium (64-bitars)
  • Intel Core i5 450M (2,40 GHz)
  • Nvidia GeForce 330M-grafikkort w / 1GB GDDR3 dedikerat minne (Optimus växlingsbar grafik)
  • 4GB DDR3 RAM
  • 500GB 5400RPM hårddisk (Toshiba MK5065GSX)
  • 802.11b/g/n trådlös
  • Slot-Loading DVD Supermulti (+ / - Double Layer) med Labelflash
  • Garanti: 1-Yr Delar och arbete, 1 års batteri
  • 6-cells litiumjonbatteri (48 Wh) och 75W nätadapter
  • Vikt: £ 5,26
  • Mått: 13.3 x 9.1 x 1,12 till 1,45 tum
  • Pris som konfigurerad: $ 1,049.99 ($ ​​719 utropspris)

Toshiba Satellite M645
Bygg och Design
Satellite M640/M645 är den senaste generationen av multimedia bärbara datorer från Toshiba och är utformad för att ge en perfekt balans mellan prestanda och stil. Vid första anblicken är ganska traditionella med skulpterade kanter, en blandning av släta och texture glansiga plast, och några attraktiva LED accent belysning utformningen av M645. Utsidan är täckt av det som Toshiba kallar "Fusion X2 Slutför i Charcoal." Personligen, jag kallar det svart blank plast med en texturerad "kedja" mönster tryckt på ytan för att dölja fingeravtryck och smuts. Trots den dumma marknadsföringsnamn för målgång, jag måste ge Toshiba kredit här. Den texturerade kedjan mönstret ger dig den moderna utseendet på blanka plast men ser inte ut som en hemsk magnet för fläckar, smuts, eller vad en elev spiller på en bärbar dator.


Toshiba Satellite M645
Den byggkvalitet på M645 är mycket bra med en slitstark huvudchassi som inte gnäller, knarra, eller flex även under betydande tryck. Gångjärnen Skärmen är lite lös, vilket gör det lätt att öppna den bärbara datorn med en hand, men också gör det lätt att av misstag flytta skärmen om du stöter den bärbara datorn. Medan vi är på ämnet på skärmen, inte locket skärmen inte ger lika mycket skydd som vi skulle vilja. Om du trycker på baksidan av skärmen när den bärbara datorn är igång så ser uppenbara snedvridningar på själva skärmen. Dessutom, placera mer än en tung lärobok på locket skärmen gör att locket böjs inåt skarpt mot skärmen ... vilket tyder på att locket skärmen inte ger mycket skydd.


Toshiba Satellite M645
I botten av den bärbara datorn innehåller två accessplattor för RAM, trådlösa kortet och hårddisken. Trots att de flesta som köper konsument multimedia bärbara datorer inte utför uppgraderingar, är mycket lätt att komma in i den här laptop Toshibas ingenjörer gjort. Du behöver bara ta bort en skruv för att komma åt hårddisken och en skruv för att komma till RAM och trådlöst kort.


Skärm och högtalare
Den M645 har en 14-tums skärm med LED-bakgrundsbelysning och en bildförhållandet 16:9. Den övergripande kvaliteten på displayen är "mycket bra" i den smala vertikal betraktningsvinkel sweet spot. Bakgrundsbelysningen är jämn och ljus, är kontrasten skarp och färgerna är bra men färgerna är lite varm på standardinställningarna. Om det finns en enda självklar fråga det måste vara de smala vertikala betraktningsvinklarna. Även de horisontella betraktningsvinklar (från sidan) är nästan felfri, färgerna blir överexponerad när de ses från ovan och kraftigt inverterad och förvrängs när de ses underifrån. Om du använder denna laptop för färg-exakt redigering måste du vara säker på att du tittar på skärmen rakt framifrån.

Toshiba Satellite M645 Toshiba Satellite M645
Toshiba Satellite M645 Toshiba Satellite M645

Displayen har 1366x768 upplösning är en standardupplösning för vanliga bärbara datorer. Den horisontella upplösningen är tillräcklig, men endast 768 bildpunkter vertikalt utrymme innebär en hel del att bläddra medan du surfar på Internet och bara tillräckligt med utrymme för att visa ungefär hälften av en sida i ett Microsoft Word.

Toshiba Satellite M645
Satellite M645 har harman / kardon märkesstereohögtalare som ligger strax ovanför tangentbordet. Dessa högtalare ger ett utmärkt utbud av toppar, mellantoner och dalar med förvånansvärt rik bas för en bärbar dator utan en dedikerad subwoofer. Eftersom dessa högtalare är placerade ovanför tangentbordet de direkta ljud upp och mot användaren. En annan punkt värd att nämna är Toshibas "Sömn-och-musik"-funktionen som låter dig isten på musik från din MP3-spelare genom dessa fantastiska bärbara högtalare även när din bärbara dator är avstängd i viloläge. Hörlursuttaget ger också en stor, statisk-fri anslutning till externa högtalare eller hörlurar.

Toshiba Satellite M645
Tangentbord och pekplatta
Den fullstort tangentbord med LED-bakgrundsbelysning på M645 har Chiclet stil nycklar som är lyhörda och ger lite extra mellanrum för att undvika stavfel. Knapparna är stora och platt och har en glänsande konsistens som visar fläckar från huden oljor över tiden. Det finns ingen märkbar flex om du tillämpar ett betydande tryck på tangenterna i mitten av brädet. En enstaka knapptryckningar är tyst med nästan ingen "klick-klack" ljud medan du skriver, vilket gör det till ett utmärkt val för anteckningar i ett klassrum eller kontor mötesrum. Tangentbordet har också dedikerade multimediaknappar ovanför tangentbordet och hängivna hem, slut, sida upp och sida ner tangenterna.

Toshiba Satellite M645
Synaptics pekplatta är ett ganska trevligt med en matt textur som ger exakt pekarrörelse. Pekplattan förare ger utmärkt noggrannhet och minimal fördröjning med en rad alternativ. Detta är en multi-touch touchpad med anpassningsbara gester och övergripande denna pekplatta fungerar precis som du vill ha en touchpad för att arbeta. Men pekplattknappar har mycket grunt återkoppling med måttligt höga klick när du trycker på knapparna.


Hamnar och funktioner
Satellite M645 har ett stort utbud av portar - att göra denna laptop ett av de mer "framtidssäker" 14-tums bärbara datorer vi har nyligen granskat. Du får två USB 2.0-portar och en combo eSATA / USB 2.0-port om du vill använda snabba externa lagringsenheter. Den M645 har också dubbla video ut portar: en VGA-anslutning för old-school-projektorer och HDMI för nya bildskärmar och HDTV. Ännu viktigare, omfattar M645 en Expresscard-kortplats så att du kan uppgradera denna laptop med USB 3.0-portar, om du behöver dem. Alla bild beskrivningar är från vänster till höger.

Toshiba Satellite M645
Vänster sida: Kensington-lås, två USB 2.0-portar, Ethernet och optisk enhet

Toshiba Satellite M645
Höger sida: Expresscard-kortplats, ljudutgångar, HDMI, combo eSATA / USB 2.0-port, VGA-, värme-vent och vägguttag

Toshiba Satellite M645
Front: Media kortläsare (SD / MMC / MS) och aktivitetslampor

Toshiba Satellite M645
Tillbaka: Inget

Prestanda och Benchmarks
Toshiba Satellite M640/M645 erbjuder fasta övergripande prestanda tack vare kombinationen av dess Core i5-processor, 4 GB RAM, och Nvidia-grafik. Intel Core i5 450Mprocessor är en av de trevligare Core i5-processorer för närvarande på marknaden och ger en fin liten uppsving under andra 14-tums bärbara datorer utrustade med långsammare Core i3 och i5-processorer. Ärligt talat, är Toshiba Satellite M645 en av de bäst presterande 14-tums bärbara datorer som vi har granskat.

Tyvärr gör den långsamma Toshiba hårddisk inte hjälpa i termer av de syntetiska prestandatester. I test efter test den enskilt svagaste länken i form av prestanda var Toshiba hårddisk. Gör det här anteckningsboken plågsamt långsam? Nej Är det hindra denna bärbara dator från att krossa konkurrenterna? Om du vill ha bästa möjliga prestanda från denna laptop skulle jag rekommendera att byta ut hårddisken med en snabbare modell eller en SSD om du vill ha extrem prestanda.

NVIDIA GeForce 330M-grafik liknar de diskret grafik som finns i den populära Alienware M11x , så Satellite M645 är en fullt kapabel spelmaskin. Tja, med några smärre irritationsmoment. För det första, den långsamma hårddisken som jag tidigare nämnt lägger till flera förseningar under nivå och kartladdningstider i spel. För det andra, in-game frame rates var ibland lite långsammare när man spelar spel som Mass Effect 2 och Dragon Age: Origins ... men skillnaden var bara några bilder per sekund. Eftersom Toshiba har en snabbare processor, kan jag bara anta att det marginellt sämre spelprestanda beror på den långsamma enheten och bristen på speloptimering som finns i Alienware bärbara datorer.

Oavsett kan Satellite M645 fortfarande hantera de flesta moderna spel på native 1366x768 upplösning och tack vare Nvidia Optimus-teknik här anteckningsboken växlar automatiskt mellan Intels integrerade grafik (för längre batteritid) och Nvidia dedikerad grafik (för bättre video-och spelprestanda ). Du behöver inte oroa dig för att trycka några extra knappar för att få ut det bästa av denna laptop.

WPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):


PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):


PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Toshiba M645 gör ett mycket bra jobb som producerar låg värme och buller. De självjusterande fläkthastigheter brukar bo långt under vad man kan höra i ett tyst rum, och värmen strömmar ut ur ventilen på höger sida. Placeringen av ventilen kan besvära människor som använder högerhänta externa möss, eftersom den bärbara datorn skjuter värma på var din hand är sannolikt belägen. Den enda andra uppenbara hot spot på den här bärbara datorn är längst ner till höger bredvid värmeventilen. I allmänhet förblir M645 mycket "lap vänlig" så länge du undviker området runt värmeventilen.

Batteritid
I "balanserad" energisparläge med 75% ljusstyrka, Satellite M645 varade i fyra timmar och nio minuter av non-stop användning medan du surfar på Internet och med hjälp av en ordbehandlare. Det är ganska bra för en bärbar dator med ett lager 6-cellsbatteri, men vi ser fler och fler bärbara datorer med denna nivå av prestanda levererar fem timmar eller mer kontinuerlig körning, så vi skulle behöva kalla detta "genomsnitt." Som sagt, kan batteriet ännu längre om du sänker ljusstyrkan på skärmen och ibland låta systemet gå i vila. Självklart, om du kör program som belastar processorn, hårddisken, eller Nvidia-grafik kan du räkna med att batteritiden att sjunka ännu lägre.

Slutsats
Toshiba Satellite M645 är en imponerande 14-tums bärbar dator med en nästan perfekt balans av allt du vill ha i en back-to-school laptop. Start konfigurationer kostar bara $ 720 gör den här bärbara datorn ett mycket bra värde. Denna högre-end konfiguration, kostar $ 1050, är ​​lite dyrare än vi föredrar (vi skulle vilja se den för mindre än $ 1000). Ändå erbjuder Toshiba mycket bärbar dator för ett rimligt pris i det här paketet.

De enda två områden där Satellite M645 misslyckats att möta eller överträffa våra förväntningar var skärmlocket skydd och hårddiskprestanda. Eftersom denna laptop var klart utformad med studenter i åtanke, vill vi se en varaktig lock (elever är inte alltid försiktig med bärbara datorer). Den långsamma hårddisken förmodligen inte kommer att vara ett problem för de allra flesta användare, men om du vill få bästa möjliga prestanda från denna laptop det verkligen behöver en snabbare enhet.

Bottom line, trots några mindre frågor, gör Toshiba Satellite M645 ett utmärkt val för studenter som letar efter en 14-tums bärbar dator och vill ha den "bästa valuta för sina pengar."

Fördelar:

  • Tilltalande design
  • Utmärkt prestanda
  • Stora tangentbord

Nackdelar:

  • Svagt skydd för skärmen
  • Lite dyrt som konfigurerats

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar