fredag 30 juli 2010

ASUS U33JC Bamboo omdöme

ASUS U33JC Bamboo omdöme
Jerry Jackson - 7/30/2010

ASUS är inte främmande när det gäller innovativ laptop utformning, och den nya 13-tums ASUS U33JC-A1 är det senaste tillskottet till företagets attraktiva "Bamboo-serien." Ja, när vi säger "Bamboo" menar vi här bärbara datorn är täckt av trä skyddas av en slitstark yta. Om du är i marknaden för en elegant utseende bärbar dator med en Intel Core i3-processor, Nvidia diskret grafik och imponerande batteritid, förtjänar ASUS U33JC en mycket närmare titt.

Vår granskning enhet av ASUS U33JC (U33JC-A1) kommer med följande funktioner:

  • 13,3-tums 720p (1366x768) skärm med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium (64-bitars)
  • Intel Core i3 370M (2,40 GHz)
  • Nvidia GeForce 310M-grafikkort w / 1GB GDDR3 dedikerat minne (Optimus växlingsbar grafik)
  • 4GB DDR3 RAM 1066MHz
  • 500GB 5400RPM hårddisk
  • 802.11b/g/n trådlös och Bluetooth
  • 8-cells Li-ion batteri (5600mAh)
  • Vikt: £ 4,54
  • Mått: 12.9 x 9.3 x 1 tum
  • Pris som konfigurerad: $ 999,00

ASUS U33JC Bamboo
Bygg och Design
ASUS har länge varit känt för att utforma bärbara datorer som bryter den traditionella formen av bärbara datorer. Heck, det är företaget som utvecklade världens första "doftande" bärbara datorer för några år sedan. ASUS Bamboo-serien är en annan av de intressanta ASUS mönster som förtjänar lite uppmärksamhet.

I en värld full av tråkiga plast-och metallegerings bärbara datorer, insåg ASUS potentialen överklagande av trä med en hög finish. Företagets senaste tillskottet till sin Bamboo-serien är den 13-tums U33JC. Detta lyxiga fokuserade laptop pcaks en ny Core i3-processor och NVIDIA dedikerad grafik med Optimus automatisk växling mellan energibesparande integrerad grafik och högpresterande diskret grafik. Som om inte det vore nog, har ASUS USB 3.0 och Intels trådlösa displayteknik allt för bara $ 1000.


ASUS U33JC Bamboo

Den byggkvalitet på U33JC är mycket bra med en fast huvudhöljet som inte gnäller, knarra, eller flex även under betydande tryck. Gångjärnen Skärmen är fint och tätt, vilket gör det lite svårt att öppna den bärbara datorn med en hand, men också hjälper till att hålla skärmen där du vill ha den. Medan vi är på ämnet på skärmen locket skärmen funktioner bambu beklädnad med en mörkbrun finish som ger gott om skydd. Vi spillde kaffe på locket och släppte nätadaptern om det men allt vi hade att göra var att torka av locket med en fuktig trasa och det såg så gott som ny.

Medan vi är på ämnet av locket på skärmen, vill jag fästa er uppmärksamhet på en liten design funktion som förtjänar mycket större beröm: webbkameran sekretessfiltret. De två-megapixel webbkamera med på U33JC kanske inte verkar vara något speciellt vid första anblicken, men om man tittar närmare du kommer att märka en enkel plastskjutreglaget med orden "ON" och "OFF" tryckt på vardera sidan. Skjut omkopplaren till "ON" och webbkameran är tillgänglig för användning när som helst. Skjut omkopplaren till "OFF" och en enkel plast fliken glider över kameralinsen hindrar någon från att se dig.

ASUS U33JC Bamboo ASUS U33JC Bamboo

Ja, du kan öppna Enhetshanteraren i Windows och avaktivera webbkameran helt om du är orolig för privatlivet, men denna enkla på / av-knapp gör det mycket enklare att använda använda webbkameran för videochattar och inaktivera webbkameran när du inte använder den. Oavsett om det är perversa hackare eller övernitiska skoldistrikt, har vi sett många nyhetsrapporter om människor som använder webbkameror för att spionera på människor utan deras vetskap. Den personliga integriteten filtret är ett enkelt sätt att lösa detta säkerhetsproblem och sätta tillbaka kontrollen i händerna på PC-användaren.


ASUS U33JC Bamboo
Den nedre delen av den bärbara datorn innehåller en enda åtkomstplatta för RAM, trådlösa kortet och hårddisken. Visst, de flesta som köper en lyxig bambu-täckt notebook förmodligen inte kommer att göra uppgraderingar. Men ändå, om du vill lägga till mer RAM-minne (det U33JC kan uppgraderas till 8 GB) eller en ny hårddisk eller SSD, är allt du behöver göra är att ta bort två skruvar för att få det att hända. ASUS var också vänlig nog att placera en plast skyddande klistermärke över serienummer klistermärke och Windows 7 nyckel så dessa viktiga siffror inte kommer att smitta av sig med tiden.


Skärm och högtalare
Den 13,3-tums skärm på U33JC-A1 har LED-bakgrundsbelysning och en bildförhållandet 16:9. Än en gång, ger vi den här skärmen en "mycket bra" betyg inom den snäva vertikal betraktningsvinkel sweet spot. Bakgrundsbelysningen är jämn och ljus, är kontrasten skarp och färgerna är bra på standardinställningarna. Den enda uppenbara problemet med skärmen är de smala vertikala betraktningsvinklarna. Även de horisontella betraktningsvinklar (från sidan) är nästan felfri, färgerna blir överexponerad när de ses från ovan och kraftigt inverterad och förvrängs när de ses underifrån. Om du använder denna laptop för färg-exakt redigering måste du vara säker på att du tittar på skärmen rakt framifrån.

ASUS U33JC Bamboo ASUS U33JC Bamboo
ASUS U33JC Bamboo ASUS U33JC Bamboo

Displayen har 1366x768 upplösning är en standardupplösning för vanliga bärbara datorer. Den horisontella upplösningen är tillräcklig, men endast 768 bildpunkter vertikalt utrymme innebär en hel del att bläddra medan du surfar på Internet och bara tillräckligt med utrymme för att visa ungefär hälften av en sida i ett Microsoft Word.

ASUS U33JC har stereohögtalare som ligger strax nedanför handflatan vilar på botten framkant anteckningsbok. Högtalarna låter helt fantastiska när datorn vilar på en hård yta som ett skrivbord som ljudet studsar upp från skrivbordet och mot användaren. Tyvärr är ljudet inte så bra om du använder den här bärbara datorn som en "laptop." I NotebookReview.com testlabb som vi brukar kalla nedåtvända högtalare "grenen högtalare" eftersom de direkt ljud vid knät snarare än öronen. Om du använder U33JC i knät kan du räkna med ljudet att låta dova och förvrängd mot benen. På en lyckligare anteckning, ger hörlursuttaget en stor, statisk-fri anslutning till externa högtalare eller hörlurar.

ASUS U33JC Bamboo
Tangentbord och pekplatta
Den Chiclet-liknande tangentbord på U33JC är inte en av de bättre tangentbord jag sett på en ASUS bärbar dator. Varje knapp lider av svag (sörjig) återkoppling och mitten av tangentbordet visar några flex under hård typning press. Det finns inga dedikerade multimedia nycklar, men piltangenterna tjänar dubbel plikt som media kontroller när det används med funktionen (fn). På den ljusa sidan, är varje tangent lägenhet med en fin matt textur och lite extra mellanrum för att undvika stavfel. Återigen, eftersom nycklarna är mosig du behöver inte oroa dig för mycket "klick-klack" ljud när du skriver. Ändå är det skriva buller där och är ganska högt om du råkar vicka nycklarna något medan du skriver.

ASUS U33JC Bamboo
Synaptics pekplatta är ett ganska trevligt med samma bambu som täcker som handlovsstödet. Pekplattan förare ger utmärkt noggrannhet och minimal fördröjning med en rad alternativ. Pekplattan knapparna är dolda under en "rocker bar" och har en ytlig press med hörbart "klick" när man trycker. Det största problemet jag hade med denna pekplatta var den tunna pekplatta knappraden i kombination med den extremt känsliga pekplattan. Markören ofta hoppade över skärmen medan jag använder styrplattan för att jag skulle klicka pekplattan knappen med min tumme och kanten av min tumme rörde pekplattan ... göra markören oavsiktligt flyttas till den nedre kanten av skärmen.


Hamnar och funktioner
ASUS U33JC har ett stort urval av portar för en 13-tums bärbar dator. ASUS ger dig två USB 2.0-portar, en USB 3.0-port (som är bakåtkompatibel med USB 2.0), Ethernet, två video ut portar, ett media kortläsare och dubbla ljudingångar. Det enda som saknas är en Expresscard-plats, men jag är villig att förlåta denna underlåtenhet sedan ASUS medföljande USB 3.0 på denna laptop. Den U33JC saknar också en optisk enhet, men sedan de senaste tre bärbara datorer jag har ägt inte har inkluderat en optisk enhet, jag är inte orolig. Dock kan detta vara ett problem för människor som gillar att titta på DVD under en flygning.

En annan intressant tillskott till portarna och funktioner på U33JC är Intel Wireless Display (Wi-Di)-teknik. Wi-Di gör att du trådlöst överföra video från din bärbara dator till en HDTV-eller datorbildskärm - förutsatt HDTV eller bildskärm antingen har en Wi-Di-adapter eller har inbyggd Wi-Di för att ta emot den trådlösa videosignalen som kommer från den bärbara datorn .

Här är en snabbgenomgång av de portarna på denna laptop:

ASUS U33JC Bamboo
Vänster sida: Värme vent, VGA-ut, HDMI-utgång, en USB 2.0-port.

ASUS U33JC Bamboo
Höger sida: Media kortläsare, ljudutgångar, en USB 3.0-port, Ethernet, vägguttag och säkerhetskabelhålet.

ASUS U33JC Bamboo
Front: Aktivitets lampor

ASUS U33JC Bamboo
Tillbaka: Inget

Prestanda och Benchmarks
När det gäller rå prestanda, är ASUS U33JC-A1 lite av en blandad kompott. Intel Core i3 370M-processor på 2,40 GHz ger gott om hästkrafter för att köra vanliga applikationer och multitasking samtidigt som strömförbrukningen relativt låg. Den 4 GB systemminne gör att du kan köra flera program samtidigt utan alltför mycket av en avmattning och 500 GB hårddisk har gott om plats för ditt mediabibliotek (även om hårddisken är inte särskilt snabbt).

Den verkliga nyheten, på gott och ont, är det Nvidia diskret grafik.

Alla som har läst några av de första recensionerna av ASUS U33JC-A1 på andra platser har förmodligen sett dramat fokuserat på spelprestanda. Närmare bestämt den nya U33JC-A1 med Nvidia GeForce 310M-grafik underpresterar jämfört med den äldre U30JC-A1 både i 3DMark syntetiska spelriktmärken och i verkliga speltester. Detta trots det faktum att den äldre U30JC-A1 har halva mängden dedikerat minne som den nya U33JC Bamboo.

Det kan visserligen vara ett bekymmer för gamers, men genomsnittskonsumenten behöver inte oroa sig alltför mycket. Nvidia skapat en ny version av GeForce 310M som sänkte klockor något från 625MHz till 606MHz och samtidigt öka frame buffer storlek från 512 till 1 GB. Minnet klockan kvar på 790MHz. Nvidia hävdar att skillnaden i klockfrekvens skulle bara resultera i en prestandaförändring på ca 3% i några enstaka fall, och kommer att kompenseras med förar förbättringar genom Nvidia Verde drivrutinen. Tyvärr bestämde ASUS att köra minnet klockan i U33JC-A1 vid 667 MHz istället för 790MHz för att öka batteriets livslängd.

Detta innebär i verkliga världen använder det U33JC Bamboo kan fortfarande spela spel som World of Warcraft på den infödda skärmupplösning på 1366x768, men nyare första person shooter spel som Left 4 Dead eller Resident Evil 5 är inte särskilt spelbara. Ändå, med tanke på hur svag grafiken är i många 13-tums bärbara datorer, det U33JC-A1 fortfarande gör ett bra jobb.

Det enda som verkligen brytt oss om U33JC var införandet av för mycket bloatware. Det finns 19 extra bloatware ikoner på skrivbordet i Windows när du slår på den bärbara datorn. Det är 19 fler än det behöver vara. Det finns nära 90 processer som körs i bakgrunden när du startar Windows ... det helt enkelt inte borde vara så mycket grejer som pågår i bakgrunden.

WPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):


PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):


PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
ASUS U33JC Bamboo gör ett hyggligt jobb att styra värme och buller. De självjusterande fläkthastigheter brukar bo långt under vad man kan höra i ett tyst rum, och värmen strömmar ut ur ventilen på vänster sida. Det närmaste till en "hot spot" på undersidan av den bärbara datorn var området under luckan där RAM-minne och hårddisk är belägna. Detta område värms upp till närmare 100 grader Fahrenheit, men resten av den bärbara datorn förblev ganska "lap friendly" under våra värmetester i labbet. De externa temperaturer inspelade nedan listas i grader Fahrenheit.

Batteritid
I "balanserad" energisparläge med 75% ljusstyrka, den U33JC-A1 varade i sex timmar och 12 minuter non-stop användning medan du surfar på Internet och med hjälp av en ordbehandlare. Detta är mycket bra för en bärbar dator med ett lager batteri. Vi ser fler och fler bärbara datorer som levererar 5 + timmars batteritid med ljus, non-stop-användning, så vi är glada när vi ser en anteckningsbok ger sex eller fler timmars kontinuerlig körning. Naturligtvis kan batteriet ännu längre om du sänker ljusstyrkan på skärmen och ibland låta systemet gå i vila. Å andra sidan, om du kör program som belastar processorn, hårddisken, eller Nvidia-grafik kan du räkna med att batteritiden att sjunka ännu lägre.

Slutsats
ASUS U33JC-A1 är en mycket attraktiv och extremt välbyggd bärbar dator med några irriterande små frågor. För det första, det faktum att ASUS försvagade Nvidia-grafik för att förlänga batteritiden betyder att du inte få bästa möjliga prestanda ur denna laptop. För det andra är tangentbordet en blandning av fina nycklar med fruktansvärt mosig stöd / feedback under. Sist, men absolut inte minst är frågan om ASUS laddar för mycket bloatware på den bärbara datorn direkt från fabriken.

På den ljusare sidan, den U33JC har det fantastiska bambu inlägg på locket och handlovsstödet. Webbkameran integritet switch är en enkel men mycket älskad tillägg. Införandet av USB 3.0 och trådlös display-teknik också ger fantastiskt värde. Och låt oss inte glömma batteriets livslängd: ungefär sex timmar på non-stop trådlös användning på ett kafé eller på en distansflygning är en stor sak.

Om du kan se förbi de mindre skavanker ASUS U33JC-A1 är en juvel i en anteckningsbok.

Fördelar:

  • Webkamera sekretess omkopplaren
  • USB 3.0 och Wireless Display-teknik
  • Bra batteritid

Nackdelar:

  • Genomsnittliga resultat
  • Svag (grötig) tangentbord
  • Massor av bloatware förinstallerat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar