måndag 7 juni 2010

Lenovo IdeaPad U450P recension

Lenovo IdeaPad U450P recension
av Charles P. Jefferies - 2010/06/07

Lenovos IdeaPad U450P är deras nyaste ultratunna konsumentinriktad anteckningsbok. Med en 14-tums skärm och Intel Ultra-Low Voltage Core 2 Duo-processor, kan konsumenterna räkna med en medelstor bärbar dator som har en hel del bärbarhet. Hindrar en svelte exteriör prestanda? Läs vidare och ta reda på.

Specifikationer:
Vår Lenovo IdeaPad U450P recension enheten har följande specifikationer:

  • 14-tums 720p (1366x768) skärm med LED-bakgrundsbelysning (220 nits, 500:1 kontrast)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core 2 Duo SU7300-processor (1.3GHz/3MB L2/800MHz FSB)
  • ATI Mobility Radeon HD 4330 512MB grafikkort
  • 4GB DDR3-1066 RAM (2x 2GB)
  • 320GB 5400RPM hårddisk (Hitachi HTS545032B9A300)
  • Intel Wireless WiFi Link 5100
  • Inbyggd Bluetooth v2.1 + EDR
  • 8X DVD-brännare
  • Ett års begränsad garanti
  • 6-cells Li-ion batteri (57Wh/5200mAh / 11,1)
  • Vikt: 4,6 £
  • Mått: 13,3 "(B) x 9,3" (D) x 0,9 "~ 1,1" (H)
  • MSRP: $ 949

Bygga & Design
Den U450P känns mycket lättare och tunnare i handen än en typisk 14-tums bärbar dator. Det finns en traditionell rektangulär form faktor och design med ingenting särskilt som sticker ut.

Den bärbara datorn är tillverkad av högkvalitativ plast som är någorlunda tjock. Genom att peka på plasten med min nagel resulterade inte i någon billig skramlande ljud. Plasten har en strukturerad matt finish som begränsar uppkomsten av fingeravtryck och damm. Skärmen surround är den enda komponent med en blank plast finish, det blir suddig upp ganska lätt.

Chassit uppvisade några milda böjning när jag tog fram två hörn och vridna, detta är typiskt för en konsument anteckningsbok och indikerar att den interna ramen är inte lika stark som den kunde vara. Skärmen hade också milda flex när vrids av dess hörn men var starkare än jag förväntat med tanke på tunnhet. Trycka in på baksidan av displayen inte gav några krusningar på skärmen, som innebär att det finns ett visst mått av skydd bakom displayen.

Passform och finish är tillfredsställande, det finns inga skarpa kanter och alla delar av den bärbara datorn verkar ha ungefär samma kvalitet. Totalt U450P imponerar varken eller besviken i byggkvalitet avdelningen. Det är mer hållbart än svelte form innebär och känns gedigen totalt.

Skärm och högtalare
Det U450P har en 14-tums skärm med en blank yta och 16:9. Det har LED-bakgrundsbelysning för förbättrad energieffektivitet. Skärmen har rimlig kontrast och ljusstyrka är dock inte anmärkningsvärt. Färgåtergivning är genomsnittet, displayen har en sval temperatur i standardinställningarna. Det finns tio nivåer av ljusstyrka, fann jag att en hack ovan minsta var en bra kompromiss mellan energisparläge och synlighet medan batteriet.

Betraktningsvinklarna är smala, displayen tvättar ut och mörknar snabbt från ovan och nedan, respektive, det märks färgskiftning horisontellt liksom. Den glansiga skärmen yta hjälper färger sticker ut och förbättrar klarhet, men resulterar i en hel del reflektioner.

Den U450P finns med en skärmupplösning endast 720p (1366x768 pixlar). 720p är den i särklass mest populära skärmupplösning för 14-tums konsument bärbara datorer även om det är i underkant. Vi anser att 14-tums bärbara datorer bör ha en 900p (1600x900 pixlar) upplösning åtminstone. En 720p skärm är bäst beskrivas som att begränsa, med två fönster sida vid sida är svårt eftersom det inte finns tillräckligt med utrymme för att visa dem båda utan att rulla, det innebär också extra rullning i webbsidor och dokument. Till exempel kan bara hälften av ett Microsoft Word-dokument visas på en gång på en 720p-skärm.

Det U450P har två stereohögtalare ovanför tangentbordet. Trots den "Dolby Sound Room" klistermärke de är inget särskilt, de låter burkigt och har ingen mätbar bas.

Tangentbord och pekplatta
Lenovo imponerar allmänhet med sina tangentbord och pekplattor och IdeaPad U450P är inget undantag.

Det U450P har en traditionell stil tangentbord, i motsats till en ö eller "Chiclet"-stil setup. Den har mycket bra taktil återkoppling och en solid känsla. Under normalt skriva tryck finns det ingen flex. Tangenterna har precis rätt mängd resor och är mycket kommunikativ som en följd, det är lätt att säga när en tangent är helt nedtryckt och tangenttryckningar registreras. Tangentbordet är exakt och lätt att skriva på snabbt. Tangenterna är tillverkade av solid-känsla plast och ge en högkvalitativ känsla.

Tangentbordet är tyst nog att användas i nästan alla miljöer, det faktiskt låter ganska trevligt, lägga till taktil feedback.

Tangentbordet har några underligheter. På den positiva sidan jag gillade den välvda mellanslagstangenten, piltangenterna och rundade viktiga kanter, de förbättras hela skrivkänsla. På minus sidan jag hittade layouten vara något udda, den [Fn] och [Ctrl] nycklar i det nedre vänstra hörnet kopplas, som tog tid att vänja sig. Detta är en kvarleva från Lenovos affärsinriktad ThinkPad linjen, alla som använt en ThinkPad-tangentbord kommer att känna sig hemma. Dessutom är de Hem / End / PgUp / PgDn tangenterna på höger sida av tangentbordet har en icke-standard arrangemang och även ta tid att vänja sig.

Pekplattan är ganska liten men fungerar bra. Dess matt yta uppskattas eftersom det är lätt att spåra på, oavsett om fingrarna är fuktiga eller torra. Med pekplattknapparna är tysta och har en utmärkt multi-level känsla.
Jag hade inte några generella spåra problem med pekplattan. Den stöder multi-touch funktioner som tvåfingersrullning och "nyper" för att zooma, men de fungerar sporadiskt i bästa fall.

Hamnar och funktioner
Det U450P har en acceptabel utbud av input och output HDMI (för anslutning till HDTV), tre USB 2.0-portar och VGA. I U450P innehåller förvånansvärt en optisk enhet, som blir mindre vanligt - särskilt på tunna och lätta bärbara datorer. Flera hamnar inte på U450P inkluderar eSATA, USB 3,0, och ExpressCard. Alla beskrivningar är från vänster till höger.

Fram: 4-i-1-kortläsare (MMC / MS / MS Pro / SD)

Bak: Batteri

Vänster: Kensington-lås, AC-strömförsörjning, kylning utblåsventilen, VGA, HDMI, RJ-45 Gigabit Ethernet, 2x USB 2,0

Höger: Hörlurar och mikrofon, USB 2,0, trådlös on / off, DVD-brännare

Prestanda och Riktmärken
Den U450P är baserad på Intels Konsument Ultra Low Voltage (CULV) plattform, den har en låg effekt, dual-core processor och integrerad ATI Radeon-grafik. Jag använde U450P som min huvudsakliga bärbara datorn för bättre delen av veckan och trots endast med 1,3 GHz processorkraft (standard bärbara datorer har oftast 2.0GHz +), fann jag resultatet var mer än tillräckligt för nästan allting. Jag upplevde ingen fördröjning öppna eller växla mellan olika program och kunde spela upp 1080p video smidigt utan överhoppade bildrutor. Hårddisken var trivsamt lyhörda trots att 5400rpm (i motsats till 7200RPM).

Vi körde en omfattande svit av riktmärken på U450P att jämföra dess prestanda med andra bärbara datorer:

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter video och spelprestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet prestanda resultat:

Dessa resultat siffrorna visar U450P har tillräckligt med kraft för de flesta applikationer. De integrerade ATI Mobility Radeon HD 4330-grafik är betydligt snabbare än den inbyggda Intel HD-grafik finns i de flesta konsumenter bärbara datorer, men ändå inte tillräckligt snabbt för de flesta moderna 3D-spel. Äldre spel som Counter-Strike: Source kör ganska bra ändå.

Batterilivslängd
Det U450P har en sex-cells batteri (57Wh/5200mAh/11.1V). Jag sprang två scenarier batteri test, enligt måttlig användning scenario som ingår surfa på Internet och titta på video jag spelade in tre och en halv timmar, under ljuset användning scenario som ingår skriva denna översyn och ingen trådlös Internetanslutning jag spelade 6 timmar. För allmän användning, kan du förvänta dig ungefär fyra timmar från U450P.

Jag hade förväntat mig bättre batteritid - Lenovo hävdar upp till sex timmar, vilket är klart i den övre delen av vad som är möjligt på den medföljande batteriet. Den observerade batteritiden är betydligt mindre än vad som erbjuds av konkurrerande bärbara datorer som Asus UL30A som blir över nio timmar (med en visserligen större batteri). Dell Inspiron 14z får också bättre batteritid, kommer in på sex timmar med ett batteri mindre kraftfull än U450P talet.

Värme & Buller
Tack vare sin energibesparande komponenter för U450P producerar lite värme. Svagt varm luft kommer ut från en enda ventil på vänster sida av datorn. Även efter omfattande stressen testa den bärbara datorn inte får mer än ljummet på alla underlag. Fläkten är praktiskt tyst på tomgång och är knappt hörbart vid högre hastigheter. Den U450P kan användas nästan var som helst utan rädsla för att störa andra.

Slutsats
Det U450P är ett klokt val för konsumenter som söker efter en tunn och lätt bärbar dator för hemmabruk och underhållning. Det är mycket portabel, även om dess batteritid är en besvikelse jämfört med konkurrerande bärbara datorer. Den byggkvalitet är ungefär genomsnittet för en konsument bärbar dator. Tangentbordet har utmärkt taktil feedback och pekplattan är lätt att spåra den. Skärmen är klar och ljus, men bör ha en högre upplösning för förbättrad användbarhet. Övergripande vi hitta lite att klaga och mycket att gilla, men inget att bli alltför upphetsad över.

Fördelar:

  • Tunn och lätt
  • Bra tangentbord och pekplatta
  • Körs sval och tyst
  • Tillfredsställande resultat
  • Intern optisk enhet

Nackdelar:

  • Batteriets livslängd inte lika bra som förväntat
  • Chassi flex
  • Subpar högtalare
  • Låg-upplösning


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar