fredag 18 juni 2010

HP ProBook 4520s Recension

HP ProBook 4520s Recension
av Kevin O'Brien - 2010/06/18

HP ProBook 4520s är en liten och medelstora företag anteckningsbok som ersätter den äldre 4510s från förra året. Den nya modellen gupp konfigurationen från den äldre Intel Core 2 Duo-processorer till nyare Intel Core linje, inklusive Core i3, i5 och i7-processorer. I denna översyn vi tittar på vad som har ändrats och hur den senaste modellen stackar mot sin föregångare.

Vår HP ProBook 4520s Specifikationer:

  • Intel Core i5 430M-processor (2,26 GHz, 3MB cache)
  • Microsoft Windows 7 Professional (32-bitars)
  • 15,6-tums LED-bakgrundsbelyst bländskydd HD-skärm (1366 x 768)
  • Intel GMA HD integrerad grafik
  • 4GB DDR2 800MHz RAM
  • 320GB 7200RPM hårddisk
  • LightScribe DVD + /-RW-enhet
  • Atheros AR9285 BGN Wifi, 2,1 Bluetooth, 1Gb LAN
  • 6-Cell 47WHr Batteri
  • Begränsade 1-års standard reservdelar och arbete garanti
  • Mått: 14,64 x 9,83 x 1,09-inches
  • Vikt: från 5,27 £
  • Pris som konfigurerad: $ 749

Bygg och Design
HP ProBook 4520s har en ren och semi-robust yttre utseende, ett steg upp från den föregående generationens modell. Skärmen lock istället för att plast på 4510s nu borstad metall som känns starkare och ser mycket trevligare. Den nya metallhölje håller ett rent utseende, döljer de flesta fingeravtryck och motstår mild repor från dag till dag missbruk. Insidan får samma behandling med brons, anodiserade, borstad metall finish för sin palmrest och högtalargallret.

Förutom dessa ändringar den bärbara datorn behåller mycket av samma design som den tidigare modellen. Tangentbordet är en chiclet design med en blank svart plast inlägg, fortsätter till skärmen bezel som delar samma utseende. Den nedre delen av den bärbara datorn har samma rena designen på bekostnad av att ta bort åtkomst till alla användare uppgraderas delar.

Bygga kvalitet är mycket bra och ett steg upp från den äldre modellen. Den borstad metall lock ger 4520s lite välbehövlig styrka och skärmskydd som plastlock på den tidigare modellen saknade. Handlovsstödets och högtalargallret fick också några styvhet och erbjuder nu mycket lite flex under stark press. Chassit som helhet känns väldigt välbyggd, men ändå ett steg under hela bärbara företagsdatorer som den EliteBook eller ThinkPad-serien. Tangentbordet facket har några mindre flex under tryck som inte skulle vara ett problem på de dyrare modellerna.

Ett annat område av tvivelaktig design är bristen på uppgraderingen tillgång som har sina styrkor och svagheter. Den fasta bottenplatta har mycket lite flex, som du kan hitta om botten var täckt i enskilda paneler. Å andra sidan gör bristen på tillgång det svårare att ersätta defekta komponenter eller uppgradera objekt fram.

Skärm och högtalare
Den ProBook 4520s är utrustad med en 15,6 "anti-blänk skärm med en 16:9 widescreen-förhållande. Vid 1366 x 768 pixlar, är detta 720p HD-skärm fullt användbara och har bra färg och kontrast. Vi vet att många människor är oroade övergången från 16:10 till 16:09 ratio skärmar (eftersom detta innebär mindre vertikal upplösning) men skillnaden är så liten att den stora majoriteten av bärbara datorer kommer aldrig att ha ett problem.

Horisontella betraktningsvinklarna är ganska imponerande och du bara börja märka en viss färgskiftning när du får 75 grader utanför centrum. Vertikala betraktningsvinklarna är endast genomsnitt som skärmen börjar tvätta uppifrån och färger börjar invertera underifrån efter cirka 45 grader i endera riktningen. Den matt finish hjälpte verkligen mycket med brantare vinklar, eftersom blanka paneler kan ibland plocka upp reflektioner som övermanna skärmen vid vissa betraktningsvinklar.

Högtalarna på HP ProBook 4520s utförs ungefär i genomsnitt med andra små och medelstora bärbara företagsdatorer. Jämfört med de flesta konsumenter bärbara högtalare som de lämnade mycket att önska, men för lätt musiklyssning eller fånga din favorit TV streaming på vägen de borde vara mer än tillräckligt. Peak volym var bra för ett litet eller medelstort rum. Bas och mellanregister saknades, men det var par för kursen med de flesta bärbara datorer i denna klass.

Tangentbord och pekplatta
Den fullständiga tangentbord på 4520s har samma konstruktion som den som konstaterades på 4510s och ger fantastiska avståndet mellan tangenterna för att skriva, liksom en dedikerad numeriskt tangentbord (ett stort plus för företag som använder sina datorer för siffertuggande eller datainmatning ). Varje knapp är relativt platt med en fin matt konsistens och nycklarna sitter ovanför en glänsande svart stödram. Stödramen omger nycklarna är ganska fast tack vare utformningen av chassit som ger ytterligare stöd till tangentbordet. Det enda område av uppenbart flex tangentbordet är när du trycker på tangenterna numeriska tangentbordet. Kom dock ihåg att vi fick en förproduktion enhet och HP hävdar att produktionsenheterna frakt till kunder har ännu bättre stöd mot flex.

De enskilda tangenttryckningar är tyst utan höga klickande ljud medan du skriver. Djupet på varje knapptryckning är utmärkt, även om vissa människor kanske ogillar de platta, chicklet stil nycklar. Totalt tangentbordslayout är mycket trevligt för en 15-tums laptop.

HP uppdaterade pekplattan efter det 4520s från den äldre 4510s, med den bärbara datorn nu även en knapp utan Synaptics ClickPad. Den primära skillnaden är större yta att använda för att göra gester och en renare utseende utan extra knappar. Med detta sagt, upplevde vi vissa svårigheter att anpassa sig till det nya formatet. Om du är en anteckningsbok användare som gillar att vila sina fingrar på pekplattan knapparna medan du flyttar runt markören på skärmen kommer du att vara i för en värld av överraskning. Även i de definierade zonerna styrplatteknapp pekplattan plockar upp din stationära finger ingång och försöker införliva den i en multitouch gest. Nypa zoom är den gest som oftast aktiverar, men även efter det att alla multitouch gester inaktiverades vi fortfarande märkt markören skulle "hoppa" runt skrivbordet. Detta är mycket lik den erfarenhet vi fått med Dell Inspiron 11z som hade en Elantech knapp utan pekplatta. Göra styrplatteknapp områden en "död zon" skulle helt lösa problemet.


Totalt pekplattan var mycket känslig och lätt att använda (exklusive de tidigare nämnda problemen). Spårning hastighet var utmärkt och vi hade inga problem med input lag. Multitouch gester var snabbt igen och arbetade smidigt. Pekplattan uppdateringsfrekvens var mycket hög, vilket tillåter oss att dra snabba cirklar med mycket lite släpande effekt på markören. Om pekplattan inte hade problem med vänster och höger knappar med fingrarna vilar på ytan, skulle det ha varit en av de trevligare modellerna vi har använt på en bärbar dator.

Hamnar och funktioner
Portval på HP ProBook 4520s är bra för en liten Business Notebook men det verkar det finns utrymme överblivna som kunde ha använts för ytterligare portar. Den bärbara datorn har tre USB 2.0-portar, en eSATA / USB combo port, VGA och HDMI-utgång, LAN, modem och ljudkontakter. Systemet har också ett ExpressCard/34-fack och SDHC-kortläsare för expansion.


Fram: SDHC-kortläsare, ljud uttag


Bak: Inget


Vänster: Kensingtonlås, VGA-ut, LAN, HDMI-utgång, eSATA / USB combo port, en USB 2.0-port, ExpressCar/34 plats


Höger: Två USB 2.0-portar, modem, en optisk enhet, DC-ineffekt

Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda på HP ProBook 4520s är mycket bra med de nyare 2010 Intel Core-processor lineupen. HP erbjuder förkonfigurerade modeller med Intel Core i3 350M-processor samt Intel Core i5 430M, som ingår i vår granskning enhet. Om du tar vägen att gå anpassade låter HP du valde från ett mycket större utbud av processorer upp till 2,66 GHz Core i7 620M samt ATI Radeon 4350 dedikerade grafik.

Jämfört med föregående ProBook 4510s vi ses med samma notering pris som 4520 förbättrats på många sätt. Den nyare Intel GMA HD-grafik ökad 3D-prestanda och nyare processorn är mycket snabbare än den gamla Core 2 Duo sett tidigare modellen. Vi såg uppgångar på över 30% i vissa övergripande systemet riktmärken som PCMark05. Multimedia uppspelning på 4520s är mycket bra, hantering nedladdade HD-filmer utan problem. HD Flash-uppspelning på webbplatser som YouTube lekte utan hackar eller eftersläpning, samt med HDMI-utgång detta system kan lätt dra dubbel plikt som en multimedia nav.

Ett område som vi haft ser på den nya 4520s är inkluderade 7200RPM enhet som standard, medan den äldre 4510s av samma pris som används en långsammare 5400RPM enhet. Även om det kanske inte lika snabbt som den senaste SSD hjälper det att hålla tider ansökan belastning nedåt och ökar lyhördhet av operativsystemet.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter video och spelprestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet prestanda resultat:

Värme och buller
HP ProBook utförs exceptionellt bra i våra termiska tester hålla case temperaturer långt i vår bekväma sortiment. Under en full belastning av systemet bröt knappt en svett med en inspelad topp kroppstemperatur på 81 grader Fahrenheit på toppen och 89 grader Fahrenheit på botten. Under denna tid systemet bullernivåer var mycket rimliga och ett hår över omgivande nivåer.

Batterilivslängd
HP ProBook 4520s har en 47Wh 6-cellsbatteri standard, men för samma pris den äldre 4510s konfigurationen gav dig en 63Wh 8-cells batteri. Denna skillnad höll 4520s från att uppnå samma batteritid som den tidigare modellen. I vårt batteri test med skärmens ljusstyrka minskas till 70%, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60 sekunder, och Windows 7 på en balanserad profil den bärbara datorn bara stannade i 4 timmar och 18 minuter. Detta är mindre än den $ 749 konfigurationen av 4510s som stannade i 5 timmar och 10 minuter.

Slutsats
HP ProBook 4520s erbjuder många förbättringar från föregående Core 2 Duo-baserade 4510s. Metallen yttre beklädnad förbättrar ser ut över den äldre plast finish och ger kroppen en starkare känsla. Inuti är borstad metallytan som används ovanför och nedanför tangentbordet. En annan förändring är att Synaptics ClickPad som erbjuder en rymlig infälld touch yta på bekostnad av att integrera vänster och höger musknapp. Ser förbättras, men i bruk vi hittade allt-i-ett pekplatta yta att orsaka problem med vila fingrarna på pekplattan över knapparna.

Totalt 4520s ger stora förbättringar i utseende avdelningen från den äldre modellen med lika stora prestandaförbättringar med de nya 2010 Intel Core-processorer. Intel Core i5-processor i 4520s utvecklades mycket bra i våra tester, erbjuder förbättringar av mer än 30% jämfört med föregående modell. Om du är i marknaden för en liten verksamhet rigga ProBook 4520s är värt att kolla in, men våren för större batteriet om du planerar att resa.

Fördelar:

  • Stora tangentbord
  • Mycket bra prestanda
  • Snygg och byggkvalitet

Nackdelar:

  • Frustrerande pekplatta
  • Mindre batteri än föregående modell


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar