onsdag 16 juni 2010

Dell Precision M4500 Review

Dell Precision M4500 Review
Jerry Jackson - 6/16/2010

Dell Precision M4500 är den senaste 15-tums mobil arbetsstation med kraftfulla Intel-processorer upp till Intel Core i7 Extreme Edition och Nvidia Quadro FX 1800m diskret grafik för videoredigering, animering och CAD-arbete. Precision M4500 ståtar med en valfri 64GB SSD-minikort för snabb uppstart och ditt val av upp till 256 GB SSD eller en 500 GB hårddisk för lagring av filer. Är detta den mest kraftfulla arbetshäst på marknaden? Ta en titt och se om det är dags för en uppgradering på ditt kontor.

Vår granskning enhet av Dell Precision M4500 har följande specifikationer:

  • Windows 7 Ultimate (64-bitars) med alternativ för Windows XP Professional nedgradering
  • Intel Core i7 620M@2.67GHz
  • 4GB DDR3 (1333MHz)
  • Nvidia Quadro FX 1800m-grafik (1 GB dedikerat minne)
  • 15.6 "FHD LED bakgrundsbelyst display (1920x1080 upplösning, matt skärm)
  • 64GB Solid State Drive Minicard (operativsystem)
  • 500GB (7200RPM) HDD (lagring)
  • Blu-ray-enhet (DVD inspelningsbar)
  • Intel Centrino Advanced-N 6200 802.11a/b/g/n Half Mini Card
  • 802.11 Wi-Fi Protected Access (WPA), 802.11i (WPA2), virtuella privata nätverk (VPN) 802.1x med EAP-lägen och kompatibel med CCX 4.0
  • Dell Wireless 375 Bluetooth-modul
  • Inbyggd webbkamera och mikrofon
  • Belyst tangentbord
  • Dell Precision ON Reader
  • FIPS Stämmer fingeravtrycksläsare och kontaktlös Smartcard-läsare
  • Vikt: 6,0 £ (med 6-cellsbatteri)
  • Mått: 14,72 x 1,15 till 1,42 x 9,96 inches (B x H x D)
  • 130 W nätadapter
  • 9-cells (90Wh) förlängd batteritid
  • 3 års grundläggande garanti och 3 års nästa arbetsdag på platsen tjänst
  • MSRP: $ 3,664.00 ($ 3,280.00 med omedelbar besparingar)

Dell Precision M4500
Bygg och Design
Dell Precision raden av bärbara datorer mobila arbetsstationer har länge varit en stapelvara i företagens IT där användarna behöver den snabbaste processorer med flera kärnor och de mest kraftfulla diskret grafik för 3D-animering, videoredigering och CAD-applikationer. Oavsett om du är en Hollywood-animatör som arbetar med nästa års storsäljare, eller en ingenjör att utveckla nästa generation av kommunikationssatelliter, du behöver extrem datorkraft med arbetsstationsklass certifieringar så att du vet att det kommer att fungera med de program du använder varje dag.

Dell Precision M4500 packar allt som hårdvara i ett tåligt skal med en gammaldags industridesign. Den magnesiumlegering chassit är kantighet och skrymmande men ändå mycket stark. Locket Skärmen har en borstad aluminium utseende, medan interiören har en enkel svart design. Den massiva handlovsstödet visar mycket lite flex även under hårt tryck och ger en bekväm plattform för att skriva om den i full storlek, bakgrundsbelyst tangentbord.

Dell Precision M4500
Dell ingenjörer hade att slå en svår balans mellan hållbarhet och vikt med M4500. Eftersom den tjocka magnesiumlegering chassi är laddad med massor av hårdvara, med locket skärmen behövde göras av mycket tunnare legering och plast för att hålla vikten nere på en rimlig nivå. Med en vikt på nästan sju pounds som konfigurerats med den utökade batteri, är M4500 nästan smärtsamt att upphämtning av handledsstödet med en hand. Tyvärr har de tunnare materialen som används i skärmen skapar en hel del flex när tryck appliceras till baksidan av locket skärmen. Medan vi är på ämnet på skärmen och vikt, är det värt att nämna att skärmen gångjärnen inte ger tillräckligt stöd för vikten av skärmen, så om du lätt skaka den bärbara skärmen kommer att flytta fram och tillbaka. På den ljusare sidan, skärmen har en dubbel spärrmekanism för att hålla locket stängt under transporten.

Dell Precision M4500
För dem som behöver högre säkerhetsnivåer på mobila arbetsstationer, kommer M4500 med en valfri FIPS Stämmer fingeravtrycksläsare och kontaktlös Smartcard-läsare. De FIPS (US Federal Information Processing Standard) läsare fångar en bild av hela fingeravtrycket med flera gånger det antal jämförelsepunkter. Dessutom kan dessa säkerhets läsare knytas till pre-boot, multi-faktor autentisering för att inaktivera SSD och HDD med hårdvarubaserad enhet kryptering för att skydda dina data.

Dell Precision M4500
En av de måste-ha funktioner för bärbara företagsdatorer är extremt enkel åtkomst till interna komponenter. IT-chefer måste kunna öppna upp en anteckningsbok för att anpassa systemen efter behov för specifika applikationer eller göra reparationer. Dell designade Precision M4500 med en enda massiv bottenpanel som ger snabb åtkomst till RAM, hårddisk, SSD-minikort och trådlösa kort inuti den bärbara datorn. Du måste ta bort fem skruvar för att öppna botten av den bärbara datorn (det är en mer skruv än liknande HPs mobila arbetsstationer) och det är allt du behöver göra för att börja jävlas med interna komponenter.


Skärm och högtalare
Dell erbjuder Precision M4500 med flera olika 15-tums skärm alternativ med 1366x768, 1600x900 och 1920x1080 upplösning. Vår granskning enhet kom utrustade med 15,6 "FHD LED bakgrundsbelyst display (1920x1080 upplösning, matt skärm). Denna 1080p HD-skärm är fullt användbara både inomhus och utomhus och har utmärkt färg med rik kontrast. De LED-bakgrundsbelyst panel erbjudanden utmärkt ljusstyrka och vi lämnade vanligtvis ljusstyrkan inställd på mellan 50% och 70% när du använder den bärbara datorn inomhus. The M4500 har en sensor för omgivande ljus för att automatiskt justera skärmens ljusstyrka baserat på ljus, men vi inaktiverat denna funktion under våra labbtester så att skärmens ljusstyrka förblir konstant.

Horisontella betraktningsvinklarna är mycket bra och du bara börja märka några uppenbara färgskiftning när du får mer än 75 grader från mitten. Vertikala betraktningsvinklarna är genomsnittet som skärmen börjar att tvätta ut uppifrån och färger börjar invertera underifrån efter ungefär 45 grader i endera riktningen.

De en-tums stereohögtalare som används i Precision M4500 ger utmärkt volymområde med fantastiska toppar och mellantoner med en blygsam mängd bas. Lyckligtvis är dessa högtalare placerade på vardera sidan av tangentbordet och är positionerade för att rikta ljudet uppåt och mot användaren. Jag kan inte säga hur mycket trevligare det är att ha högtalare i detta läge snarare än lap-bränning högtalare finns på de flesta mindre bärbara datorer. Lap-bränning högtalare direkt ljud ner på ditt knä eller skrivbordet och resultera i dova ljud. Du kan lätt fylla ett kontor med musik eller ljudspår från en video som du har redigerat tack vare högtalarna på M4500.

Den enda hörlursuttag på M4500 fungerar bra med de två olika märken av hörlurar jag använt under testet. Inget statiskt brus eller annat brus märktes genom domkraften förutom brister i ljudkällan själv.

Dell Precision M4500
Tangentbord och pekplatta
Den fullstort tangentbord på M4500 har perfekt formade nycklar med precis rätt djup för varje tryck, perfekt nyckel avstånd, och mjuk respons utan högljudda klick-klack ljud du ofta höra när du skriver på affärsinriktade bärbara datorer.

En negativ aspekt att använda detta tangentbord var det överraskande flex eller "studsa" när du skriver. Jag kunde känna en betydande grad av flex runt "F", "C" och "V" nycklar samt "L", "," ".", "'" Och tangenterna på M4500 även vid användning blygsam skriva tryck.

Som sagt, kan tangentbordet flex variera utifrån skriva trycket och den specifika tangentbordet som du väljer. Vår granskning enhet kom med den LED-bakgrundsbelyst tangentbord, vilket ger utmärkt bakgrundsbelysning så att du kan skriva i ett mörkt rum eller flygplanets kabin.

Dell Precision M4500

Den ALPS pekplatta på M4500 använder proprietära Dell pekplatta förare och är någorlunda lyhörd med bara lite eftersläpning under snabba rörelser. Den matta pekplatta konsistens är okej, men uppdelningen mellan pekplattan och de tre pekplattknappar resulterar ibland i att trycka på fel knapp på styrplattan av misstag. Pekplattan knapparna är ungefär rätt storlek med grunt respons och mjuka klick när man trycker.

Dell innefattar också en texturerad spårpunkt / pekpunkt med ytterligare tre dedikerade knappar. Trackpoint rörelsen är inte alls lika flytande som det vi har sett på Lenovo ThinkPad och HP Elitebooks, men den finns där om du hatar att använda en vanlig touchpad.

Hamnar och funktioner
Den M4500 har en imponerande antal hamnar och externa funktioner inklämda i en 15-tums bärbar dator. Du får både en PC-kort och en Express Card-kortplats för expansion och extern kringutrustning, tre dedikerade USB 2.0-portar, en kombinerad USB / eSATA-port för anslutning av externa hårddiskar, Displayport, FireWire, och till och med en extra Smartcard-kortplats. Låt oss ta en kort tur ...

Dell Precision M4500
Vänster sida: säkerhetslås, USB 2.0-port, combo USB / eSATA-port, Displayport, värme vent, Expresscard-kortplats och SD-kortläsare.

Dell Precision M4500
Höger sida: PC-kortplats, optisk enhet, Smartcard-läsare, Wi-Fi på / av, FireWire, ljudingångar och två USB 2.0-portar.

Dell Precision M4500
Baksida: Modem-uttag (tillval), Ethernet-uttag, batteri, VGA-ut, och kraftuttaget.

Dell Precision M4500
Framsida: Skärm spärr release.

Prestanda och Benchmarks
Vår Precision M4500 kom med den nya Intel 620M Core i7-processor, klocka in på 2,67 GHz med två kärnor och Hyper-Threading. Som vanligt med arbetsstationsklass maskiner, M4500 har NVIDIA Quadro-grafik i form av Quadro FX 1800m med 1 GB dedikerat RAM. Detta ger Precision M4500 en fördel gentemot ThinkPad W510 och Elitebook 8440w som vi tidigare omdömet. Vår testkonfiguration kommer också med en 64GB SSD-minikort för Windows operativsystem och 500 GB hårddisk för primär lagring. Denna bärbara dator bör lätt överträffa förväntningarna hos alla utom de mest krävande proffs i både processor och grafikprestanda.

Med det sagt, låt oss hoppa in i prestandatester.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel och 3D-rendering (högre poäng innebär bättre prestanda):

SPECviewperf 10 mäter den totala CPU och grafik prestanda i flera program som används för videoredigering, animering och CAD-arbete (högre poäng innebär bättre prerformance):

Crystal lagringsenhet bruksprov:


64GB SSD-mini

500 GB HDD

Värme och buller
Vid normal användning (surfa på webben eller arbetar på ett textdokument) Precision M4500 förblev sval och tyst. Frånluftsfläkten var inte hörbar utom när du kör prestandatester eller betona CPU och grafik. Du behöver inte oroa dig för att besvära medarbetare eller kunder med oönskat ljud från din bärbara dator i ett lugnt kontor.

Vi spelade in följande externa temperaturen med hjälp av en IR-termometer efter att ha kört två riktmärken i rad PCMark05 och Maya 02 prov i SPECviewperf 10. Detta bör tjäna som en indikator på hur varm den bärbara datorn kommer att få efter ca 30 minuter av seriös användning. Intressant, M4500 gör ett bra jobb att hålla värmen borta från knät men utstrålar mer värme än vanligt uppåt från tangentbordet området. Detta är sannolikt en bieffekt av att sätta en kraftfull Core i7 620M inne i en "relativt" tunn 15-tums bärbar dator. Samtliga temperaturer är angivna i grader Fahrenheit.

Batteri
Dell erbjuder Precision M4500 med ditt val av 6-cells eller 9-cells litiumjonbatterier. Den 6-cellsbatteri är ett 60Wh pack som sitter i jämnhöjd med baksidan av den bärbara datorn. Det finns faktiskt två olika typer av 9-cellsbatterier som finns tillgängliga för M4500, en standard 90Wh version och en lägre kapacitet 81Wh version som har en speciell 3-års garanti mot fel eller dramatisk kapacitetsförlust. Den lägre kapacitet 9-cellsbatteri laddar också något långsammare än den 90Wh-versionen för att bibehålla batteritiden över en längre tidsperiod. Under våra tidsbestämda tester, med den bärbara datorn inställd på "balanserat"-läge, trådlös aktiv, och 70% ljusstyrka, den M4500 varade i 5 timmar och 37 minuter med användning av 9-cells, 90Wh batteri. Detta är ganska imponerande för en 15-tums (1920 x 1080) mobil arbetsstation med en quad-core processor och 1 GB diskret grafik.

Slutsats
Efter att ha tillbringat flera veckor att sätta Dell Precision M4500 genom sina steg, är det tydligt att detta är en av de mest kraftfulla mobila arbetsstationer som vi har testat. Om du letar efter en 15-tums arbetsstationsklass maskin för ditt kontor då M4500 är en mycket bra kandidat bredvid Lenovo ThinkPad W510 och HP Elitebook 8540w och 8440w bärbara datorer.

Trots imponerande prestanda och fantastisk utbud av konfigurationsalternativ, är lite mindre än imponerande i de områden i locket tangentbord och skärm byggkvalitet för Dell Precision M4500. Resten av den här mobila arbetsstationen är ganska fast, så dessa två svaga punkter kan vara en relativt liten fråga.

Bottom line, om du behöver en 15-tums mobil arbetsstation med alla konfigurationsalternativ tänkbara, då Dell Precision M4500 hör förmodligen på toppen av en mycket kort lista.

Fördelar:

  • Hållbart chassi
  • Kraftfulla konfigurationsalternativ
  • Gorgeous skärm

Nackdelar:

  • Flexibelt tangentbord
  • Flexibel lock skärm
  • Hot spot på tangentbordet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar