torsdag 17 juni 2010

Lenovo IdeaPad Y460 recension

Lenovo IdeaPad Y460 recension
av Kevin O'Brien - 6/17/2010

Lenovo nyligen uppdaterat Y-serien bärbara lineup, lägga till 14-tums Y460 och 15,6-tums Y560 till mixen. Dessa nya modeller erbjuder snabbare grafikalternativ än sina föregångare, med ett ATI Radeon 5650 inklämda i den Y460 och ATI Radeon 5730 inuti Y560. I den här recensionen tar vi en titt på den mindre av de två bärbara datorer-IdeaPad Y460-för att se hur väl den står sig i konkurrensen.

Våra Lenovo IdeaPad Y460 Specifikationer:

  • 14,0 "HD Wide LED 1366x768
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5 520M-processor (2,40 GHz, 3MB cache)
  • ATI Mobility Radeon HD 5650 med 1 GB VRAM och Intel GMA HD växlingsbar grafik
  • 4GB DDR3-1066 RAM (2x 2GB)
  • 500GB 5400RPM hårddisk (Seagate 5400.6)
  • Intel Wireless Wi-Fi Link 1000BGN
  • Inbyggd Bluetooth v2.1 + EDR
  • 8X DVD-brännare
  • Ett års begränsad garanti
  • 6-cells Li-ion batteri (11.1V, 57Wh)
  • Vikt: £ 4,98
  • Mått: 13,4 x 0,79 till 1,3 x 9.25 tum
  • MSRP: $ 1199 ($ ​​999 Street)

Bygg och Design
Den nya Lenovo IdeaPad Y460 ser helt ny design från den tidigare generationen. Från utsidan locket har en liknande mörkfärgad mönster klippas med orange färg, men nu har stora kromade gångjärn i stället för att döljas tidigare. Inuti har den tidigare vita tangentbord och bezel ändrats till en svart tangentbord med gunmetal färg täckt trim. Den helt vita inredningen på den gamla modellen var svårt att magen för de flesta människor, och jag tror att det nya utseendet är mycket trevligare. Andra coola designelement på de nya Y460 inkluderar JBL högtalare under skärmen och en unik matt och blank skärm lock som hjälper till att dölja fingeravtryck.

Bygga kvalitet är mycket bra för en konsument bärbar dator med slitstarka plastpaneler och starka skärm gångjärn. Färgen och plast finish verkar stå emot repor från vanlig misshandel och den unika lock konsistens gör ett utmärkt jobb med att dölja fingeravtryck. Handlovsstödets och pekplatta sektionerna har bra stöd med liten eller ingen flex. Tangentbordet på andra sidan har en del att ge på den del ovanför den optiska enheten, men du inte riktigt märker det förrän du försöker greppa den bärbara datorn rätt i det avsnittet. I botten av den bärbara datorn är laddad med massor unikt formade kylning ventiler, vilket indikerar att systemet skulle vara utformat för att flyta mycket luft under belastning.

Användare som vill uppgradera komponenter kommer att finna det lätt på IdeaPad Y460. Lenovo har tre paneler på undersidan av den bärbara datorn, som innehåller den Wi-Fi-kort, WWAN-kortplats, hårddisk, systemminne, processor och kylfläns. Ett udda inslag är Wi-Fi-kort kan nås utan användning av en skruvmejsel. Locket hålls på plats med en flik våren, vilket jag gissar används för att komma åt SIM-kortplatsen som skulle gå i denna vik. De övriga omslag hålls på plats med ring-säkrade skruvar som inte kommer att falla ut när skruvas loss från den bärbara datorn.


Skärm och högtalare
IdeaPad Y460 inkluderar en skärm alternativ, en WXGA-upplösning 14-tums panel. Med sin mer avancerade grafikalternativ och prestanda inspirerade komponenter vi hoppades att se en WXGA + (1440x900) eller HD + (1600x900). Den lägre upplösning panelen kostar givetvis mindre så det kan vara ett pris övervägande men jag personligen skulle betala extra för det alternativet om det gavs till mig. Panel priser om genomsnittet med bra färg och kontrast, men understiger vissa av de avancerade skärmar som du kan hitta på en HP ENVY eller Apple MacBook. Vid topp bakgrundsbelysning nivåer mätte vi en max ljusstyrka 218nit, vilket är högt för inomhus visning men inte riktigt tillräckligt ljust för utomhusvisning. I kombination med den glansiga skärmen yta du skulle vara svårt att se skärmen utanför om du var under några mycket bra skugga från en byggnad eller ett träd.

Den IdeaPad Y460 har ett försprång jämfört med konkurrerande 14-tums bärbara datorer när det gäller inbyggda högtalare. JBL och Lenovo slagit sig ihop för att konstruera audiosystemet på Y460 och det lätt rankas i den bättre än genomsnittet kategori. Det fortfarande inte har den djupa basen av en stor anteckningsbok med en dedikerad subwoofer, men JBL förarna gör ett bra jobb med hög-och mellanregister ljud. Peak volymnivåerna är bra för en liten till medelstora rum, vilket gör den perfekt för att njuta av en film i en studentrummet eller det lilla kontoret. Hörlurar för resor fortfarande rekommenderas och för hemmabruk som vi kan föreslå med HDMI-utgång för att skicka en digital ljudström till ett hemmabiosystem.

Tangentbord och pekplatta
Lenovo höll samma tangentbord design på Y460, med den främsta förändringen från den tidigare modellen är övergången från alla vita tangenter till alla svarta. Tangentbordet är en full-size konstruktion utan en numeriskt med full funktion-knapp tillgång på den översta raden. Till skillnad från en hel del tillverkare dessa dagar som verkar vara väljer att ta vägen av sekundära funktioner som tar över funktionen rad, Lenovo håller den gamla standarden. En annan trevlig designelement är platsen och layouten på hemmet, avsluta, sida upp och sida ner tangenterna till höger på tangentbordet. De är lätta att hitta och användbart om du gör en göra en hel del kontorsarbete.

Tangentbordet i sig känns väldigt bekväm att skriva på och kräver ljus till måttligt tryck för att aktivera varje knapp. Den icke-Chiclet tangentbord är nästan uppfriskande att se med de flesta tillverkare att ta den vägen på nyare bärbara design. Nyckel buller är minimal med varje knapptryckning avger ett mjukt klick när tangenten helt utlöses.

Den bärbara datorn har även flera beröringskänsliga media och snabbstartknapparna under skärmen. Den mest intressanta knappen är ett skjutreglage som gör att du snabbt starta ett av åtta program i din chosing. Baren är också används för att aktivera andra Lenovo-funktioner som en skärmlåsningsläge, skrivbordsunderlägg förändras svep, och en arbetsyta swap.

Lenovo innehåller ett stort multi-touch aktiverat Synaptics pekplatta på Y460. Det två fingrar rulla, nypa zoom, rotation och tre fingrar flick. Pekplattan ytan är en blank strukturerad yta som matchar färgen på palmrest och har små prickar tryckt på ytan. Den en-finger scroll avsnitt definieras med en smidig bar och vertikala orange prickar. Känslighet ur lådan var utmärkt, men det behövde justeras ner något eftersom det var nästan för känslig för min smak. Pekplattan knapparna är stora och ger bra feedback. De har bra resor och avger ett mjukt klick när helt intryckt.

Hamnar och funktioner
Lenovo IdeaPad Y460 har ett bra utbud av portar och funktioner, att använda sig av varje tum av utrymme runt omkretsen. Systemet erbjuder tre USB 2.0-portar, en eSATA / USB combo port, VGA-och HDMI-ut, Ethernet, och ljudkontakter. Systemet innefattar också en SDHC-kortläsare, ExpressCard/34-plats och en DVD-brännare. Utanför inklusive Displayport eller FireWire jag inte ser vad annat Lenovo kunde ha lagt till att göra det bättre.

Prestanda och Benchmarks
Prestanda för IdeaPad Y460 är inget annat än häpnadsväckande. Intel Core i5-processor i kombination med ATI Radeon 5650 kunde hantera vad vi kastade på den och ändå behålla stora frame rates i spel. Med tanke på dess storlek och vikt sätter det upp mot bärbara datorer som de 13,3-tums Apple MacBook Pro, blåser det mesta av konkurrensen ur vattnet.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter video-och spelprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet prestanda resultat:

När du kör i integrerade grafikläge systemet förlitar sig på Intel GMA HD-chipset som klarar allt utom spel. För den dagliga grind rekommenderar vi att systemet stannar i detta läge eftersom det håller fall temperaturer ner och fortfarande hanterar HD-video avkodning och andra multimedia uppgifter med lätthet. HD-film avkodning var inte ett problem, avkodning 720p och 1080p släp utan att bryta ett svett. HD Flash-uppspelning var ett annat område som var inga problem alls för IdeaPad Y460.

Slå på dedikerad grafik vände denna IdeaPad till en mobil spelplattform stöds av ATI Radeon 5650. För att testa sin spelprestanda vi använt Left 4 Dead 2 körs på bärbara datorer native 1366x768 upplösning med AA funktionshindrade och vertikal synk av. Resultaten talar för sig själva:

Genomsnittlig frame var väl i vad vi anser vara smidig gameplay och in i det område där du kan börja ramp Anti-Aliasing många problem. Med AA maxade ut (och filmkorn avstängd) systemet fortfarande kvar frame rates i 60FPS sortimentet. Det enda som saknas från den här bärbara datorn är en 7200RPM hårddisk eller SSD-enheten, vilket skulle göra det perfekt och komplett. Lenovo har en 5400RPM enhet som är bra för normal drift men systemet skulle få ett enormt lyft i hastighet med en snabbare enhet. Med tanke på den nuvarande $ 999 street pris Lenovo lämnar fortfarande en hel del utrymme för uppgraderingar slutanvändare.

Värme och buller
Lenovo IdeaPad Y460 har två huvudsakliga termiska profiler: väl lugn och brännande het. Med växlingsbara grafiken inställd på Intels integrerade grafikinställningen systemet förblir relativt svalt och blir ungefär lika varmt som de flesta mindre bärbara datorer med standard-spänning Intel Core-processorer. En gång bytte in dedikerade grafikläge saker börjar att värma upp, särskilt om du är spel. Medan du spelar Left 4 Dead 2 vi märkt en betydande ökning av temperaturutgång på vänster sida av tangentbordet och på botten av chassit nära kylflänsen. Skotten nedan togs omedelbart efter 15 till 20 minuter av gameplay:

En stor del av bottnen var över 110F och inte lokaliserad till små pin-point patchar. Med den i knät du definitivt känna värmen genom dina ben och händer. Med tanke på de termiska kraven från Core i5-processor och ATI Radeon 5650-grafik i en så liten maskin Jag är inte säker på att resultatet kunde ha varit annorlunda på en annan 14-tums-system. Med hur mycket ström i omgångar tror jag de flesta människor är intresserade av en 14-tums gaming anteckningsboken skulle stå ut med en liten mängd värme för awesome frame.

Batteritid
Den Lenovo IdeaPad Y460 har fördelen av omkopplingsbar grafik när det gäller batteriets livslängd. För alla de tillfällen där prestanda inte är ett problem, kan användaren koppla den bärbara datorn till sin integrerade grafikinställning och spara ström. Vi testade Y460 i båda lägena för att se hur mycket användaren vinster genom att hålla den inlåst i integrerade grafikläge. Med skärmens ljusstyrka minskas till 70%, trådlösa aktiva och uppfriskande en webbsida var 60 sekunder, och Windows 7 set till en balanserad profil för Y460 stannade på 4 timmar och 52 minuter. Samma test med den bärbara datorn låst i dedikerade grafikläge bara stannade på 2 timmar och 59 minuter.

Slutsats
För mobila spelentusiaster marknaden börjar bli laddad med olika alternativ. Just nu är en av de mest populära systemen är Alienware M11x som står sig för de flesta spel, men är fortfarande underpowered i CPU-avdelningen även med sin senaste sortiment av lågspänning Intel Core-processorer. Lenovo IdeaPad U460 ger dig kraften av en 2,4 GHz Intel Core i5-processor och ett ATI Radeon 5650 dedikerat grafikkort i ett system som väger mindre än £ 5 (ungefär ett halvt kilo tyngre än M11x).

Spelprestanda var utestående med Radeon 5650-grafik, hantering Left 4 Dead 2 med de inställningar maxade, och ändå få frame över 60FPS. Syntetisk prestanda var också ganska högt, långt över andra liknande storlek system. När inte gaming systemet blir cirka fem timmars batteritid när den kopplas till integrerade grafikläge, vilket är ganska bra för en 14-tums bärbar dator med en sex-cells batteri. Totalt för nuvarande $ 999 street pris vi kunde inte vara lyckligare med Lenovo IdeaPad Y460.

Fördelar:

  • Stort spelprestanda
  • Bra batteritid
  • Enorm förbättring i utseende avdelning

Nackdelar:

  • Systemet blir för varmt samtidigt som spel
  • Begränsad skärmupplösning alternativ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar