fredag 11 juni 2010

Användare granskning: Dell Studio XPS 16 Update

Användare granskning: Dell Studio XPS 16 Update
av Biosci3c - 2010/06/11

För närvarande den mest kraftfulla bärbara som erbjuds av Dell kort av en Alienware är Dell Studio XPS 16 är en elegant, prestanda-klass maskin. Nyligen uppdateras Dell maskinen, lägga Intels nya Core i-serien processorer och ett kraftfullare ATI-grafikkort. Beroende på de valda alternativen, kan det bära också en rejäl prislapp.

Min Dell Studio XPS 1645 hade följande specifikationer:

  • Obsidian Black
  • 16 "1080p (1920x1080) RGBLED skärm w / webbkamera
  • Intel Core i7 720QM (1.6GHz/2.8GHz Turbo Mode, 6MB Intel Smart Cache)
  • Microsoft Windows 7 Home Premium, 64-bitars
  • ATI Mobility Radeon HD 4670, 1 GB
  • 6GB DDR3, 1333MHz (4GB + 2GB)
  • 500GB 7200RPM hårddisk med fritt fall-sensor (Seagate Momentus 7200.4/ST9500420ASG)
  • Intel Wireless WiFi Link 5300AGN
  • Slot-loading Blu-ray skrivbar enhet
  • 9-cells Li-ion batteri (85Whr)
  • Vikt: 6,3 £ (som anges på Dells hemsida)
  • Mått: 15,15 "(W) x 10,02" (D) x 0,95 "/ 1,34" (fram / bak H)
  • MSRP: $ 2.124

Den Studio XPS 16 börjar på $ 949 för en bas, 15,6 "modell. Tyvärr, få 16 "RGDLED skärm är lite knepigt nyligen, eftersom många konfigurationer inte verkar erbjuda det. Sista gången jag kollade, ett sätt att få skärmen skulle vara att beställa den från små företag uppdelningen av Dell (vilket innebär att du måste nöja sig med en Core i5-processor). Den andra tillgängliga 1080p-skärm är 15,6 "WLED LCD.

Jag fick denna maskin för några månader sedan som en renoverad garanti / ADR ersättning för min åldrande Inspiron E1505, som började att bryta ner. Därför kommer det här omdömet speglar mina intryck av maskinen under loppet av flera veckor.

Bygg och Design
Dell Studio XPS 16 är en studie i kontraster: snygg men stor och snygg, men skrymmande. Silvret trim och svart blank färg gör det stilrena utan att vara pråligt det minsta. Tyvärr, eftersom målet är hög glans, lockar det fingeravtryck som galen. Dessutom gnuggar olja från dina händer (och allt annat på dem) av på finish och överförs till skärmen när du stänger den (eftersom skärmen inte är försänkt).


Bygget är mestadels plast (även den metalliska utseende trim), men det är rimligt robust. Det creaks lite om du ta tag i den med sidorna, men det känns inte som om det kommer att falla sönder. En del av trim nära skärmen inte skrivs inte ut helt, och tenderar att sätta en liten repa längst ner på skärmen (svårt att se om du verkligen leta efter det). Jag är inte säker på om detta är ett fel i min maskin eller en allmän fråga. Gångjärnen är ganska stark, och skärmen tar lite ansträngning för att öppna. Ripples visas på skärmen om måttlig till kraftig tryck appliceras på locket, en följd av att ha en så stor skärm. Att vara en 16 "dator har Studio XPS 16 lite HeFT, vilket kräver användning av två händer för att bära den.

Om du får intrycket av att denna bärbara dator har tvivelaktig byggkvalitet, kom ihåg att detta är en stor 16-tummare, och det är därför ganska robust för sin storlek. Jag bar denna maskin runt i en vadderad väska till och från klasser på skolan för ett par månader nu, och det tjänar jag mycket väl (min axel ursprungligen hade en annan åsikt, men jag acklimatiserad snabbt). Jag vill dock överens om att det kunde vara något starkare. Som en sida noterar, XPS Studio 16 passar (knappt) i en väska utformad för 15,4 "bärbara datorer.


Hela botten kan tas bort för att komma åt hårddisken och minne. Även om detta ger en mycket slankare utseende, gör det ändrar uppgradera lite mer arbete. Men om du tar ut tangentbordet (eller något liknande), det är ingenting fruktansvärt irriterande.

Skärm och högtalare
Det finns bara ett ord för skärmen: WOW! Detta är helt enkelt den bästa skärmen jag någonsin sett, och det har bortskämda mig fruktansvärt. Den upplösning är 1920 x 1080 (1080p, full HD) Färgmättnad är extremt hög (kanske lite för högt, särskilt för röda), och kontrasten är utmärkt. Medan bakgrundsbelysningen är löjligt ljus, har den upp att hålla skärmen användbar även i starkt inomhusbelysning. Tyvärr sprang jag in i en liten fråga på denna punkt, eftersom skärmen flimrar ibland när ljusstyrkan är ~ 50% eller lägre (endast när stora delar av vit finns på skärmen). Det inträffar så snabbt, att jag fann mig själv ifrågasätter om det verkligen inträffade. I varje fall är det bara milt irriterande, och lösningen är att vänja sig vid högre ljusstyrka.


(Dessa bilder helt enkelt gör inte skärmen rättvisa. Min gamla 1 MP Pentax verkligen kämpat med att få bilder av skärmen i mörker).

De vinklar på den här skärmen är mycket imponerande. Horisontellt faller skärmens ljusstyrka ut något på ~ 50 grader, och skärmen tonen en liten bit rödare. Det ser fortfarande bra, och förblir läsbar även när de ses från nästan 90 grader åt sidan. Detta gör det enkelt att ha flera människor visa skärmen på en gång. Vertikalt, betraktningsvinklarna är mycket bra, med färgerna inverteras vid 50 grader över eller under skärmen. Skärmen är blank, och faktiskt har ett lager av glas framför den som sträcker sig till mycket kanten av ramen (och är därmed en "ramlös" konstruktion). Reflektioner kan vara ett problem, men ljusstyrkan kan ökas för att motverka detta. Det är en webbkamera och dubbla mikrofon på skärmen. Webbkameran har en långsam uppdateringsfrekvens och producerar korniga bilder. Den kan användas med ansiktsigenkänning för att logga in i datorn, men denna funktion verkade fungera intermittent. Jag har inte testa mikrofonen.

Så imponerad som jag var av skärmen, var jag nöjd, men inte blåst bort av högtalarna. Min gamla Inspiron E1505 hade faktiskt ganska bra högtalare, men de saknade bas. Studio XPS 16 har definitivt en subwoofer, och basen är imponerande för en bärbar dator. Men högtalarna låter lite på tinny sida (som de är små, vilket de är). Volymen har ett bra utbud, och kan lätt fylla en liten till medelstor storlek rum. Det finns liten eller ingen distorsion vid hög volym. Högtalarna har en bit av en riktad effekt, med viss volym avlämning vid vissa vinklar. De två hörlursuttag har ingen märkbar statisk.

Tangentbord och pekplatta
Nycklarna är ganska platt, med en räfflade form. Detta medger att nycklarna till vara placerade mycket nära varandra och samtidigt hålla fingrarna tillräckligt avstånd från varandra. Tangenterna har en ganska kort kastlängd och är ganska tyst om du slår dem med en hel del kraft. Trycka mycket hårt på tangentbordet ger ingen märkbar flex. Studio XPS 16 saknar NUMERISK (till skillnad från min E1505, det är inte ens inbäddade i mitten av tangentbordet och aktiveras av Fn-tangenten) och Start, PgDn, PgUp, End tangenter är placerade precis till höger om backsteg och Enter. En trevlig bonus är bakgrundsbelysningen, som har tre inställningar (hög, låg, och av).


Studio XPS 16 sport touch-aktiverade media kontroller ovanför tangentbordet. Deras vita bakgrundsbelysningen fortfarande är på oavsett tangentbordet bakgrundsbelysning inställningar, men jag tyckte att det smakfulla. En nitpick är att jag ofta träffade "Mata ut" knappen av misstag när man försöker trycka "Delete". Pekplattan är nästan helt slät, med bara en liten bit av texturen. Knapparna kräver väldigt lite kraft för att trycka, men är försänkta tillräckligt för att förhindra oavsiktlig klicka. Liksom tangentbordet, de gör lite buller när man trycker.


Hamnar och funktioner
Studio XPS 16 har en imponerande samling av portar. Framför allt har det två hörlursuttag, en eSATA / USB combo kontakt, en DisplayPort-kontakt och en HDMI-port. En nitpick jag kan hitta i denna avdelning är det faktum att det bara har tre USB-portar. En annan är att strömkabeln har en irriterande vana att falla ut ur kontakten om det dinglar ett visst sätt (ett problem jag upplevde med min gamla dator som förmodligen innebär slitage på kontakten).


Vänster sida: Kensington-lås, VGA-ut, 1000Mbps Ethernet, DisplayPort, HDMI, 2x USB 2,0, mikrofon och 2 hörlursuttag


Höger sida: Expresscard-port, mediekortläsare, Mini IEEE 1394, Slot-loading Blue-ray RW-enhet, eSATA / USB 2,0 combo port och Strömuttag.


Fram: Indikatorlampor (Hårddisk, Bluetooth, WiFi och WLAN)


Tillbaka: Batteri

Prestanda och Benchmarks
Utförandet av denna maskin är imponerande, men inte riktigt i nivå med en dedikerad gaming anteckningsboken. Quad-Core i7-processor sport HyperThreading, vilket 8 trådar hanteras på en gång. Alla tester kördes med makt system inställd på "hög prestanda" (ansluten, naturligtvis), antivirus aktiv vakt utanför, och med de flesta program som körs avslutas.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter video och spelprestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

Äldre spel (Freespace 2): Den bärbara datorn hanteras Freespace 2 (med alla tillägg om grafik förpackningar laddade) på högsta inställningarna (och vid 1920 x 1080) beundransvärt, producera maximalt 60 fps ganska mycket hela tiden.

Nuvarande spel (Burnout Paradise): Burnout Paradise: The Ultimate Box var en annan historia. Jag var tvungen att stänga av upplösningen ner till 1400 x 1050, AA till 4x och detaljerna ner till standard för att få en relativt väl fungerande spel (vid ~ 30 fps). Men bara för att ge dig lite perspektiv hanterar skrivbordet med ett Nvidia 9800 GT-kort spelet smidigt på en något högre upplösning (1600 x 1200) med endast något högre inställningar. Således XPS Studio 16 faktiskt utför imponerande, med tanke på den bara har en övre mellanregistret mobil kort.

Värme och buller
Liksom i den tidigare versionen av Studio XPS 16, kan maskinen få på toasty sidan under kraftig spel. Handlovsstödets och knapparna blir märkbart varm (knappt vad jag skulle kalla varmt). Den utökade batteri hjälper till att stötta den bärbara datorn och främja vissa luftflödet under, men placera det i knät kommer definitivt att leda till att du svettas. Även när bara surfa på webben (och visa vissa flash video), det blir varmt.

Fläkten är nästan tyst i lätta laster, blir något mer märkbar under måttliga belastningar. Enligt mycket tung belastning, sparkar fläkten på högvarv och ger en måttlig mängd brus (låter som en avlägsen whooshing buller och en liten bit av en gnäll), men kommer inte störa ett spel satt till en rimlig volym. Det vore definitivt märkbar i en lugn miljö som ett bibliotek eller ett klassrum.

Den optiska enheten är av slot-lastning sort, och är lite på den livliga sidan när den snurrar upp (och särskilt när du bränner en CD / DVD). När du sätter i och mata ut en skiva, kan du höra de tysta surrande ljud av de drivande servon spinning upp.

Batterilivslängd och medföljande programvara
Jag uppnådde en tid av 2 timmar och 40 minuter batteritid på "balanserad"-läge med screen-mörkläggning inaktiverat en respektabel tid för en stor media anteckningsbok. Den bärbara datorn hade lite bloatware på det så långt som jag kan minnas, men jag tog slut upp återuppbygga systemet för att lösa en programvara fråga (en bra idé ändå).

Slutsats
Dell Studio XPS 16 är en snygg Entertainment Notebook av rimlig byggkvalitet och anständigt bärbarhet (med tanke på dess storlek). Det rymmer en otroligt levande skärm, tillsammans med några spel punsch. Även om det har några smärre brister, särskilt mycket värme det pumpar ut under spel, är det ett bra köp för dem som har råd sina $ 2000 + prislapp.

Som en fotnot under sammansättningen av denna översyn inleddes högtalarna blåser ut intermittent (jag tror beror på en lös tråd). Därför kontaktade jag Dells support via chatt, och de försökte du installerar drivrutinen för ljud till ingen nytta. Jag rapporterade också frågan med den ojämna trim märka skärmen och flimrar frågan. Den tech sedan berättade att det skulle vara lättare att byta ut hela maskinen med något jämförbart eller bättre. I motsats till vad många andra säger om Dell teknisk support, säger jag att det stenar ... om du är under CompleteCare.

Fördelar:

  • Elegant utseende
  • Underbara och rymliga skärm
  • Imponerande prestanda för en icke-gaming laptop
  • Decent batteritid för en 16 "dator
  • Stora garanti teknisk support

Nackdelar:

  • Dyr
  • Blir mycket varma under tung belastning
  • Kan använda en annan USB-port
  • Bygga kvalitet kunde vara lite bättre
  • Visar fingeravtryck och smuts


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar