onsdag 16 juni 2010

Lenovo IdeaPad U550 Review

Lenovo IdeaPad U550 Review
Charles P. Jefferies - 6/16/2010

Lenovo IdeaPad U550 är en ultratunn 15,6-tums multimedia bärbar dator med en låg spänning processor och ATI-grafik. Läs vår recension för att se hur det har klarat sig.

Vår Lenovo IdeaPad U550 översyn enheten har följande specifikationer:

  • 15,6-tums 720p (1366x768) glänsande skärm med LED-bakgrundsbelysning (220 nits, 500:1 kontrast)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core 2 Duo SU7300 processor (1.3GHz/3MB L2/800MHz FSB)
  • Växlingsbar grafik:
    Integrerad strömsnåla Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD
    Dedikerad högpresterande ATI Mobility Radeon HD 4330 512MB
  • 4GB DDR3-1066 RAM (2x 2GB)
  • 320GB 5400RPM hårddisk (Fujitsu MJA2320BH G2)
  • Intel Wireless WiFi Link 5100 AGN
  • Inbyggd Bluetooth v2.1 + EDR
  • 8X DVD-brännare
  • Ett års begränsad garanti
  • 6-cells Li-ion batteri (57Wh/5200mAh/11.1V)
  • Vikt: 5,3 £
  • Mått: 14.8 "(X) x 9.9" (D) x 0,9 "~ 1,2" (H)
  • MSRP: $ 949

Bygg och Design
Den U550 har en traditionell anteckningsbok form med inga utestående design. Det är utomordentligt tunn och lätt för en 15,6-tums notebook, den mäter bara en tum tunn i genomsnitt. Plasten som används på chassit är av rimlig kvalitet och kändes inte billig när jag knackade det med min nagel. Den plast som används runt handstödsytan är slät och har en antireflexbeläggning, fingeravtryck och damm dyker upp ganska lätt på det. På baksidan av locket har en strukturerad matt plast som inte visar fingeravtryck och damm. Den enda blank plast som finns på den här bärbara datorn är skärmen surround, vilket var nästan omöjligt att hålla rent.


Chassit uppvisar milda flex när gripas av hörnen och vridna, trycka ner handlovsstöden också orsakar viss chassi flex. Dessa egenskaper är typiska konsument bärbara datorer och ange den inre ramen är inte så stark som den kunde vara. De lock vändningar utan större ansträngning när gripas av hörnen och har ungefär en halv tum på spel på vardera sidan. Pushing in på baksidan av locket inte ger några ringar på skärmen, vilket är imponerande med tanke på hur tunn den är. Displayen gångjärn är tillräckligt starka. Jag gillar hur locket på denna bärbara dator kan öppnas utan att hålla ner chassit.


Passform och finish är bra, alla delar av den bärbara datorn är av ungefär samma kvalitet. Vissa kanter som de runt locket är inte så smidigt som jag föredrar, men för det mesta, är kanterna tillräckligt jämnas ut. På det hela bygga kvalitet är något över genomsnittet för en konsument bärbar dator. De plaster som används är av hygglig kvalitet och det finns inte så mycket flex som jag trodde det skulle vara, med tanke på den bärbara datorns tunnhet.

Skärm och högtalare
Den U550 har en 15,6-tums skärm med en 720p (1366x768) upplösning och LED-bakgrundsbelysning för energieffektivitet. Ljusstyrka och kontrast är tillfredsställande men inte mer eller mindre än vad jag är van vid att se från andra 15,6-tums konsument bärbara datorer. Displayen är blank yta ökar tydligheten och färger, men innebär en hel del reflektioner från omgivande ljuskällor.

Vid full ljusstyrka visas U550 display en touch urtvättad - färger kan vara mer levande. En ljusstyrka hack ovanför minimum är en bra kompromiss mellan energispar och synlighet på batteri. Betraktningsvinklarna är genomsnittliga, det finns en viss färgskiftning från sida till sida och färgerna bleka och mörkare från ovan och nedan, respektive.

Den 1366x768 upplösning är alldeles för låg för en 15,6-tums skärm. Jag tror 15,6-tums bärbara datorer ska ha en upplösning på minst 900p (1600x900). Den U550 låga 720p upplösning hämmar produktiviteten, bara hälften av ett Microsoft Word-dokument kan visas på en gång, och det är svårt att praktiskt använda två fönster sida vid sida. Dessutom behöver högupplösta bilder ser inte så detaljerat på den här skärmen som de skulle på en högre skärmupplösning.

Den U550 har två 1,5-watts stereohögtalare ovanför tangentbordet. Trots den "Dolby Sound Room" logo de låter burkigt och har ingen bas. En bärbar dator med en multimedia fokus bör ha starkare högtalare.

Tangentbord och pekplatta
Den U550 har ett fullstort tangentbord med separat numeriskt tangentbord. Tangentbordet har utmärkt taktil återkoppling och är kul att skriva om. Nyckel resor är precis rätt, vilket gör att tangentbordet är mycket kommunikativ eftersom alla nyckelpositioner (fullt upp / ner och i-mellan) är väldefinierade. Nycklarna kräver tillräckligt tryck för att pressa ner att vila fingrarna på dem inte orsakar dem att pressa. Tangentbordet är tyst och kan användas i nästan alla miljöer utan att störa andra. Knapparna låter trevligt när man trycker och lägga till i skrivkänsla.

Detta tangentbord har ett par egenheter. Det numeriska tangentbordet är pressas in, som en följd knapparna är halva bredden och ta lite extra precision till pressen. The Home / End / PgUp / PgDn ovanför det numeriska tangentbordet är mycket små. En annan underlighet är att [Ctrl] och [Fn] knapparna i det nedre vänstra hörnet kopplas, förändringen tog några justeringar. Detta är en kvarleva från Lenovo ThinkPad Business Notebook lineup.

Styrplattan har en matt yta som är lätt att spåra på oavsett om fingrarna är fuktig eller torr. Den stöder multi-touch-funktioner som pinch-to-zoom och rulla med två fingrar, men jag hittade de arbetade sporadiskt i bästa fall. Pekplattan knapparna har utmärkt taktil återkoppling och är tysta.


Hamnar och funktioner
The U550 har en tillräcklig matris av ingångs-och utgångsportar. Noter ingår portar inkluderar HDMI (för anslutning till HDTV), tre USB 2.0-portar, och VGA. En optisk enhet ingår, som jag är milt förvånad över med tanke på den tunna chassit. Portar som inte finns på U550 inkluderar eSATA, USB 3.0, och en Expresscard-kortplats. Alla bild beskrivningar är från vänster till höger.


Front: Trådlöst på / av-knapp, växla för att byta från integrerade / dedikerad grafik, 4-i-1-kortläsare (MMC / MS / MS Pro / SD)


Bak: Batteri


Vänster: USB 2.0, kyla ventilationsgallret, VGA, HDMI, USB 2.0, mikrofon och hörlursuttag


Höger: Optisk enhet, USB 2.0, RJ-45 Gigabit Ethernet, växelström, Kensington-lås

Prestanda och Benchmarks
Den U550 är baserad på Intels Consumer Ultra Low Voltage (CULV) plattform, som mest används i 11,6-till 14-tums bärbara datorer, är det konstigt att se den på en bärbar dator med en 15,6-tums skärm. Typiska bärbara datorer i denna storlek använder högre prestandakomponenter. Jag antar Lenovos mål med U550 var att erbjuda en 15,6-tums bärbar dator som var tunnare och lättare än vanligt och erbjöd längre batteritid.

Jag använde U550 som min primära anteckningsbok i en vecka och fann sin prestanda för att vara tillräcklig för allt jag kastade på den, inklusive webbsurfning, Microsoft Office, och titta på 720p HD-video. Jag fick också möjlighet att spela upp 1080p video utan problem.

Vi körde en omfattande svit av riktmärken på U550 att jämföra sina resultat med andra bärbara datorer, alla riktmärken kördes med de högpresterande ATI-grafik aktiverade:

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter video-och spelprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet prestanda resultat:

Den U550 prestanda är mer än tillräckligt för de flesta vardagliga sysslor. Medan den särskilda ATI Mobility Radeon HD 4330-grafik är mycket snabbare än de integrerade Intel-grafik finns i de flesta bärbara datorer, de är inte tillräckligt snabb för de flesta moderna spel. Den U550 är en multimedia bärbar dator, inte en spelmaskin.

Batteritid
Den U550 har en sex-cells Li-ion batteri (57Wh/5200mAh/11.1V). Jag genomförde två batteritid testscenarion: den minsta användning scenario involverade skriva denna översyn utan internetuppkoppling, den måttliga användningen scenariot bestod av trådlöst Internet surfa, titta på video, och kontorsapplikationer. Båda batterilivs tester genomfördes med skärmens ljusstyrka ett snäpp ovanför minimum och den integrerade Intel-grafiken aktiveras.

Jag spelade in sex timmar och 15 minuters batteritid under minimal användning scenario, vilket är imponerande för en 15,6-tums bärbar dator. Enligt den moderata användningsscenario jag spelade in tre timmar och 35 minuter, vilket är ungefär vad som förväntas av vanliga 15,6-tums konsument bärbara datorer. För allmän användning, räkna med runt fyra timmars batteritid. Kom ihåg att använda den integrerade Intel-grafik för bästa resultat. Totalt batteritiden är över genomsnittet för en 15,6-tums bärbar dator med en sex-cells batteri.

Värme och buller
The U550 kyls av en enda fläkt som blåser ut varm luft ur den vänstra sidan av chassit. Vid tomgång fläkten är i huvudsak tyst, även när stresstest blir det knappt hörbar. Det bör vara acceptabla för användning i nästan alla miljöer.

Den U550 har växlingsbar grafik, högpresterande läget aktiverar ATI Mobility Radeon HD 4330 och låg-powered skiftar till den integrerade Intel GMA 4500MHD. Chassit var knappt ljummet hjälp av högpresterande ATI-grafik, med hjälp av de integrerade Intel-grafik, chassit var inte mer än rumstemperatur. Totalt sett är jag imponerad av U550: s värmehantering.

Slutsats
Lenovo som syftar till att skapa en 15,6-tums bärbar dator som var lättare, tunnare, och hade bättre batteritid än vanliga bärbara datorer med samma skärmstorlek. Jag tror att de åstadkommit detta mål med U550. Den bärbara datorn i sig är inte super spännande men har mycket att gilla. Det är utomordentligt tunn och lätt för en 15,6-tums bärbar dator och 4-6 timmars batteritid. Den byggkvalitet är tillfredsställande och tangentbordet och pekplattan är utmärkta. Det finns områden i den bärbara datorn som behöver förbättras, jag längtade efter en högre skärmupplösning och bättre högtalare.

Sammantaget IdeaPad U550 är ett rekommendabelt bärbar dator, även om det kommer att vara upp till slutkonsumenten att avgöra om den tunna och lätta designen är värt extra pengar över en vanlig 15,6-tums bärbar dator.

Fördelar:

  • Mycket tunn och lätt
  • Bra tangentbord och pekplatta
  • Körs sval och tyst

Nackdelar:

  • Låg upplösning
  • Milda chassi flex
  • Svaga högtalare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar