onsdag 16 juni 2010

E3 2010: Alienware M11x Core i7 Praktiska granskning (med video)

E3 2010: Alienware M11x Core i7 Praktiska granskning (med video)
av JR Nelson - 6/16/2010

Alienware presenterade den ursprungliga M11x på CES i år med Pentium Dual-core och Core 2 Duo-processorer. Medan den bärbara datorn var ursprungligen tänkt att använda den något starkare Intel Core 2010 marker, hade Intel ännu inte sätta dessa marker ut på marknaden - och Dell ville få M11x ut genom dörren i tillräckligt med tid för CES.

Alienware M11x har en unik nisch inom dator rike: en spelultraportabel. Vissa kanske till och med kalla det en netbook, men den bärbara datorn verkligen sitter på en annan nivå av prestanda helt. Vår ursprungliga översyn av M11x var mycket positivt: vi även tilldelats det en Redaktörens val. En av nackdelarna var dock det faktum att den bärbara datorn hade mycket begränsade processoralternativ. I själva verket bara hade två - Pentium Dual-core SU7300@1.3GHz (som vår granskning enhet) eller Intel Celeron SU4100@1.4GHz.

Alienware är rätta med det med den senaste versionen av nya processorer för M11x - Intel Core i3, Core i5 och Core i7-modeller . Core i5-och Core i7-modeller finns tillgängliga i USA just nu. Core i3-modellerna är för närvarande endast tillgänglig i Asien, du kan även gå in på Asien Dells hemsida och kolla in dem.

Jag hittade faktiskt en Alienware M11x utrustad med en Intel Core i3 Ultra Low Voltage-processor som sitter i Alienwares monter här på E3. Förvånad, nämnde jag detta till Dell och innan några riktmärken kunde springa, togs jag på övervåningen och den bärbara datorn sveptes bort. Trots att finns i ett annat land, behöver företag som Intel inte om när någon av deras partners misstag gör vissa produkter för tidigt.

Trots det fick vi fortfarande en del praktisk tid med M11x bärbara datorer utrustade med Core i5 och Core i7-processorer. Som produktchef Joe Olmsted påpekar, kan spelare som uppgraderar till en M11x med de förbättrade processorer förväntar sig ett visst antal förbättringar av prestanda, men ökade frame sannolikt inte kommer att vara en av dem.

Snabbare. Sortera på.
Jag sprang wPrime, som uteslutande testar CPU-prestanda, både på en Core i5 och Core i7-version av Alienware M11x. Det är en av de riktmärken som körs på Pentium Dual-core version av M11x NBR ursprungligen omdömet, så det är en lätt jämförelsepunkt mellan de olika marker.

Alienwares M11x CPU wPrime 32M testet
Intel Core i7-640UM 39.47s
Intel Pentium Dual-core SU4100 (överklockat) 52.15s
Intel Core i5-520UM 55.37s
Intel Pentium Dual-core SU4100 66.24s

Dell var snabb att påpeka att dessa bärbara datorer var - tekniskt - fortfarande bara ingenjörsenheter, vilket innebär att det kan finnas någon oförutsedd sarkasm som påverkar prestanda som inte skulle finnas i fraktversion. Det är dock osannolikt, och wPrime resultat vi fick i dag bör likna de som användarna kan förvänta färdiga versioner.

Båda marker, trots att de har sämre klockfrekvenser än Prenium Dual-core SU4100 (PDC: 1.3GHz, CI5: 1.066GHz, Ci7: 1,2 GHz), visade sin styrka i CPU benchmark. Core i5 avslutade testet 11 sekunder tidigare än SU4100 och Core i7 slutade det nästan 27 sekunder snabbare. Intressant, men, det överklockade SU4100 faktiskt slå ut nativt klockad Core i5. Både Core i5 och Core i7 versioner är själva overclockable, men vi kunde inte testa det idag.

Spel i dag är till stor del - men långt ifrån enbart - GPU-bundet. Det innebär att moderna spel tenderar att begränsas mer av effektgränserna för grafikkortet än processorn. Som ett resultat kommer de flesta spel som klarar sig bra på Pentium SKU av M11x mår lika bra på Core i7-versionen. Spel som går dåligt kommer förmodligen fortfarande köra dåligt - med några få undantag.


Ett av de spel Jerry, som omdömet Pentium dual-core-utrustad M11x, fann sprang dåligt på spelultraportabel var Shattered Horizon. Det verkade som de GeForce GT 335-grafik i maskinen spottas ut nivåer med ingen fråga, men de matematikintensiva CPU beräkningar utgjorde ett allvarligt problem. I själva verket satt den genomsnittliga framerate någonstans runt 20fps med regelbundna droppar ner i ensiffriga tal. Med ett ord, det var ospelbar.

Förhoppningsvis, det är där marker som Core i5 och Core i7 glans. Till skillnad från Core i3, dessa två marker har även Intels Turbo Boost-teknik. Turbo Boost övervakar chip utnyttjande och då ansökan åberopas som bara betona en av de två fysiska kärnor, automatiskt och osynligt klockar det att kärnan. På så sätt, spel och andra program som inte multitråds väl kan fortfarande dra nytta av den extra klockfrekvens.

Dessutom kan användare som plockar en modell konfigureras med en Core i5-520UM (och förmodligen Core i3-330UM när det oundvikligen lanserar) utnyttja NVIDIA Optimus grafikteknik. Optimus gör övergången mellan Intels on-die integrerad grafik och den diskreta GeForce GT 335M sömlös.

Den ökade processorkapacitet, för vad det är värt, inte kommer till ett pris. Två, i det här fallet. För det första, de nya modellerna är dyrare: Core i5 M11x är en extra $ 150, med en $ 949 utropspris, Core i7 är en extra $ 300, kommer in med en $ 1,099 start pris. Det är en ganska stor piller att svälja när alternativ såsom HP Envy 14 är tillgängliga för bara $ 999 (beviljat, det är större, men ändå).

Dessutom kommer de mer kraftfulla processorer har en märkbar effekt på batteritiden. I den ursprungliga översyn, var batteritiden visade sig vara precis lika imponerande som resten av den bärbara datorn - runt sju timmar. Dell nämnde att Core i7-utrustade M11x kan förväntas komma runt fem och en halv timme eller så.

Oberoende av kostnaden, är Alienware M11x fortfarande i en klass som består av, ja, själv. De nya marker är definitivt snabbare - Core i7 speciellt - och även om de är dyrare i termer av pengar och batteritid, de gör en märkbar skillnad. Core i7-baserade Alienware M11x kändes väldigt kvick, med noll meny eftersläpning och dialog snabba lådor, den extra CPU-kraft kommer sannolikt också komma till nytta i att jämna ut CPU-intensiva spel som Shattered Horizon.

Glöm inte att kolla in Notebook början av nästa vecka för vår recension av Alienwares M11x, fylld med en Core i7-640UM processor. Vi kommer att täcka mer djupgående tester då, inklusive samma populära spel provat ut på Pentium-versionen av den bärbara datorn samt en komplett uppsättning batteritester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar