torsdag 17 juni 2010

Lenovo IdeaPad Y460 recension

Lenovo IdeaPad Y460 recension
av Kevin O'Brien - 2010/06/17

Lenovo nyligen uppdaterats Y-serien bärbara lineup, lägga till 14-tums Y460 och 15,6-tums Y560 till mixen. Dessa nya modeller erbjuder snabbare grafik alternativ än sina föregångare, med ett ATI Radeon 5650 inklämda i Y460 och ATI Radeon 5730 inuti Y560. I denna översyn tar vi en titt på den mindre av de två anteckningsböcker-IdeaPad Y460-för att se hur väl den står sig i konkurrensen.

Vår Lenovo IdeaPad Y460 Specifikationer:

  • 14,0 "HD Wide LED 1366x768
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5 520M-processor (2.40GHz, 3MB cache)
  • ATI Mobility Radeon HD 5650 med 1 GB VRAM och Intel GMA HD växlingsbar grafik
  • 4GB DDR3-1066 RAM (2x 2GB)
  • 500GB 5400RPM hårddisk (Seagate 5400,6)
  • Intel Wireless Wi-Fi-Link 1000BGN
  • Inbyggd Bluetooth v2.1 + EDR
  • 8X DVD-brännare
  • Ett års begränsad garanti
  • 6-cells Li-ion batteri (11.1V, 57Wh)
  • Vikt: £ 4,98
  • Mått: 13,4 x 0,79-1,3 x 9,25 inches
  • MSRP: $ 1199 ($ ​​999 Street)

Bygg och Design
Den nya Lenovo IdeaPad Y460 ser helt omgjorda från den föregående generationen. Utifrån locket har en liknande mörk mönster trimmat med en orange kant, men nu har stora kromade gångjärn istället för döljs tidigare. Inuti har den tidigare vita tangentbord och bezel ändrats till en svart tangentbord med kanonmetall färg täckt trim. Den helt vit inredning på den gamla modellen var svårt att magen för de flesta människor och jag tror det nya utseendet är mycket trevligare. Andra cool design element på nya Y460 inkluderar JBL högtalare nedanför skärmen och en unik matt och blank skärm skydd som hjälper till att dölja fingeravtryck.

Bygga kvalitet är mycket bra för en konsument bärbar dator med hållbar plast paneler och starka gångjärn skärmen. Färgen och plast finish verkar motstå repor från standard missbruk och den unika locket konsistens gör ett utmärkt jobb med att dölja fingeravtryck. Handlovsstödets och pekplatta sektioner har bra stöd med liten eller ingen flex. Tangentbordet däremot har några ger på den del ovanför den optiska enheten, men du vet inte riktigt märker det förrän du försöker greppa den bärbara datorn rätt i det avsnittet. Botten av den bärbara datorn är laddad med massor unikt formad avkylningsventilerna, vilket innebär att systemet kan utformas för att flöda en hel del luft när under belastning.

Användare som vill uppgradera komponenter kommer att finna det lätt på IdeaPad Y460. Lenovo har tre åtkomstpanelerna på undersidan av den bärbara datorn, som innehåller Wi-Fi-kort, WWAN kortplats, hårddisk, systemet minne, processor och kylfläns. En udda egenskap är Wi-Fi-kort kan nås utan användning av en skruvmejsel. Locket hålls på plats med en fjäder flik, som jag gissar används för att komma åt SIM-kortplatsen som skulle gå i den viken. Det andra omfattar hålls på plats med låsringen-säkrade skruvar som inte faller ut när skruvas loss från den bärbara datorn.


Skärm och högtalare
IdeaPad Y460 har en skärm alternativ, en WXGA-upplösning 14-tums panel. Med sin mer avancerade grafik alternativ och prestanda inspirerade komponenter vi hoppades att se en WXGA + (1440x900) eller HD + (1600x900). Den lägre upplösning panelen kostar naturligtvis mindre så det kan vara ett pris övervägande men jag skulle personligen betala extra för alternativ om det gavs till mig. Panelen priser om genomsnittet med bra färg och kontrast, men det lyckas inte en del av de avancerade skärmar som du kan hitta på en HP ENVY eller Apple MacBook. På topp bakgrundsbelysning nivåer mätte vi en max ljusstyrka 218nit, vilket är högt för inomhus visning men inte riktigt tillräckligt ljust för utomhusbruk visning. Kombinerat med den glansiga skärmen yta du skulle vara svårt att se skärmen utanför om du var under några mycket bra skugga från en byggnad eller träd.

IdeaPad Y460 har ett ben upp på konkurrerande 14-tums bärbara datorer när det gäller inbyggda högtalare. JBL och Lenovo samarbetar för att utforma ljudanläggningen på Y460 och lätt rankas i bättre än genomsnittet kategori. Det fortfarande inte har den djupa basen av en stor anteckningsbok med en dedikerad subwoofer, men JBL förarna gör ett bra jobb med hög och mellanregister ljud. Peak volymnivåer är bra för en liten till medelstor rum, vilket gör det perfekt för att njuta av en film i en studentrummet eller det lilla kontoret. Hörlurar för resor fortfarande rekommenderas och för hemmabruk kan vi föreslå att använda HDMI-utgång för att passera en digital ljudström till ett hemmabiosystem.

Tangentbord och pekplatta
Lenovo höll samma tangentbord design på Y460, med det primära förändringen från den tidigare modellen är övergången från alla vita tangenter till alla svarta. Tangentbordet är en full-size design utan en numberpad med full funktion-knapp tillgång på den översta raden. Till skillnad från många tillverkare i dessa dagar som verkar vara väljer att ta vägen för sekundära funktioner tar över funktionen raden håller Lenovo den gamla standarden. En annan trevlig designelement är platsen och layout av hemmet, slut, sida upp och sida ner tangenterna på höger sida av tangentbordet. De är lätta att hitta och användbar om du gör en gör en hel del kontor produktivitet arbete.

Tangentbordet i sig känns mycket behagligt att skriva på och kräver lätt till måttlig tryck för att aktivera varje tangent. Den icke-chiclet tangentbord är nästan uppfriskande att se med de flesta tillverkare tar den vägen på nyare bärbara design. Nyckel buller är minimal med varje knapptryckning avger en mjuk klick när nyckeln är helt utlöses.

Den bärbara datorn har också flera beröringskänsliga media och snabb Snabbstartknappar nedanför skärmen. Den mest intressanta knappen är ett skjutreglage som gör att du snabbt starta ett av åtta program i din chosing. Baren används också för att aktivera andra Lenovo funktioner som en skärm låsning läge skrivbordsunderlägg ändras dra och en arbetsyta swap.

Lenovo har en stor multi-touch aktiverat Synaptics pekplatta på Y460. Den stöder två fingrar rullning, nyp zoom, rotation och tre fingrar flick. Pekplattan ytan är en blank strukturerad yta som matchar färgen på Handlovsstödets och har små prickar tryckt på finishen. Den en-finger scroll sektionen definieras med en mjuk bar och vertikala orangea prickar. Känslighet ur lådan var utmärkt, men det behövde justeras ned något eftersom det var nästan för känslig för min smak. Med pekplattknapparna är stora och erbjuder bra feedback. De har bra resor och avger en mjuk klick när den är helt intryckt.

Hamnar och funktioner
Lenovo IdeaPad Y460 har ett bra urval av hamnar och funktioner, med användning av varje tum av utrymme runt omkretsen. Systemet erbjuder tre USB 2.0-portar, en eSATA / USB combo port, VGA och HDMI-utgång, Ethernet och ljudingångar. Systemet innehåller också en SDHC-kortläsare, ExpressCard/34 kortplats och en DVD-brännare. Utanför inklusive DisplayPort eller FireWire Jag förstår inte vad Lenovo kan ha lagts till för att bättre.

Prestanda och Benchmarks
Prestandan hos IdeaPad Y460 är inget annat än häpnadsväckande. Intel Core i5-processor i kombination med ATI Radeon 5650 kunde hantera vad vi kastade på det och ändå behålla stora frame rates i spel. Med tanke på dess storlek och vikt sätter upp mot bärbara datorer som den 13,3-tums Apple MacBook Pro blåser de flesta konkurrenterna ur vattnet.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter video och spelprestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet prestanda resultat:

När den körs i integrerade grafikläge systemet bygger på Intel GMA HD chipset som klarar allt utom spel. För den dagliga mald rekommenderar vi att systemet förblir i detta läge eftersom det håller case temperaturer ner och fortfarande hanterar HD-video avkodning och andra multimedia uppgifter med lätthet. HD-film avkodning var inte ett problem, avkodning 720p och 1080p släpvagnar utan att bryta ett svett. HD Flash-uppspelning var ett annat område som var inga problem alls för IdeaPad Y460.

Slå på dedikerat grafikminne blev denna IdeaPad till en mobil spelplattform som stöds av ATI Radeon 5650. För att testa sin spelprestanda vi använde Left 4 Dead 2 körs på bärbara datorer infödda 1366x768 upplösning med AA inaktiverat och vertikal synk av. Resultaten talar för sig själva:

Genomsnittlig FPS var väl i vad vi anser vara smidig gameplay och till det område där du kan börja ramp kantutjämning många problem. Med AA maxade ut (och filmkorn avstängd) systemet fortfarande kvar FPS i 60FPS området. Det enda som saknas i den här bärbara datorn är en 7200RPM hårddisk eller SSD, vilket skulle göra det perfekt och komplett. Lenovo har en 5400RPM enhet som är bra för normal drift men systemet skulle få ett enormt uppsving i hastighet med en snabbare enhet. Med tanke på den nuvarande 999 $ butikspris Lenovo fortfarande lämnar en hel del utrymme för slutanvändare uppgraderingar.

Värme och buller
Lenovo IdeaPad Y460 har två huvudsakliga termiska profiler: väl lugn och brännhet. Med omkopplingsbar grafik som till Intel integrerad grafik ställa systemet förblir relativt svalt och blir ungefär lika varmt som de flesta mindre bärbara datorer med standard-spänning Intel Core-processorer. När bytte till dedikerade grafikläge saker börjar att värma upp, speciellt om du är spel. Medan du spelar Left 4 Dead 2 märkte vi en markant ökning av temperaturen utgång på vänster sida av tangentbordet och på botten av chassit nära kylflänsen. Skotten nedan togs omedelbart efter 15 till 20 minuter av gameplay:

En stor del av botten var över 110F och inte lokaliserad till små pin-point fläckar. Med den i knät du känner definitivt värme genom dina ben och händer. Med tanke på de termiska krav Core i5-processor och ATI Radeon 5650 grafik i en sådan liten maskin jag är inte säker på resultatet kunde ha varit annorlunda på en annan 14-tums-system. Med den mängd ström i omgångar jag tror att de flesta som är intresserade av en 14-tums gaming anteckningsboken skulle stå ut med en liten mängd värme för grymma frame rates.

Batterilivslängd
Lenovo IdeaPad Y460 har fördelen av omkopplingsbar grafik när det gäller batteritid. För alla de tillfällen där systemets prestanda är inte ett problem, kan användaren växla bärbara datorn i sin integrerade grafik inställning och spara energi. Vi testade Y460 i båda lägena att se hur mycket användaren vinster genom att hålla den låst i integrerad grafik-läge. Med skärmens ljusstyrka minskas till 70%, trådlösa aktiva och uppfriskande en webbsida var 60 sekunder, och Windows 7 är inställd på en balanserad profilen Y460 stannade på i 4 timmar och 52 minuter. Samma test med den bärbara datorn låst i dedikerad grafikläge stannade bara i 2 timmar och 59 minuter.

Slutsats
För mobila spelentusiaster marknaden börjar bli laddad med olika alternativ. Just nu en av de mest populära systemen är Alienware M11x som står sig för de flesta spel, men är fortfarande underpowered i CPU avdelningen även med sin senaste sortiment av låg spänning Intel Core-processorer. Lenovo IdeaPad U460 ger dig kraften i en 2,4 GHz Intel Core i5-processor och ett ATI Radeon 5650 dedikerat grafikkort i ett system som väger mindre än £ 5 (ungefär en halv pund tyngre än M11x).

Spelprestanda var utestående med Radeon 5650-grafik, hantering Left 4 Dead 2 med maxade inställningar och fortfarande få frame rates över 60FPS. Syntetisk prestanda var också ganska högt, långt över andra liknande storlek system. När du inte spel systemet blir cirka fem timmars batteritid när den kopplas till integrerad grafik-läge, vilket är ganska bra för en 14-tums bärbar dator med en sex-cells batteri. Totalt för den aktuella $ 999 Street pris vi kunde inte vara lyckligare med Lenovo IdeaPad Y460.

Fördelar:

  • Stora spelprestanda
  • Bra batteritid
  • Enorm förbättring av utseende avdelningen

Nackdelar:

  • Systemet blir för varmt när du spelar
  • Begränsad skärmupplösning alternativ


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar