onsdag 16 juni 2010

Dell Precision M4500 Recension

Dell Precision M4500 Recension
av Jerry Jackson - 2010/06/16

Dell Precision M4500 är den senaste 15-tums mobil arbetsstation med kraftfulla Intel-processorer upp till Intel Core i7 Extreme Edition och Nvidia Quadro FX 1800m diskret grafik för videoredigering, animering och CAD-arbete. Precision M4500 har en valfri 64GB SSD-minikort för snabb uppstart och ditt val av upp till en 256GB SSD eller en 500GB hårddisk för fillagring. Detta är den mest kraftfulla arbetshäst på marknaden? Ta en titt och se om det är dags för en uppgradering på kontoret.

Vår granskning enhet av Dell Precision M4500 har följande specifikationer:

  • Windows 7 Ultimate (64-bitars) med möjlighet för Windows XP Professional nedgradering
  • Intel Core i7 620M@2.67GHz
  • 4GB DDR3 (1333MHz)
  • NVIDIA Quadro FX 1800m grafik (1 GB dedikerat minne)
  • 15,6 "FHD LED bakgrundsbelyst display (1920x1080 upplösning, matt skärm)
  • 64GB Solid State Drive minikort (operativsystem)
  • 500GB (7200RPM) hårddisk (lagring)
  • Blu-ray-enhet (inspelningsbar DVD)
  • Intel Centrino Advanced-N 6200 802.11a/b/g/n Half Mini Card
  • 802,11 Wi-Fi Protected Access (WPA), 802.11i (WPA2), Virtual Private Networks (VPN) 802.1x med EAP-lägen och kompatibla med CCX 4,0
  • Dell Wireless 375 Bluetooth-modul
  • Inbyggd webbkamera och mikrofon
  • Bakgrundsbelyst tangentbord
  • Dell Precision ON Reader
  • FIPS-kompatibla fingeravtrycksläsare och kontaktlös SmartCard-läsare
  • Vikt: 6,0 £ (med 6-cells batteri)
  • Mått: 14,72 x 1,15-1,42 x 9,96 tum (B x H x D)
  • 130 W nätadapter
  • 9-cells (90Wh) Extended Life-batteri
  • 3-års grundläggande garanti och 3-års nästa arbetsdag på platsen service
  • MSRP: $ 3,664.00 ($ 3,280.00 med omedelbar besparingar)

Dell Precision M4500
Bygg och Design
Dell Precision raden av mobila arbetsstation datorer har länge varit en stapelvara i företagets IT där användarna behöver den snabbaste processorer med flera kärnor och de mest kraftfulla diskreta grafikkort för 3D-animering, videoredigering och CAD-program. Oavsett om du är en Hollywood animatör arbetar på nästa års storsäljare, eller en ingenjör att utveckla nästa generation av kommunikationssatelliter, behöver du extrem datorkraft med arbetsstationen klass certifieringar, så att du vet att det kommer att fungera med den programvara du använder varje dag.

Dell Precision M4500 förpackningar allt hårdvara till ett hållbart skal med en gammaldags industridesign. Den magnesiumlegering chassi är hård och skrymmande men mycket stark. Skärmen Locket har en borstad aluminium utseende, medan interiören har en enkel svart design. De massiva handlovsstödet visar mycket lite flex även under hårt tryck och ger en bekväm plattform för att skriva på den i full storlek, bakgrundsbelyst tangentbord.

Dell Precision M4500
Dell ingenjörer måste nå en svår balans mellan hållbarhet och vikt med M4500. Eftersom den tjocka magnesiumlegering chassi är laddad med massor av hårdvara, behövde skärmlocket göras av mycket tunnare legering och plast för att hålla vikten nere till en rimlig nivå. Med en vikt på nästan sju pounds som konfigureras med den utökade batteri är M4500 nästan smärtsamt att pickup från handledsstödet med en hand. Olyckligtvis, de tunnare material som används i skärmen skapar en stor flex när tryck appliceras på baksidan av skärmen. Medan vi är på ämnet skärmen och vikt, är det värt att nämna att skärmen gångjärn inte ger tillräckligt stöd för vikten av skärmen, så om du lätt skaka den bärbara datorn på skärmen flyttar fram och tillbaka. På den ljusare sidan, har skärmen en dubbel låsmekanism för att hålla locket stängt under transport.

Dell Precision M4500
För dem som behöver högre säkerhetsnivåer på mobila arbetsstationer, kommer M4500 med en valfri FIPS-kompatibla fingeravtrycksläsare och kontaktlös SmartCard-läsare. FIPS (Federal Information Processing Standard) läsare fångar en bild av hela fingeravtrycket med flera gånger antalet punkter jämförelse. Dessutom kan dessa säkerhetsåtgärder läsare knytas till pre-boot, multi-faktor autentisering för att inaktivera SSD och HDD med hårdvarubaserad enhet kryptering för att skydda dina data.

Dell Precision M4500
En av de måste-ha funktioner för bärbara företagsdatorer är extremt enkel åtkomst till interna komponenter. IT-chefer måste kunna öppna en anteckningsbok för att anpassa systemen efter behov för specifika applikationer eller göra reparationer. Dell utformat Precision M4500 med en enda massiv botten panel som ger snabb åtkomst till RAM, hårddisk, SSD-minikort och trådlösa nätverkskort inuti datorn. Du måste ta bort fem skruvar för att öppna botten av den bärbara datorn (det är en mer skruv än liknande HP mobila arbetsstationer) och det är allt du behöver göra för att börja jävlas med de inre komponenterna.


Skärm och högtalare
Dell erbjuder Precision M4500 med flera olika 15-tums skärm alternativ med 1366x768, 1600x900 och 1920x1080 upplösning. Vår granskning enhet kom utrustade med 15,6 "LED FHD bakgrundsbelyst display (1920x1080 upplösning, matt skärm). Denna 1080p HD-skärm är fullt användbara både inomhus och utomhus och har utmärkt färg med rik kontrast. LED-bakgrundsbelysning panel ger utmärkt ljusstyrka och vi lämnade typiskt ljusstyrka inställd på mellan 50% och 70% vid användning av bärbara inomhus. De M4500 har en sensor för omgivande ljus för att automatiskt justera skärmens ljusstyrka baserat på tillgängligt ljus, men vi inaktiverat denna funktion under våra laboratorietester så att skärmens ljusstyrka förblir konstant.

Horisontella betraktningsvinklarna är mycket bra och du bara börja märka några uppenbara färgskiftning när du får mer än 75 grader från mitten. Vertikala betraktningsvinklarna är genomsnittliga som skärmen börjar tvätta uppifrån och färger börjar invertera underifrån efter cirka 45 grader i endera riktningen.

De en-tums stereohögtalare som används i Precision M4500 ger utmärkt volymområde med fantastiska toppar och mellantoner med en blygsam mängd bas. Tack och lov är dessa högtalare placerade på vardera sidan av tangentbordet och är placerade för att rikta ljudet uppåt och mot användaren. Jag kan inte säga hur mycket trevligare det är att ha högtalare i detta läge snarare än knä-bränning högtalare finns på de flesta mindre bärbara datorer. Lap-bränning högtalare direkt ljud ner på ditt knä eller skrivbordet och resultera i dova ljud. Du kan enkelt fylla ett kontor med musik eller ljudspår från en video som du har redigerat tack vare högtalarna på M4500.


Den enda hörlursuttag på M4500 fungerar bra med de två olika märken av hörlurar jag använt under provet. Inget statiskt brus eller annat brus märktes genom domkraften förutom brister i ljudkällan själv.

Dell Precision M4500
Tangentbord och pekplatta
Den fullstort tangentbord på M4500 funktioner perfekt formade nycklar med precis rätt djup varje tryck, perfekt central avstånd, och mjuk respons utan högljudda klick-klack ljud du ofta kommer att höra när du skriver på affärsinriktade bärbara datorer.

Det enda negativa aspekten att använda detta tangentbord var förvånande mängd flex eller "studs" medan du skriver. Jag kunde känna en betydande grad av flex runt "F", "C" och "V" knapparna samt "L", "", "'" och "." tangenterna på M4500 även när du använder blygsam skriva tryck.

Som sagt, kan tangentbord flex variera beroende på att skriva tryck och specifika tangentbord du väljer. Vår granskning enhet kom med LED-bakgrundsbelysning tangentbord, vilket ger utmärkt bakgrundsbelysning så att du kan skriva i ett mörkt rum eller flygplanets kabin.

Dell Precision M4500

Alperna pekplattan på M4500 med hjälp av egenutvecklad Dell pekplatta förare och är någorlunda lyhörd med bara lite eftersläpning vid snabb rörelse. Den matta pekplatta konsistens är okej, men uppdelningen mellan pekplattan och de tre pekplattknappar ibland resulterar i att trycka på fel knapp på styrplattan av misstag. Med pekplattknapparna är ungefär rätt storlek med grunt återkoppling och mjuk klick när man trycker.

Dell innehåller också en strukturerad spårpunkt / pekpunkt med ytterligare tre dedikerade knappar. TrackPoint rörelsen är inte alls lika vätska som vad vi har sett på Lenovo ThinkPad och HP EliteBooks, men det är det om du hatar använder en vanlig pekplatta.

Hamnar och funktioner
De M4500 har ett imponerande antal portar och externa funktioner möjlighet till en 15-tums bärbar dator. Du får både ett PC-kort och en Express Card-kortplats för expansion och kringutrustning, tre dedikerade USB 2,0-portar, en combo USB / eSATA-port för anslutning av externa hårddiskar, DisplayPort, FireWire, och även en extra Smartcard kortplats. Låt oss ta en kort turné ...

Dell Precision M4500
Vänster sida: Plats för säkerhetslås, USB 2,0-port, combo USB / eSATA-port, DisplayPort, värme vent, ExpressCard-kortplats och SD-kortläsare.

Dell Precision M4500
Höger sida: PC-kortplats, optisk enhet, Smartcard läsare, Wi-Fi på / av, FireWire, ljudutgångar och två USB 2.0-portar.

Dell Precision M4500
Baksida: Modemuttag (tillval), Ethernet-uttag, batteri, VGA ut, och Power Jack.

Dell Precision M4500
Framsida: Screen frigöringsspärr.

Prestanda och Benchmarks
Vår Precision M4500 kom med nya Intel 620M Core i7-processor, klocka in på 2,67 GHz med två kärnor och Hyper-Threading. Vilket är vanligt med arbetsstation klass maskiner, M4500 funktioner NVIDIA Quadro grafik i form av Quadro FX 1800m med 1 GB dedikerat RAM. Detta ger Precision M4500 en fördel gentemot ThinkPad W510 och EliteBook 8440w som vi tidigare omdömet. Vår testkonfiguration levereras också med en 64GB SSD-minikort för Windows operativsystem och 500 GB hårddisk för primär lagring. Denna notebook bör lätt överträffa förväntningarna hos alla utom de mest krävande professionella i både processor och grafikprestanda.


Med det sagt, låt oss hoppa in i prestandatester.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel och 3D-rendering (högre poäng betyder bättre prestanda):

SPECviewperf 10 mäter den totala CPU och grafikprestanda i flera program som används för videoredigering, animering och CAD-arbete (högre poäng betyder bättre prerformance):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:


64GB SSD-minikort

500GB HDD

Värme och buller
Vid normal användning (surfning eller arbetar på ett textdokument) Precision M4500 förblev sval och tyst. Avgaser fan var inte hörbar utom när man kör prestandatester eller betona CPU och grafik. Du behöver inte oroa dig för stör medarbetare eller kunder med oönskat buller från din bärbara dator i ett lugnt kontor.

Vi spelade in följande externa temperaturerna med hjälp av en IR-termometer efter att ha kört två på varandra följande PCMark05 riktmärken och Maya 02 prov i SPECviewperf 10. Detta bör tjäna som en indikator på hur varmt den bärbara datorn kommer att få efter ca 30 minuter av allvarlig användning. Intressant, gör M4500 ett bra jobb att hålla värmen borta från ditt knä, men avger mer värme än vanligt uppåt från tangentbordet området. Detta är sannolikt en bieffekt av att sätta en kraftfull 620M Core i7 inuti en "relativt" tunn 15-tums bärbar dator. Alla temperaturer anges i grader Fahrenheit.

Batteri
Dell erbjuder Precision M4500 med ditt val av 6-cells eller 9-cells litiumjonbatterier. Den 6-cells batteri är en 60Wh pack som är i jämnhöjd med baksidan av den bärbara datorn. Det finns faktiskt två olika typer av 9-cells batterier tillgängliga för M4500, en standard 90Wh version och en lägre kapacitet 81Wh version som har en speciell 3-årig garanti mot fel eller dramatisk förlust av kapacitet. Den lägre kapacitet 9-cells batteri laddar också något långsammare än 90Wh versionen för att bibehålla batteriets livslängd under en längre tid. Under våra tidsinställda tester med den bärbara datorn inställd på "balanserad"-läge, trådlös aktiv och 70% ljusstyrka, varade M4500 i 5 timmar och 37 minuter med 9-cells, 90Wh batteri. Detta är ganska imponerande för en 15-tums (1920 x 1080 upplösning) mobil arbetsstation med en quad-core processor, och 1 GB dedikerat grafikkort.

Slutsats
Efter att ha tillbringat flera veckor att sätta Dell Precision M4500 genom sina steg, är det tydligt att detta är en av de mest kraftfulla mobila arbetsstationer som vi har testat. Om du letar efter en 15-tums arbetsstation-klass maskin för ditt kontor då M4500 är en mycket bra kandidat bredvid Lenovo ThinkPad W510 och HP EliteBook 8540w eller 8440w bärbara datorer.

Trots den imponerande prestanda och fantastisk utbud av konfigurationsalternativ är byggkvalitet på Dell Precision M4500 lite mindre än imponerande inom tangentbordet och skärmen. Resten av denna mobil arbetsstation är ganska fast, så dessa två svaga punkter kan vara en relativt liten fråga.

Bottom line, om du behöver en 15-tums mobil arbetsstation med alla konfigurationsalternativ tänkbara, då Dell Precision M4500 hör förmodligen på toppen av en mycket kort lista.

Fördelar:

  • Tålig chassi
  • Kraftfulla konfigurationsalternativ
  • Gorgeous skärm

Nackdelar:

  • Flexibel tangentbord
  • Flexibel skärmlocket
  • Hot spot på tangentbordet


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar