torsdag 1 oktober 2009

Lenovo ThinkPad X200 Tablet recension

Lenovo ThinkPad X200 Tablet recension
av Kevin O'Brien - 2009/10/01

Att tävla i tabletten marknaden erbjuder Lenovo en touch-skärm och Wacom-aktiverade version av sin 12-tums ThinkPad X200. Lenovo har en standard Wacom-aktiverade X200, samt en två-finger multi-touch version för en $ 125 uppgradering. Med utgångspunkt pris på $ 1.909, är det prissatt nästan $ 500 under Dell Latitude XT2, som är dess främsta konkurrent. I denna översyn vi sätter standarden och touch-aktiverade ThinkPad X200 Tablet head to head, för att se hur väl de presterar i vår tester.

Lenovo ThinkPad X200 Tablet med Multitouch Specifikationer:

  • Windows 7 Professional
  • 1280 x 800 WXGA med MultiTouch och Wacom LED-bakgrundsbelyst (matt finish)
  • Intel Core 2 Duo SL9600 (2,13 GHz, 1066MHz FSB, 6MB cache)
  • 4GB DDR3 RAM (2 GB x 2)
  • 160GB Seagate 7200,2 Hårddisk
  • Intel 5300AGN, Bluetooth 2,0, AT & T WWAN
  • Intel X4500M Integrerad
  • Inbyggd webbkamera
  • 8-cells 11,1 V 66.2Wh
  • Mått: (LxBxH) 11,6 x 10,1 x 1,04-1,31 "
  • Vikt: £ 4 3.9oz
  • Retail Pris: $ 2579 ($ 2199 Street)

Lenovo ThinkPad X200 Tablet Specifikationer:

  • Windows 7 Professional
  • 1280 x 800 WXGA läsbar i solljus med Wacom LED-bakgrundsbelyst (Glossy, Bländskydd)
  • Intel Core 2 Duo SL9600 (2,13 GHz, 1066MHz FSB, 6MB cache)
  • 2GB DDR3 RAM (2 GB X 1) (Benchmarked med 4GB)
  • 160GB Seagate 7200,3 Hårddisk
  • Intel 5100AGN, Bluetooth 2,0
  • Intel X4500M Integrerad
  • Inbyggd webbkamera
  • 8-cells 11,1 V 66.2Wh
  • Mått: (LxBxH) 11,6 x 10,1 x 1,04-1,31 "
  • Vikt: £ 4 1oz
  • Retail Pris: $ 2464 ($ 2084 Street)

Bygg och Design
Utformningen av Lenovo ThinkPad X200 Tablet handlar om affärer, utan överflödiga krusiduller. Färgskalan kretsar kring svart, med skärmen lock och botten målad med en gummerad svart färg och med insidan är lätt texturerat svart plast. Efter utvecklingen av funktionen framför form, innehåller Lenovo en externt monterad WWAN-antenn, handledsstödet gummi stötfångare för när skärmen är i skiffer läge och snabbknappar tillgång längs nedre kanten av skärmen. Från Tech-nörd synpunkt är det också trevligt att se att Lenovo inte hålla något tillbaka när de planerade hamnen layouten, med allt tillgängligt utrymme för hamnar, kortplatser och intern komponent tillgång. På botten designen är ganska upptagen med två åtkomstpaneler för hårddisken och systemminne, liksom många stötfångare gummi för ett fast grepp på plana ytor.

Bygga kvalitet är utmärkt, med en stor match för en robust magnesium chassi och hållbar plast paneler. Chassi Flex är närvarande ingenstans, känsla fast i dina armar i sitt skiffer läge eller sitter som en anteckningsbok på ditt skrivbord. Tangentbord stöd är mycket bra, med endast en liten mängd av rörelse på höger sida av tangentbordet ovanför hårddiskfacket. Detta var inte märkt om du inte verkligen pressas det på den platsen. Den övre halvan av den bärbara datorn känns mycket stark, vilket är viktigt för varje tablett som kan gripas längs skärmens kant. Plasten bezel känns fast i ett fast grepp och även under stark press sänder inte någon kraft i skärmkanten, vilket kan orsaka färg distorsion.

En potentiell svaghet någon tablett är den enda svängbara gångjärn, som också råkar vara en av de första komponenterna som vi tittar på när vi granskar varje konvertibel tablett. Lenovo använder en 360-graders sväng mekanism på X200 Tablet, som låter dig snurra skärmen i endera riktningen. Att gå tillsammans med den här funktionen, de ger också en visuell indikation på vilken riktning du behöver för att snurra på skärmen för att få den tillbaka till sin standard orientering. Gångjärnet själv känner slitstark med poäng fasta låsning i varje av de tre positionerna. När det är luta skärmen framåt eller bakåt, det känns lika stark som en vanlig bärbar dator. När den är helt öppna den har några mindre vicka, som verkar mer som flex nära fästpunkten sedan spela i grep gångjärnet.

X200 Tablet erbjuder enkel tillgång till hårddisken och systemminne genom två rensluckor. Den stora panelen på undersidan av X200 exponerar två RAM slots, medan den tunnare åtkomstpanelen på kanten kan du dra ut hårddisken.

Skärm och högtalare
Lenovo använder en in-plane switching display (IPS) i alla versioner av X200 Tablet, men innehåller en annan beläggning och bakgrundsbelysning metod för varje version. IPS-skärmar är kända för sin färgåtergivning och överlägsen betraktningsvinklar, vilket är ett måste om du tittar på skärmen från många vinklar. I de två modeller vi omdömet visade var det samma nummer skärm del, men såg väldigt olika när den tas sida vid sida. Den beröringskänsliga lager sätta över tablett skärmar nästan alltid ger skärmen en grumlig blick, men detta var första gången vi såg båda versionerna sida vid sida. Nedan i skärmen jämförelser skott, är modellen till vänster standard X200 Tablet, medan en till höger är multitouch versionen.

Den multitouch versionen ser bleka och dimmer, även när båda displayerna är inställda på exakt samma ljusstyrka. En sak som blir tydlig är den icke-touch X200 Tablet har en av de bästa skärmarna som vi har sett i vårt kontor eftersom FlexView-eran ThinkPad. Färgmättnad är utmärkta, kontrast genom taket och svarta nivåer är utmärkta. Jämfört med min T60 med en IPS-panel och CCFL belysning är nyare LED-bakgrundsbelysning X200 skärm mycket ljusare och synliga utomhus i fullt solljus. En annan intressant funktion är den glansiga men bländskydd yta. Den här skärmen har en speciell beläggning som avsevärt minskar mängden av eftertanke du ser. Det enda sättet vi såg även något som reflekteras tillbaka mot oss var att luta skärmen bakåt helt och få en av de lampor att studsa på det. Jag önskar personligen andra tillverkare försökt att göra något liknande. Betraktningsvinklarna är nästan perfekt, med färger som vistas korrekt att de brantaste vinklarna. Det enda som ändras är utanför 10-15 grader "sweet spot" du kan märka skärmen dim något, annat än att det ser perfekt.

Wacom stöd på varje X200 Tablet var mycket bra, med hög noggrannhet när pennan kalibrerades. Out of the box varje modell var ganska bra, med en 2-3mm avvikelse från direkt under spetsen på pennan. Varje skärm ytan var slät röra en penna över, men finish på pekskärmen modell verkade Edge blanka en ut. För ritning eller direkt manipulation av objekt på skärmen de Wacom skärmar är mycket svårt att slå. För något mindre exakt, men enklare att använda ingången erbjuder pekskärmen modell utmärkt två fingrar multitouch stöd. Finger pressar erkändes snabbt, utan fördröjning eller kraftfull press behövs. Jag önskar skärmen stödde flera fingrar som de T400s, men med Wacom stöd finns på båda modellerna, kan jag inte klaga mycket.

De inbyggda högtalarna är lap-bränning, monterad direkt under handledsstödet. När belägen på en plan arbetsyta de låter klart men mycket tinny. För videokonferens eller VoIP behöver de fungerar mycket bra, men är svag för musik och video. Om du planerar att använda denna tablett för multimedia, är ett par hörlurar rekommenderas.

Tangentbord och pekplatta
ThinkPad tangentbordet förtjänar verkligen sin egen klass när det gäller bekväma och hållbara affärer-grade tangentbord. X200 Tablet fortsätter denna trend med en fullstort tangentbord som är bra att skriva på. Den 12 "widescreen storlek möjliggör en 100% tangentbord, inga undantag. Tangentbord stöd är mycket bra, med bara en liten mjuk plats märkt på höger sida ovanför hårddiskfacket. Under normala skriva du aldrig skulle märka plats, men Om du greppa tabletten från den sidan du märker några ge i detta område. Individuell nyckelåtgärd är fjädrande och exakt, med stor taktil återkoppling. Varje knapp avger en mycket mild klick när man trycker, vilket kan få högre om du är en mycket kraftfull Typer. Övergripande om du kan komma förbi ganska kort handledsstödet, det är en mycket bekväm dator att använda när du skriver.

Eftersom denna modell har mycket lite fastigheter söder om tangentbordet Lenovo gick med en styrpinne endast, precis som X-serien innan det. Om du aldrig har använt en styrpinne innan det tar lite att vänja sig, men när du får NACK av det är ett mycket exakt sätt att styra markören. Känslighet är stor, med ett stort utbud av justering möjlig i drivrutinen menyer. Ibland musen kan flytta på egen hand under några millimeter innan autojusterar ibland, men det är ganska vanligt med de flesta pekar pinnar på marknaden. Som med bärbara datorer med pekplattor, är du fortfarande fri att använda en extern mus om du väljer att gå med en alternativ inmatningsenhet.

Hamnar och funktioner
Portval är mycket bra jämfört med andra bärbara datorer och tabletter i samma storleksordning. X200 Tablet erbjuder tre USB-portar, VGA-ut, LAN, modem och ljud in / ut uttagen. Expansionsplatser inkluderar en ExpressCard/54 kortplats och 5-i-1 SD-kortläsare. Vid en jämförelse med Dell Latitude XT2, de enda funktioner som saknas är en FireWire-port och eSATA-anslutning. För ytterligare portar samt en optisk denna modell har även en anslutning dockningsstation på botten.

Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda var utmärkt på båda modellerna vi testade, och eftersom poängen var nästan identiska, samman vi båda av resultaten. Jämfört med Dells XT2 med 1,8 "hårddisk, erbjuder X200 Tabletter en standard 2,5"-enhet som hjälper till att hålla systemets fördröjning till ett minimum. Att gå med snabbare hårddiskar erbjuder Lenovo också snabbare alternativ. Ny till Windows 7 versioner av X200 är den 2,16 GHz Intel SL9600-processor. Jämfört med 1.4GHz SU9400-processor erbjuds i XT2 ger SL9600 mycket större hastigheter med liten påverkan på batteritiden. I våra tester X200 Tablet kunde lätt klara av 720p och 1080p HD-film avkodning, och även hantera vissa äldre videospel som Half-Life 2 med några inställningar tweaking. Syntetiska riktmärken visade också att systemets prestanda var i nivå med 2,4 GHz P8600 utrustade X200 bärbar dator. För användare som vill ha en mobil arbetshäst verkar X200 Tablet vara ett bra alternativ.

wPrime Processorhastighet Benchmark (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 övergripande jämförelsemått (högre poäng betyder bättre prestanda):

Syntetisk spelprestanda med 3DMark06 (högre poäng betyder bättre prestanda):

HDTune Hårddisk benchmark:

Värme och buller
Under våra tester har vi funnit X200 Tablet att köra ganska sval och tyst. Fläktljud under våra tester var minimal, med fläkten bor på under viskning nivå under stressande aktivitet. Vid normal användning fläkten stannade av för det mesta, endast komma på i korta skurar så att luft genom chassit. Kylsystemet tycktes hantera systemet temperaturer mycket väl, hålla chassit svala vid beröring även efter systemet var under större delen av förmiddagen. De externa temperaturerna visas nedan anges i grader Fahrenheit.

Batterilivslängd
Batteriets livslängd var mycket bra på alla system, men icke-pekskärm version av X200 Tablet kunde ta en stor ledning i denna avdelning. Båda modellerna är utrustade med den 66Wh 8-cells batteri, som sträcker sig ut på baksidan på X200 chassit. En mindre 4-cellsbatteri alternativ är tillgängligt, men jag kan inte se varför någon skulle vilja att förutom för estetik. På standarden X200 Tablet med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, trådlös aktiv och Windows 7 på en dynamiskt bryteffekt profil fick det 8 timmar och 48 minuter av körning. Genomsnittlig strömförbrukning under testet var mellan 6,5 och 7 watt. Pekskärmen versionen gjorde inte lika bra i detta test, få bara 5 timmar och 32 minuter av körning, samtidigt som den förbrukar mellan 10-12 watt.

Slutsats
Lenovo ThinkPad X200 Tabletter vi granskat fungerat mycket bra i nästan alla kategorier. Batteriets livslängd var utmärkt med 8-cells batteri och når 8 timmar och 48 minuter på solljus läsbar version, och 5 timmar och 32 minuter på pekskärmen modellen. Skärm kvalitet på båda modellerna var fenomenala, med läsbar i solljus visning är en av de bästa skärmarna som vi någonsin har sett i vårt kontor. Inte bara var det användbara utomhus, men färgmättnad var hög och betraktningsvinklar var perfekt tack vare IPS-panel.

Övergripande prestanda var mycket bra på båda modellerna, med liten påverkan på batteritiden eller systemet temperaturer. Tanke på den låga utgångspriset jämfört med Dell XT2, ThinkPad X200 tabletter är en klar vinnare. För sin fantastiska skärm, stor byggkvalitet och utmärkt batteritid vi också tilldela utomhus synlig X200 Tablet med vår Redaktörens Choice.

Fördelar:

  • Vackra IPS skärmar
  • Bra prestanda
  • Utmärkt batteritid

Nackdelar:

  • Pekskärm ser inte lika bra som icke-pekskärm modell
  • Endast två fingrar multitouch stöd



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar