onsdag 21 oktober 2009

ASUS K40IN recension

ASUS K40IN Recension
Charles P. Jefferies - 10/21/2009

ASUS K-serien bärbara datorer lovar en blandning av värde och prestanda. Den K40IN är en 14-tums bärbar dator med Nvidia-grafik och en $ 800 prislapp. Hur kom det hålla upp i våra tester?

Vår ASUS K40IN-B1 översyn enheten har följande specifikationer:

  • 14-tums 720p (1366x768) skärm med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows Vista Home Premium 32-bit
  • Intel Core 2 Duo T6500 (2.1GHz/2MB L2/800MHz FSB)
  • Nvidia GeForce G102M integrerat grafikkort w / 512MB DDR2-minne
  • 4GB DDR2-667 RAM
  • 320GB 5400RPM hårddisk (Seagate Momentus 5400.6/ST9320325AS)
  • 802.11n trådlös (Atheros AR9285)
  • DVD Super Multi-enhet
  • Två års garanti w / ett år oavsiktlig täckning
  • 6-cells Li-ion batteri (11,1 V, 4400mAh, 46Wh)
  • Vikt: 5,3 £
  • Mått: 13,4 "x 9,5" x 1,4 till 1,5 "
  • MSRP: $ 799,99

Bygg och Design
Den K40IN har en traditionell notebook design och form, det ser ut som en vanlig bärbar dator och är visuellt oinspirerande. Hörn är avrundade för att ge den bärbara datorn ett mjukt utseende. Nästan alla ytor på K40IN rädda för tangentbordet är blank plast, vilket är en dubbel kanter blad. Å ena sidan glansen gör den bärbara datorn ser mer attraktiv, men å andra sidan det minskar hållbarheten och gör den till en riktig knepig att hålla ren.

Den fysiska uppbyggnaden kvalitet K40IN är tillfredsställande. Kvaliteten är konsekvent, något särskilt område verkar vara starkare eller svagare än en annan. Basen för den bärbara datorn motstår vridning bra och handlovsstöden knappt flex under tryck. Detta lock är ett av de bättre-förstärkta lock som jag har sett på en värdeorienterad anteckningsblock, det är resistent mot böjning och trycka in på baksidan av locket inte ger några ringar på skärmen. Gångjärnen förankrings det till basen på den bärbara datorn är starka och display wobble är minimal.

Sammantaget byggkvalitet uppfyller förväntningarna, det är inte enastående och matchar upp till tävlingen åtminstone. Designen är ganska vanligt men inte ointressant. Dock kommer den glansiga plasten vara en turn-off för vissa.

Skärm och högtalare
Den K40IN har en 14-tums skärm med LED-bakgrundsbelysning och en bildförhållandet 16:9. Den övergripande kvaliteten på displayen är "mycket bra". Ljusstyrka är utmärkt och kontrast är rimligt. Bilder och filmer är ett nöje att se på den här skärmen. De betraktningsvinklarna är över genomsnittet, sida-till-sida är nästan felfri, och medan färgerna bleka och mörkare ovanifrån och underifrån respektive, är bilden bra för ungefär trettio grader vertikalt från mitten. Bakgrundsbelysningen är inte ens med en betydande mängd av utfall i botten, lyckligtvis är det inte märks vid normal användning.

Displayen har 1366x768 upplösning är en standardupplösning för vanliga bärbara datorer. Den horisontella upplösningen är tillräcklig, men endast 768 bildpunkter vertikalt utrymme innebär en hel del att bläddra medan du surfar på Internet och bara tillräckligt med utrymme för att visa ungefär hälften av en sida i ett Microsoft Word.

Den K40IN har Altec Lansing-högtalare placerade under handledsstödet. Enkelt uttryckt, har K40IN två av de värsta talare jag har hört på en bärbar dator, mina öron krypa varje gång ett ljud som spelas. Högtalarna är lerig, tinny, och alltför tyst. Med hjälp av den medföljande SRS WOW programvara enhancer förvränger ljudet och sätta detta udda press på mina trumhinnor att jag inte kan stå. Hörlursuttaget är lyckligtvis brusfritt och det bästa sättet att få ljudsignaler ur den bärbara datorn.

Tangentbord och pekplatta
Den K40IN s fullstort tangentbord är lyhörd och behaglig att använda. Tangenterna är stora och platt och har en matt struktur, som kan bära med tiden. Det finns ingen märkbar flex om inte en stor press används. En trevlig aspekt av detta tangentbord är dess tystnad, det behöver inte klicka på eller clack. Det är också bra att se tangentbordet har en standardlayout, alla knappar är mer eller mindre i sina förväntade ställen.

Pekplattan är en blandad kompott. Den blanka ytan kan vara svårt att spåra den med fuktiga fingrar och styrplattans knappar är högt. Ett annat klagomål är att det saknas en särskild rullningsområde.

Statuslamporna på K40 består av tre små cirklar under styrplattans knappar. Från en funktionalitet synvinkel bör de vara större och ljusare för bättre synlighet.

Hamnar och funktioner
Den K40IN lider brist på portar i förhållande till sina konkurrenter. HDMI är märkbart frånvarande, den bärbara datorns enda video ut alternativet är VGA. Dessutom finns det ingen Expresscard eller PC Card-kortplats för trådlösa bredbandskort och andra add-on enheter. Alla bild beskrivningar är från vänster till höger.


Vänster sida: DVD-enhet, 2x USB


Höger sida: hörlurar och mikrofon, 2x USB, VGA-ut, 1000Mbps Ethernet, power jack


Front: Högtalare, media kortläsare (SD / MMC / MS)


Tillbaka: Kensingtonlås slots, ventilationsgallret

Prestanda och Benchmarks
Den K40IN är en bra artist tack vare sin Core 2 Duo-processor, 4 GB RAM, och snabb 320GB hårddisk. Denna maskin är mer än kapabla att hantera vardagliga uppgifter och ännu mer intensivt program som Adobe Photoshop.

WPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

HDTune lagringsenhet bruksprov:

Grafik prestanda från den integrerade Nvidia G102M kommer bara att räcka till äldre spel, nyare spel är ur sin serie. Trots att de har 512 MB eget minne för G102M saknar helt enkelt den effekt som krävs behandling för att spela moderna spel. Jag ifrågasätter ASUS 'beslutet att använda Nvidia-grafik i den här anteckningsboken kontra Intel integrerad grafik, som har lägre strömförbrukning. Den extra effektförbrukningen för Nvidia-grafik kontra Intel-grafik är inte motiverat eftersom denna maskin inte kan spela moderna spel och dess HD-videoacceleration går oanvända eftersom K40IN saknar en Blu-ray-enhet.

Något att notera om Intel Core 2 Duo T6500-processor är dess brist på VT (Virtualization Technology). Detta innebär att K40IN inte kommer att kunna utnyttja den virtuella Windows XP-läge i Windows 7. För de flesta användare bör detta inte vara ett problem.

Värme och buller
Den K40IN utmärkte sig i att hantera värme och buller. Även under stress ytan på bärbara fick aldrig varm och palmrests förblev helt cool - det finns till och med ett klistermärke på handledsstödet visar här upp som anger "Känn den svala komfort -. 25% svalare än kroppstemperaturen" I botten av den bärbara datorn var också coolt, bara att få varmt i några områden.

Värmefrånluftsfläkten är placerad i mitten av baksidan av den bärbara datorn. Det här är ett bra läge eftersom det håller värmen så långt bort från användaren som möjligt. Fläkten är nästan tyst även under belastning, och är knappt hörbar på tomgång i ett tyst rum. Bra gjort, ASUS.

Batteritid
I energisparläge med 25% ljusstyrka, det K40IN varade i fyra timmar, trettiofem minuter medan du surfar på Internet och med hjälp av en ordbehandlare. Detta är ett bra antal för en bärbar dator som rymmer en sex-cells batteri, standard spänning processor och Nvidia integrerad grafik. Om ASUS hade använt Intel integrerad grafik istället för Nvidia, skulle batteriets livslängd sannolikt ha varit lite längre.

Operativsystem och programvara
Den K40IN levereras med Windows Vista Home Premium 32-bit och massor av förinstallerade verktyg. Det finns minst tio verktyg installerade - chefer för detta, bildskärmar för det, och så vidare. Många av dem är startobjekt som ökar logga in på tid. Om ASUS kunde konsolidera dem till en central kontrollpanel då detta inte skulle vara en sådan fråga. Det stora antalet av dem i dag är onödigt.

Slutsats
Den K40IN har god byggkvalitet, en glädjande tangentbord och skärm, och blir över fyra och en halv timmars batteritid. Tyvärr K40IN värde proposition kan ifrågasättas. Den saknar en HDMI-port och kostar $ 100 - $ 150 mer än konkurrenter med samma specifikationer minus Nvidia-grafik. De Nvidia-grafik är ett förbryllande val för K40IN, de är inte tillräckligt kraftfull för att spela moderna spel och förbrukar mer ström än Intel-grafik. Den enda fördelen med K40IN har gentemot sina konkurrenter är bättre garantin. Sammantaget vi gillar K40IN men är hårt pressade att rekommendera den för de angivna skälen.

Fördelar:

  • Rimlig byggkvalitet
  • Stor skärm och tangentbord
  • Fyra och en halv timmars batteritid
  • God systemprestanda
  • Körs väldigt cool och lugn
  • Två års garanti samt ett års oavsiktliga skador täckning

Nackdelar:

  • Ingen HDMI-port eller Expresscard
  • Svaga grafik
  • Horrible högtalare
  • Prisläge för högt kontra konkurrenter
  • Blank plast svårt att hålla rent
  • Loud pekplattknappar
  • Alltför många för-installerade verktyg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar