onsdag 14 oktober 2009

ASUS G51J recension

ASUS G51J recension
av Kevin O'Brien - 10/14/2009

Det G51J är den senaste 15-tums gaming anteckningsboken från ASUS, idrottsliga den nya Intel Core i7 mobila processor och Windows 7 operativsystem. Denna bärbara dator delar en hel del funktioner med föregående G51VX, med endast en hårdvaru refresh för att stödja Core i7-processor. Med ett utropspris på $ 1.499, är det prissatt $ 200 under den föregående versionen ... vilket är ett stort plus för köpare på en budget. Kolla in vår recension för att se hur denna Core i7 uppdatering utför.

ASUS G51J Specifikationer:

  • Windows 7 Home Premium (64-bitars)
  • Intel Core i7-720QM (1.6GHz, 1333MHz FSB, 6MB cache)
  • 15,6 "WUXGA FHD LCD-skärm på 1920x1080
  • NVIDIA GeForce GTX 260 1GB GDDR3-minne
  • Intel 1000AGN trådlös, Bluetooth
  • 4GB PC3-8500 DDR3 SDRAM (2 GB x 2)
  • Två 320GB Seagate 7200RPM hårddiskar
  • DVD Supermulti
  • Webbkamera, Altec Lansing-högtalare, Ryggsäck, Razer Copperhead USB-mus
  • 120W (19V x 6.32A) 100-240V AC-adapter
  • 6-cells 53Wh 11.1v 4800mAh litiumjonbatteri
  • Mått (BxDxH): 14.6 "x 10.3" x 1,3-1,6 "
  • Vikt: 7 £ 8.2oz
  • 2-års Global Warranty/1-Year oavsiktliga skador
  • Pris som konfigurerad: $ 1499

Bygg och Design
Utformningen av G51 är mycket gamer-inspirerad. Utsidan grafik är futuristisk och cool, utan att vara alltför över dramatiskt för casual gamer. Vid första anblicken ser den nya designen nästan som kanterna repas i den glansiga ytan, men vid närmare inspektion som är bara utformningen av konstverk som den grenar ut till toppen och botten. Insidan av G51 har mer back-to-basics ser med en gummerad svart palmrest, svart bakgrundsbelyst tangentbord, och glänsande svart trim runt skärmen. Personligen tycker jag att designen skulle ha fått hjälp av att använda mer gummerad färg andra ytor runt den bärbara datorn, eftersom det hade ett utmärkt mjuk konsistens.

ASUS G51J recension

Bygga kvalitet är över genomsnittet, med robust plast som används i hela anteckningsboken, men det finns vissa områden som kunde se en viss förbättring. Skärmen omslaget känns väldigt tåliga, och skyddar skärmen mot en snedvridning från påverkan till bakstycket eller böja skärmen sida till sida. Den palmrest och tangentbordet har absolut ingen flex alls, vilket är något som du behöver om du ska spela hög stress spel och ibland ta ut en del av din ilska på din dator. Den nyare konstruktion G51J jämfört med G51VX har inte samma färgöversprutning fråga, eftersom sido färgerna är fast för varje plastbit.

ASUS G51J recension

Användare som vill uppgradera komponenter inuti den bärbara datorn kommer att finna det mycket enkelt, tack vare en enda panel som ger dig tillgång till alla utbytbara delar. Den enda "garantin ogiltig om bort" klistermärke täcker en av skruvarna som används för att spänna processorns kylfläns, vilket innebär att om du vill byta ut processorn eller grafikkortet kommer du att förlora din 2-års garanti. Med tanke på denna bärbara dator erbjuder en av de snabbare bärbara processorer just nu, bör behovet av att mixtra med processorn vara minimal.

ASUS G51J recension

Skärm och högtalare
Med tanke på att den här bärbara datorn kommer att användas för spel, är en utmärkt skärm ett måste. Displayen på G51 ser över genomsnittet med bra färgmättnad och bättre än genomsnittet betraktningsvinklar. Den blanka ytan bidrar till att göra den redan snygga färger "pop" ut på dig mer än de skulle på en matt skärm, samt förbättra utseendet på mörka färger. ASUS ger ett snabbt och enkelt sätt att byta färgprofiler med skärmen, och var och en är betydligt bättre än den oförändrade en. De hjälper verkligen tona ner den hårda blues samtidigt stöta de andra färgerna en aning. Medan spel jag inte märkte någon fördröjning eller onormal bakgrundsbelysning blöda i mörka scener. Vertikala vinklar var mycket bra, med ett brett sweet spot innan färger började invertera om du lutar skärmen framåt eller bakåt. Horisontella vinklar var utmärkt, att hålla färger korrekt, om än något urtvättat, vid mycket branta vinklar. Bakgrundsbelysningen var mer än tillräckligt för att vara synlig i ett ljust rum, men om du håller dig till en skuggig plats under ett träd, kommer det inte vara synlig utomhus.

ASUS G51J recension ASUS G51J recension
ASUS G51J recension ASUS G51J recension

De Altec Lansing-högtalare lät trevligt, men med tanke på den totala storleken på denna bärbara dator som vi hade hoppats på en subwoofer också. Ljud från högtalarna utgjordes främst av högre frekvenser, med några mellanregistret kommer igenom. Bass saknades, men utan en subwoofer som är normalt för de flesta bärbara datorer. Som en gaming anteckningsboken jag tror hörlurar bör krävas, speciellt surround-aktiverade hörlurar så att du kan höra din omgivning och agera därefter.

Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet var bekväm att använda, och verkligen hjälpt stelna den övergripande utseendet på den bärbara datorn. Nycklarna och inre trim var alla matchande svart, med vita bokstäver som lyser när belysningen är aktiverad. De enskilda nycklarna var lätt att trycka på, och kände mig väldigt stabil med mycket lite vicka om du flyttade handen runt tangentbordet. Stöd var mycket bra, med ingen flex märkt i den primära skrivområdet. Jämfört med föregående ASUS G51 anteckningsbok i för granskning, har facket förbättrats, med det inte längre har spel inne i ramen. Det kan inte längre skjutas till botten och hoppat ur med bara fingrarna.

ASUS G51J recension

I G51 ingår ett stort Synaptics pekplatta med en mycket slät knappt-strukturerad yta. Hastigheten på pekplattan är utmärkt, med det kan smidigt pickup långsam och stadig rörelse, eller snabb inriktning rörelse. Inget lag har märkt vad-så-någonsin. X-och Y-axel hastigheter matchades, så att du kan nalkas perfekta cirklar med fingertoppen, i stället för ovaler. Pekplattan knapparna var lätta att utlösa, men gav inte så mycket feedback som längre kasta knappar.

ASUS G51J recension

Hamnar och funktioner
Port val var ganska bra för en 15 "bärbar dator, med fyra USB-portar, en eSATA-anslutning, HDMI-och VGA-ut, FireWire 400, LAN, och tre ljuduttag. Utbyggnaden ASUS inkluderade en ExpressCard/54 kortplats och en fjäderbelastad SD- kortläsare. ASUS fann också en kreativ användning för Expresscard tomt och omvandlar den till en praktisk förvaringskorthållare. Med tanke på att de flesta av oss kommer att hålla det tomma kortet i kortplatsen för det mesta, nu blir det en praktisk förvaringsenhet.

ASUS G51J recension ASUS G51J recension
ASUS G51J recension ASUS G51J recension

ASUS är alltid stor på bland freebies med butiksanteckningsböcker. Den G51J-serien är inte annorlunda, med en behaglig grön spel ryggsäck och Razer Copperhead spelmus. Den medföljande ryggsäcken är mycket bekväma, med mer än tillräcklig stoppning runt axlarna, och en fin gel-vadderade bärhandtag. Jag tror inte att alltför många användare kommer att ersätta denna ryggsäck eftersom det ser bra ut och känns bra. Den Copperhead-mus var trevligt att se, eftersom det är betydligt bättre än de flesta gratisgrunka möss, och är perfekt för spelentusiaster som bara så råkar vara den primära målgruppen för denna bärbara dator.

Prestanda och Benchmarks
ASUS inkluderat några ganska imponerande komponenter i G51J-serien bärbara, bland annat en Intel Core i7 720 processor, NVIDIA GTX 260M-grafik, dubbla Seagate 7200.4 hårddiskar, och nyare DDR3-minne. En speciell egenskap hos Core i7 720 som vi dör för att testet är dess förmåga att gå in i en super överklockningsläge, driver sin klockfrekvens från 1,6 till 2,8 GHz. Detta låter som ett stort hopp, men i våra tester fann vi endast små förbättringar ... om något. Den första indikation på att Extreme Overclock läget inte fungerar så bra som vi hade hoppats kördes wPrime, där vi såg bara en förändring på mindre än en sekund. Andra riktmärken visade en liknande blygsam prestandaökning.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

HDTune lagringsenhet bruksprov:

ASUS G51J recension ASUS G51J recension

Med överklockning aktiverat, såg vi inte någon signifikant hoppa i FPS, och i vissa spel som vi faktiskt såg en droppe. Left 4 Dead stannade mellan i genomsnitt 68 till 73FPS i varje provkörning av samma nivå som anges av FRAPS . Aktivera eller stänga av överklockningsfunktionen visade inte någon kontinuerligt reproducerbar vinst. Medan du kör Batman: Arkham Asylum vi faktiskt såg en nedgång i genomsnitt framerate, från ett genomsnitt på 30 FPS ner till 28FPS.

Multimedia prestanda var utmärkt som förväntat, med gott om processorkraft att hantera avkodning 1080p filmer samtidigt med knappt bryta ett svett. Med Core i7 hantera 8 trådar samtidigt, det fanns alltid tillgängliga overhead att köra flera bakgrunden uppgifter utan någon fördröjning.

Värme och buller
Med så många kraftfulla komponenter inuti av en 15,6 "notebook vi visste att saker skulle rida på den varma sidan. I våra tester fann vi ASUS G51 för att köra ganska varmt på den nedre delen nära processorn och GPU. Topptemperaturen var direkt toppen av processorn, med ytan skanning på 106F med vår IR-gun. Under väldigt låg stress användning stannade här området inom rimliga nivåer, men det var alltid varm plats medan spel. Ett annat hett område som inte kunde undvikas var luftutsläppen, i egenskap av en mycket varm och skön handvärmare i ett kallt hus. Medan spel temperaturerna avgas var väl över 130F. Buller var väldigt tyst under normal aktivitet, med fläkten ibland snurrar upp för att få frisk luft i systemet . Under stress, beroende på systembelastningen, fläkten skulle stanna på hela tiden, och ibland ramp upp till en hög hastighet som var ganska högt, men flyttade ganska lite luft.

ASUS G51J recension ASUS G51J recension

Batteritid
ASUS G51J var inte en supereffektiv anteckningsbok ens vildaste fantasi tack vare en Core i7 mobila processor, NVIDIA GTX 260 grafik och två 7200RPM hårddiskar. Den G51J lyckades 1 timme och 32 minuter innan du stänger i vårt test med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, trådlös aktiv, och Windows 7 inställd till "balanserad" effektprofil. Den tidigare G51 vi testade med Q9000 processor och liknande konfiguration lyckades 1 timme och 26 minuter. Strömförbrukningen under testet var mellan 28 och 33 watt, ganska lite högre de flesta bärbara datorer som vi testar. The Gateway P-7805u, vilket är en 17 "gaming anteckningsboken som hade liknande nivåer av prestanda lyckades 3 timmar och 29 minuter under samma test.

Slutsats
ASUS G51J har några fasta förbättringar jämfört med äldre G51VX, främst övergången från Intel Q9000 till Intel Core i7-720QM processor. Denna förändring rakat ungefär 5 sekunder av enbart sin wPrime poäng. 3DMark06 resultat gick upp också, men vi såg inte så mycket av ett uppsving i själva spelet. PCMark05 är också nere, men det är svårt att säga om det var relaterat till hårdvara eller operativsystem skillnader. Generellt användare som är intresserade av att köpa denna bärbara dator bör titta på ett objekt, priset. Med specifikationer förbättra eller vistas lika, ASUS sjönk priset $ 200, från $ 1699 till $ 1499. De enda objekt förlorade var de som tidigare ingick Eee Stick styrenheter, som troligen inte använts många användare, om något.

Fördelar:

  • Förbättrad tangentbordsfack konstruktion
  • Speedy Intel Core i7-processor
  • $ 200 prisfall jämfört med föregående modell

Nackdelar:

  • För mycket hype i 1,6 till 2,8 GHz överklockning funktion

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar