onsdag 14 oktober 2009

ASUS G51J recension

ASUS G51J recension
av Kevin O'Brien - 2009/10/14

Den G51J är den senaste 15-tums gaming anteckningsboken från ASUS, idrottsliga den nya Intel Core i7 mobila processor och Windows 7 operativsystem. Denna notebook delar en hel del funktioner med den tidigare G51VX, med endast en maskin uppdatera stödja processorn Core i7. Med ett utropspris på $ 1.499, är det prissatt $ 200 under den föregående versionen ... vilket är ett stort plus för köpare på en budget. Kolla in vår recension för att se hur denna Core i7 uppdateringen utför.

ASUS G51J Specifikationer:

  • Windows 7 Home Premium (64-bitars)
  • Intel Core i7-720QM (1.6GHz, 1333MHz FSB, 6MB cache)
  • 15,6 "WUXGA FHD LCD-display på 1920x1080
  • NVIDIA GeForce GTX 260 1GB GDDR3-minne
  • Intel 1000AGN Trådlös, Bluetooth
  • 4GB PC3-8500 DDR3 SDRAM (2GB x 2)
  • Två 320GB Seagate 7200RPM hårddiskar
  • DVD SuperMulti
  • Webbkamera, Altec Lansing-högtalare, Ryggsäck, Razer Copperhead USB-mus
  • 120W (19V X 6.32A) 100-240V AC-adapter
  • 6-cells 53Wh 11.1V 4800mAh litiumjonbatteri
  • Mått (BxDxH): 14,6 "x 10,3" x 1,3-1,6 "
  • Vikt: £ 7 8.2oz
  • 2-årig global Warranty/1-Year oavsiktlig skada
  • Pris som konfigurerad: $ 1.499

Bygg och Design
Utformningen av G51 är mycket gamer-inspirerad. De yttre grafik är futuristisk och cool, utan att vara alltför over-dramatisk för casual gamer. Vid första anblicken nya designen ser nästan ut som kanterna är repad i den glansiga ytan, men vid närmare inspektion det är bara utformningen av konstverk eftersom det grenar ut till toppen och botten. Insidan av G51 har en mer back-to-basics ser med en gummerad svart handledsstödet, svart bakgrundsbelyst tangentbord och glänsande svart trim runt skärmen. Jag tror personligen utformning kunde ha fått hjälp av att använda mer gummerade färg andra ytor runt den bärbara datorn, eftersom det hade ett utmärkt mjuk konsistens.

ASUS G51J recension

Bygga kvalitet är över genomsnittet, med kraftig plast används i hela den bärbara datorn, men det finns vissa områden som kunde se en viss förbättring. Skärmen lock känns väldigt tåliga och skyddar skärmen mot snedvridning av påverkan till baksidan eller böja på skärmen i sidled. Handlovsstödets och tangentbord har absolut inget flex alls, vilket är något du behöver om du kommer att spela hög stress spel och ibland ta ut en del av din ilska på din dator. Den nyare konstruktion G51J jämfört med G51VX har inte samma problem måla översprutning, eftersom sidan färgerna är fast för varje del av plast.

ASUS G51J recension

Användare som vill uppgradera komponenter inuti den bärbara datorn kommer att finna det mycket enkelt, tack vare en enda panel som ger dig tillgång till alla användaren utbytbara komponenter. Den enda "garantin upphör att gälla om bort" klistermärke täcker en av skruvarna som används för att spänna processorns kylfläns, vilket innebär att om du vill byta ut processorn eller grafikkortet kommer du att förlora din 2-års garanti. Med tanke på den här bärbara datorn har en av de snabbare bärbara processorer just nu, behovet av att mixtra med processorn bör vara minimal.

ASUS G51J recension

Skärm och högtalare
Med tanke på att denna bärbara dator kommer att användas för spel, är en utmärkt skärm ett måste. Displayen på G51 ser över genomsnittet med bra färgmättnad och bättre än genomsnittet betraktningsvinklar. Den blanka ytan bidrar till att göra de redan snygga färger "pop" ut på dig mer än de skulle på en matt skärm, samt förbättra utseendet av mörka färger. ASUS ger ett snabbt och enkelt sätt att byta färgprofiler med skärmen, och var och en är betydligt bättre än den oförändrade ett. De hjälper verkligen tona ner den hårda blues medan stöta andra färger något. Även spel jag inte märker något lagg eller onormala utfall bakgrundsbelysningen i mörka scener. Vertikala vinklar var mycket bra, med ett brett sweet spot före färger började vända om du lutar skärmen framåt eller bakåt. Horisontella visningsvinklar var utmärkt, att hålla färgerna korrekt, om än något urtvättade, till mycket branta vinklar. Bakgrundsbelysningen var mer än tillräckligt för att vara synlig i ett ljust rum, men om du håller dig till en skuggig plats under ett träd, kommer det inte att vara synliga utomhus.

ASUS G51J recension ASUS G51J recension
ASUS G51J recension ASUS G51J recension

De Altec Lansing-högtalare lät trevligt, men med tanke på totala storleken på denna bärbara dator som vi hade hoppats på en subwoofer också. Ljud från högtalarna bestod mestadels av högre frekvenser, med några mellanregistret kommer. Bas saknades, men utan en subwoofer som är normalt för de flesta bärbara datorer. Som en gaming anteckningsboken jag tycker hörlurar bör krävas, särskilt surroundljud-aktiverade hörlurar så att du kan höra din omgivning och agera därefter.

Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet var bekväm att använda, och verkligen hjälpt stelna övergripande utseendet på den bärbara datorn. Nycklarna och inre trim var alla matchande svart med vit text som lyser upp när bakgrundsbelysningen är aktiverad. De enskilda knapparna var lätta att trycka på, och kände sig mycket solid med mycket lite vicka om du flyttade handen runt tangentbordet. Stöd var mycket bra, med ingen flex märkt i den primära skriva regionen. Jämfört med föregående ASUS G51 anteckningsbok i för granskning, har facket förbättrats, med det inte längre att ha spel inne i ramen. Det kan inte längre skjutas till botten och hoppat ur med bara fingrarna.

ASUS G51J recension

I G51 har en stor Synaptics pekplatta med en mycket jämn knappt strukturerad yta. Hastigheten på pekplattan är utmärkt, med det kan smidigt pickup långsam och stadig rörelse eller snabb inriktning rörelse. Ingen fördröjning märktes vad-så-någonsin. X och Y-axel hastigheter matchades så att du kan nalkas perfekta cirklar med fingertoppen i stället för ovaler. Med pekplattknapparna var lätta att utlösa, men gav inte så mycket feedback som längre kasta knappar.

ASUS G51J recension

Hamnar och funktioner
Port val var ganska bra för en 15 "notebook, med fyra USB-portar, en eSATA-anslutning, HDMI och VGA-ut, 400 FireWire, LAN, och tre ljudingångar. Utbyggnaden ASUS ingår ett ExpressCard/54 kortplats och en fjäderbelastad SD- kortläsare. ASUS fann också en kreativ användning för ExpressCard tom och omvandlar den till ett praktiskt minneskort hållare. Med tanke på att de flesta av oss kommer att hålla det tomma kortet i kortplatsen för det mesta, det nu blir en praktisk lagringsenhet.

ASUS G51J recension ASUS G51J recension
ASUS G51J recension ASUS G51J recension

ASUS är alltid stora på bland freebies med detaljhandeln bärbara datorer. Den G51J-serien är inte annorlunda, med en bekväm grön spel ryggsäck och Razer Copperhead gaming mus. Den medföljande ryggsäck är mycket bekväma, med mer än tillräcklig vaddering runt axlarna och en trevlig gel-vadderad bärhandtag. Jag tror inte alltför många användare kommer att ersätta denna ryggsäck eftersom det ser bra och känns bra. Den Copperhead mus var trevligt att se, eftersom det är betydligt bättre än de flesta gratisgrunka möss, och är perfekt för spelentusiaster som bara så råkar vara den primära målgruppen för den här bärbara datorn.

Prestanda och Benchmarks
ASUS ingår några ganska imponerande komponenter i G51J-serien bärbara, bland annat en Intel Core i7 720-processor, NVIDIA GTX 260 grafikkort, dubbla Seagate 7200,4 hårddiskar, och nyare DDR3-minne. En speciell egenskap hos Core i7 720 som vi dör för att testa är dess förmåga att gå in i en super överklockning läge, driver sin klockfrekvens från 1,6 till 2,8 GHz. Detta låter som ett stort hopp, men i våra tester har vi funnit endast små förbättringar ... om något. Den första indikationen på att Extreme Överklocka läget inte fungerar så bra som vi hade hoppats kördes wPrime, där vi bara såg en förändring på mindre än en sekund. Andra riktmärken visade en liknande blygsam prestandaökning.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

HDTune lagringsenhet bruksprov:

ASUS G51J recension ASUS G51J recension

Med överklockning aktiverat, vi såg inte någon större hopp i FPS, och i vissa spel vi faktiskt såg en droppe. Left 4 Dead stannade mellan i genomsnitt 68 till 73FPS i varje testkörning på samma nivå som indikeras av FRAPS . Aktivera eller inaktivera överklockning funktionen visade inte någon kontinuerligt reproducerbar vinning. När du kör Batman: Arkham Asylum såg vi faktiskt en nedgång i genomsnittlig framerate, från ett genomsnitt på 30 FPS ner till 28FPS.

Multimedia prestanda var utmärkt som förväntat, med gott om processorkraft för att hantera avkodning 1080P video samtidigt med knappt bryta ett svett. Med Core i7 hanterar 8 trådar samtidigt, det var alltid tillgängliga overhead att köra flera bakgrundsuppgifter utan fördröjning.

Värme och buller
Med så många kraftfulla komponenter inuti en 15,6 "notebook vi visste det skulle vara att åka på den varma sidan. I våra tester har vi funnit ASUS G51 att köra ganska varmt på den nedre delen nära processorn och grafikprocessorn. Topptemperaturen var direkt toppen av processorn, med ytan skanning med 106f med vår IR-gun. Vid mycket låg stress användning området stannade inom rimliga nivåer, men det var alltid varm plats medan spel. annat hett område som inte kunde undvikas var luftutsläppen, i egenskap av en mycket toasty handen varmare i en kall hus. Medan spel för avgastemperaturer var väl över 130F. Ljudnivåer var väldigt tyst under normala verksamheten, med fläkten då snurrar upp för att få frisk luft i systemet . Under stress, beroende på systemets belastning skulle fläkten stanna på hela tiden, och ibland ramp upp till en hög hastighet som var ganska högt, men flyttade en hel del luft.

ASUS G51J recension ASUS G51J recension

Batterilivslängd
ASUS G51J var inte en super-effektiv anteckningsboken på något vildaste fantasi tack vare en Core i7 mobila processorer, NVIDIA GTX 260 grafikkort och två 7200RPM hårddiskar. Den G51J lyckades 1 timme och 32 minuter innan du stänger av i vårt test med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, trådlös aktiv och Windows 7 inställd på "balanserad" power-profil. Den tidigare G51 vi testade med Q9000 processor och liknande konfiguration sköts 1 timme och 26 minuter. Strömförbrukning under testet var mellan 28 och 33 watt, ganska lite högre flesta bärbara datorer som vi testar. Gateway P-7805u, som är en 17 "gaming anteckningsboken som hade liknande nivåer av prestanda lyckades 3 timmar och 29 minuter under samma test.

Slutsats
ASUS G51J har några solida förbättringar jämfört med äldre G51VX, främst övergången från Intel Q9000 till Intel Core i7-720QM processor. Denna förändring rakat ungefär 5 sekunder från sin wPrime poäng ensam. 3DMark06 resultatet gick upp också, men vi såg inte så mycket av ett uppsving i själva spelet. PCMark05 är också nere, men det är svårt att säga om det var relaterat till hårdvara eller operativsystem skillnader systemet. Övergripande användare som är intresserade av att köpa den här anteckningsboken bör titta på ett objekt, priset. Med specifikationer förbättra eller vistas lika sjönk ASUS priset $ 200, från $ 1.699 till $ 1.499. De enda förlorade objekten var de tidigare ingick Eee Stick styrenheter, som förmodligen inte användes många användare, om något.

Fördelar:

  • Förbättrad tangentbord fack konstruktion
  • Speedy Intel Core i7-processor
  • $ 200 prisfall jämfört med föregående modell

Nackdelar:

  • För mycket hype i 1,6 till 2,8 GHz överklockning funktion



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar