onsdag 21 oktober 2009

ASUS K40IN recension

ASUS K40IN recension
av Charles P. Jefferies - 2009/10/21

ASUS K-serien bärbara datorer lovar en blandning av värde och prestanda. Det K40IN är en 14-tums bärbar dator med Nvidia-grafik och en $ 800 prislapp. Hur gick det att hålla upp i våra tester?

Vår ASUS K40IN-B1 recension enheten har följande specifikationer:

  • 14-tums 720p (1366x768) display med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows Vista Home Premium 32-bitars
  • Intel Core 2 Duo T6500 (2.1GHz/2MB L2/800MHz FSB)
  • Nvidia GeForce G102M integrerat grafikkort w / 512MB DDR2-minne
  • 4GB DDR2-667 RAM
  • 320GB 5400RPM hårddisk (Seagate Momentus 5400.6/ST9320325AS)
  • 802.11n trådlöst (Atheros AR9285)
  • DVD Super Multi-enhet
  • Två års garanti w / ett års oavsiktlig täckning
  • 6-cells Li-ion batteri (11.1V, 4400mAh, 46Wh)
  • Vikt: 5,3 £
  • Mått: 13,4 "x 9,5" x 1,4-1,5 "
  • MSRP: $ 799,99

Bygg och Design
Det K40IN har en traditionell bärbar design och form, det ser ut som en vanlig bärbar dator och är visuellt oinspirerande. Hörn avrundas för att ge den bärbara datorn en mjuk utseende. Nästan alla ytor på K40IN Spara för tangentbordet är blank plast, som är en dubbel kanter blad. Å ena sidan glansen gör notebook Läs mer attraktivt, men å andra sidan minskar hållbarhet och gör det en verklig börda att hålla ren.

Den fysiska byggkvalitet på K40IN är tillfredsställande. Kvaliteten är konsekvent, något särskilt område verkar vara starkare eller svagare än en annan. Basen för den bärbara datorn motstår vridning bra och handlovsstödet knappt böja under tryck. Detta lock är en av de bättre förstärkta lock som jag har sett på en värdeorienterad anteckningsbok, det är resistent mot böjning och trycka in på baksidan av locket inte ger några krusningar på skärmen. Gångjärnen förankring till basen av den bärbara datorn är starka och visning krängning är minimal.

Totalt att bygga kvalitet uppfyller förväntningarna, det är inte enastående och matchar upp till tävlingen åtminstone. Designen är ganska vanligt men inte ointressant. Dock kommer den glansiga plasten vara en sväng för vissa.

Skärm och högtalare
Det K40IN har en 14-tums skärm med LED-bakgrundsbelysning och ett bildförhållande på 16:9. Den övergripande kvaliteten på displayen är "mycket bra". Ljusstyrka är utmärkt och kontrast är rimligt. Bilder och filmer är ett nöje att se på den här skärmen. De betraktningsvinklarna är över genomsnittet, sida till sida är nästan perfekt och medan färgerna bleka och mörkare från ovan och nedan respektive är bilden bra för ca 30 grader vertikalt från mitten. Bakgrundsbelysningen är inte ens med en stor mängd utfall längst ner, lyckligtvis är det inte märks vid normal användning.

Displayen är 1366x768 upplösning är en standardupplösning för vanliga bärbara datorer. Den horisontella upplösningen är tillräcklig, men endast 768 bildpunkter lodräta avståndet innebär en hel del bläddra medan du surfar på Internet och bara tillräckligt med utrymme för att visa ungefär hälften av en sida i ett Microsoft Word.

Det K40IN har Altec Lansing-högtalare placerade under handledsstödet. Enkelt uttryckt, har K40IN två av de värsta talare jag har hört på en bärbar dator, mina öron krypa varje gång ett ljud som spelas. Högtalarna är lerig, tinny och för svagt. Med den medföljande SRS WOW programvara enhancer snedvrider ljudet och sätta detta udda press på mina trumhinnor som jag inte kan stå. Hörlursuttaget är lyckligtvis brusfritt och det bästa sättet att få ljudsignaler från den bärbara datorn.

Tangentbord och pekplatta
Den K40IN har ett fullständigt tangentbord är lyhörd och tilltalande att använda. Nycklarna är stora och platt och har en matt textur, som kan bära över tiden. Det finns ingen märkbar flex om inte en hel del påtryckningar används. En trevlig aspekt av detta tangentbord är dess tystnad, det inte klicka eller Clack. Det är också bra att se tangentbordet har en standardlayout, alla nycklar är mer eller mindre i sina förväntade platser.

Pekplattan är en blandad påse. Den blanka ytan kan vara svårt att spåra på med fuktiga fingrar och knapparna pekplatta är högt. Ett annat klagomål är bristen på en särskild rulla zon.

Statuslamporna på K40 består av tre små cirklar under de pekplattknapparna. Ur funktion synvinkel bör de vara större och ljusare för bättre synlighet.

Hamnar och funktioner
Det K40IN lider brist på portar förhållande till sina konkurrenter. HDMI är märkbart frånvarande, den bärbara datorns enda video ut alternativet VGA. Dessutom finns det ingen ExpressCard eller PC Card-kortplats för trådlösa bredbandstjänster kort och andra tillägg på enheter. Samtliga bilder beskrivningar vänster till höger.


Vänster sida: DVD-enhet, 2x USB


Höger sida: hörlurar och mikrofon uttag, 2x USB, VGA-ut, 1000Mbps Ethernet, Power Jack


Fram: Högtalare, media kortläsare (SD / MMC / MS)


Tillbaka: Kensingtonlås slots, ventilationsgallret

Prestanda och Benchmarks
Den K40IN är en bra artist tack vare Core 2 Duo-processor, 4 GB RAM, och snabb 320GB hårddisk. Denna maskin är mer än kapabel att hantera vardagliga uppgifter och ännu mer intensiva applikationer som Adobe Photoshop.

Wprime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

HDTune lagringsenhet bruksprov:

Grafikprestanda från den integrerade Nvidia G102M kommer bara räcka till äldre spel, nyare spel är ur sin serie. Trots att 512 egna minne G102M saknar helt enkelt processorkraft som krävs för att spela moderna spel. Jag ifrågasätter ASUS beslutet att använda Nvidia grafik i den här anteckningsboken kontra Intel integrerad grafik, som har lägre strömförbrukning. Den extra strömförbrukning Nvidia-grafik kontra Intel-grafik är inte motiverat eftersom denna maskin kan inte spela moderna spel och dess HD-video acceleration kapacitet kommer att gå oanvända eftersom K40IN saknar en Blu-ray-enhet.

Något att notera om Intel Core 2 Duo-T6500-processor är bristen på VT (Virtualization Technology). Detta innebär att K40IN inte kan utnyttja den virtuella Windows XP-läge i Windows 7. För de flesta användare bör detta inte vara ett problem.

Värme och buller
Den K40IN utmärkte sig i att hantera värme och buller. Även under stress ytan på den bärbara datorn aldrig fick varma och palmrests förblev helt cool - det finns även ett klistermärke på handledsstödet visar detta utanför anger "Känn den svala komfort -. 25% svalare än kroppstemperaturen" Den nedre delen av den bärbara datorn var också coolt, bara få varmt i några områden.

Värmen frånluftsfläkt ligger i centrum av baksidan av den bärbara datorn. Detta är ett bekvämt läge eftersom det håller värme så långt bort från användaren som möjligt. Fläkten är nästan tyst även när under belastning och är knappt hörbar på tomgång i en tyst rum. Bra gjort, ASUS.

Batterilivslängd
I energisparläge med 25% skärmens ljusstyrka, varade K40IN i fyra timmar, 35 minuter medan du surfar på Internet och med hjälp av en ordbehandlare. Detta är en bra siffra för en bärbar dator som rymmer en sex-cells batteri, standard spänning processor och Nvidia integrerad grafik. Om ASUS hade använt Intel integrerad grafik istället för Nvidia skulle batteritiden sannolikt ha varit lite längre.

Operativsystem och programvara
Det K40IN levereras med Windows Vista Home Premium 32-bitars och massor av förinstallerade verktyg. Det finns åtminstone tio installerade verktyg - chefer för detta, bildskärmar för det, och så vidare. Många av dem är startobjekt som ökar logga i tid. Om ASUS kunde konsolidera dem alla i en central kontrollpanel skulle detta inte vara en sådan fråga. Det stora antalet av dem i dagsläget är onödigt.

Slutsats
Det K40IN har bra byggkvalitet, en behaglig tangentbord och skärm, och blir över fyra och en halv timmars batteritid. Tyvärr K40IN värde proposition kan ifrågasättas. Den saknar en HDMI-port och är prissatt $ 100 - $ 150 mer än konkurrenter med samma specifikationer minus Nvidia grafik. Nvidia grafik är en förbryllande val för K40IN, de är inte tillräckligt kraftfull för att spela moderna spel och förbrukar mer ström än Intel-grafik. Den enda fördelen att K40IN har över sina konkurrenter är bättre garanti. Sammantaget vi gillar K40IN men hårt pressade att rekommendera den för de angivna skäl.

Fördelar:

  • Rimlig byggkvalitet
  • Stor skärm och tangentbord
  • Fyra och en halv timmars batteritid
  • Bra prestanda
  • Går mycket sval och tyst
  • Två års garanti och ett år oavsiktliga skador täckning

Nackdelar:

  • Nej HDMI-port eller ExpressCard-kortplats
  • Svaga grafik
  • Horrible högtalare
  • Pris punkt för högt jämfört konkurrenter
  • Blank plast är svårt att hålla rent
  • Loud pekplatta knappar
  • Alltför många förinstallerade verktyg


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar