onsdag 7 oktober 2009

MSI Wind U210 recension

MSI Wind U210 recension
av Kevin O'Brien - 10/7/2009

Den 12-tums MSI Wind U210 är en netbook för människor som inte vill ha en liten skärm, litet tangentbord, eller långsam Intel Atom-processor. Drivs med AMD NV-40 Athlon Neo-processor och ATI X1270 integrerad grafik, är det mycket likt det HP Pavilion dv2 ... bara mindre och lättare. Med endast 4 timmars uppskattning batteritid, är detta överdimensionerad netbook värt det? Läs vår recension för att få reda på.

MSI Wind U210 Specifikationer:

  • 1,6 GHz AMD Athlon Neo-processor NV-40
  • 2GB 800MHz DDR2 (1 DIMM)
  • Windows Vista Home Premium 32-bit med SP1
  • 12.1 "WXGA LED-bakgrundsbelyst bredbildsskärm (1366x768)
  • 250GB 5400RPM Toshiba SATA-hårddisk
  • ATI Mobility Radeon X1270 grafik
  • 802.11a/b/g/n trådlöst, 1Gb LAN
  • 4-i-1-kortläsare
  • 6-Cell Li-ion 58WH batteri (51Wh rapporterade)
  • Mått: (B x L x H) 11.71 "x 7.49" x 0,55 till 1,22 "
  • Vikt: 3kg 1oz (med 6-cellsbatteri)
  • Pris som konfigurerad: $ 429

Bygg och Design
MSI Wind U210 ser ut precis som en storebror för den ursprungliga 10 "MSI Wind. Erbjuder ett mjukt rundat chassi som är lätt att greppa, bekväm att hålla, och liten nog att passa in i liten ryggsäck eller handväska. Den tvåfärgade färg systemet ser bra ut, med en glänsande svart exteriör och elegant grå interiör. Pekplattan är integrerad i palmrest, delar samma färg, om än en mer strukturerad yta. Även tangentbordet är inte en matchande grå, flyter det fortfarande välbefinnande mattsvart med vita bokstäver. Enda tjat klagomål jag kan komma upp är att batteriet sticker ut som en fot från botten av netbook istället för montering flush.

Bygga kvalitet verkar mycket trevlig, med några tecken på svaghet eller bygga kvalitetsfrågor. Färgen såg bra utan några tecken på sprutdimma eller andra defekter. Rätt ur lådan denna netbook kändes annorlunda än alla andra vi har granskat, enbart för sin superstarka skärm gångjärn. Det behövs ett fast grepp med båda händerna för att öppna skärmen och när det var öppet visade noll tecken på wiggle eller sag. Kroppen kändes mycket robust med några tecken på att vrida när bärs. Inne i handledsstödet och tangentbordet erbjuds bra stöd, med mycket lite ge under stark press. Botten av netbook hade några områden där plasten var tunn, men bara visade minimal flex när åtkomstpanelen togs bort.

Användare som vill uppgradera U210 kommer att finna det lätt med en enda panel som ger dig tillgång till hårddisken, RAM, och öppna mini-PCIe kortplats. Vi hittade en "garanti ogiltig om bort" klistermärke som delvis täcker de viktigaste luckan, men det var oklart vad det skyddade. Det täcker en skruv i chassit locket, och endast delvis överlappande servicepanelen. Oavsett vilket område det täcker, var det fortfarande sorgligt att se denna klistermärke som så många andra företag inte använder sådana metoder och sätta mer tilltro till sina kunder.

Skärm och högtalare
Den 12,1 "skärm på MSI Wind U210 är en 16:9-panel med en upplösning på 1366x768. Färger verkade vara mättad och kontrastnivåer var över genomsnittet jämfört med andra skärmar vi har sett. Atl normal visning ljusstyrkan på bakgrundsbelysningen blöder var minimal , med endast en ledtråd som visar om du vevas skärmens ljusstyrka upp till 100%. Att vara en blank skärm, vi märker vissa problem med reflektioner, men detta problem kommer ytan på de flesta blanka paneler utan antireflexbehandling. Vertikala betraktningsvinklarna var genomsnittliga , med färger börjar invertera så snart som 15 grader när lutas framåt eller bakåt. Horisontella vinklar var mycket bättre, stanna exakt till ca 60 grader, innan reflexer övermannade skärmens ljusstyrka. Bakgrundsbelysning nivåerna var över genomsnittet, fungerar bra i ljusa kontorsförhållanden , men förmodligen inte tillräckligt kraftfull för utomhusvisning.

Högtalarna lät genomsnitt jämfört med de flesta netbooks, ger tillräcklig volym för strömmande musik, hantera VoIP-samtal, och titta på en och annan film. Ljudkvaliteten var inte den bästa, ger tinny ljud utan bas eller mellanregister. Hörlurar är ett måste med denna modell för att verkligen njuta av musik eller filmer. Ett annat alternativ är att använda HDMI-ut, och dirigera den digitala ljudsignalen till en stereo som har stöd för HDMI-ljud.

Tangentbord och pekplatta
Människor som tycker mindre netbook tangentbord tryckts kommer att älska U210 tangentbord, eftersom det till fullo utnyttjar den rymliga 12,1 "formfaktor. Det kan övervägas i stort sett full storlek, som delar samma nyckel storlek som större bärbara datorer. Jag fann det mycket bekvämt att skriva, med bra feedback från varje knapp och anständigt stöd. Den högra sidan av tangentbordet hade några mindre flex centrerad på "L"-knappen, men det var bara märkt under mycket stark press. Individuell nyckelåtgärd var slät med en mild klick när den trycks in. Varje nyckel såg platt, men hade en mycket mild kopp till ytan för att hjälpa till med centre fingret medan du skriver.

MSI Wind U210 har en anständig storlek pekplatta med tanke på dess lilla palmrest, men är verkligen begränsat ur lådan. Precis som MSI X-Slim X340, men det kommer inte med någon support förare för att grundläggande funktioner som bläddring eller känslighetsjustering. Med lite trial and error, lyckades vi få off-the-shelf Synaptics förare som arbetar med full kompatibilitet från allt från rullningszoner känslighet justeringar. Även om alla tecken pekar på att detta är en Synaptics pekplatta, eller åtminstone en mycket bra generisk kopia, kan vi inte säga det säkert utan förarstöd från MSI. Förarna i så fall vända det från en medioker pekplatta utan avancerad skiss till en kvick och exakt fullt fungerande pekplatta. Med rätt drivrutiner på plats upplevde vi ingen fördröjning i våra tester, och känslighetsområde var stor. Pekplattan knapparna var på styvare änden av skalan, men var ändå lyhörd. Då tryckte de var också på den livliga sidan, avger en mycket solid klick.

Hamnar och funktioner
Port valet är över genomsnittet för en netbook, med HDMI-ut, VGA, tre USB-portar, LAN och ljud in / ut uttagen. Den U210 erbjöd också en 4-i-1 SDHC-kortläsare samt ett Kensington-lås. Inuti datorn var ett extra mini-PCIe-kortplats, vilket sannolikt skulle fungera med ett WWAN-kort eller annat tillbehör. Dessa tenderar att vara sällsynta i de flesta datorer, som lediga kortplatser i allmänhet inte har kontakten lödas på plats.


Främre: Indikatorlampor


Bak: Batteri


Vänster: växelström, VGA, HDMI, en USB


Höger: Ljudjack, två USB, 4-i-1-kortplats, LAN, Kensington-lås

Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda av U210 var stor med AMD NV-40-processor och ATI Radeon X1270 integrerad grafik. I rå CPU-prestanda med AMD Neo bättre än både Intel Atom och Intel CULV system. Det enda område som inte utförde också var grafik, med X4500 presterar bättre. Sammantaget ansåg systemet väldigt lysande, på alla områden från starttider till webbsida rendering. HD-videouppspelning var stor med 720p-video, men systemet kunde inte hantera 1080P innehåll utan att stamma. Flash-video var bra för standardupplösning innehåll, men om du gick till 480p eller högre på sajter som Hulu, började systemet att släpa efter.

wPrime Processor Performance Benchmark (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 Total Performance Benchmark (högre poäng innebär bättre prestanda):

Syntetisk spelprestanda med hjälp 3DMark06 (högre poäng innebär bättre prestanda):

HDTune Hårddisk Performance Benchmark:

Värme och buller
Systemtemperaturer stannade inom rimliga nivåer under måttlig belastning. Två områden som stack ut som vara varmare än andra områden, som inkluderade den vänstra sidan av handledsstödet och nedre högra hörnet på undersidan av U210. Dessa områden var närmast processorn, men bara verkade verkligen värma upp när systemet var under stress. Under normala förhållanden de var närmare i temperatur till omgivande ytor. Fläktljudet var minimal, bor på låga nivåer även då systemet var som riktmärke. Vid sin snabbaste hastighet fläkten lät som en låg viskning, bara märkbart när du hade rätt vid datorn.


Batteritid
Batteritiden för MSI Wind U210 var bra, om än inte i samma liga som andra nyare netbooks. Vi har sett många nya netbooks nå "hela dagen" batteritid, vissa till och med nå så högt som 10 timmar. Den senaste AMD Neo drivs notebook vi omdömet, är HP Pavilion dv2, lyckades bara 4 timmar och 12 minuter vid 50% ljusstyrka i energisparläge. Testa U210 vid 70% ljusstyrka, med den trådlösa aktiva och Vista set till Balanced profilen, körde det i 4 timmar och 19 minuter innan du går in i viloläge. Med tanke på prestanda kanten har detta över en del av de längre livslängd netbooks, nedgången i batteritiden kan vara värt det för vissa.

Slutsats
Som en av de största netbooks, visade MSI Wind U210 att vara ett värdigt alternativ för människor som vill ha något större än din genomsnittliga 9-11 "netbook. Det erbjuds något bättre CPU-prestanda än Intels Atom-system och Intel CULV system vi har testat. Den enda område som det släpat efter var i grafik, där X1270 chipset föll bakom jämfört med Intels X4500. Batteritiden var hygglig på 4 timmar och 19 minuter, men om du letar efter hela dagen batteritid en av de mindre netbooks kan vara ett bättre alternativ. Totalt sett för pris och funktioner, är MSI Wind U210 en värdig konkurrent till några av de nyare Intel CULV baserade 11.6 "netbooks.

Fördelar:

  • Tangentbord i full storlek är mycket bekväm och lätt att skriva på
  • Mini-PCIe-kortplats för framtida expansion

Nackdelar:

  • Garanti gäller inte om Bort klistermärke
  • Batteritiden inte lika bra som Intels Atom-system

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar