tisdag 13 oktober 2009

Toshiba Satellite T135 recension

Toshiba Satellite T135 recension
av Kevin O'Brien - 10/13/2009

Den 13-tums Toshiba Satellite T135 är en Intel CULV driven ultraportabel skryt lång batteritid, en tunn chassi, och en mycket låg vikt. Drivs av 1,3 GHz SU4100 och Intel X4500 integrerad grafik här bärbara datorn är ett stort steg över netbooks men ändå erbjuder många liknande funktioner som är attraktiva för människor som inte vill släpa runt en fullstor bärbar dator. I denna översyn ser vi hur väl Toshiba Satellite T135 presterar i våra tester, och om det verkligen är värt det pris som överstiger en vanlig netbook.

Toshiba Satellite T135 Specifikationer:

  • 1,3 GHz Intel Pentium Dual Core (2 MB cache, 800 MHz FSB)
  • 4GB PC3-8500 DDR3 (2 x 2 GB)
  • Windows 7 Home Premium 64 Bit
  • 13.3 "WXGA HD TruBrite LED-bakgrundsbelyst skärm (1366x768)
  • 320GB 5400RPM Toshiba SATA-hårddisk
  • Intel X4500M integrerad grafik
  • Realtek 802.11b/g/n, Atheros 10/100 LAN
  • 6-i-1-kortläsare
  • 6-Cell Li-ion 61WH batteri (70Wh rapporterade), 65 W nätaggregat
  • Mått: (B x L x H) 12.7 "x 8.78" x 0.87 "/ 1.35"
  • Vikt: 3kg 12.9oz (med 6-cellsbatteri)
  • Pris som konfigurerad: $ 709,99

Bygg och Design
Toshiba Satellite T135 är en elegant ultraportabel som ser ut som en vanlig bärbar dator från upp toppen, men är mycket tunnare när du ser dess sidoprofil. Toshiba håller profilen bara en bråkdel av en tum tjockare än portarna på sidan av den bärbara datorn, även om det sker till stor del genom att klippa ut saker som en Expresscard-kortplats och optisk enhet. För den genomsnittlige användaren denna bärbara dator har alla fördelar av en vanlig dator - en 13,3 "skärm och fullstort tangentbord -. Men ingen av huvuddelen Färgskalan ser bra ut, även om den röda är mer av en svagt lila eller rosa än vad en djupröd ska se ut. Toshiba erbjuder flera färgscheman för den här bärbara datorn, så om det röda inte kittla din fantasi finns det andra alternativ som vitt eller svart att välja på också.

Bygga kvalitet är mycket trevligt trots den mycket tunna chassit. Flex och gnisslar hålls på ett minimum på den nedre halvan av kroppen, och en metallplatta över hårddisk hjälper till att hålla de vitala komponenterna säker. Skärmen omslaget känns tålig också, även om den har bara ett hår av flex nära sektionen bredvid skärmen gångjärn som knakade om man grep den över den platsen. Om du inte har ett dödsgrepp över den bärbara datorn, bör det inte innebära någon form av problem. Den blank yta på kroppen håller upp mycket väl till repor, vilket är ett måste eftersom du antagligen kommer att torka ner det ofta för att hålla den ren från fingeravtryck och fläckar. Mönstret gör ett bra jobb med att dölja små utskrifter, men det kommer så småningom träffa en kritisk massa som kommer att behöva en microfiber rub-ned.

Användare som vill uppgradera interna komponenter bör inte ha några problem att få till systemminnet eller hårddisk så länge de har en bra uppsättning precision skruvmejslar. Toshiba Satellite T135 är unik genom att den använder Torx-skruvar för hårddiskplattan ... som inte alltid förvaras i den genomsnittliga personens arsenal av verktyg. Minnet luckan används standard Phillips skruvar, så det kan öppnas även med mycket gemensamma verktyg. Ingen garanti ogiltig om borttagna dekaler fanns någonstans, så det borde vara säkert att byta ut komponenter utan att riskera din supportavtal.

Skärm och högtalare
De 13,3 LED-bakgrundsbelyst skärm priser om genomsnittet "jämfört med andra liknande storlek skärmar. Färgmättnad verkar vara över genomsnittet, men den svagare kontrast hjälper inte med riktigt djupa svarta bakgrunder. Visningsvinklar takt något under genomsnittet, med färger snabbt vända både vertikalt och horisontellt. Vertikala vinklar börjar visa färg inversion cirka 15 grader framåt eller bakåt. Horisontella vinklar börjar visa färg distorsion vid ca 45 grader, främst i de mörkare färgerna. Kollar ljusstyrkan är tillräcklig för visning i ljusa förhållanden, men synlighet utomhus är begränsad från mängden reflektioner utanför panelytan.

Speaker kvalitet verkade under genomsnittet, med en mycket låg toppvolymnivå. Även med systemvolymen och applikationsvolym maxade, gjorde det inte låter mycket högre än de flesta system på 50-60%. Min bästa gissning om orsaken till detta är de super små högtalarelement och placering på undersidan av handledsstödet. Ljudkvalitet var genomsnittliga för en bärbar dator av denna storlek, med en svag bas och mellanregister ljud. Hörlurar bör vara en nödvändig accessoar för den här bärbara datorn.

Tangentbord och pekplatta
Den normalstora tangentbordet är bekvämt att skriva på och ger bra stöd även under mycket stark press. Jag hittade Handlovsstödets storlek för att vara perfekt att vila handlederna utan att orsaka några stresspunkter medan du skriver. De individuella nycklar hade en rimlig fjädrande verkan och samtidigt inte så stel som andra tangentbord, är fortfarande mycket lyhörda. Varje knapp har en icke-kupade plan yta, som liknar en Chiclet-tangentbord, men utan den kraftiga drop-off mellan varje tangent. Skriva buller var minimal, med mycket lite ljud som avges när varje tangent utlöstes. Konsumenter som funderar på att köpa den här bärbara datorn för att skriva långa dokument bör inte ha några som helst problem.

Synaptics pekplatta var en liten besvikelse i det att den hade en mycket långsam uppdateringsfrekvens. Jämfört med andra pekplattor där du kan rita cirklar tillräckligt snabbt till den punkt där markören börjar testa uppdateringsfrekvens på panelen, påminde denna version oss av de gamla mus spår. Byte av förare med de senaste sådana som erbjuds på Synaptics hemsida var till någon nytta, eftersom den uppvisade samma problem med dem också. Den goda nyheten är dock med drivrutinerna avinstalleras, den långsamma uppdateringshastighet var borta, vilket innebär att det är helt och hållet ett problem drivrutin. Att gå utan förare är inte det bästa alternativet för de flesta kommer dock, eftersom du förlorar hjälp funktioner som att bläddra, och korrigerande funktioner som utjämnar rörelse på X-och Y-axeln. Inte räknar problemen drivrutiner, pekplattan var inte så illa att använda med en stor yta konsistens som får dig att glida fingret utan ansträngning över ytan. Pekplattan knapparna kunde ha förbättrats, eftersom de ingår i en och samma spann som svänger i centrum. Om du normalt centrera fingret genom att ensam känsla, kanske du av misstag klickar på mitten (som inte rör sig) eller klicka på fel sida.

Hamnar och funktioner
Port val är ganska bra jämfört med ultraportabla bärbara datorer, men utan en Expresscard-kortplats det saknas jämfört med vanliga bärbara datorer. I T135 finns tre USB-portar, VGA-och HDMI-ut, LAN, ljudingångar och ett Kensingtonlås. Expansionsplatser omfattar bara den 6-in-1 SDHC-kompatibel kortläsare.


Främre: Indikatorlampor


Bak: Batteri


Vänster: Kensingtonlås, VGA, HDMI, en USB


Höger: 6-i-1-kortplats, ljudingångar, två USB, LAN, växelström

Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda med CULV processor och chipset från Intel var ett steg upp från netbooks, men ändå bakom mer kraftfull standard bärbara datorer. Med det sagt, vi hittade denna ultraportabla att vara fullt kapabel i dag-till-dag aktiviteter. Starttid för ett viloläge i Windows 7 varierade mellan 50-55 sekunder, med avstängning gånger så snabb som 9 sekunder. Kommer ut ur standby var nästan ögonblicklig, med inga märkbara fördröjning efter att du tryckt på strömbrytaren. Inne i Windows-miljö, tillämpning laddningstider var snabba, även om mer intensiva applikationer som iTunes kan bli fördröjd jämfört med en mer kraftfull bärbar dator. HD-videouppspelning för både 720p och 1080p innehåll var felfri, visar inga tecken på lagg eller stamma i våra tester. Peak CPU-användning under 1080P testet stannade vid eller under 50%, vilket lämnar gott om utrymme för överliggande arbete. Förutom att försöka använda 3D-intensiva applikationer, ultraportabla är fullt kapabel att köra allt vad den genomsnittlige användaren kan kasta på det.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

HDTune lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Bullernivåer var stor för normal daglig användning. Standardfläkthastighet var utanför, att hålla den bärbara datorn helt tyst under låg aktivitet. Om du började betona systemet fläkten skulle slå på, men stannar på en låg hastighet som var tyst som en viskning. Den tysta fläkten hade en nackdel dock, med högre än normala fall temperaturer när den bärbara datorn hade varit på länge och milt stressad. De mest uttalade områden var den vänstra sidan av handledsstödet, och längst ner till höger på undersidan.

Batteritid
Batteritiden var utmärkt på Satellite T135, perfekt för att hantera en hel dags arbete i skolan eller bara få tiden på ett kafé. I vårt batteritest med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, trådlös aktiv, och Windows 7 inställd till den balanserade profilen hanteras i systemet 8 timmar och 18 minuter innan du stänger av. Strömförbrukningen under testet stannade mellan 7-7,5 watt. Slå ljusstyrkan ner till 20-30%, vilket fortfarande var läsbar i en mörkare miljö, ökade den beräknade batteritiden till 10 + timmar med strömförbrukning medelvärdes mellan 5,6 till 6,5 watt.

Slutsats
Toshiba Satellite T135 utvecklades väl i våra tester, som är mycket lätt och bärbar, samtidigt som det ger utmärkt batteritid. Med batteritid som varar mer än 8 timmar, denna ultraportabla har vad som krävs för att stanna arbeta under en lång flygning eller under en dag av klasser. Designen var mycket attraktiv, och erbjuds i flera färger för att bäst passa din personlighet. Bygga kvalitet var mycket bra, med endast ett område som spände och knakade när man trycker. De enda verkliga downsides till denna bärbara dator är det laggar pekplatta som verkar vara förare relaterat, och hårddiskplatsen säkrad med Torx-skruvar. Prissatt strax över $ 700 detaljhandeln, ger denna bärbara dator mycket värde för användare som letar efter något ett steg över en netbook utan att öka omfånget av en fullstor bärbar dator.

Fördelar:

  • Utmärkt batteritid
  • Tunn och lätt
  • Solid tangentbord

Nackdelar:

  • Torx-skruvarna på hårddiskfacket
  • Super glansiga plast

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar