torsdag 1 oktober 2009

Lenovo ThinkPad X200 Tablet granskning

Lenovo ThinkPad X200 Tablet granskning
av Kevin O'Brien - 10/1/2009

Att tävla i tabletten marknaden, Lenovo erbjuder en touch-skärm och Wacom-aktiverad version av sin 12-tums ThinkPad X200. Lenovo har ett standard Wacom-aktiverade X200, samt en två-finger multi-touch-versionen för en $ 125 uppgradering. Med en start pris på $ 1909, är det prissatt nästan $ 500 under Dell Latitude XT2, vilket är dess främsta konkurrent. I denna översyn sätter vi standarden och pekfunktioner ThinkPad X200 Tablet huvud till huvud, för att se hur väl de presterar i ours tester.

Lenovo ThinkPad X200 Tablet med Multitouch Specifikationer:

  • Windows 7 Professional
  • 1280 x 800 WXGA med Multitouch och Wacom LED-bakgrundsbelyst (matt finish)
  • Intel Core 2 Duo SL9600 (2.13GHz, 1066MHz FSB, 6MB cache)
  • 4GB DDR3 RAM (2 GB x 2)
  • 160GB Seagate 7200.2 hårddisk
  • Intel 5300AGN, Bluetooth 2.0, AT & T WWAN
  • Intel X4500M Integrerad
  • Inbyggd webbkamera
  • 8-cell 11.1v 66.2Wh
  • Mått: (LxBxH) 11,6 x 10,1 x 1,04 till 1,31 "
  • Vikt: 4 £ 3.9oz
  • Retail Pris: $ 2579 ($ 2199 Street)

Lenovo ThinkPad X200 Tablet Specifikationer:

  • Windows 7 Professional
  • 1280 x 800 WXGA läsbar i solljus med Wacom LED-bakgrundsbelyst (Glossy, anti-glare)
  • Intel Core 2 Duo SL9600 (2.13GHz, 1066MHz FSB, 6MB cache)
  • 2 GB DDR3 RAM-minne (2 GB x 1) (Jämförs med 4GB)
  • 160GB Seagate 7200,3 hårddisk
  • Intel 5100AGN, Bluetooth 2.0
  • Intel X4500M Integrerad
  • Inbyggd webbkamera
  • 8-cell 11.1v 66.2Wh
  • Mått: (LxBxH) 11,6 x 10,1 x 1,04 till 1,31 "
  • Vikt: 4 £ 1oz
  • Retail Pris: $ 2464 ($ 2084 Street)

Bygg och Design
Utformningen av Lenovo ThinkPad X200 Tablet handlar om affärer, utan överflödiga krusiduller. Färgskalan kretsar kring svart, med lock skärmen och botten målad med en gummerad svart färg och med insidan är lätt texturerat svart plast. Efter utvecklingen av funktion framför form, Lenovo innehåller ett externt monterad WWAN-antenn, palmrest gummi stötfångare för när skärmen är i skiffer läge och snabbvalsknappar längs den nedre kanten av skärmen. Från tech-nörd synpunkt är det också trevligt att se att Lenovo inte hålla något tillbaka när de planerade hamnlayout, med hjälp av alla tillgängliga utrymmet för portar, kortplatser, och intern åtkomst komponent. På botten designen är ganska upptagen, med två åtkomstpaneler för hårddisken och systemminne, samt ett flertal gummistötfångare för ett fast grepp på plana ytor.

Bygga kvalitet är utmärkt, med en stor match av en robust magnesiumchassi och hållbara plastpaneler. Chassi flex inte finns någonstans, känsla fast i armarna på sin skiffer läge eller sitter som en bärbar dator på skrivbordet. Tangentbord stöd är mycket bra, med endast en liten mängd på högersidan av tangentbordet över hårddiskfacket. Detta märktes inte om du inte verkligen pressas det på den platsen. Den övre halvan av den bärbara datorn känns mycket stark, vilket är viktigt för en tablett som kan greppas längs skärmens kant. Plast bezel känns fast i ett fast grepp och även under stark press sänder inte någon kraft i skärmkanten, vilket kan orsaka färgseendet.

En potentiell svaghet i varje tablett är den enda svängbara gångjärn, som också råkar vara en av de första komponenterna vi tittar på när vi granskar varje konvertibel tablett. Lenovo använder en 360-graders vridmekanism på X200 Tablet, vilket gör att du kan snurra på skärmen i endera riktningen. Att gå tillsammans med denna funktion, de ger också en visuell indikation på vilken riktning du behöver för att snurra på skärmen för att få den tillbaka till standardorientering. Gångjärnet själv känns hållbart, med fasta låspunkter i var och en av de tre positionerna. När man luta skärmen framåt eller bakåt, det känns så stark som en vanlig bärbar dator. När helt öppet det har några smärre vicka, vilket verkar mer som flex nära fästpunkten sedan spela i grep gångjärn.

Den X200 Tablet erbjuder enkel tillgång till hårddisken och systemminne genom två åtkomstpaneler. Den stora panelen på botten av X200 exponerar de två RAM-platser, medan den tunnare luckan på kanten kan du dra ut hårddisken.

Skärm och högtalare
Lenovo använder en in-plane switching display (IPS) i alla versioner av X200 Tablet, men innehåller en annan beläggning och bakgrundsbelysning metod för varje version. IPS-skärmar är kända för sin färgåtergivning och överlägsna betraktningsvinklar, vilket är ett måste om du tittar på skärmen från många vinklar. I de två modellerna omdömet vi, var och visade samma skärm artikelnummer, men såg väldigt olika när de sätts sida vid sida. Den beröringskänsliga skikt lägga över tablett skärmar ger nästan alltid displayen en dimmig blick, men detta var första gången vi såg båda versionerna sida vid sida. Nedanför i skärm jämförelser skott, modellen till vänster är standard X200 Tablet, medan den till höger är den multitouch-versionen.

Den multitouch-versionen ser bleka och dimmer, även när båda bildskärmarna är inställda på exakt samma ljusstyrka. En sak som blir väldigt tydligt är den icke-touch X200 Tablet har en av de bästa skärmarna vi har sett i vårt kontor sedan Flexview-eran ThinkPad. Färgmättnad är utmärkt, är kontrasten genom taket, och svarta färger är utmärkta. Jämfört med min T60 med en IPS-panel och CCFL-belysning, är den nyare LED-bakgrundsbelyst X200 display mycket ljusare och synligt utomhus i fullt solljus. En annan intressant funktion är den glansiga men bländskydd yta. Den här skärmen har en speciell beläggning som avsevärt minskar mängden eftertanke du ser. Det enda sättet vi såg till och med något som reflekteras tillbaka på oss var att tilta skärmen tillbaka helt och få en av de taklampa att studsa på det. Jag önskar personligen andra tillverkare försökt att göra något liknande. Betraktningsvinklarna är nästan perfekt, med färger som vistas noggrannhet på de brantaste vinklar. Det enda som ändras är utanför 10-15 graders "sweet spot" du kan märka på skärmen tona ned något, annat än att det ser perfekt.

Wacom stöd på varje X200 Tablet var mycket bra, med hög noggrannhet när pennan kalibrerades. Ur lådan varje modell var ganska bra, med en 2-3mm avvikelse från direkt under spetsen på pennan. Varje skärmytan var slät röra en penna över, men avslutningen på pekskärmsmodell verkade i kant den glansiga ett ut. För teckning eller manipulation av objekt på skärmen för Wacom-skärmar är mycket svårt att slå. För något mindre exakt, men enklare att använda ingång, erbjuder touch-screen-modellen utmärkt med två fingrar multitouch-stöd. Finger pressar erkändes snabbt, utan fördröjning eller kraftiga tryck som behövs. Jag önskar skärmen stödde flera fingrar som de T400s, men med Wacom support finns på båda modellerna, kan jag inte klaga mycket.

De inbyggda högtalarna är lap-bränning, monteras direkt under handledsstödet. När belägen på en plan bordsytan de låter klart men mycket tinny. För videokonferenser eller VOIP behov de fungerar mycket bra, men är svag för musik och video. Om du planerar att använda denna tablett för multimedia, är ett par hörlurar rekommenderas.

Tangentbord och pekplatta
ThinkPad tangentbordet förtjänar verkligen sin egen klass när det gäller bekväma och hållbara företag-grade tangentbord. Den X200 Tablet fortsätter denna trend med ett fullstort tangentbord som är bra att skriva på. Den 12 "widescreen-format ger en 100% stort tangentbord, är inga undantag support Tangentbord. Mycket bra, med endast en liten mjuk fläck märkt på höger sida ovanför hårddiskfacket. Vid normal skriva som du aldrig skulle märka platsen, men om du grepp tabletten från den sidan du märker några ger i det området. Individuell nyckelåtgärd är fjädrande och exakt, med stor taktil återkoppling. Varje knapp avger en mycket mild klick när man trycker, vilket kan bli högre om du är en mycket kraftfull Typer. Övergripande om du kan komma förbi den ganska korta palmrest, är det en mycket bekväm dator att använda när du skriver.

Eftersom denna modell har mycket lite fastigheter söder om tangentbordet Lenovo gick med ett pekande enda pinne, precis som X-serien innan det. Om du aldrig har använt en styrpinne innan det tar lite att vänja sig, men när du får nack om det är ett mycket exakt sätt att styra markören. Känsligheten är stor, med ett brett utbud av justering möjligt i drivrutinsmenyerna. Ibland musen kan röra sig på egen hand i några millimeter innan den autojusterar för tillfället, men det är ganska vanligt med de flesta pekande pinnar på marknaden. Som med bärbara datorer med pekplattor, är du fortfarande fri att använda en extern mus om du väljer att gå med en alternativ inmatningsenhet.

Hamnar och funktioner
Val av port är mycket bra jämfört med andra bärbara datorer och tabletter i samma storleksområde. Den X200 Tablet erbjuder tre USB-portar, VGA-ut, LAN, modem och ljud in / ut uttagen. Expansionsplatser inkluderar ExpressCard/54 kortplats och 5-i-1 SD-kortläsare. Vid en jämförelse med Dell Latitude XT2, de enda funktioner som saknas är en FireWire-port och eSATA-anslutning. För ytterligare portar samt en optisk här modellen erbjuder också en station anslutning dockning på botten.

Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda var utmärkt på båda modellerna som vi testade, och eftersom poängen var nästan identiska, vi gick samman båda resultaten. Jämfört med Dell XT2 med sin 1,8 "hårddisk, erbjuder X200 tabletter en standard 2,5"-enhet som hjälper till att hålla systemets fördröjning till ett minimum. Att gå med snabbare hårddiskar, Lenovo erbjuder också snabbare processorer. Nytt för Windows 7 versioner av X200 är den 2,16 GHz Intel SL9600-processor. Jämfört med 1.4GHz SU9400 processor erbjuds i XT2, den SL9600 ger mycket högre hastigheter med liten inverkan på batteritiden. I våra tester var X200 Tablet kunde lätt klara av 720p och 1080p HD movie-avkodning, och även hantera vissa äldre TV-spel som Half-Life 2 med några inställningar tweaking. Syntetiska benchmarks visade också att systemprestanda var i nivå med 2,4 GHz P8600 utrustad X200 anteckningsbok. För användare som vill ha en mobil arbetshäst, verkar X200 Tablet för att vara ett bra alternativ.

wPrime Processor Performance Benchmark (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 Total Performance Benchmark (högre poäng innebär bättre prestanda):

Syntetisk spelprestanda med hjälp 3DMark06 (högre poäng innebär bättre prestanda):

HDTune Hårddisk Performance Benchmark:

Värme och buller
Under våra tester fann vi X200 Tablet köra ganska svalt och tyst. Fläktljudet under våra tester var minimal, med fläkten som bor på under viskning nivå under stressande aktivitet. Vid normal användning av fläkten stannade av för det mesta, bara komma på i korta stötar för att få luft genom chassit. Kylsystemet tycktes hantera systemtemperaturer mycket väl, att hålla chassit sval vid beröring även efter det att systemet var på de flesta av morgonen. De externa temperaturerna som visas nedan är angivna i grader Fahrenheit.

Batteritid
Batteritiden var mycket bra på varje system, men den icke-pekskärm version av X200 Tablet kunde ta en stor ledning i denna avdelning. Båda modellerna var utrustade med 66Wh 8-cellsbatteri, som sträcker sig ut på baksidan på X200 chassit. En mindre 4-cellsbatteri alternativet finns, men jag kan inte se varför någon skulle vilja att förutom för estetik. På standard X200 Tablet med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, trådlös aktiv, och Windows 7 på ett dynamiskt-switchade nätaggregat profil, fick det 8 timmar och 48 minuters körning. Genomsnittlig strömförbrukning under testet var mellan 6,5 och 7 watt. Pekskärmen versionen gjorde inte så bra i detta test, få bara 5 timmar och 32 minuters körning, samtidigt som den förbrukar mellan 10-12 watt.

Slutsats
Lenovo ThinkPad X200 Tablets vi recenserade utvecklades mycket bra i nästan alla kategorier. Batteritiden var utmärkt med 8-cellsbatteri, når 8 timmar och 48 minuter på solljus läsbar version, och 5 timmar och 32 minuter på pekskärmen modellen. Skärmkvalitet på båda modellerna var fenomenalt, med solljus lättläst display är en av de bästa skärmarna som vi någonsin har sett i vårt kontor. Inte bara var det användbara utomhus, men färgmättnaden var hög och betraktningsvinklar var perfekt tack vare IPS-panel.

Övergripande resultat var mycket bra på båda modellerna, med liten påverkan på batteritiden eller systemtemperaturer. Med tanke på den låga utgångspriset jämfört med Dell XT2, ThinkPad X200 Tabletter är en klar vinnare. För sin fantastiska skärm, bra byggkvalitet, och utmärkt batteritid vi också tilldela utomhus synlig X200 Tablet med vår Redaktörens Choice.

Fördelar:

  • Vackra IPS displayer
  • Bra resultat
  • Utmärkt batteritid

Nackdelar:

  • Pekskärm ser inte lika bra som icke-pekskärm modell
  • Endast två fingrar multitouch stöd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar