onsdag 7 oktober 2009

MSI Wind U210 Recension

MSI Wind U210 Recension
av Kevin O'Brien - 2009/10/07

Den 12-tums MSI Wind U210 är netbook för folk som inte vill ha en liten skärm, litet tangentbord, eller långsam Intel Atom-processor. Drivs med AMD NV-40 Athlon Neo-processor och ATI X1270 integrerad grafik, är det mycket likt det HP Pavilion dv2 ... bara mindre och lättare. Med endast 4 timmars uppskattning batteritid är detta överdimensionerade netbook värt det? Läs vår recension för att få reda på.

MSI Wind U210 Specifikationer:

  • 1.6GHz AMD Athlon Neo-processor NV-40
  • 2GB 800MHz DDR2 (1 DIMM)
  • Windows Vista Home Premium 32bit med SP1
  • 12,1 "WXGA LED-bakgrundsbelyst bredbildsskärm (1366x768)
  • 250GB 5400RPM Toshiba SATA-hårddisk
  • ATI Mobility Radeon X1270 grafik
  • 802.11a/b/g/n Trådlös, 1Gb nätverk
  • 4-i-1-kortläsare
  • 6-Cell Li-ion 58WH batteri (51Wh rapporterade)
  • Mått: (B x L x H) 11,71 "x 7,49" x 0,55-1,22 "
  • Vikt: 3 £ 1oz (med 6-cells batteri)
  • Pris som konfigurerad: $ 429

Bygg och Design
MSI Wind U210 ser ut precis som en storebror för den ursprungliga 10 "MSI Wind. Erbjuder en mjukt rundad chassi som är lätt att greppa, bekväm att hålla, och tillräckligt små för att passa i liten ryggsäck eller handväska. De tvåfärgade färg systemet ser bra ut, med en glänsande svart exteriör och elegant grå interiör. Pekplattan är integrerad i Handlovsstödets, dela samma färg, om än en mer strukturerad yta. När tangentbordet är inte en matchande grå, den flyter fortfarande välbefinnande matt svart med vita bokstäver. Enda gnagande klagomål jag kan komma är batteriet sticker ut som en fot från botten av netbook istället för montering färg.

Bygga kvalitet verkar mycket trevligt, med inga tecken på svaghet eller bygga kvalitetsfrågor. Färgen såg stora med inga tecken på översprutning eller andra defekter. Rätt ur lådan denna netbook kändes annorlunda från alla andra vi har granskat, enbart för sina superstarka skärmen gångjärn. Det behövs ett fast grepp med båda händerna för att öppna skärmen och när det var öppet visade noll tecken vicka eller sag. Kroppen kändes mycket robust utan några tecken på att vrida när den transporteras. Inuti Handlovsstödets och tangentbord erbjuds bra stöd, med mycket lite ge under stark press. Den nedre delen av netbook hade några områden där plasten var tunn, men visade bara minimala flex när luckan togs bort.

Användare som vill uppgradera U210 kommer att finna det lätt med en enda panel ger dig tillgång till hårddisken, RAM och öppen mini-PCIe kortplats. Vi hittade en "garanti gäller inte om bort" klistermärke delvis täcker det huvudsakliga försäkringsskyddet, men det var oklart vad den skyddade. Det täcker en skruv med chassit locket, och endast delvis överlappar tjänsten panelen. Oavsett vilket område det täcker, var det fortfarande sorgligt att se denna klistermärke som så många andra företag inte använder sådana metoder och sätta mer tilltro till sina kunder.

Skärm och högtalare
Den 12,1 "skärmen på MSI Wind U210 är en 16:9 panel med en upplösning på 1366x768. Färger verkade vara mättad och kontrastnivåer var över genomsnittet jämfört med andra skärmar vi har sett. Atl normal visning ljusstyrka bakgrundsbelysningen blöder var minimal , med endast en antydan visar om du vevas skärmens ljusstyrka upp till 100%. vara en glänsande skärm, vi märker vissa problem med reflektioner, men detta problem kommer ytan på de flesta glättade paneler utan antireflexbehandling. Vertikala vinklar var genomsnittliga , med färger börjar invertera så snart 15 grader när lutas framåt eller bakåt. Horisontella vinklar var mycket bättre, vistas korrekt till ca 60 grader, innan reflexer övermannades skärmens ljusstyrka. Bakgrundsbelysning nivåer var över genomsnittet, fungerar bra i ljusa kontor förhållanden , men förmodligen inte tillräckligt kraftfull för utomhusbruk visning.

Talarna lät genomsnittliga jämfört med de flesta netbooks, ger tillräcklig volym för strömmande musik, hantering VoIP-samtal, och titta på enstaka film. Ljudkvalitet var inte den bästa, vilket ger tinny ljud utan bas eller mellanregister. Hörlurar är ett måste med denna modell för riktigt njuta av musik eller filmer. Ett annat alternativ är att använda HDMI, och dirigering den digitala ljudsignalen till en stereo som stöder HDMI-ljud.

Tangentbord och pekplatta
Människor som tycker mindre netbook trånga tangentbord kommer att älska U210 tangentbord, eftersom det till fullo utnyttjar den rymliga 12,1 "formfaktor. Det kunde övervägas i grunden full storlek, dela samma nyckel storlek som större bärbara datorer. Jag fann det mycket bekvämt att skriva med stor respons från varje tangent och anständigt stöd. Den högra sidan av tangentbordet hade några mindre flex centrerad på "L"-knappen, men det var bara märkt under mycket stark press. Individuell nyckelåtgärd var slät med en mild klick när man trycker. Varje nyckel såg platt, men hade en mycket mild kopp till ytan för att hjälpa till med centrering fingret medan du skriver.

MSI Wind U210 har en anständig storlek pekplatta med tanke på dess lilla palmrest, men är verkligen begränsat ur lådan. Precis som MSI X-Slim X340, men det kommer inte med någon förarstöd för att grundläggande funktioner som att bläddra eller känslighetsjustering. Med lite trial and error, lyckades vi få off-the-shelf Synaptics förare som arbetar med full kompatibilitet allt från scroll zoner till känslighet justeringar. Medan alla tecken pekar på att detta är en Synaptics pekplatta, eller åtminstone en mycket bra generisk kopia kan vi inte säga det säkert utan förarstöd från MSI. Förarna i detta fall vända det från en medioker pekplatta utan avancerade presenterade på en kvick och precis fullt fungerande pekplatta. Med rätt drivrutiner på plats upplevde vi ingen fördröjning i våra tester, och känslighet var stor. Med pekplattknapparna var på styvare änden av skalan, men var fortfarande lyhörd. När den trycks de var också på den livliga sidan, avger en mycket solid klick.

Hamnar och funktioner
Port val är över genomsnittet för en netbook, med HDMI-ut, VGA, tre USB-portar, LAN och ljud in / ut uttagen. Den U210 erbjöd också en 4-i-1 SDHC-kortläsare samt en Kensingtonlås. Inuti datorn var ett extra mini-PCIe kortplats, vilket sannolikt skulle arbeta med ett WWAN-kort eller annat tillbehör. Dessa tenderar att vara sällsynta i de flesta datorer, så oanvända kortplatser allmänhet inte har kontakten lödda på plats.


Främre: Indikatorlampor


Bak: Batteri


Vänster: växelström, VGA, HDMI, en USB


Höger: Ljuduttag, två USB, 4-i-1-kortplats, LAN, Kensington-lås

Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda av U210 var suverän med AMD NV-40 processor och ATI Radeon X1270 integrerad grafik. I rå CPU-prestanda AMD Neo överträffade både Intel Atom och Intel CULV system. Det enda område som inte fungerar lika bra var grafik, med X4500 presterar bättre. Sammantaget systemet kändes väldigt kvick, inom alla områden från boot gånger till webbsidan rendering. HD-video uppspelning var suverän med 720p video, men systemet kunde inte hantera 1080p innehåll utan stamning. Flash-video var bra för standard definition innehåll, men om du gick till 480p eller högre på webbplatser som Hulu, började systemet att släpa efter.

wPrime Processorhastighet Benchmark (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 övergripande jämförelsemått (högre poäng betyder bättre prestanda):

Syntetisk spelprestanda med 3DMark06 (högre poäng betyder bättre prestanda):

HDTune Hårddisk benchmark:

Värme och buller
System temperaturer stannade inom rimliga nivåer under måttlig stress. Två områden stack ut som varmare än andra områden, som inkluderade den vänstra sidan av handledsstödet och nedre högra hörnet på undersidan av U210. Dessa områden närmast processorn, men bara verkade verkligen värma upp när systemet var under stress. Under normala förhållanden var de närmare i temperatur till omgivande ytor. Fan buller var minimal, bor på låga nivåer även då systemet var att riktmärke. Vid sin snabbaste hastigheten fläkten lät som en låg viskning, bara märkbar när du var rätt vid datorn.


Batterilivslängd
Batteriets livslängd MSI Wind U210 var bra, men inte i samma liga som andra nyare netbooks. Vi har sett många nya netbooks når "hela dagen" batteritid, vissa till och med nå så högt som 10 timmar. Den sista AMD Neo drivs anteckningsbok vi granskade, som HP Pavilion dv2, lyckades bara 4 timmar och 12 minuter vid 50% ljusstyrka i energisparläge. Testa U210 vid 70% ljusstyrka, med den trådlösa aktiva och Vista inställd Balanced profilen, körde det i 4 timmar och 19 minuter innan du går in i viloläge. Med tanke på prestanda kanten detta har över några av de längre livslängd netbooks, kan nedgången i batteritiden vara värt det för vissa.

Slutsats
Som en av de största netbooks visade MSI Wind U210 är en värdig alternativ för människor som vill något större än din genomsnittliga 9-11 "netbook. Det erbjuds något bättre CPU-prestanda än Intel Atom-system och Intel CULV system vi har testat. Den enda område som det släpat efter var grafik, där X1270 chipset hamnade på efterkälken jämfört med Intels X4500. Batteriets livslängd var anständiga vid 4 timmar och 19 minuter, men om du letar efter hela dagen batteritid en av de mindre netbooks kan vara ett bättre alternativ. Totalt sett för pris och funktioner, är MSI Wind U210 en värdig konkurrent till några av de nyare Intel CULV baserade 11,6 "netbooks.

Fördelar:

  • Tangentbord i full storlek är mycket bekvämt och lätt att skriva på
  • Mini-PCIe-kortplats för framtida expansion

Nackdelar:

  • Garanti gäller inte om Borttagen klistermärke
  • Batteriets livslängd inte lika bra som Intel Atom-system


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar