tisdag 13 oktober 2009

Toshiba Satellite T135 Recension

Toshiba Satellite T135 recension
av Kevin O'Brien - 2009/10/13

13-tums Toshiba Satellite T135 är en Intel CULV-drivna ultraportabel skryt lång batteritid, en tunn chassi och en mycket låg vikt. Drivs av den 1.3GHz SU4100 och Intel X4500 integrerad grafik här bärbara datorn är ett stort steg över netbooks men erbjuder många liknande funktioner som är attraktiva för människor som inte vill släpa runt en fullstor bärbar dator. I denna översyn ser vi hur bra Toshiba Satellite T135 utför i våra tester, och om det verkligen är värt prispåslaget över en vanlig netbook.

Toshiba Satellite T135 Specifikationer:

  • 1,3 GHz Intel Pentium Dual Core (2MB cache, 800 MHz FSB)
  • 4GB PC3-8500 DDR3 (2 x 2 GB)
  • Windows 7 Home Premium 64bit
  • 13,3 "WXGA HD TruBrite LED-bakgrundsbelyst skärm (1366x768)
  • 320GB 5400RPM Toshiba SATA-hårddisk
  • Intel X4500M Integrerad grafik
  • Realtek 802.11b/g/n, Atheros 10/100 LAN
  • 6-i-1-kortläsare
  • 6-Cell Li-ion 61WH batteri (70Wh redovisat), 65W Strömförsörjning
  • Mått: (B x L x H) 12,7 "x 8,78" x 0,87 "/ 1,35"
  • Vikt: 3 £ 12.9oz (med 6-cells batteri)
  • Pris som konfigurerad: $ 709,99

Bygg och Design
Toshiba Satellite T135 är en snygg ultraportabel som ser ut som en vanlig bärbar dator från uppe, men är mycket tunnare när du ser dess sidoprofil. Toshiba håller profilen bara en bråkdel av en tum tjockare än de hamnar på sidan av den bärbara datorn, även om detta sker till stor del genom att skära ut saker som en ExpressCard-kortplats och optisk enhet. För den genomsnittlige användaren denna bärbara dator har alla de fördelar som en vanlig dator - en 13,3 "display och tangentbord i full storlek -. Men ingen av huvuddelen Färgskalan ser trevligt, även om den röda är mer av en liten lila eller rosa än vad en djupröd ska se ut. Toshiba erbjuder flera färgscheman för den här anteckningsboken, så om det röda inte kittla din fantasi finns det andra alternativ som vit eller svart att välja mellan också.

Bygga kvalitet är mycket trevligt trots den mycket tunna chassit. Flex och knarrar hålls till ett minimum på den nedre halvan av kroppen, och en metallplatta över hårddisken hjälper till att hålla de vitala delarna säkert. Skärmen lock känns hållbart också, men det har bara ett hår av flex nära avsnittet bredvid skärmen gångjärn som creaked om du grep den över den platsen. Om du inte har en död grepp över den bärbara datorn, bör det inte presentera någon form av problem. Den blank yta på kroppen håller upp mycket väl till repor, som är ett måste eftersom du kommer förmodligen att torka ner ofta för att hålla den ren från fingeravtryck och fläckar. Mönstret gör ett bra jobb med att dölja små utskrifter, men så småningom träffa en kritisk massa som kommer att behöva en mikrofiber gnugga och ner.

Användare som vill uppgradera interna komponenter bör inte ha några problem att få till systemminnet eller hårddisk så länge de har en bra uppsättning precision skruvmejslar. Toshiba Satellite T135 är unik genom att den använder Torx-skruvar för hårddisken plattan ... som inte alltid förvaras i den genomsnittliga personens arsenal av verktyg. Minnet luckan används standard Phillips skruvar, så att kan öppnas även med mycket vanliga verktyg. Ingen garanti gäller inte om borttagna klistermärken hittades någonstans, så det borde vara säkert att byta ut komponenter utan att riskera din supportavtal.

Skärm och högtalare
De 13,3 "LED-bakgrundsbelyst skärm priser om genomsnittet jämfört med andra lika stora skärmar. Färgmättnad verkar vara över genomsnittet, men den svagare kontrast hjälper inte med riktigt djupa svarta bakgrunder. Visningsvinklar kurs strax under genomsnittet, med färger snabbt inverterande både vertikalt och horisontellt. Vertikala betraktningsvinklarna börjar visa färg inversion cirka 15 grader framåt eller bakåt. Horisontella betraktningsvinklar börjar visa färg distorsion vid ca 45 grader, mest i de mörkare färger. Kollar ljusstyrka är tillräcklig för visning i ljusa förhållanden, men utomhus sikten är begränsad från mängden reflexer från panelens yta.

Högtalare kvalitet verkade under genomsnittet, med en mycket låg topp volymnivå. Även med systemvolymen och tillämpning volym maxade, det låter inte mycket högre än de flesta system på 50-60%. Min bästa gissning om orsaken bakom detta är super små högtalarelement och plats under handledsstödet. Ljudkvalitet var genomsnittliga för en bärbar dator av denna storlek, med svag bas och mellanregister ljud. Hörlurar bör vara ett obligatoriskt tillbehör för den här bärbara datorn.

Tangentbord och pekplatta
Den tangentbord i full storlek är bekväm att skriva på och ger utmärkt stöd även under mycket stark press. Jag hittade Handlovsstödets storlek är perfekt att vila mina handleder utan att orsaka någon stress punkter medan du skriver. De individuella nycklar hade en rimlig fjädrande verkan och samtidigt inte så stel som andra tangentbord, är fortfarande mycket lyhörda. Varje nyckel hade en icke-kupade plan yta, som liknar en chiclet-tangentbord men utan kraftiga drop-off mellan varje tangent. Skriva buller var minimal, med mycket lite ljud som avges när varje tangent utlöstes. Konsumenter som funderar på att köpa den här bärbara datorn för att skriva långa dokument bör inte ha några som helst problem.

Synaptics pekplatta var en liten besvikelse att den hade en mycket långsam uppdateringsfrekvens. Jämfört med andra pekplattor där du kan rita cirklar snabb nog att den punkt där markören börjar testa uppdateringsfrekvensen på panelen, påminde denna version oss av de gamla mus spår. Byte av förare med de senaste dem som erbjuds på Synaptics webbplatsen var till någon nytta, eftersom det uppvisade samma problem med dem också. Den goda nyheten är dock med förarna avinstalleras, de långsamma uppdatera hastigheterna var borta, vilket innebär att det är helt en drivrutin problem. Gå utan förare är inte det bästa alternativet för de flesta användningsområden men eftersom du förlorar användbara funktioner som bläddring, och korrigerande funktioner som utjämna rörelse på X-och Y-axeln. Inte räkna problem med drivrutiner, var pekplattan inte så illa att använda med en stor ytstruktur som får dig att glida fingertoppen enkelt över ytan. Med pekplattknapparna kunde ha förbättrats, eftersom de är en del av en enda spann som svänger i centrum. Om du normalt centrera fingret genom känner sig ensamma, kan du klicka misstag på mitten (som inte rör sig) eller klicka på fel sida.

Hamnar och funktioner
Portval är ganska bra jämfört med ultraportabla bärbara datorer, men utan en ExpressCard-kortplats det saknas jämfört med vanliga bärbara datorer. I T135 finns tre USB-portar, VGA och HDMI-ut, LAN, ljudkontakter och en Kensingtonlås. Kortplatser inkluderar bara 6-i-1 SDHC-kompatibel kortläsare.


Främre: Indikatorlampor


Bak: Batteri


Vänster: Kensington-lås, VGA, HDMI, en USB


Höger: 6-i-1-kortplats, ljudingångar, två USB, LAN, växelström

Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda med CULV-processor och chipset från Intel var ett steg upp från netbooks, men fortfarande bakom mer kraftfulla standard bärbara datorer. Med detta sagt, hittade vi denna ultraportabla vara helt kapabel i dag-till-dag aktiviteter. Starttiden till ett viloläge i Windows 7 varierade mellan 50-55 sekunder, med avstängning gånger så snabbt som 9 sekunder. Kommer ut ur viloläge var nästan ögonblicklig, utan märkbar fördröjning när du tryckte på strömbrytaren. Inne i Windows-miljön var ansökan laddningstider snabbt, även om mer intensiva applikationer som iTunes kan bli fördröjd jämfört med en mer kraftfull bärbar dator. HD-video uppspelning för både 720p och 1080p innehåll var perfekt, visar inga tecken på lagg eller stamma i våra tester. Peak CPU-användning under 1080P testet stannade vid eller under 50%, vilket gott om utrymme för huvudet arbete. Förutom att försöka använda 3D applikationer, är detta ultra-portabel fullt kapabel att köra allt vad den genomsnittlige användaren kan kasta på det.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

HDTune lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Bullernivåer var stor för normal daglig användning. Det förvalda fläkthastighet var avstängd, håller den bärbara datorn helt tyst under låg aktivitet. Om du började att betona systemet fläkten skulle slå på, men bo på en låg hastighet som var viskar tyst. Den tysta fläkt hade en baksida men med högre än normala fall temperaturer när den bärbara datorn hade varit på länge och milt stressad. De mest uttalade områden var den vänstra sidan av handledsstödet och nedre högra hörn undersidan.

Batterilivslängd
Batteritiden var utmärkt på Satellite T135, perfekt för att hantera en hel dags arbete i skolan eller bara döda tid på ett kafé. I vårt batteri test med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, trådlös aktiv och Windows 7 inställd på en balanserad profil systemet sköts 8 timmar och 18 minuter innan du stänger av. Strömförbrukning under testet stannade mellan 7 till 7,5 watt. Slå ljusstyrkan ner till 20-30%, vilket fortfarande var läsbar i en mörkare miljö, ökade den beräknade batteritiden till 10 + timmar med strömförbrukning genomsnitt mellan 5,6 till 6,5 watt.

Slutsats
Toshiba Satellite T135 presterat väl i våra tester, är mycket lätt och portabel, samtidigt som det ger utmärkt batteritid. Med batteritid som varar mer än 8 timmar, har denna ultraportabla vad som krävs för att stanna arbeta under en lång flygning eller under en dag av klasser. Designen var mycket attraktiv, och erbjuds i flera olika färgscheman för att bäst matcha din personlighet. Bygga kvalitet var mycket bra, med bara ett område som böjd och knakade när man trycker. De enda verkliga downsides till den här anteckningsboken är dess laggar pekplatta som verkar vara om föraren, och hårddiskplatsen säkrad med Torx-skruvar. Prissatt strax över $ 700 detaljhandel, ger denna bärbara dator mycket värde för användare som letar efter något ett steg över en netbook utan att öka omfånget av en fullstor bärbar dator.

Fördelar:

  • Utmärkt batteritid
  • Tunn och lätt
  • Fast tangentbord

Nackdelar:

  • Torx-skruv på hårddiskplatsen lock
  • Super blanka plast


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar