fredag 25 september 2009

Toshiba Satellite P505 Review

Toshiba Satellite P505 Review
av Kevin O'Brien - 9/25/2009

Toshiba Satellite P505 är en multimedia powerhouse som rymmer ett ATI Radeon HD 4650 och en massiv 18,4 "display. Erbjuder dubbla enheter för optimal prestanda och lagring, denna bärbara dator hantera alla dina multimedia behov, samtidigt som de kan till makten genom spel. I detta översyn av Toshiba P505-S8950 hittar vi på hur bra de fungerar i den dagliga verksamheten, och om 18,4 "är egentligen för stor för att fortfarande anses vara portabel.

Toshiba Satellite P505-S8950 Specifikationer:

  • Windows Vista Home Premium (SP1)
  • 1680 x 945 HD + TriBrite Display (Blank)
  • ATI Mobility Radeon HD 4650 med 1 GB GDDR2
  • Intel Core 2 Duo P8700 (2.53GHz, 1066MHz FSB, 3 MB cache)
  • 6GB DDR2-800 RAM
  • 64GB Toshiba SSD + 320 GB 7200 RPM Hitachi
  • Slot-Loading DVD Supermulti (+ / - Double Layer) med Labelflash
  • Intel 5100AGN, Bluetooth v2.1, och Atheros AR8131 1GB Ethernet
  • Harman / Kardon-högtalare
  • Inbyggd webbkamera
  • 12-cell 10.8V 87Wh (100 Wh faktisk) batteri
  • Mått: (LxBxH) 17,4 x 11,6 x 1,63 "
  • Vikt:. £ 11, 0,3 uns. som konfigurerats
  • Retail Pris: $ 1599

Bygg och Design
Satellite P505 är en massiv anteckningsbok, dwarfing även stora 17 "spelsystem Kombinera det med en tung kropp och du är kvar att inte vilja sticka den i en ryggsäck,. Och lycka till att hitta en slip fall tillräckligt stor Den yttre utseende är stilrena. med en glänsande svart pinstripe finish och krom trimma runt alla kanter. Inne i färgschema förblir densamma, med krom högtalargaller, skärm gångjärn och pekplattknappar. Den matchande tangentbord gör ett bra jobb med att blanda i, med blanka svarta tangenterna och vita tecken med vit bakgrundsbelysning. Även om dess storlek kan göra människor vänder sina huvuden och stirra, gör den smakfulla färgschema ett bra jobb med att hjälpa den bärbara datorn smälter in i bakgrunden. Om du använder detta som en multimedia nav för ett sovrum eller sovsal, detta är precis vad du vill, eftersom du inte distraheras av flashiga färger eller massor av lysdioder.

Bygga kvalitet är över genomsnittet, även om den höga vikten och lång bredd, kommer du att se några milda flex om du försöker att bära den bärbara datorn med en hörna. Plast fogarna är minimal och chassit som helhet känns mycket stark. Tangentbordet området och palmrest visar inga tecken på flex, även under mycket stark press. Den blanka plast yta verkar stå emot mindre repor, hålla ett rent utseende även efter torka kroppen ner flera gånger för fingeravtryck. Skärmen har utmärkt skydd mot baksidan, samt de främre tack vare all-glaspanel som täcker skärmen. Även med starka kranar på framsidan och baksidan av skärmen, det finns inga tecken på färgseendet. Den enda nackdelen med den massiva skärmen är dess vikt tycks agera mot skärmen gångjärn, ge det några vicka när i en öppen visningsläge. Du märker inte detta om du inte ständigt flytta runt med den bärbara datorn i knät ändå.

Användare som vill uppgradera komponenter kommer att njuta av enkel tillgång till både hårddiskfack och minneskortplatser. Varje hårddisk ligger i sin egen vik, med en tredje panel som ger dig tillgång till RAM. Med mittpanelen bort du också få en inblick i grafikkortet, men öppningen är inte tillräckligt stor för att ta bort kortet igenom. Nej "garantin ogiltig om borttagna" klistermärken hittades någonstans på vår enhet.

Skärm och högtalare
Den 18,4 "panel på Satellite P505 har en upplösning på 1680x945, vilket verkar saknas för något denna stora. De flesta high-end multimedia bärbara datorer av denna storlek brukar erbjuda en 1080p skärm, vilket tar mer nytta av den större yta. Som sagt, panelen fortfarande ser mycket trevligt för visning spel, bilder eller HD-video. Färger verkar ljust och levande, delvis tack vare den glansiga ytan. Beroende på visningssituationer, kan reflektioner spela en stor roll i vad som visas på displayen vid varje given tidpunkt. När du använder den här bärbara datorn vid mitt köksbord framför ett fönster, allt jag såg var det starkt solljus och skiffer till skuggan reflekteras från skärmen. Du kan lindra detta genom att vrida den bärbara datorn eller att luta skärmen, men Det är fortfarande ganska irriterande. Vertikala vinklar är genomsnittliga med färger börjar att skifta eller snedvrida så fort 15 grader framåt eller bakåt. Horisontella vinklar var bättre, trogen fram till ungefär 50 grader där reflexer på skärmen började att övermanna själva skärmen . Bakgrundsbelysning utfall var minimal på högsta ljusstyrka, och aldrig märks i normala visningsförhållanden.

Den sista anteckningsbok som verkligen imponerade på mig med det inbyggda högtalarsystemet var Toshiba Satellite A305, vilket ger fylligt ljud från överdimensionerade infällda högtalare. Den P505 fortsätter att trenden med en imponerande harman / kardon ljudsystem. Till skillnad från de flesta bärbara högtalare, kan du faktiskt höra bas och mellanregister, men inte tillräckligt för att skaka tavelramar av väggar eller irritera grannar. För ett litet rum ljudsystemet är mer än tillräckligt för att titta på en film eller bara spela musik i bakgrunden. För större ytor, hörlurar eller en stereo fortfarande skulle föredras.

Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet var mycket bekväma och lyhörd när du skriver och bakgrundsbelysningen hjälpte mycket med svagt ljus synlighet. Den 18,4 "ram gav gott om plats för ett fullstort tangentbord och knappsats, med plats över för en 1" bred tryckkänslig multimedia nyckel avsnitt. Individuell nyckelåtgärden var elastiska, med en mjuk klick när den är helt nedtryckt. Layouten var lätt att följa, men den täta nyckel avståndet tog tag att vänja sig. Toppen av varje tangent var något större än normalt, fasad-kantnycklar, vilket ger mindre buffertutrymme mellan var och en av dem. Den LED-bakgrundsbelysning var ren och bara rätt ljusstyrka för att inte dominera över när du skriver i mörka rum. Med bakgrundsbelysningen kan du se lite ljus skiner igenom kanterna på tangenterna vid en viss vinkel, men det var inte alltför uppenbar.

Toshiba innehåller en stor infälld Synaptics pekplatta i handledsstödet i P505. Samtidigt som vi normalt prisa flesta Synaptics pekplattor, hade denna specifika modell inkonsekvent eftersläpning och var frustrerande att använda. Inget belopp av ingrepp i styrpanelen skulle hjälpa det, eftersom det verkade knytas direkt till den långsammare uppdateringsfrekvens. Rörelsen över ytan kändes inkonsekvent, och tog lite att vänja sig. Detta kan vara helt relaterade till buggy förare eller en felaktig pekplatta på vår enhet men. Pekplattan knapparna var stora och lätta att utlösa med sidan av tummen och avger en mild klick när man trycker.

Hamnar och funktioner
Port val på P505 var bra, med tre dedikerade USB-portar, en eSATA / USB combo port, en FireWire-anslutning, LAN, VGA-ut, HDMI och ljudingångar. Vår modell ingår också ett arv modemport. Den bärbara datorn kan ha passa några extra USB-anslutningar, men fyra bör räcka för de flesta.


Front: Trådlöst på / av, SD-kortplats, aktivitetsljus


Bak: Screen gångjärn


Vänster: LAN, eSATA / USB-kombinations, en USB, HDMI, FireWire, optisk enhet


Höger: Ljudjack, två USB, modem, VGA, AC-ström, Kensington-lås

Prestanda och Benchmarks
Satellite P505-S8950 utvecklades mycket bra i våra tester tack vare Intel P8700-processor, Toshiba 64GB SSD, och ATI Mobility HD 4650 grafikkort. Initial boot tider var minimal, även med en hel del bloatware förinstallerat på systemet. Den enda nackdelen med det system vi märkte från början var 64GB kapacitet på den primära enheten, som är en relativt låg kapacitet. Vi lyckades helt fylla enheten utan att märka, bara genom att installera vår benchmarking program och Left 4 Dead över Steam. I denna situation hade det nog varit bäst att installera program på den andra enheten från början. Så länge du är medveten om den finns kvar på mindre system hårddiskutrymme, ska du inte köra in i dessa problem. Multimedia prestanda var utmärkt, hantering 1080p HD-video med lätthet. Spelprestanda var stor, men inte lika bra som dedikerade spelsystem. Den primära målgruppen för den här bärbara datorn är inte riktigt hardcore gamers, men i stället människor som letar efter en mycket kapabel stationär dator. Med en 6000 poäng poäng i 3DMark06 det var under high-end gaming riggar, men fortfarande över de flesta bärbara datorer med dedikerad grafik.

wPrime Processor Performance Benchmark (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 Total Performance Benchmark (högre poäng innebär bättre prestanda):

Syntetisk spelprestanda med hjälp 3DMark06 (högre poäng innebär bättre prestanda):

HDTune Hårddisk Performance Benchmark:

Värme och buller
Värmehantering var över genomsnittet, med ett stort chassi och massor av luftflödet för att hålla systemtemperaturer på rimliga nivåer. Ljudnivån var alltid låg, även under stress. Fansen verkade stanna på hela tiden efter att systemet hade värmts upp, men eftersom de sprang nästan tyst det var inte en stor fråga. Även efter att köra flera riktmärken, de primära kontaktområdena den bärbara datorn var knappt över rumstemperatur. Dessa områden omfattar palmrest, pekplatta och tangentbord. Om benen inte har något emot tyngden, i botten av den bärbara datorn stannade också relativt svalt under våra tester. Den enda del som visade någon betydande mängd värme var nätadaptern, som fick så högt som 125F. Detta var under en stor mängd stress men med systemet laddning från ett nästan dött tillstånd samtidigt ha processorn och GPU tungt uppdrag. Vid normal användning är det stannade mellan 90-100F.

Batteritid
Bra batteritid och 18,4 "gigantisk multimedia rigg brukar inte hör hemma i samma mening. För det P505, de var en perfekt match. Denna notebook inkluderade en stor 12-cell med en redovisad kapacitet på 100 Wh. Vid tomgång här notebook konsumeras mellan 20-25 watt, eller ungefär dubbelt så mycket av den vanliga bärbara. I vårt batteritest med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, Vista på en balanserad profil och trådlös aktiv, stannade till P505 på för en fantastisk 4 timmar och 27 minuter. Nu denna gång var helt beroende av 12-cells batteri, men det är ändå imponerande att se en så lång körning. Övriga P505 modeller levereras med ett 6-cellsbatteri med halv kapacitet, vilket förmodligen inte ger jämförbara resultat.

Slutsats
Den 18,4 "Toshiba Satellite P505 är en massiv stationär dator bärbar dator, som kan spela, titta på HD-video, och pumpa ut rikt ljud. Harman / kardon högtalarsystem lägga ut några av de bästa ljud som vi har hört från en bärbar dator på länge , fulla av bas och bra mellanregister toner. Medan de flesta människor kanske inte tror att en maskin av denna storlek skulle kunna ha bra batteritid, lyckades vi få fyra och en halv timme tack vare den 12-cells batteri. Den enda verkliga negativa aspekterna vi märkt var skräp mellan den all-glasbeläggning och display, och en svag pekplatta. Sammantaget under den här bärbara datorn inte kan ha varit den mest varv vänligt system som vi har testat, dess spel och multimedia prestanda var utmärkt för sin prisklass.

Fördelar:

  • Stor högtalarsystem
  • Bra resultat
  • Utmärkt batteritid

Nackdelar:

  • Mycket tung
  • Twitchy pekplatta
  • Damm mellan skikt av displayen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar