torsdag 15 oktober 2009

Dell Latitude E4300 Recension

Dell Latitude E4300 Recension
av Greg Ross - 2009/10/15

Dell Latitude E4300 är Dells mest kraftfulla ultraportabla dator släpps hittills. Denna 13,3 "notebook drivs av lågspänning Intel Core 2 Duo-processorer och har en otrolig batterilivslängd utan kompromisser i prestanda.

Dell Latitude E4300 Specifikationer:

  • Intel Core 2 Duo SP9600 (2.53GHz, 6MB L2-cache, 1066MHz FSB)
  • Microsoft Windows Vista Business SP2 med nedgraderingsrättigheter för Windows XP SP3 och uppgradera rättigheter till Windows 7 Professional
  • 13,3 "LED WXGA LCD-skärm (1280x800)
  • 1GB DDR3 1066MHz RAM (uppgraderat till 4GB)
  • 80GB 7200RPM Western Digital 2,5 "hårddisk
  • Intel X4500MHD grafikkort
  • Intern Fast DVD + /-RW-enhet
  • Intel WiFi Link 5300 802.11a/b/g/n WiFi, Intel Gigabit Ethernet, WWAN Kan
  • Bakgrundsbelyst tangentbord
  • 6-Cell 60WHr Batteri, med 6-cell 48WHr batteriplattan
  • 3-års garanti med på plats Teknisk support
  • Dell E-Port-dockningsstation, med Dell platt bildskärm Stand
  • Mått: 12,2 "x 8,6" x 1,1 "
  • Uppmätt Vikt: ~ 3,7 £

Den Latitude E4300 börjar på $ 1.349, vilket är ganska genomsnittliga för en ultraportabel verksamhet maskin. Men vi vet alla att de extra alternativ och funktioner alltid kosta mer - här anteckningsboken som konfigurerats kommer du tillbaka med hela $ 2.054 före skatt.

Bygg och Design
Vårt första intryck av Dell Latitude E4300 var ganska positiva. Den bärbara datorn själv har en liten LCD bezel och en tätt integrerad chassi design, så inte bara den bärbara datorn ganska tunn också presenterar minsta fotavtryck som är möjligt för en 13,3 "bärbar dator. Dell också antagit en mycket mer modern ser design med skarpa linjer och en svart finish med den nya serien. På baksidan av LCD-huset har en borstad aluminium utseende till det, vilket ger en fin bit av stil på en annars säker professionell design. Medan målet är att imponera, det är ett fingeravtryck magnet . Den svarta matt finish på resten av den bärbara datorn ser lika skarp, men slits ner på och runt kanterna på den bärbara datorn.

Bygga kvalitet är över genomsnittet, och uppriktigt sagt konstruktionen känns Ver fast. Basen av chassit är byggd av magnesiumlegering och packad med delar, vilket resulterar i en konstruktion som skyddar dess inre delar väl. Den högra palmrest har lite för mycket flex, men det finns lite att ingen flex som finns någon annanstans på basen av chassit. Magnesiumlegering används också i LCD bostäder och skärmen hus gör ett riktigt bra jobb att skydda skärmen från stötar. Vi var aldrig kunna producera snedvridningar på LCD-skärmen. Den extra utbuktning vid toppen av LCD locket är för WWAN-antenn. Även om det sticker ut bara lite, hade den högsta bula bara lite ge det.

Skärmen Gångjärnen är välbyggd, eftersom skärmen inte Wiggles ändå ger en behaglig nivå av motstånd mot rörelse. När stänger den bärbara datorn finns det ingen spärr för LCD, hålls den stängs av en magnetisk kraft. Designen ger tillräckligt motstånd att den bärbara datorn inte kommer att öppna av misstag, men det är inte svårt att öppna datorn upp heller.

Tangentbordet är väl stöds på Latitude E4300 och det finns mycket lite flex att finna så även våldsamma typers bör befinna sig tillfreds med hur robust tangentbordet känns. Medan andra Dell Latitude bärbara datorer har en modulfack design för att passa en optisk enhet eller hårddisk eller en vikt sparare modul, Dell väljer att bygga i ett fast optisk enhet så att E4300 inte kommer att stödja två hårddiskar. Eftersom uppgradera den optiska enheten är svårare än det skulle vara med andra bärbara Latitude-datorer startar E4300 med en DVD + /-RW optisk enhet som kan allt en konsument behöver utom kanske Blu-Ray kapacitet. Lyckligtvis är en fast Blu-Ray optisk enhet för en inte så lågt pris vid beställning av datorn.

Kanske den enda brist i utformningen av Latitude E4300 är batteriet. Dell verkar ha tappat 3-cells batteri alternativet sina ordersystem, vilket innebär att endast den 6-cells batteri som sticker ut från baksidan av den bärbara datorn med ungefär en halv tum. Även om jag inte har något emot extrudering, kan andra ta problemet med den. Men vi har en svår tid föreställa sig att den 3-cells batteri kunde ha gett adaquate batteritid så vi tror att 6-cells är värt det.

Latitude E4300 har också ett brett utbud av expansionen alternativ tillgängliga via dockningskontakten i botten. Om du behöver äldre portar som inte finns på datorn, har Dell en förlängare äldre port för bärbara Latitude-datorer. Den bärbara datorn kan dockas till en av två olika dockningsstation Latitude-serien stationer, och varje docka stöder upp till två externa bildskärmar. Om 6-cells batteri inte ger tillräckligt livslängd, kan ett batteri skiva också köpas ($ 199) som fungerar parallellt med standard batteri för att ge en mycket längre batteritid. Hårddisken kan uppgraderas enkelt genom att ta bort två skruvar och dra enheten ut, och genom att ta bort den mellersta panelen på undersidan av den bärbara datorn både RAM och Latitude ON kort kan uppgraderas. WiFi-kort och WWAN-kort kan installeras genom att ta bort hörnpanelen också.

Skärm och högtalare
Dell Latitude E4300 levereras med en LED-bakgrundsbelyst skärm med en upplösning på 1280x800 (WXGA). Skärmupplösningen är en perfekt passform för en 13,3 "notebook, och panelen ser trevligt när du visar dokument, videor och annat innehåll. Den bärbara datorn har femton olika nivåer av skärmens ljusstyrka justeras med hjälp av Fn + Upp eller Fn + Ner tangentkombinationer . De dimmest skärmen nivåerna är bra för inomhus visning och dåliga ljusförhållanden, och det var fantastiskt att se att skärmen var ganska läsbar i ljusa utomhusmiljöer när skärmen var inställd på maximal ljusstyrka. Det blir så ljust, faktiskt, att färger börja tvätta lite på de högsta inställningarna.

Vi förväntar normalt vertikala vinklar vara ganska dålig på bärbara skärmar (på grund av den typ av LCD-tekniken de använder). Den E4300 definierade en ny nivå av fattiga. När du tittar på skärmen från ovan färgerna snabbt tvätta bort och blir oläslig, och när du tittar på skärmen från under skärmen försvinner aldrig så snabbt. Horisontella vinklar var lyckligtvis ganska bra. Tittar på skärmen från nästan vilken position som helst till vänster och höger om den bärbara datorn fortfarande produceras en mycket läsvärd skärm trots färger skulle börja tvätta ur.

Detta avsnitt kallades "skärm och högtalare" av en anledning. Dell Latitude E4300 levereras med ett ringa talare på framsidan av den bärbara datorn. Det låter tinny, det finns absolut ingen bas och vid de högre ändar volymintervall det låter förvirrat. Det fungerar för yrkesmässig användning, det fungerar för dem lyssnar på ljud på vägen, men förvänta dig inte Premium Sound ur den här anteckningsboken.

Tangentbord och pekplatta
Medan det finns säkert många skäl att prisa Dell Latitude E4300, den höga kvaliteten tangentbordet en av de mest framstående skäl. Även utformningen av tangentbordet är något annorlunda än vad som kan hittas i resten av Latitude E-serien erbjuder Dell Latitude E4300 samma höga erfarenheten kvalitet skriva som alla andra Latitude E-serien bärbara dator med en bakgrundsbelyst tangentbord. Medan vissa Latitude E-serien bärbara datorer har ett alternativ för en icke-bakgrundsbelyst tangentbord, efter att ha jämfört de bakgrundsbelysta kontra icke-bakgrundsbelyst tangentbord kan vi med säkerhet säga att det bakgrundsbelysta tangentbordet erbjuder en överlägsen skrivkänsla. En av de unika funktioner som finns på tangentbordet är naturligtvis LED bakgrundsbelysning som tjänar till att belysa tangentbordet i mörka miljöer. Denna bakgrundsbelysning är justerbar och kan knytas samman med ljussensorn för automatisk bakgrundsbelysning justeringar.

Liksom den föregående generationen av bärbara Latitude-datorer ger tangentbordet precis rätt mängd taktil feedback och fasthet samtidigt aldrig böjning under stress. Den nya tangentbord design höjer kvaliteten bar - det ser ut och känns som varje knapp har sin egen distinkta personliga utrymme för det och det är nästan omöjligt att oavsiktligt slå flera nycklar. Med tiden kändes det faktiskt som om min maskinskrivning noggrannhet och hastighet var bättre.

Kanske den enda nackdelen med detta tangentbord är layouten på några av nycklarna. De halvhöga funktionstangenter, och platsen för Home / End / Infoga / Delete (övre halvan höjd raden) och Page Up / Down (bredvid piltangenterna) ta lite tid att vänja sig. När vi vant sig placeringen av Page Up / Down var det faktiskt lättare att navigera genom webbsidor, dokument och flikar gränssnitt.

När man jämför detta tangentbord till tangentbordet på andra serien Latitude E bärbara datorer, ger de alla ungefär samma skrivkänsla men det bara känns som E4300 tangentbord är lite mer fast. Om det verkar som om vi inte kan stoppa prisar tangentbordet, ni har rätt. Bästa. Tangentbord. Någonsin.

Medan pekplattan är inte dåligt, ger det inte så stellar som en upplevelse som tangentbordet gör. Pekplattan är ganska jämn, men det kändes som det var bara en liten input lag på pekplattan. När du använder pekplattan ibland pekplattan skulle slumpmässigt sluta arbeta för ett ögonblick eller två. Det händer inte tillräckligt ofta för att vara ett allvarligt problem, och problemet alltid rättar sig själv, men jag måste vara en tuff grader på en maskin med så hög kostnad.

Pekplattan räddar sig med några extra funktioner. Med två uppsättningar musknappar är ett plus, liksom den tredje musknappen finns på övre raden av pekplatta knapparna. Dell includs också en pekare pinne i mitten av tangentbordet. Kanske den bästa funktionen om pekplattan är vad Dell kallar "cirkulär bläddring." När du flyttar fingret uppåt eller nedåt rullande området på pekplattan, om du håller flytta fingret i en cirkulär sätt pekplattan kommer att fortsätta att bläddra igenom det aktiva fönstret på skrivbordet. Riktningen på spiralhjulet kan ändras bara genom att växla riktning av cirkulär rörelse samt. Pekplattan har stöd för både horisontell och vertikal rullning, vilket innebär att i kombination med cirkulär bläddring något dokument kommer att vara lättnavigerad.

Hamnar och funktioner
Trots att inte ha en massa fastigheter att arbeta med, lyckades Dell att inkludera en förvånansvärt användbar uppsättning portar men vi ville tredjedel USB-port kunde ha tagits med. En USB-port, en kombination av USB / eSATA-port, VGA-ut, SmartCard-läsare, SD-kortläsare, ExpressCard/34, ljud in och ut, Firewire-400, 10/100/1000 (Gigabit) Ethernet LAN och en Kensingtonlås finns på maskinen. Det skulle ha varit trevligt att ha haft en DisplayPort eller DVI-utgång istället för en VGA-utgång, men vi antar att VGA ut är fortfarande en viktig funktion för bärbara företagsdatorer.


Vänster: VGA, USB / eSATA, fläkt Vent och SmartCard-läsare


Fram: SD-kortläsare


Höger: ExpressCard/34, DVD + /-RW, ljud ut, ljud in, Firewire-400 och USB


Tillbaka: Gigabit Ethernet, Batteri, Nätkabel anslutning, Kensingtonlås

Dell har även två lösningar dockningsstation för den nya serien Latitude E bärbara datorer, en av dem är E-Port Replicator som ingick i vår enhet. Med dockningsstationen kan E4300 omvandlas till en full stationär arbetsstation som stöder upp till två digitalt anslutna bildskärmar.


Vänster: 3x USB, ljud in, ljud ut


Fram: Dell dockningskontakt


Höger: Kensington-lås, laptop låsmekanism


Tillbaka: Anslutning för ytterligare Dell dockning produkter eSATA / USB, Gigabit Ethernet, 2x USB, VGA, DVI, DisplayPort, AC ingång

Prestanda och Benchmarks
Dell Latitude E4300 kan vara en liten anteckningsbok, men den rymmer en stor punch tack vare 2,53 GHz Core 2 Duo-processor, 4GB DDR3 RAM och Western Digital Caviar Black 80GB 7200RPM enhet. När datorn kan endast konfigureras med Intel 4500MHD IGP är adaquate grafikprestanda med den bärbara datorn säkert för alla icke-gaming ansökan. Multimedia prestanda var säkert bra även utan ett dedikerat grafikkort, eftersom vi hade inga problem visar 720P innehåll eller 1080p innehåll som skalas ner till LCD: s upplösning.

Den 80 GB 7200RPM hårddisk var verkligen snabb (kanske den snabbaste bärbara enheten Jag har personligen testat hittills), men den begränsade lagringskapacitet kan vara ett problem för användare som behöver använda en mängd ansökningar och lagra mycket data på enheten . Den E4300 som standard levereras med en 160 GB 5400RPM enhet för $ 10 mindre och hårddisk uppgraderingar är rimligt prissatta. Men om du vill att överge den traditionella hårddisken för en Solid State Drive bör användare rekommenderas att köpa en eftermarknad SSD att spara pengar och / eller få en högre utföra SSD än (troligen underpresterande Samsung) OEM SSD att Dell kommer att omfatta.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

HDTune lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Dell Latitude E4300 är verkligen en artist, men med så mycket makt i en liten ram innebär några design utmaningar. Den bärbara datorn har själv bara en enda fläkt att ventilationshålen ut åt sidan och botten av den bärbara datorn och vid normal användning temperaturer svävade i mitten av 80-talet.

Däremot kan den enda fläkten ger bara så mycket kyleffekt under vår extrema stresstest där delar av E4300 skjutit i höjden i de tredubbla siffra temperaturer. Bilderna nedan visar de externa temperaturavläsningar i grader Fahrenheit men betonar CPU, GPU och hårddisk på samma gång. Det är varmt nog att du inte vill placera den i knät, men lyckligtvis tangentbordet och pekplattan kvar på acceptabla temperaturnivåer. Det kan vara en god idé att hålla sig borta från fläkten ventilen om att köra intensiva uppgifter på datorn, eftersom den omgivande luften som kommer ut ur ventilen toppad 110F.

I ett kontor eller hemmiljö, kör din typiska uppgifter var den bärbara datorn så tyst som en mus. Den enda gången fläkten var även märkbart påträngande var under de extrema stresstester, när fläkten kördes på Full Tilt. Även då var det inte alltför högt heller fanns någon högfrekventa gnälla.

Batterilivslängd
Dell byggt i en praktisk samling av användbara funktioner energisparfunktioner med serien Latitude E bärbara datorer. Dell-Kontrollpanelen är din portal till extrem Power Management där det är möjligt att sänka uppdateringsfrekvensen för LCD-skärmen helt inaktivera strömkrävande optiska enheten automatiskt slå på / av Windows Aero, och selektivt stänga eller makt hanterar de flesta av portarna på den bärbara datorn. Det gör inte ont att Dell Latitude E4300 har en LED-bakgrundsbelyst skärm heller, som använder mindre ström än CCFL bakgrundsbelysning finns i de flesta andra bärbara datorer.

Bärbara Latitude-datorer har traditionellt haft stöd för att köra två batterier parallellt, och Latitude E-serien fortsätter denna tradition med "batteri slice". Den passar på undersidan av den bärbara datorn och lägger ungefär en fjärdedel tum till tjockleken av den bärbara datorn. Det ger en betydande tyngd på maskinen, men den extra batteritid är värt det om långt liv är viktigt.

Dell har även ett program som kallas Dell kontrollpanelen med sin serie Latitude E bärbara datorer. Det är ett mycket användbart program som tillåter användare att selektivt stänga eller kringutrustning konfigurera om den bärbara datorn, så att användarna kan få ut det mesta av sin batteri. Även om det ibland glömde en eller två inställningar efter att återgå från vänteläge, visar tydligt dess användning under våra batteri tester.

Efter fyra riktigt lång batteritid test, är det klart för oss att Dell Latitude E4300 är en vinnare i denna avdelning. Resultaten är nästan unbelieveable för en bärbar dator av denna storlek.

Standard Battery, Alla Energibesparing 6 timmar 31 minuter
Standard batteri och skiva, Alla Energibesparing 12 timmar 23 minuter
Standard Battery, inga Energibesparing 3 timmar 10 minuter
Standard batteri och skiva, inga Energibesparing 5 timmar 45 minuter

Under testerna med power aktiverade besparingar, var skärmen 33% ljusstyrka, var trådlöst på, var Windows 7 inställt på "Power Savings makt profil och alla energibesparing funktioner i Dell Kontrollpanelen har aktiverats (utom den där LCD-skärmen minskar automatiskt bakgrundsbelysningen under perioder av inaktivitet) medan vi vardagligen bläddrade internet och arbetade på allmänna kontorsuppgifter som att skriva denna översyn. Med en maximal batteritid på 12 timmar och 23 minuter, är hela dagen datoranvändning säkert ett alternativ med E4300.

Tester utan energibesparing var mer intensiv för den bärbara datorn. Inga energibesparingar funktioner har aktiverats, var Windows 7 Aero igång och effektprofil var inställd på "High Performance", var bakgrundsbelysningen inställd på 100% och vi watced DVD-filmer hela tiden för att hålla maskinen aktivt bearbeta medan vi redigerade dokument. Flash spel också spelar i bakgrunden för att ytterligare betona processorn. Trots den tyngre arbetsbörda är E4300 mer än kapabla att varar genom flera spelfilmer under långa resor.

Slutsats
Dell Latitude E4300 är en effekt hus en bärbar dator som är så liten som möjligt. Designad för yrkesmässig användning, byggd med kvalitet i åtanke, och kan hantera alla kontor eller media berörda uppgiften kastas på det. Den har en otrolig batteritid, stor makt kapacitet spara och det breda utbudet av display ljusstyrkor och ljusheter tangentbord är bra funktioner som inte finns i de flesta bärbara datorer. Högtalaren är lite under genomsnittet, har pekplattan något över genomsnittet i bästa fall och chassit en eller två flex punkter som inte borde vara där i en anteckningsbok i denna prisklass. Även med dessa brister i utformningen, det finns mycket att älska om Dell Latitude E4300 bör du behöver den kraft, bärbarhet, eller livslängd en av de minsta bärbara Latitude-datorer släpps hittills.

Fördelar:

  • Över genomsnittet byggkvalitet, lätt
  • Bästa tangentbord och användbara funktioner pekplatta
  • Extremt lång batteritid

Nackdelar:

  • Subpar högtalare
  • Ryckiga pekplatta
  • Dyra uppgraderingar


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar