fredag 9 oktober 2009

HP ProBook 4310s Recension

HP ProBook 4310s Recension
Jerry Jackson - 10/9/2009

HP ProBook 4310s tar samma design som vi har sett från ProBook 4510s och 4710s och gjort den mer bärbara tack vare en 13-tums skärm. De 4310s har utformats för att ge väg krigare med en billig maskin som fortfarande ger stabila prestanda. Fick HP lyckas leverera en 13-tums verksamhet budget anteckningsbok som du faktiskt kanske vill köpa? Läs vidare för att ta reda på.

Vår granskning enhet för HP ProBook 4310s har följande konfiguration:

  • Intel Core 2 Duo T6570-processor (2,1 GHz, 2 MB L2-cache, 800 MHz FSB)
  • Microsoft Genuine Windows Vista Business (med option för Windows XP nedgradering)
  • 13,3-tums LED-bakgrundsbelyst antireflex HD-skärm (1366 x 768)
  • Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD
  • 2GB DDR3 1333MHz RAM
  • 320 GB 7200RPM HDD
  • LightScribe DVD + /-RW-enhet
  • WiFi (802.11a/b/g/Draft-N), Ethernet, modem och Bluetooth-anslutning
  • 4-Cell 37WHr Battery
  • Limited 1-års standard delar och arbete garanti
  • Mått: 8.97 x 12,79 x 1,07 inches
  • Vikt: 4,4 £
  • Pris som konfigurerad: $ 779

Bygg och Design
Den ProBook familjen är HP: s försök att möta behoven hos små och medelstora företag. Kort sagt, dessa bärbara datorer måste ha en bra balans mellan funktioner och säkerhet till ett lågt pris. Å andra sidan, små och medelstora bärbara företagsdatorer tenderar att ha en mycket grundläggande uppbyggnad och design för att bidra till att få ner produktionskostnaderna. De ProBook 4310s, liksom resten av ProBook linjen, ser ut som en HP Elitebook med torget, industriell proffsiga yttre och infälld tangentbord område. De viktigaste områdena för skillnad mellan Elitebooks och ProBooks är att ProBooks har en mestadels plast konstruktion snarare än magnesiumlegering och aluminium används i Elitebooks.

HP ProBook 4310s

De plast hjälpa till att sänka kostnaderna och vikten på den bärbara datorn, och som ett resultat de ProBook 4310s tips vågen på blygsamma 4.4 pounds som konfigurerade. Tyvärr, användning av tunna och lätta plaster innebär de ProBook 4310s känns inte särskilt hållbart i dina händer. Basen för den bärbara datorn flexar kraftigt under tryck, palmrests buga också något om du trycker ner med handlederna när du skriver, och på baksidan av locket skärmen är extremt benägen att böja. De plaster som används i 4310s bör hålla upp bra om den bärbara datorn används som kontor stationär dator, men chassit kanske inte överlever flera droppar från ett skrivbord eller den typ av missbruk som du förväntar dig av en mobil arbetsstyrka. Eftersom denna 13-tums bärbar dator var avsedd att vara mobil, jag tror att det är säkert att säga att HP borde ha använt tjockare plast eller magnesiumlegering för att ge väg krigare ett mer hållbart laptop. På den ljusa sidan, är tangentbordet ganska fast och var en fröjd att använda när du skriver långa dokument.

HP ProBook 4310s

Det yttre skalet av skärmen huset, palmrest område, och högtalargallret ovanför tangentbordet erbjuds i ditt val av Merlot eller glansig Noir (svart). Den Merlot färgen ser förvånansvärt trevligt och hjälper differentiera ProBook 4310s från de många tråkiga svarta och grå bärbara företagsdatorer. Till skillnad från den glansiga Noir finish, är Merlot avsluta inte reflekterande ... vilket också bidrar till denna bärbara dator ser mer professionell. Den bärbara skärmen bostäder är en blandning av fast och flexibla material. Ramen runt skärmen är tillräckligt stabilt för att hindra mig från att vrida skärmen för mycket när kraft anbringas, och även om baksidan av locket är extremt flexibel jag kunde inte skapa skärmtäckande krusningar över displayen när jag tryckte på baksidan av skärmen (som vi observerade med de större ProBook 4510s).

HP ProBook 4310s

Trots plast konstruktion, den 4310s har skydd hårddisk chock i form av HP 3D Driveguard, som kommer att hjälpa till att skydda din hårddisk i det fall den bärbara datorn får tappas eller våldsamt stötte. HP har även HP Protecttools med diskkryptering, Device Access Manager, HP Spare Key (ett program som hjälper de anställda tillgång till sin dator i fall de glömmer sitt lösenord), HP Disk Sanitizer, File Sanitizer och McAfee säkerhetslösning för de små företag som behöver tillförlitlighet och användarvänlighet, men har inte resurser för en särskild IT-avdelning.

En av våra främsta kritik om de större ProBook 4510s och 4710s var det faktum att det var för svårt att göra uppgraderingar till dessa bärbara datorer. Medan de flesta bärbara datorer har en löstagbar panel på undersidan av den bärbara datorn för att komma åt RAM, hårddisk och trådlöst kort, HP designade ProBook 4510s och 4710s, så att du måste ta bort 10 skruvar och hela den övre halvan av chassit (inklusive separata högtalargaller, tangentbord och pekplatta område) för att byta ut eller uppgradera komponenter. Tack och lov, har HP ingenjörer lyssnat på den kritik och har lagt löstagbara paneler på undersidan av 4310s. Som ni kan se på bilden nedan, kommer en liten IT-avdelning eller småföretagare inte arbeta för hårt om de bara vill uppgradera RAM eller ersätta en hårddisk. Visst, kommer många företag aldrig att uppgradera sina bärbara datorer och kommer helt enkelt att använda dem som det är tills de ersätts ... men komplexiteten i uppgraderingar och reparationer är något att tänka på.

HP ProBook 4310s

På tal om komplexiteten i att göra uppgraderingar, det är också värt att nämna att köpa en förkonfigurerad modell är egentligen det enda sättet att köpa 4310s (eller någon ProBook) till ett rimligt pris. Som nämnts tidigare, är tillgänglig för endast $ 779 denna konfiguration av ProBook 4310s på HP: s webbplats. Men om du bestämmer dig för att beställa en anpassad konfiguration priset börjar på $ 972 för en konfiguration med en mindre 160GB hårddisk! Det är ett smärtsamt övervärderade premie för att ta betalt för specialbeställningar.

Skärm och högtalare
Den ProBook 4310s är utrustad med en 13,3 "anti-glare skärm med en 16:9 widescreen-förhållande. Vid 1366 x 768 pixlar, är det 720p HD-skärm fullt användbara och har bra färg och kontrast. LED-bakgrundsbelyst panel ger utmärkt ljusstyrka och vi lämnade vanligtvis ljusstyrkan inställd på mellan 50% och 70% när du använder den bärbara datorn inomhus. Vi vet att många människor är oroade över övergången från 16:10 till 16:09 ratio skärmar (eftersom det innebär mindre vertikal upplösning), men det Skillnaden mellan 1366 x 768 och 1280 x 800 är ganska minimal.

Horisontella betraktningsvinklarna är ganska bra och du bara börja märka någon färgskiftning efter att du får 75 grader från mitten. Vertikala betraktningsvinklarna är endast genomsnitt som skärmen börjar att tvätta ut uppifrån och färger börjar invertera underifrån efter ungefär 45 grader i endera riktningen.

HP ProBook 4310s HP ProBook 4310s
HP ProBook 4310s HP ProBook 4310s

HP imponerar allmänhet vår redaktion med kvaliteten på de högtalare som används i sina anteckningsböcker. Tyvärr är detta inte fallet med ProBook linjen. Högtalarna i 4310s är tillräckligt bra för att titta på en webbsändning eller höra systemljud, men de inbyggda högtalarna låter burkigt och saknar ett bra utbud av toppar, mittbiten, och dalar. De högsta volyminställningarna är tillräckligt högt för att fylla ett kontor med ljud för en presentation, men ljudet låter orent vid högre volymer.

Trots den svaga utvecklingen på de inbyggda högtalarna, de är väl placerade ovanför tangentbordet för att styra ljudet uppåt och mot användaren.

Hörlursuttaget på 4310s fungerar bra med de två olika märken av hörlurar jag använt under testet. Inget statiskt brus eller annat brus märktes genom domkraften förutom brister i ljudkällan själv.

Tangentbord och pekplatta
Den fullstort tangentbord på 4310s är en chiclet stil design och ger fantastisk mellanrum mellan tangenterna för att skriva. Varje nyckel är relativt platt med en fin matt textur och knapparna sitter ovanför en glänsande svart bärram. Stödramen omgivande nycklarna är ganska fast, tack vare utformningen av chassit, som lägger till ytterligare stöd för tangentbordet. På de större ProBook 4510s och 4710s märkte vi några flex i tangentbordet ovanför den optiska enheten, men tangentbordet på 4310s är anmärkningsvärt fast.

HP ProBook 4310s

De enskilda knapptryckningar är tysta utan högt klickande ljud när du skriver. Djupet för varje knapptryckning är utmärkt, även om vissa människor kanske ogillar de platta, nycklar chiclet stil. Sammantaget tangentbordslayouten är väldigt trevligt för en budget 13-tums laptop.

HP ProBook 4310s

Pekplattan är mycket lyhörd för min kontakt med en rullningszon på höger sida som fungerar precis som det ska. Pekplattan konsistens är okej, men det låg kostnad som används är säker på att utveckla slitage med tiden och användning. Plast pekplattknappar är ungefär rätt storlek, men kräver en djup press för att registrera ett klick. Detta skulle inte vara ett problem om området direkt nedanför pekplattknappar blev indragen så att sidan av tummen för att trycka på knappar hela vägen ner. Tyvärr, när du försöker trycka på pekplattknappar tummen träffar ibland den nedre kanten av den bärbara datorn och knapparna kan inte registrera ett klick. Detta skulle vara en enkel sak för HP att fixa genom att byta ut palmrest och pekplatta område med en ny som har en indragen område nedanför pekplattknappar.

Vi hade också gärna sett en dedikerad pekplatta avaktivera knapp (som de som HP använder på sina konsumenter bärbara datorer) så att du kan stänga av pekplattan om du använder en extern mus.

Hamnar och funktioner
I 4310s har ett stort antal portar på alla sidor, så låt oss ta en kort tur ...

HP ProBook 4310s
Vänster sida: Här ser vi strömuttaget, optisk enhet, modemjack och två USB 2.0-portar.

HP ProBook 4310s
Höger sida: En USB-port, HDMI-utgång, VGA, värme vent, Ethernet-uttag, och Kensingtonlås.

HP ProBook 4310s
Baksida: Batteriet och gångjärn.

HP ProBook 4310s
Framsida: Media kortläsare, hörlursuttag och mikrofon uttag.

Prestanda och Benchmarks
Våra ProBook 4310s kom med Intel T6570 processor, klocka in på 2.1GHz, och Intel integrerad grafik. Diskret grafik finns också i form av ATI Mobility Radeon HD 4330 med 512 MB dedikerat videominne, men diskret grafik kommer naturligtvis att öka kostnaden för den bärbara datorn. En 320 GB 7200 RPM hårddisk ingick också, som hjälpte applikationer last utan större fördröjning. Denna bärbara dator har inte riktigt överträffa våra förväntningar när det gäller prestanda, men de 4310s har mer än tillräckligt med kraft för att hantera Microsoft Office eller till och med mycket grundläggande videoverk.

Den uppenbara flaskhalsen i form av prestanda här är användningen av Intel-grafik, men med tanke på de små och medelstora företag köpare som är intresserade av den här anteckningsboken inte bryr sig om möjligheten att spela tv-spel eller redigera HD-video, är detta inte ett stort problem .

Med det sagt, låt oss hoppa in i prestandatester.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

HDTune lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Vid normal användning (surfa på webben eller arbetar på ett textdokument) på ProBook 4310s varit relativt svalt och acceptabelt tyst. Frånluftsfläkten var inte alltför högt under normal användning men snabbt ramper upp till full volym när systemet är under stress (t.ex. köra prestandatester eller betona CPU och grafik. Med andra ord är detta en relativt lugn anteckningsbok flesta av de tid, men dina medarbetare eller kunder kan höra vad som låter som en avlägsen hårtork i ett lugnt kontor.

Slutligen spelade vi följande externa temperaturerna med hjälp av en IR-termometer efter att ha kört två riktmärken i följd PCMark05. Detta bör tjäna som en indikator på hur varm den bärbara datorn kommer att få efter ca 30 minuter av seriös användning. Samtliga temperaturer är angivna i grader Fahrenheit. Det är uppenbart att botten på den bärbara datorn i närheten av det trådlösa kortet och RAM är de hetaste delarna av den bärbara datorn.

Batteri
HP erbjuder två olika batterier med den här bärbara datorn. Basen konfigurationen ProBook 4310s kommer med ett 4-cells 37WHr batteri och en större 8-cells 73WHr batteri är också tillgänglig. Batteritiden för standard 4-cellsbatteri är lite bättre än genomsnittet, men inte fantastiskt. Under våra tidsbestämda tester, med den bärbara datorn inställd på "balanserat"-läge, trådlös aktiv, och 70% ljusstyrka, de 4310s varade i 4 timmar och 10 minuter. Batteritiden kan även förlängas med hjälp av "power saver" effektprofil i Windows Vista.

Slutsats
HP ProBook 4310s är en fast mobil lösning för små företag och erbjuder bättre uppgraderingsmöjligheter än tidigare ProBook bärbara datorer. Jämfört med liknande bärbara datorer som Dell Vostro 1320 och Lenovo ThinkPad SL300 är ProBook 4310s en mer elegant maskin med en bra balans av funktioner och ett rimligt pris. Självklart, om du vill att ett rimligt pris du måste köpa en förkonfigurerad modell. Oavsett om du är ett litet företag som söker en billig bärbar dator för dig eller medelstora företag behöver prisvärda bärbara datorer för ett tiotal mobila medarbetare, ProBook 4310s har mycket att erbjuda.

Fördelar:

  • Ett bra pris för en 13,3 "Business Notebook
  • Bra tangentbord
  • Attraktiva konstruktion och relativt lätt

Nackdelar:

  • Inte-så-bra byggkvalitet
  • Anpassade konfigurationer är friendly
  • Pekplattknappar är helt enkelt hemskt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar