torsdag 9 juni 2005

LG LM70 Review (pics, specifikationer)

LG LM70 Review (pics, specifikationer)
av lewdvig - 2005/06/09

av Perry Longinotti, Alberta Kanada

Koreanska teknikföretag kommer att ta över världen. Jag har känt så sedan 2002 Consumer Electronics Show i Las Vegas, där Samsung och LG visade upp med några av de trevligaste produkter jag någonsin sett. Båda företagen gick från att vara förmånliga varumärken att vara bäst i klassen i ungefär ett decennium - fantastiskt.

LG LM70 ( se större bild )

Samsung och LG verkar ha en kuslig förmåga att få nya produkter just utan att spendera massor av tid att lära sig nyanserna i hemelektronik eller segment dator. Och nu verkar det som de båda har sina mål inställt på den bärbara marknaden. Vi fick nyligen spendera tid med LG: s flaggskepp i LM70 Express.

LG siktar på premien tunn och lätt bärbar dator segmentet med LM70. Detta är den första bärbara datorn som jag har testat som verkligen tar Intels uppdaterade Centrino-plattform och körs med det. Det finns få kompromisser här. Den LM70 är lätt den mest kraftfulla enhet som jag har granskat. Detta är en produkt avsedd att konkurrera med IBM, Toshiba och Dells bästa produkterna. LG siktar på topposition och har utrustat den enligt följande:

  • Intel Pentium M 770 (2,13 GHz, 533 MHz FSB, 2MB L2-cache)
  • Intel 915 Express Chipset
  • ATI Mobility X600 64MB RAM
  • 15 "SXGA + (1400 x 1050)
  • 512MB DDR2 533 MHz SDRAM (256 MB x 2)
  • 80GB SATA-hårddisk
  • DVD-R / + R-enhet
  • (802.11 a / b / g)
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Ett års garanti

Detta är en mycket imponerande lista med specifikationer, men det kan vara svårt att hitta en bärbar dator som den vi testade. Vid tidpunkten för denna skrift LG bärbara datorer inte var noterade på LG Sverige hemsida har jag fått efter bekräftelse på att LG inte har meddelat några planer på att sälja sina bärbara datorer i USA. Även om det finns bärbara datorer på LG Canada hemsida, detta LM70 konfiguration är frånvarande. Jag kunde hitta kanadensiska återförsäljare som bär LM70 i olika konfigurationer varierar i pris för $ 2,999.99 till $ 3,199.99 (CDN), men inte samma konfiguration jag testade (de var långsammare). Konfigurationer kan variera vilt region till region, så om du lyckas spåra en LM70 ha detta i åtanke.

Konstruktion och design

Du kan inte märka en anteckningsbok "premium" och sedan bygga ut den plast. En Magnesium chassi är mycket viktigt för en bärbar dator som kommer att användas av affärsresenärer. Det är starkare än plast, har en mycket låg densitet, vilket gör det lätt, och dess skärmande egenskaper innebär att wifi inte negativt påverkas. Ofta kan även magnesium konstruktion hindrar inte böja och knarrande normalt förknippas med plast eftersom materialet är för tunt (detta verkar drabba Toshiba i synnerhet). Det kännetecknande för en hållbar bärbar dator är en solid konstruktion och LM70 inte svika. I själva verket kommer jag gå på skiva och säga att det LM70 är den bästa made PC anteckningsbok som jag någonsin har använt. Det känns mer solid än min IBM T40, och någon av Dells och Toshibas som jag har ägt och testat. Faktum är att jag skulle gradera det lika solid känsla av aluminium Apple PowerBook - hög beröm.

LG LM70 vänster sidan ( se större bild )

LG LM70 Tillbaka sidan ( se större bild )

LG LM70 Höger sida ( se större bild )

Den LM70 har fina, täta gångjärn som inte knaka eller flex. LCD-skärmen är fast monterad i en betryggande flex fri ram. Palm-vilar är tysta och flex-fri och undersidan har panel täcker som matchar den fasta konstruktionen av chassit. Om jag var en produktchef på någon PC-tillverkare med en rad förstklassiga bärbara datorer, skulle jag köpa en LM70 för att studera hur den är gjord. Det är så bra.

När det gäller design, är LM70 underskattade. Kanske för mycket så - det riskerar att bli tråkig. Kontrollerna och indikeringslampor är väl anges, och smakfullt dämpad. LG-logotypen på locket är ganska stort och kromad / polerad. Jag tror att det skulle se bättre bakgrundsbelyst som Apple gör med sina bärbara datorer (LG har en fin distinkt logotyp). Jag tror att det skulle kunna använda en dos av personlighet.

LG: s marknadsföringsmaterial hänvisar till eleganta europeiska utformningen av LM70. Jag kan inte säga säkert om det utformades i Europa, men den har en minimalistisk look. Den LM70 är klar i en trevlig silver som skulle vara ganska tråkigt om inte för några trevliga Piano Black accenter på locket. Det bör finnas mer av denna pianosvart finish i min mening - som verkligen skulle göra det en snygging. En av de vackraste bärbara datorer som någonsin gjorts var IBM ThinkPad S30 (endast Japan), och dess kännetecken var en underbar spegel-liknande pianosvart lock.
Jag tror att LG kanske vill spendera några dollar på en Jonathan Ivy-liknande talang att utforma en distinkt utseende för dem. IBM, Apple och Toshiba bärbara är alla ganska lätt att upptäcka, men LM70 skulle vara svårt att upptäcka i ett hav av kloner. Om LG är allvar med att vara en konkurrent på den globala PC-marknaden än sina produkter förtjänar sin egen look.

LG LM70 Tangentbord och styrplatta ( se större bild )

Processor

LG har packat en otrolig mängd högpresterande hårdvara i vad som utan tvekan en tunn och lätt förpackning. Den LM70 är mycket portabel, trots sin omfattande 15 "högupplöst skärm på 2,3 kg är det lätt på axlarna -.. Och 90 watt tegel är också liten och lätt När det gäller storlek, är det ungefär samma tjocklek som min titan PoweBook och det överstiger endast de totala dimensionerna av min Apple på grund av LM70 stora 15 "skärm.

LG LM70 tillsammans Apple PowerBook ( se större bild )

LG LM70 (till vänster) tillsammans med Apple PowerBook (höger) ( se större bild )

Bearbetning sköts av Intels högsta Pentium M på 770. Det finns inte mycket att säga om denna processor annan än det är blixtsnabb. Det imponerar verkligen. Låt inte klockfrekvens lura dig, detta är en match för nästan alla närvarande sjöfart CPU och dess design är framtiden för Intels stationära och mobila erbjudanden.

LG har utrustat LM70 med Intels senaste Core logik chipset, 915. Detta ger en hel båten full av prestandaförbättringar i Centrino-plattform, inklusive snabbare dubbla kanaler minne (DDR2), bättre hårddiskar (SATA), mer kraftfull video (PCI Express-baserade chip) och ny kringutrustning (SuperCard). Sammantaget dessa funktioner gör Centrino-plattform snabbare och mindre de redan sparsamma strömförbrukning hos plattformen.

Minne / RAM

För att till fullo utnyttja den dubbla styrenheten kanalen minne av 915-chipset behöver den bärbara datorn att ha två minnen installerade. Den LM70 levereras med en 512 MB minne. Detta innebär att du kommer att behöva lägga till ytterligare 512 MB minne för samma hastighet för att få dual channel mode och den mest prestanda från din bärbara dator. Normalt har en öppen minnesplats skulle vara en bra sak, men det här är en premiumprodukt. En bärbar dator i denna klass bör komma med 1024 MB RAM. Den LM70 skulle ha gjorde bättre i våra tester med dual channel aktiverat.

Skärm

Den "Fin Bright LCD" har en upplösning på 1400 * 1050. Nej 16:9 widescreen här, och jag kan inte säga att den typiska affärsresenären kommer att missa den stora proportioner. Också frånvarande är shinny LCD-skärmen beläggningar som är i ropet just nu. De kan vara bra för hemdatorer, men på kontor med massor av artificiellt ljus en blank beläggning är mer huvudvärk än sitt värde.

LG LM70 Höger sida sned vy ( se större bild )

Enligt LG Fine Bright LCD 'använder låg reflektion processteknik baserad på polarisering, och ART (Anti Reflection Treatment), för att minimera skärmen reflektion och förbättra den visuella upplevelsen. " Den LM70 skärm är behaglig för ögonen. Betraktningsvinkeln är acceptabelt.

Grafik och grafikkort

LCD-skärmen drivs av ATI: s Radeon X600 grafikkort. Jag tror att detta är ett PCI Express version av 9600, så prestandan bör vara likartade. Detta är en ganska bra DX 9 kapabel grafikkort. DX 9 stödorgan de senaste spelen ser bra, men det innebär också att LM70 kommer att köra Microsofts nästa operativsystem, "Longhorn" mycket fint. Longhorn har ett användargränssnitt (med kodnamnet Avalon) som bygger på kraftfulla grafikkort att leverera många fler videoeffekter - Ungefär som de effekter som finns i Mac OS X. Vår LM70 var utrustad med 64 MB RAM som förmodligen hälften så mycket som det borde ha för att kunna spela de senaste spelen, men är gott för typisk yrkesmässig användning. Med PCI Express video buss fungerar mycket snabbare än AGP och RAM-minne kör på 533 MHz, bör vi inte se alltför mycket av ett problem om texturer pendlade mellan video och RAM-minne - åtminstone i teorin.

Ljud

Azalia High Definition 24 bitars ljud stöds men det finns ingen optisk utgång. De 0,8 watts högtalare gör en OK jobb återge ljud, men LM70 är egentligen inte inriktad på multimedia entusiasten. Du kommer att få den bästa upplevelsen av en bra uppsättning hörlurar. Ljudprestanda är bra för denna klass av bärbar dator.

HÅRDDISK

LG utrustat LM70 med en Fujitsu MHT 2080BH hårddisk. Denna enhet använder den nya Serial ATA gränssnitt klassad för 150 MB / sekund. Det snurrar på 5400 RPM och har en 8 MB buffert. SATA: s 150 MB bandbredd är stor, men en 5400 RPM hårddisk kommer aldrig att dra full nytta av den. Denna enhet är inte lika snabb som Hitachi 7200 RPM Travlestar ATA-enheter. LG bör överväga att byta till de snabbare Hitachi-enheter på en bärbar dator som LM70. Hitachis snabba bärbara enhet kommer att göra mer för att förbättra I / O-prestanda på LM70 än SATA kommer. En premiumprodukt bör använda Hitachis frekvensomriktare tills de andra tillverkarna av bärbara lagring ikapp dem.

Trådlös och anslutning

Trådlös anslutning sköts av Intels 2915 ABG miniPCI kort. Det är fantastiskt att se alla de stora stöds 802,11 standarder. Detta bör göra trådlös anslutning mycket enklare. Den LM70 använder en "Dual Hexa Band antenn, som" bryter bandet ner i 6 band och använder en optimerad antenn för varje band för bredare täckning och förbättrad nätverksanslutning. " Jag hittade WiFi prestanda för att vara jämförbar med andra bärbara datorer som jag har granskat. Inga problem att få och hålla en signal.

Märkbart frånvarande från LM70 är Bluetooth (antingen i beståndet konfigurationen eller som tillval). En verkställande klass bärbara borde ha denna funktion. Jag vet att jag för min del aldrig skulle kunna leva utan den.

Intels Azalia audio spec har en 56k mjuk modem för folk som gillar att koppla på gammaldags sätt. Mjuka modem inte är väl stöds i Linux, så håll detta i åtanke om om du föredrar Linux till Windows. I LM70 ingår även Gigabit Ethernet.

Multi Card Reader

I LM70 innehåller en multi kortläsare som stöder SD, MMC och format MemoryStick men inte den allestädes närvarande Compact Flash. Jag är inte säker på varför Compact Flash utelämnas från de flesta multi kortläsare på bärbara datorer i dessa dagar. Det är en avtagande format, men det är ganska troligt att du kommer att stöta en på en resa.

Prestanda / Värme / Buller

En riktigt bra anteckningsbok balanserad kraft och prestanda med mobilitet. Faktorer som värme, vikt, buller och batteriförbrukningen är lika viktigt som hur snabbt en bärbar dator presterar.

Den LM70 sprängde absolut vår Super Pi testet, lätt outscoring de andra maskinerna vi har testat. Intel 770 s klockfrekvens hjälper här, men det gör 533 MHz RAM. Många bärbara datorer idrottsliga den 915-chipset har använt långsammare 400 HMz DDR2 RAM.

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
LG LM70 (2,13 GHz Alviso Pentium M) 1m 37s
Dell Inspiron 6000 (1.60GHz Alviso Pentium M) 1m 52s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Alviso Pentium M) 1m 45s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Alviso Pentium M) 1m 48s
IBM ThinkPad T41 (1.6GHz Banias Pentium M) 2m 23s
Compaq R3000T (Celeron 2.8GHz) 3m 3s
HP DV4000 (1,73 GHz Alviso Pentium M) 1m 51s
Dell Inspiron 8600 (1,7 GHz Banias Pentium M) 2m 28s

Vid normal användning, var värme och buller inte ett problem. Basen i den bärbara datorn kommer att bli varm, men inte uncomfortably. LG lista tyst kylning som en funktion av LM70 och jag skulle behöva komma överens. Enligt LG marknadsföring av LM70 Multi-Källa Single Kylsystem, 'minimerar vikt genom att använda koppar, eftersom det har en hög värmeledningsförmåga, och en optimerad lösning fläkt. LG bärbara datorer är utrustade med MSC-systemet ger högre prestanda och extremt stabil drift. " Koppar kylflänsar är oftast tyngre än aluminium i min erfarenhet, så kanske kylfläns / heatpipe på LM70 är mindre och därmed lättare på grund av den högre konduktivitet av koppar.

Jag kommer inte ihåg fläkt som går igång - om det var på, jag inte höra det. Detta är något om som LG använder vanliga värmerör och fans i LM70, inget alltför exotiska. Den tysta kylsystem är bra men det kan hantera värmen som genereras av alla dessa högpresterande delar?

Det kan vara svårt att kvantifiera prestanda, särskilt när man jämför bärbara datorer mot varandra. Det är därför vi använder syntetiska benchmark sviter, eftersom de vanligtvis kan ge oss en god uppfattning om relativ Performance. I fallet med våra syntetiska riktmärken, återvände LM70 några konstiga resultat. Det tog några dagar att testa LM70 men jag tror jag har upptäckt den skyldige: värme.

PCMark04 returnerade poäng som sträcker från 2694 till 4182 - alla miljöförhållanden var desamma i varje test, med undantag för temperaturen. Likaså varierade 3DMark03 resultat från 2856 till 3011. Jag satte normalt mycket lågt värde på syntetiska riktmärken som en indikator på den allmänna prestanda, men när man testar Half Life 2 (HL2) på LM70 några andra problem dök upp. Jag hittade de första passager av en returnerad benchmark poäng i det förväntade intervallet, men om jag körde Futuremarks PCMark04 och / eller 3DMark03 efter att ha kört igenom några 2 Half Life riktmärken jag fick mycket låga poäng.

Värme blir en fråga för LM70 när du spelar krävande spel - mer än med någon annan bärbar dator som jag har testat. Medan loopa igenom HL2 gång demos var LM70 tillräckligt varmt för att bränna huden. Denna överskottsvärme yttrar sig under spel. Bildfrekvenser släppa in bildspelet området, och pixel shader effekter som glas och vatten reflektion / refraktion visas som lila fläckar. Ges tillräckligt med tid att kyla ner, båda problemen försvinner. Resultaten antyder viss termisk ned-klockning på den del av X600. Benchmark poäng blir successivt lägre tester slinga.

Jag stöttade även maskinen upp tillåta en en tum utrymme mellan de undre ventilerna så att det kunde få tillräckligt luftflöde - detta bara hjälpte lite och är inte ett tecken på normal användning. Värmen bygger mycket snabbt, så håll detta i åtanke. Som tidigare nämnts, vid normal användning av LM70 blir aldrig för varmt. Moderna video marker fungerar mycket varm, så värmen när du spelar spel är sannolikt ett resultat av X600 som arbetat hårt.

På grund av värmen frågan spelprestanda var inte vad jag förväntade, det var en besvikelse. Denna maskin har tillräckligt med kraft på papper för att kunna köra nya spel som Half Life 2 (HL2) på LCD: s upplösning. Men antingen värme eller begränsad video-RAM höll prestanda tillräckligt låg för att förklara HL2 ospelbart. Detta är en överraskning som jag har spelat igenom spelet på bärbara datorer som var mycket mindre kraftfull än LM70. Den LM70 s Radeon X600 är klockad till 298 MHz för GPU och 250 MHz för video-RAM. För er som är i ändra dina bärbara datorer, det skulle vara en mycket dålig idé att över-klocka videon systemet i LM70 med tanke på värmen frågor som redan nämnts. I själva verket skulle jag rekommendera under-klockning.

Det är diskutabelt hur viktigt video spelprestanda är att en bärbar dator som LM70. Men värme är en fiende till alla bärbara datorer, och jag vet inte att en nästan ljudlös drift är nog en återbetalningstid för värme kompromiss. Värme är mer än ett irritationsmoment, kan det förkorta livslängden för komponenterna. Ett misslyckande på vägen kan vara ganska kostsamt.

Batteri

Batteritiden var en besvikelse för en bärbar dator i denna klass. I min DVD-uppspelning test jag kunde bara få 79 minuter genom Lord of the Rings. Detta resultat uppnåddes med hjälp av standardinställning DVD. Normalt surfing aktiviteter genomsnitt 90 till 120 minuter. Detta är med beståndet batteri som är en sex-cell-enhet är bra för 4,8 Ahr. En nio-cell version är valfritt, men om jag var LG jag skulle göra större batteri standarden. Detta är en större besvikelse än värme eller buller.

Klagomål

Från vad jag kan säga, saknar LM70 någon av skydd funktioner som finns på den senaste IBM, Apple, Dell och Toshiba bärbara datorer. Det finns ingen hårddisk stötskydd, ingen slagtåligt skal (deformationszoner) och ingen spill resistent tangentbord. Andra maskiner i denna prisklass har några eller alla av dessa funktioner - och de är användbara funktioner.

Programvara

LG har genomfört en uppdateringsfunktion som är mycket lik Microsoft Windows Update. En tjänst körs i bakgrunden som ser efter uppdateringar till LM70s drivrutiner och konfigurationsfiler på LG: s servrar och meddelar dig när de är tillgängliga. Du kan sedan uppdatera systemet med ett par klick. Jag älskar den här funktionen! Jag har begärt den här funktionen från otaliga andra bärbara leverantörer och LG levererar det rätt utanför bat med sin sortiment av bärbara datorer. LG ägare slipper monotonin att söka en webbplats för nya drivrutiner, eller ännu värre inte ens veta att prestanda fixar eller uppgraderingar finns tillgängliga.

Det fanns flera uppdateringar tillgängliga under testning, installerade alla utom en av dem. Problemet uppdatering anges som en CPU förbättring som väger i en 39 kB. Jag försökte installera det om tio gånger, eftersom varje gång jag skulle starta LM70 uppdateringen verktyget skulle informera mig om att det var tillgängliga för nedladdning. Jag kunde aldrig få uppdateringen att installera.

Makten programvara, Batteri Miser 2005, fungerar bra i att det kan ändra inställningar för dig i farten. När jag startade Cyberlink PowerDVD (ingår) LG Energisnål verktyg växlas automatiskt till DVD energisparläge. Efter ut från PowerDVD profilen växlas automatiskt till standard energisparläge. Jag tror inte att programvaran kan klandras för batteriets livslängd bristen i LM70, men jag kan ha fel.

LG har en HDD krypteringssystem som förhindrar åtkomst till känsliga data om en anteckningsbok försvinner eller blir stulen. Det skulle vara trevligt att se andra säkerhetsfunktioner som en biometrisk skanning (allt populärare på professionell nivå bärbara datorer).

Slutsats

Den LM70 är inte en maskin som jag kan rekommendera. Det är allt nedförsbacke efter det första intrycket, som var mycket gynnsam på grund av vikt och konstruktion.

Specifikationerna för vår granskning enhet var bra. En snabbare Hitachi hårddisk, 128 MB videominne och 1024 MB RAM i en tvåkanalig konfiguration skulle ha varit lämpligt för en hög slut anteckningsbok. Vår LM70 som konfigurerats sannolikt vara i $ 3.500 till $ 4,000.00 sortiment. Jag måste gissa det faktiska priset eftersom jag inte kan hitta en LM70 med samma specifikationer som vår testenhet till salu någonstans. Vår enhet presenterade en Intel 770 CPU i motsats till den vanligare 750 CPU på LM70 modeller som jag kunde hitta till salu i Kanada. Skillnaden i pris mellan dessa två processorer i Kanada är ungefär $ 500,00. Vår LM70 kom också utrustad med Intel 2915 ABG trådlös chip medan de enheter som jag kunde hitta till salu i Kanada kom med 2200 BG.

Med tanke på den nyckfulla prestanda, vilket troligen beror på värme problem, gör det inte meningsfullt att betala ett högre pris för LM70. En lika generisk ser Dell Latitude D610 kan fås för mycket mindre pengar och liknande specifikationer. Apple, IBM och Toshiba gör alla bärbara datorer i denna klass som har egenskaper som jag tycker motiverar ett högre pris.

Den LM70 bevisar att göra en riktigt bra professionell notebook innebär mer än att bara sätta ihop de snabbaste delarna och placera dem i en generisk skal. Dessa dagar kan mycket Computing tas för väldigt lite pengar (Dell) eller så kan du välja innovativa funktioner och elegant design (IBM, Apple, Toshiba). Det är verkligen svårt för en enhet som LM70 att konkurrera på denna marknad. Det finns några otroligt bra bärbara datorer i $ 3,000.00 till $ 4,000.00 sortiment och jag kan inte säga att LM70 skulle vara mitt första val.

Andra recensioner av denna författare

  • Fujitsu LifeBook N3510 Recension (pics, specifikationer)
  • Toshiba Portege M300 Recension (pics, specifikationer)
  • Begagnade Bärbara datorer - Varför köpa dem och hur att köpa dem
  • Bärbar En MX Notebook Review


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar