lördag 18 juni 2005

Compaq Presario R4000 Recension (pics, specifikationer)

Compaq Presario R4000 Recension (pics, specifikationer)
av Administrator - 2005/06/18

av Ryan Jones

Jag kom nyligen på marknaden för en ny bärbar dator som skulle kunna göra snabba arbete krävande grafiska sviter (dvs. Adobe, Dreamweaver, InDesign, etc.) som jag är en högskolestudent att göra karriär inom grafisk design. Sedan förra överväger att köpa en bärbar dator för några år sedan, blev jag positivt överraskad att finna att den allmänna kostnaden för bärbara datorer har gått ner betydligt, medan resultatet har exponentiellt ökat. Till konsumenten, är det här leder till att få mer för pengarna och det är definitivt en viktig faktor i dagens alltmer konkurrensutsatt marknad.

Efter att jag hade tillbringat en bra par veckor undersöker vad som fanns tillgängligt, hade jag minskat ner det till några olika modeller från ABS, Acer och HP / Compaq, eftersom dessa tillverkare verkade vara de främsta skaparna av bärbara datorer med AMD-processorer som Jag är mycket partiell. Även om alla tillverkare hade mycket kraftfulla produkter som finns i förhållande till Acer Ferarri och ABS Mayhem modeller var det HP / Compaq: s banbrytande hårdvara och otroligt pris som till slut lyckats gunga mig att köpa från dem.

Innehållet i försändelsen ( större bild )

Kostnad:

Arbeta med en budget att spendera $ 2.400 på sin höjd kunde jag har köpt en av de andra tillverkarens modeller, men Compaq Presario R4000 Anpassningsbar modell som börjar med en för närvarande upptagna grundpris på 699,00 * efter rabatter släpptes nyligen med några av de nyaste hårdvara uppgraderingar tillgängliga. Även helt uppgraderas, skulle de slutliga kostnaderna för $ 1607,00 (med rabatter och avdrag) tillåta inköp av andra önskade eller krävs kringutrustning som skrivare, digitalkamera och trådlöst tangentbord.

Jag valde från början denna modell över allt annat för att det råkade vara premiären bärbara dator utrustad med den enorma Athlon 64 4000 + AMD-chip, vilket var den högsta slut AMD-processor finns i en anteckningsbok på den tiden. Det finns också möjlighet att HP Twin anteckningsboken, Pavilion zv6000, som ser tillsättningen av en IR-port och ytterligare programvara för ungefär $ 400 mer liksom idrottsliga en något annorlunda färgskala, men de är i stort sett samma maskin och R4000 kommer att leverera samma prestanda samtidigt som lite mindre belastning på din budget.

Beståndet komponenter som medföljde denna bärbara dator var trevligt, men de var lite kort om de standarder som jag hade i åtanke för tunga bearbetning, så jag uppgraderade nästan all hårdvara till maximal tillgängliga konfiguration och slutade med denna lilla monster :

  • Microsoft (R) Windows (R) XP Professional med SP2
  • AMD Athlon (TM) 64 4000 + (2.4GHz/1MB L2-cache)
  • 15,4 "WXGA BrightView Widescreen (1280x800)
  • 128 ATI RADEON (R) Xpress 200M w / HyperMemory (TM)
  • 2,0 GB DDR SDRAM (2x1024MB)
  • 80 GB 5400 RPM hårddisk
  • DVD + /-RW / R & CD-RW w / Double Layer Support
  • 54g (TM) Integ. Broadcom 802.11b / g WLAN och Bluetooth
  • 12 cells litiumjonbatteri
  • Microsoft (R) Fungerar / Pengar
  • Pris Efter post-i rabatten ($ 30): $ 1,607.00

När jag säger "lilla monster" menar jag att det inte bara i termer av makt från en bärbar dator, men också betydande storlek och vikt av denna produkt. Beståndet specifikationer är 14,25 "(B) x 10,96" (L w / out gångjärn) till 11,18 "(L w / gångjärn) x 1,8" (H Front) till 1,88 "(H bak) och cirka £ 7,85, men uppgraderingar kan orsaka viss variation i vikt, så helt anpassad modellen är nog bara en touch tyngre. Således, om du letar efter något tunn, lätt och bärbar, kanske du vill kolla in några andra alternativ eftersom R4000 är en föreställning -baserad maskin som är tänkt att ersätta skrivbordet (dvs titeln stationära ersättning).

För tydlighetens analogt är R4000 CTO motsvarande en 54 'Chevy i sin premiärminister, det är stort, tungt och kraftfullt och definitivt i den övre delen av den tekniska kurvan. Denna modell är förmodligen inriktad individer som vill ha mer bearbetning förmåga än rörlighet, eftersom det känns som en full £ 8. när du reser med nätadaptern eller några ytterligare objekt. Även när alla rabatter beräknas, är detta en hel del bärbara för ett mycket rimligt pris och är överkomligt för de flesta människor som är shopping bärbara datorer med en blygsam budget. Även kom ihåg att det pris som anges i denna översyn är med den akademiska rabatt och rabatten erbjuds de, så det är en bra idé att försöka ta reda på vad deras aktuella erbjudanden finns tillgängliga innan du köper.

Design:

Hittills var det värsta med denna bärbara dator den olidliga byggtid uthärdat i väntan på att komma fram. Denna modell beställdes den 4/22/05 med en beräknad byggtid på 05/20/05, men det var tack och lov levererades mycket tidigare än noterade och hamnade anländer drygt 2 veckor, vilket är ganska snabbt med tanke på att det var regelbunden mark sjöfarten (som är gratis på en hel del av de anpassningsbara bärbara datorer HP / Compaq erbjuder).

Utformningen av denna bärbara dator är utmärkt i min estetiska uppfattning. Den tunga plast av den bärbara datorn har en unik form med alla rundade hörn och ett skal-liknande, något konkavt inre lock som ger en kompakt, "lufttät" utseende när de är stängda. Kroppen själv har en tvåtons-färgschema mycket mörkblå / svart på locket och basen (utanför) med en titan silver tangentbord / yta (insidan). LED färger gör också fina accenter med Power indikatorer, volym, och indikatorer pekplatta är orange, den trådlösa indikatorn är blå och en grön lysdiod för DVD + /-RW / R & CD-RW-enhet - det i allmänhet bara ser mycket hal öppen eller stängd. Konstruktionen verkar vara av hög kvalitet, med en solid metall, "portfölj-handtag" stil lock spärr och en stark, bred spärren på framsidan som jag inte kan se att bryta när som helst snart om du inte är för vana att racketen ögonlocket nedåt. Skärmen gångjärn är också tjock och robust som verkar gå med det övergripande temat för denna nyligen släppt och designade bärbara.

Den bärbara datorn är nästan ljudlös när du kör på grund av AMD patenterade "Cool'n'Quiet" teknologi och även avger en betydligt låg nivå av värme som funktionen skulle innebära. Med 2 fläktar på undersidan, 1 avgasporten på höger sida, och vad jag tror är 2 intag portar på baksidan, är R4000 nästan lika tyst på eftersom det är utanför, utan "het yta" eller "svettas knä" effekt .

Det verkar som om Compaq FoU-team sätter några bra tid och kraft och se till att R4000 lever upp till det omtvistade Compaq bild av kvalitet och vara en Compaq stationär ägare sedan '99, jag brukade den höga konstruktion och material som kännetecknade Compaq innan de gick samman med HP. Under de få veckor som jag har kunnat spendera många av mina vakna timmar i närvaro av denna nya leksak, verkar den bärbara datorn säkert att sammanfalla med Compaq distinkta produktdesign och ideal tillverkning, så jag är glad att (med denna produkt minst) HP / Compaq har inte övergett byggkvalitet för överkomliga priser.

Front-Side View ( större bild )

Back-Side View ( större bild )

Vänster sida ( större bild )

Höger sida ( större bild )

Skärm:

Skärmen på den här modellen är den 15,4 "WXGA BrightView widescreen med en maximal upplösning på 1280x800, som ser nästan rätt när det sitter 2-3 meter ifrån dig. Det BrightView alternativ gör skärmen ser lika ljus som du förväntar dig att så utan det jag tror på skärmen kan vara lite för mörk i ett väl upplyst område, men med det sagt, det ser helt fantastisk och knivskarp i alla tillfällen och miljö som jag har kunnat använda den i. Skärmarna allmänhet felfri när det gäller döda pixlar och om du beställer en anpassad modell, är chansen ganska bra att de kommer att leverera dig en produkt som har passerat denna typ av kontroll.

Öppen Skärm och tangentbord ( större bild )

Talare:

För dem som förväntar sig att deras bärbara dator för att fungera som veritabel stereo med mottagare ljudkvalitet, högtalarna som kommer installeras på R4000 kan vara lite för tyst. Även om de kanske inte det högsta betyget bärbara högtalare, jag hade säkert inga problem att lyssna på en DVD från ca 6 meter bort och den klarhet och akustisk resonans verkar ganska bra vid uppspelning krävande musikgenre är som hip-hop, jazz, rock eller klassisk. De dalar, mellanregister och diskant frekvenser är alla hörbara och det finns ingen distorsion när volymen är hela vägen upp, så för det mesta deras prestanda är ganska tillfredsställande. För spel du kanske vill ansluta den till en verklig mottagare och ändra ljudet till en av de många surround stöds ljudlägen för att förbättra din upplevelse.

Prestanda:

Som nämnts tidigare är den modell omdömet här utrustad med AMD Athlon 64 4000 + processor@2.4 GHz (2,393 GHz för att vara exakt), den högsta modellen i Athlon 64 raden av flis, med en Front Side Bus hastighet 1990 MHz. Även HP erbjuder många andra alternativ i AMD-processor produktlinje om du inte behöver överskottet makt. Prestanda för normal tillämpning drift är lika imponerande som du förväntar dig att det ska vara en sådan kraftfull krets. CPU och GPU kraft är mer än tillräckligt för vad du vill göra, med undantag för att köra de mest krävande spelen på högsta inställningarna, men jag kunde spela Half-Life 2 @ 1024x768x32 med de flesta av de grafiska alternativen på hög utom för texturfiltrering på ett bekvämt 35 + FPS. Det tårar genom de stora Photoshop filter med lätthet, brinner en CD på 24x medan du tittar på en DVD eller surfa på nätet och gör det möjligt för användaren att ha ungefär lika många vanliga program körs samtidigt (med undantag av krävande spel och redigeringsprogram) som önskas under normala förhållanden. Naturligtvis är detta med maximal 2,0 GB installerat DDR-SDRAM och så mycket virtuellt minne verkligen inte ont den totala hastigheten. Starttid från strömbrytaren genom att trycka på Windows-inloggningsskärmen är nästan exakt 40 sekunder och avstängning tid (från knapptryckning till helt avstängd) är rätt på 15 sekunder, så frustrerande väntetider ingår inte.

Den andra stora faktorn i prestanda är GPU, som i detta specifika fall är ATI Radeon Xpress 200M 128MB. Det jag gillar med den här GPU är att det går att konfigurera (som nämnts tidigare) upp till 256 MB, men också använder den nya PCI-Express-teknik genom att hålla en PCI-e plats öppen på moderkortet för framtida tillägg av mer grafikminne , ljudkort alternativ eller andra resurser nätverk. Naturligtvis är den verkliga beviset alltid testresultaten och de genomförda riktmärken talar för sig själva.

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
Compaq R4000 (AMD 2,4 GHz) 1m 37s
Gateway 7422GX (AMD 2,4 GHz) 2m 12s
Dell Latitude D410 (2,00 GHz Alviso Pentium M) 1m 36s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Alviso Pentium M) 1m 45s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Alviso Pentium M) 1m 48s
IBM ThinkPad T41 (1.6GHz Banias Pentium M) 2m 23s
Compaq R3000T (Celeron 2.8GHz) 3m 3s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Dothan Pentium M) 2m 10s
Dell Inspiron 8600 (1,7 GHz Banias Pentium M) 2m 28s


Batteri Eater Pro v2.5:

Sprang i Classic Mode @ 800x600x32 Fullscreen aktiverat 1:32:46
Körde i Reader-läge @ 800x600x32 Fullscreen funktionshindrade 2:46:25
Körde i viloläge @ 800x600x32 Fullscreen funktionshindrade 3:15:28

HD Tune Prestanda:

HD Tune Riktmärken
Minsta överföringshastighet 18,5 MB / sek
Maximal överföringshastighet 34,6 MB / sek
Genomsnittlig överföringshastighet 28,5 MB / sek
Acess tid 17,9 ms
Burst Betygsätt 67,7 MB / sek
CPU-användning 4,8%

PCMark 04 BE v1.3.0:

Övergripande PC Marks CPU Minne Grafik HDD
4234 4282,0 3324,0 1489,0 2890,0

Full PCMark 04 BE v1.3.0 Resultat: http://www.notebookreview.com/assets/5259.xls

Full 3DMark 03 Pro v3.6.0 Resultat: http://www.notebookreview.com/assets/5254.xls

AMD N-Bench v3 Resultat: http://www.notebookreview.com/assets/5258.txt

Tangentbord:

Tangentbordet på R4000 är mycket tillmötesgående när det gäller central placering och användarens hand och finger storlek som tangentbordet själv drar nytta av den stora ytan och har fina, stora knappar så att du inte tycker trånga när man försöker skriva snabbt. Det finns 2 apelsin indikatorlampor för Antal och Caps Lock Funktioner så det är lätt att säga om du av misstag har tryckt dem utan att mena det. Alla nycklar har en medelhög spänning spänstig-het till dem och en ganska låg profil, så medium till snabba maskinskrivare kommer förmodligen känna sig hemma eftersom det är helt bekväm att använda under längre perioder.

Den Wireless Touchpad är otroligt lyhörd och har en mycket smart, "ett stycke tätad" design som gör det nästan omöjligt att få någon damm under pekplattan själv. Den har en dedikerad vertikal och horisontell rullning område som tjänar samma syfte rullningshjul på en mus, en trådlös pad på / av-knapp (direkt ovanför kudden) och gummerad höger / vänster-knapparna som har en stor, solid känsla till dem så att dina klick är alltid registreras. Denna pekplatta kommer lastat med Synaptic Drivrutiner som är mycket konfigurerbara till användarens specifika önskemål också. Du kan ställa in allt från kranen känslighet och pekarhastighet till horisontella / vertikala rullning gränser. Det har även några intressanta, meningslösa verktyg som "MoodPad" där du kan se värmen signatur i realtid på pekplattan. Allt-i-allt, har det mycket väl utformade med underhåll och livslängd i åtanke, utan brister i prestanda. Den enda qualm jag har med pekplattan är att den horisontella och vertikala rullning inte fungerar med den senaste versionen av webbläsaren Mozilla Firefox, men jag misstänker att det är bara en tidsfråga innan de släpper en kompatibel version.

Ingångs-och utgångsportar:

Compaq var ganska effektiv om att utnyttja det utrymme som de hade att passa in så många perifera alternativ som möjligt. Dina alternativ inkluderar: en 6-i-1-minneskortläsare, 4 USB 2.0-portar, en PCMCIA Type I / II Slot som också ExpressCard 52/34 kompatibel, en 1394 Firewire-port, mikrofon och hörlurar portar, en S-video-port än kan du ansluta till din TV, en VGA-port på baksidan för ytterligare bildskärm, en extra Expansionsport, och slutligen LAN och modem portar. Den enda skillnaden mellan R4000 och dess HP motsvarighet modell är tillägget av den infraröda enheten på zv6000. Så i princip, om det finns en cool perifer du vill koppla in, är det troligt att R4000 passar räkningen.

Trådlöst:

Det finns flera alternativ att välja mellan när du anpassar dessa komponenter, men denna modell är utrustad med 54g (TM) Integ. Broadcom 802.11b / g WLAN & Bluetooth som jag tänkte att jag kan lika gärna ha Bluetooth-funktion, om jag skulle vilja det i framtiden. Även om du kan spara ett par dollar och bara gå med 54g (TM) 802.11b / g WLAN w / 125HSM/SpeedBooster (TM) eller helt enkelt integrerade 56k-modemet + 10/100 Ethernet LAN, men jag skulle definitivt rekommendera en av de Trådlösa alternativ eftersom du verkligen inte vill ha att koppla in något annat än AC om du runt huset. Dessutom, när du går trådlöst, är det verkligen svårt att gå tillbaka till ankare en LAN-kabel och du kan få bra trådlösa routrar för ganska billig dessa dagar. Jag klockade 1,4 Mbit per sekund på en bandbredd test som är gott snabb nog för internetspel eller filöverföring du behöver göra. Det har också en trådlös på / av-knapp som finns i ganska praktiskt om du vill vara säker på att du kopplas bort från Internet av säkerhetsskäl.

Batteri:

Du kan välja att driva denna bärbara dator med en 8-cells eller 12-cells batteri, så du kanske vill välja din processor först och sedan välja en strömkälla detta eller bara gå med 12-cell om du vill se maximal livslängd . Jag beslutade att gå med 12-cells samt ett extra batteri för långa resor. Som framgår av Battery Eater testerna har R4000 måttlig batteritid med tanke på det Athlon chip kärna hastighet och storlek (130nm). Ack, om du letar efter det absolut längsta batteritid i en bärbar dator och behöver inte göra mycket mer än surfa på webben eller använda vanliga program, är du förmodligen bättre med en bärbar dator anpassad för lätt användning som kommer att pågå betydligt längre. AMD PowerNow teknik definitivt hjälper på detta område kommer att minska klockfrekvens enligt batteriets laddningsnivå, hjälper dig att få ut det mesta av vad makt du har kvar, men det suger saften ner ganska snabbt

Vy underifrån (med batteri bort) ( större bild )

Batteri i Relation till dator ( större bild )

Operativsystem och programvara:

HP erbjuder nu Windows XP Home Edition standard och Windows XP Professional för ytterligare $ 49, så du har möjlighet att uppgradera om du så önskar. Det är också kommer packat med en drivrutin / program återvinnande bricka och olika program:

  • Symantec Norton Antivirus 2005 (inkluderar 60 dagars kostnadsfri live uppdateringar)
  • Sonic RecordNow 7.x
  • InterVideo WinDVD 5,0
  • InterVideo WinDVD Creator 2,5
  • Apple iTunes för Windows 4,6
  • Muvee autoProducer DVD Edition 3,0
  • Adobe Acrobat Reader 6,0
  • Microsoft Office Trial 2003
  • Adobe Photoshop Album 2,0
  • Microsoft Windows Media Player 10

Kundtjänst:

Jag har hört bra och dåliga saker om HP / Compaq: s kundsupport i dessa dagar. Med teknisk support, är du samtalet är förmodligen kommer att överföras utomlands, men jag har pratat med Tech. rep med och utan accenter och båda har varit bra, så jag skulle säga att det ganska mycket bara beror på din kundsupport och deras personliga kunskap om produkten. I alla mina erfarenheter, jag har aldrig haft några problem med dem (entreprenad av inte), och de är oftast ganska vänliga och glada att hjälpa dig.

Slutsats:

Efter att i huvudsak kopplad till denna dyra lilla leksak för de senaste veckorna, måste jag säga att jag verkligen är imponerad av hur långt bärbara datorer har kommit i dessa dagar. Jag tror också, den allmänna utformningen av den bärbara datorn är mycket väl utformade utseende, konstruktion och prestanda som varje tekniskt kunniga aficionado kommer att uppskatta. För en bärbar dator som ny som Presario R4000, det säkerligen har alla de senaste digitala klockor och visselpipor någon ledig till tung PC-användare kunde vill till ett pris som kommer väl under $ 2,000.00. Med den flexibilitet och olika anpassa alternativ för att passa dina behov och plånbok, detta forma definitivt ut att bli en utmanare i den nuvarande generationen av bärbara datorer och värt att checka ut om du vill ha stationär kraft som du kan ta med dig på språng.

Fördelar:

  • Processorkraft
  • Kostnad
  • Senaste hårdvaran (ATI Radeon 200M + AMD Athlon 64-processorer)
  • Bra stöd och utökade program garanti
  • Går mycket sval och tyst

Nackdelar:

  • Tung
  • Kort batteritid i förhållande till andra AMD-processorer
  • Rulla fungerar inte i Mozilla Firefox

Pris och tillgänglighet

Om du är intresserad av att köpa den här produkten eller vill se vad HP och Compaq har att erbjuda, besök deras Detaljhandel Site:

http://welcome.hp.com/country/us/en/prodserv/notebooks_tabletpcs.html




Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar