lördag 11 juni 2005

Asus W3V Review (pics, specifikationer)

Asus W3V Review (pics, specifikationer)
med joeybec007 - 2005/06/11

av Jordan Becerril

Asus W3V ( se större bild )

Asus W3V specifikationer

  • Intel Pentium M Centrino Processor : Sonama & Alviso: Intel 915GM
  • Sonama: 2nd Generation Centrino-plattform Dothan 750 - 1,86 GHz w/2MB L2-cache - 533MHz FSB.
  • 14,1 "WXGA (1280x800) Glare Typ -" Color-Shine "och" Kristall-Shine "TFT LCD - Bred Aspekt:. 250 nits hög ljusstyrka PCI-Express ATI Mobility Radeon X600 w / 64 MB VRAM.
  • 512MB DDR2-533 Dual Channel SODIMM minne. 60GB 5400rpm Ultra DMA/100 Hårddisk
  • Inbyggd 8x Dual Layer DVD-brännare / 24xCDRW Drive
  • Inbyggd Intel / Pro Wireless 2915 802.11A/B/G nätverkskort. Bygg i 10/100/1000Mbps Fast Ethernet Controller.
  • Inbyggd Bluetooth, 3x USB 2,0, 1x IEEE 1394-port, 1x S-Video (TV-utgång); 2x Audio jack: 1x Mikrofon in / 1x S / PDIF
  • 4,8 pounds med 8-cells batteri, 13 "x 9,7" x 1,18 "~ 1,28" (bxdxh)
  • 8 Cell Battery: 4 ~ 5 timmar nedgångna batterilivslängd.
  • Två år Asus Global Garanti (tre i USA)

Översikt och introduktion:

Asus W3V är en jack-of-all-trades anteckningsbok. Den kombinerar portablility (5 pund), effekt (Sonoma 1,86 GHz CPU 533MHz FSB, ATi X600 64 mg), och skönhet (aluminium och kolfiber hölje) i en elegant förpackning som drar många blickar. Jag måste säga att om du är intresserad av en stationär dator men tveksam att se ut som du verkligen drar en stationär runt, är detta den bärbara datorn för dig.

Anledning till att köpa:

Jag är en av de tvångsmässiga köpare. Jag söker och söker efter det bästa, även om det tar mig månader innan jag äntligen sätta mina pengar ner och göra inköp. När jag gick på jakt efter en bärbar dator jag ville ha något som skulle sticka ut, att kunna göra mer än min nuvarande skrivbordet och gör det till ett rimligt pris. Efter att ha övervägt en IBM Thinkpad T43 , Dell Inspiron 6000 , och Sony FS-serien , kom jag iväg känsla som jag kunde göra bättre. ThinkPad saknade styling och var för dyr, var Dell bara typ av tråkigt, och Sony verkade alltför tunn och saknade någon makt bakom styling. Vad förde mig till denna relativt okända märket var den översyn som bokförts för ett tag sedan på Asus V6V . Att för mig såg ut som ett bra alternativ och när jag såg dess mindre syskon, blev jag besatt. Detta var verkligen den bärbara datorn för mig.

Var och hur Inköpt:

Detta var helt en prövning för mig för ett par anledningar. Det första problemet med Asus är att det ännu inte har sålt några av sina modeller till en stor dator återförsäljare, så istället finns det många mindre online-återförsäljare vars tjänst rykte är ibland svårare att forskning än större bolag återförsäljare. Jag var otur med den första återförsäljaren jag åkte till för att köpa. Jag fick 2 kreditkortsdebiteringar för två W3V s från denna Asus återförsäljare, när jag försökte köpa den bärbara datorn via återförsäljaren webbplats sägs det att kortnumret avslogs, så jag försökte igen till ingen nytta. När jag kollade mitt kreditkort uttalande den visade två inköp för $ 1.899. Jag tog bort omedelbart dessa avgifter från mitt konto, men hela denna pärs orsakade mig en hel del stress. Jag kunde få den bärbara datorn från Agearnotebooks.com med fri 2 dagars leverans, som jag rekommenderar. Även om du bor i USA, är nu en särskilt bra tid att köpa eftersom de erbjuder en gratis 3: e året i garantin som ett främjande sak för sommarmånaderna.

Form och design

Detta är verkligen W3V s forte. Från borstad aluminium lock till den eleganta blå LED strömknappen var designers på Asus på märket när de gjorde denna design. Det är enkelt men ändå elegant med en LED blå tema. En av de stora dragen i denna design är batteriet läge, bra, beroende på hur man ser på det. Genom att sätta i batteriet på baksidan i en obemärkt storlek paket, resten av den bärbara datorn slimmat och har mer utrymme för högre prestanda komponenter. Nackdelen med detta är att när du ansluter allt upp (strömförsörjning, trådlös mus, USB-anslutning) Det ser ut som en patient på operationsbordet med kablar som kommer från alla håll. Annat än att jag inte tror att det skulle vara många människor som skulle ogillar denna design.

Asus W3V vänster sidan ( se större bild )

Asus W3V höger sida ( se större bild )

Asus W3V uppifrån lock ( större bild )

Skärm:

Asus W3V skärm ( större bild )

Den 14,1 WXGA 'Glaretype' widescreen är ett av de många höjdpunkterna i W3V med endast en smärre fel som jag kommer att få senare. Färgerna är levande, och mina bakgrundsbilder visas som om skärmen är bara ett fönster till den plats där fotot togs. Luckly fanns inga döda pixlar på min bärbara dator som Asus inte erbjuder sina "Noll Pixel" provningsresultatens på W3V som de erbjuder på några av deras andra modeller. DVD-uppspelning är något kornig men de svarta är mycket bra, inget ljus läckage som jag kan berätta, eller någon av de gnistrar som människor har klagat. Den andra lilla fel är att när du tar ljusstyrkan ner den lägsta inställningen är en sida märkbart ljusare än den andra, men detta omedelbart dissappears på nästa inställning. Sammantaget är detta en stor skärm med bra bildkvalitet.

Talare:

Högtalarna på W3V är inte annorlunda än högtalarna på andra bärbara datorer, är ljudkvaliteten något tinny med liten bas att tala om. Jag skulle rekommendera ett par bra externa högtalare eller hörlurar, har den nya versionen av Intels integrerade ljud, Azilla, många förbättringar jämfört med sin föregångare och inkluderade en S / PDIF optisk ut (del av hörlurar) som stöder 5,1 surroundljud.

Processor och prestanda:

Intel Pentium M 750 1,86 GHz med 533MHz FSB är en kraftfull processor i ett sådant litet paket. Föreställningen vinsten över mitt skrivbord AMD Athlon XP 2800 + är ganska märkbar, särskilt i laddningstider för Half Life 2. Jag skulle säga att det tar mindre än halva tiden för att ladda en nivå jämfört med mitt skrivbord. Startup är snabb också, ungefär en minut. Den 60GB 5400 RPM hårddisk är tyst men smidig, kopiera en stor fil från en partition till en annan tog märkbart mindre tid då mitt skrivbord. De 512 MB ingår RAM är också tillräckligt för krävande applikationer, även en annan 512 skulle frigöra den fulla potentialen i 533 MHz FSB. Jag spelade Half Life 2 i högsta upplösningen tillåtet för widescreen-läge och var ganska imponerad av prestandan. Det fanns ingen fördröjning på skärmen och bilderna flödade togeather seemlessly. Jag skulle aldrig ha förväntat sådan utmärkt prestanda på en krävande spel som Half Life 2, men ATI X600 gör tricket. En anmärkningsvärd faktum är att i den nyaste BIOS-uppdateringen, har ATI ingår en ny funktion som kallas HyperMemory som tilldelade minne från systemet för grafikkortet. När du kör Half Life för första gången den här funktionen var så jag kan inte jämföra prestanda innan med prestanda efter.

Riktmärken

Vi använder Super Pi för att få ett riktmärke för processorhastighet. Super Pi-programmet tvingar helt enkelt processorn att beräkna Pi till ett utvalt antal siffror i noggrannhet. Beräkning 2 miljoner siffror är vår måttstock:

Jämförelse av bärbara datorer som använder Super Pi för att beräkna Pi till 2 miljoner siffror (ansluten):

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
ASUS W3V (1,86 GHz Alviso Pentium M) 1m 37s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Alviso Pentium M) 1m 45s
IBM ThinkPad T41 (1.6GHz Banias Pentium M) 2m 23s
Compaq R3000T (Celeron 2.8GHz) 3m 3s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Dothan Pentium M) 2m 10s
Dell Inspiron 8600 (1,7 GHz Banias Pentium M) 2m 28s

Tangentbord och pekplatta:

Asus W3V tangentbord och pekplatta ( se större bild )

Den övergripande känslan på tangentbordet är fast, nycklarna har en bra mängd resor på dem för en bärbar dator. Asus har dock flyttat ett par nycklar från sina vanliga platser som Ctrl-tangenten som istället för att vara på den lätt att hitta längst ner till vänster på tangentbordet, skall ersättas med funktionsknappen och i stället flyttas över till höger. Den andra flyttade nyckeln är på Delete-tangenten, som flyttas till onåbar övre högra hörnet. Andra än dessa två grievences tangentbordet är bra för normal ordbehandling och daglig användning, även om det tar lite tid att vänja sig.

Input och portar Outport:

De inkluderade hamnar på W3V är 3x USB 2,0, 1x Firewire, 1x PCMCIA, SD / MMC & Memory Stick-facket, VGA, S-videoutgång, hörlurar / (S / PDIF) och linjeingång, mikrofon inbyggd, Ethernet, modem. Alla portar verkar fungera alldeles utmärkt, även om det skulle ha varit trevligt om det fanns en DVI ut och en PCI Express-kortplats, men jag har en känsla av att jag inte skulle behöva dem för ofta. Det finns USB-portar på båda sidor av den bärbara datorn, två till vänster och en till höger för att underlätta anslutning.

Trådlöst:

Denna notebook stöder 802,11 a / b / g och från vad jag har upplevt, fungerar felfritt. När jag skriver denna översyn som jag är på biblioteket med hjälp av trådlöst internet och installationen tog mindre än en minut och hastigheten är mycket snabb. Windows XP standard nedladdningshastigheten på ungefär hälften vad det borde vara, men efter att inställningarna ändras adaptern fungerar med full kapacitet. De två trådlösa antennerna är placerade på toppen av skärmen.

Batteri:

Batteritiden är bra, jag använde den bärbara datorn i ca tre timmar av och på, med trådlösa och Bluetooth-funktionerna av att göra olika uppgifter från mindre fotoredigering till ordbehandling. Om du UNDERSP den bärbara datorn, vilket är ganska säker, jag tror det ger ganska uppsving i batteritid: Jag fick ungefär en halvtimme mer av den bärbara datorn med den undervolted än utan.

Operativsystem:

Asus ingår Windows XP Professional med ett medföljande skiva som backup om du formaterar hårddisken. Även medföljer den bärbara datorn är en tre månaders prenumeration på Norton Internet Security 2005, Nero, Asus DVD-program (fungerar mycket bra), liksom en backup skiva. En bonus som jag insåg när jag startade upp datorn för första gången var bristen på värdelösa program jag inte behövde. Den enda program installerat var Norton Internet Security.

Slutsats:

Hittills har jag mycket nöjd med mitt val att köpa W3V har det varit värt vartenda öre från klistermärke pris på $ 1899. Vilka andra bärbara kan tas på vägen med lite hinderance, spela grafiskt intensiv spel som Half Life 2, ansluta till en mobiltelefon via Bluetooth och ser så jäkla bra i sin aluminium och kolfiber kropp? Såvitt beklagar, det finns några områden där W3V kan förbättras, till exempel mindre (och då menar jag små) värme under höger handledsstödet och placeringen av kontroll och ta bort nycklar. Med ATI X600, en 1,86 GHz Sonoma baserad processor med 533MHz FSB denna lilla anteckningsbok plogar genom det mesta in i sin väg och är en stor följeslagare på resor. Totalt Asus W3V är lika bra på papper som det är i verkliga livet, inget skämt.




Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar