söndag 12 juni 2005

Apple PowerBook Review (pics, specifikationer)

Apple PowerBook Review (pics, specifikationer)
av Administrator - 2005/06/12

av Gabe Lipson, USA

Översikt och introduktion:

Apple PowerBook G4 15,2 "( se större bild )

PowerBook är Apples stationär dator anteckningsbok, men till skillnad från de flesta PC bärbara datorer i denna kategori är Powerbook inte skrymmande, inte heller tjock och tung. I själva verket är Powerbook ungefär lika tunn som vanliga bärbara datorer får, och så lätt som jag kunde tänka mig någon bärbar dator med den här storleken skärm. Såvitt konfiguration går, valde jag för 15,2 tums widescreen version med en 1,67 GHz G4-processor, 512 meg RAM, en 64 mb ATI Mobility Radeon 9700 grafikkort, och en super-enhet.

Skäl för att köpa:

Jag var mycket oroliga att köpa Powerbook eftersom jag hade använt datorer för hela mitt liv. I själva verket var jag bekväm nog med datorer att jag hade blivit typ-av grannskapet mekaniker. När det var dags att välja en dator för college hade jag i bakhuvudet estetiska överklagande av Apples sortiment av datorer och hoppades att jag kunde hitta en Windows-laptop med ett liknande utseende och känsla. Efter vad som kändes som oändlig sökning, kom jag på Asus W3v, som inte ens hade börjat att skickas till USA ännu. Så satte jag de flesta av mina ägg i en korg och beslutas Asus. Men när de börjat skeppa hörde jag elaka saker om handledsstödet värme som skrämde mig bort tillräckligt för att gå till min lokala Apple-butik och provköra en Powerbook i köttet. På bara några minuter var jag såld.

Var och hur Inköpt:

Jag köpte Powerbook på en Apple Store, räkna de skulle presentera mig med de bästa garanti alternativ, och eftersom de hedrade en studentrabatt erbjuds av mitt college. De försäljare var mycket vänliga, och erbjöd gott stöd under inköpsprocessen. Samtidigt ringer upp mig, registrerade de den bärbara datorn och erbjöd ett paket av Apple tjänster (som. Mac), som jag vägrade då, men kan överväga i framtiden.

Form & Design:

Apple PowerBook G4 undersida ( se större bild )

Den första jag såg av min laptop var dess minimalistiska, men vacker förpackning. Apple verkar ta en hel del stolthet i estetik och ergonomi, som på något sätt inte hindrar funktionen. Inbäddat mellan produkthandböcker och en effekt tegel var aluminium anteckningsbok. Jag tror inte det finns en enda anteckningsbok på marknaden som har en bättre eller jämförbar utseende och känsla. PowerBook är mycket tunn, bara tung nog att inte känna billig, lätt nog att inte vara en börda, och stor nog att skärmen inte anstränger ögonen efter en bra mängd användning. Självfallet var jag stolt över mitt köp innan du slår på datorn. Efter att ha använt Powerbook för ett par veckor, är det enda potentiella problemet jag har haft att botten blir extremt varm när det inte finns en lämplig mängd ventilation under den. Detta innebär att lägga Powerbook på en tröstare, medan videoredigering kan visa sig vara ett no-no. Också, eftersom datorn är aluminium, kan detta överskottsvärme faktiskt orsaka att fallet är en liten bit flexibel, så din bästa insats är att hålla den på ett skrivbord eller att köpa en bärbar dator pad som avleder värme. Ändå har jag aldrig haft problem att arbeta med den bärbara datorn i knäet.

Apple PowerBook G4 ovanifrån ( se större bild )

Apple PowerBook G4 vänster sidan ( se större bild )

Apple PowerBook G4 höger sida ( se större bild )

Skärm:

En av mina oro gå med PowerBook stället för en jämförbar Sony eller Asus bärbara var dess brist på en BrightView typ reflekterande skärm. Jag hade hört och läst att denna skärm beläggning verkligen hjälper med exakt färgåtergivning och att bärbara datorer utan att det skulle ge förvirrat bilder i jämförelse. Så körde jag över till Best Buy och tittade på bärbara datorer och funnit att det är helt sant med ett undantag - det Powerbook. Om du jämfört reproduktionen av den vita färgen mellan BrightView bärbara datorer, icke-BrightView bärbara datorer och PowerBook såg man tydligt att alla utom de belagda bärbara datorer och PowerBooks producerade en gulaktig nyans som verkligen urholkat från deras livfullhet. Efter att ha spelat runt med PowerBook, jag ännu mer nöjd med mitt köp eftersom den obelagda Powerbook-skärmen inte har bländning i samband med BrightView bärbara datorer. Dessutom är Powerbook utrustad med en ljussensor under högtalaren grillar som gör det möjligt att automatiskt svagt och ljusare skärmen i enlighet med ljusförhållanden. Jag har ännu inte haft några problem med ljusstyrka, och är helt nöjd med skärmen kvalitet. Jag lucked också ut och fick inga döda pixlar. Den 16x10 breda aspekten skärm gör också tittar dokument och webbsidor sida vid sida en vind, vilket är en positiv förändring kunde jag inte föreställa mig att ge upp. Den 1280x854 upplösning gör också text och bilder perfekt storlek för visning.

Talare:

Högtalarna på PowerBook är ungefär lika bra som alla andra bärbara datorns. De får inte oerhört högt, men får högt nog att jag aldrig behöver sätta dem på den högsta inställningen. De saknar en hel del bas, men det är förståeligt med tanke på storleken av förarna. Ett klagomål kan vara att högtalarna inte är belägna i fronten som de på HP DV1000, så du kan inte lyssna på musik med locket stängt, men hittills har jag inte listat ut hur man lämna datorn körs med locket stängt ändå. Jag rekommenderar fortfarande en bra uppsättning hörlurar för alla som är intresserade av att se DVD-skivor på flyg, eftersom Powerbook spelar filmer vackert.

Processor och prestanda:

Jag var mycket orolig att köpa denna Powerbook på grund av det faktum att det fortfarande bara är en G4. Jag var alltid under intrycket att Powerbook var tänkt att vara en bärbar version av Power Mac, vilket innebar nästan jämförbar prestanda i det förflutna, men eftersom G5 producerar så mycket värme och förbrukar så mycket makt, har de haft av sätta den i en anteckningsbok under en tid. Men, mina farhågor tämjas när jag läste en artikel som förklarar att G5 var ursprungligen en server processor jämförbar med Intel Xeon-chip, och att för mainstream användning är G4 fortfarande jämförbara med de flesta Pentium M. Detta visade sig vara korrekt. Alla uppgifter verkar mycket lyhörda jämfört med min 3 GHz Pentium 4 skrivbord. Jag har drabbats väldigt få flaskhalsar i prestandan, utom en rendering jobb som jag gjorde i Final Cut Pro som tog ett tag. Ändå tog samma process ungefär samma tid på min Windows-dator med Adobe Premier. Den 80 Gb hårddisk i datorn är 5400 rpm, vilket inte är lika snabbt som de kommer (7200 rpm), men också inte äter upp så mycket batteritid eller producera så mycket värme. På grund av dessa kompromisser, tror jag att Apples införandet av en 5.400 rpm enhet (som är relativt ny i raden som brukade vara utrustad med 4.200 rpm hårddiskar) var en bra idé.

Prestanda:

Det är mycket svårt att jämföra en Apple-dator bredvid en Windows-dator, eftersom Djurtillsyn inneboende ordlek, de är som äpplen och apelsiner. Ändå såg jag omkring och upptäckte att programmet SuperPi som rekommenderas av notebookreview.com hade ett Unix-version som var portade till Macintosh. Så jag hämtade programmet och hade det beräkna Pi till två miljoner siffror, precis som andra hade gjort med Windows-maskiner. De resultat jag fick var mycket imponerande.

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
Apple Powerbook (1,67 GHz G4) 1m 36s
Gateway 7426GX (AMD Athlon 3700 +) 1m 39s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Alviso Pentium M) 1m 45s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Alviso Pentium M) 1m 48s
IBM ThinkPad T41 (1.6GHz Banias Pentium M) 2m 23s
Compaq R3000T (Celeron 2.8GHz) 3m 3s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Dothan Pentium M) 2m 10s
Dell Inspiron 8600 (1,7 GHz Banias Pentium M) 2m 28s


För att säkerställa att detta test var giltigt och att Super Pi-porten till Mac var inte något bristfällig, hämtade jag ett program som heter PiCalculator som beräknas Pi till 2m siffror i en minut och 29 sekunder. Som jag sa, dagliga uppgifter hoppa aldrig ett beat.

Det finns ett äpple benchmarking program som kallas Xbench som har blivit den gyllene standarden för mac benchmarking. På Xbench Jag fick en poäng på 143, vilket är ungefär 6 procent lägre än en jämförbar utrustad 1,8 GHz G5 iMac. Detta var med alla prestandainställningar på hög och datorn ansluten till väggen. Ändå inkluderade denna kumulativa poäng den nedre kortet änden video som jag köpte. PowerBooks med 128 meg ATI-kort brukar göra mål bättre eftersom en grafikprestanda test är vägas in i området av ren bearbetning prestanda, fick min dator en poäng på 196, vilket i huvudsak innebär att G4 är inte död så länge G5 är för varmt att sätta in en bärbar.

Tangentbord och pekplatta:

Tangentbord och pekplatta i mörker ( se större bild )

Tangentbordet på Powerbook är härligt rymliga. Även jämfört med andra full storlek bärbara tangentbord, känns det mycket mer bekvämt att använda. Apple gjorde bredare nycklar som inte har en hel del djup, men har en hel del resor, vilket gör att det känns mycket lyhörda. Dessutom, tillsammans med inställning av skärmens ljusstyrka för att se bäst med mängden omgivande ljus, de ljussensorer aktiverar ett nätverk av fiberoptiska tangentbord lyser när ett rum är svag, vilket gör natten visning mycket lättare än med en USB ljus av slag. Pekplattan också är mycket lyhörda. Många PC bärbara datorer jag provat hade nästan slick kuddar känsla spår som blev jobbigt att använda efter långa perioder. Även förmågan att bläddra igenom webbsidor och dokument genom att borsta två fingrar ner (eller över om du vill bläddra i sidled) pekplattan är mycket intuitivt och mycket användbar. Det har blivit en andra natur. När jag först köpte Powerbook jag var orolig dess brist på ett högerklick knapp, men efter en bra mängd användning har jag faktiskt kommit att gilla Apples Ctrl + klick arrangemang. Med touch kuddar på andra bärbara datorer, minns jag av misstag högerklicka hela tiden, bara för att det inte var mycket skillnad mellan knapparna. Med Ctrl + klick får du alla funktioner i högerklicka, och efter ett tag, det är för blir andra natur. Jag köpte även en Bluetooth-mus för att följa min Powerbook (som har ett rullhjul och en rätt knapp) och alla tre knappar arbetade som en charm från början. Apples införandet av Bluetooth 2,0 var en fin touch också. Det innebär att när dessa enheter börjar slå hyllorna kommer jag inte att behöva använda en USB-dongel för att tillfredsställa nya kompatibilitetsproblem.

Tangentbord och styrplatta ( se större bild )

Ingångs-och utgångsportar:

PowerBook levereras med en mycket trevlig samling av hamnar som ligger längs sidorna av datorn. På vänster sida finns en PC-kortplats, ett hörlursuttag, en line-in/microphone jack, USB 2,0-port, ett telefonjack och en DC-kontakt. På höger sida finns en DVI-bildskärm utgång (datorn levereras med en DVI till VGA-adapter), en S-video-kontakt (den Powerbook levereras med en S-Video till RCA-adapter), en Gigabit Ethernet-uttag, en Firewire 800 port, en FireWire 400-port, en annan USB 2,0-port, och en säkerhet kortplats. Hamnen placering är, enligt min mening, mycket effektivt. Du kan använda USB på höger sida för en mus (om du inte köpte Bluetooth) och den vänstra porten för en hårddisk skrivare som inte är trådlöst ansluten. Jag har hört några klaga på att de ingår endast två USB-portar, men med så mycket att bli trådlöst dessa dagar, jag ser inte behov av någon mer (särskilt när en 4-portars USB-hubb storleken av en cigarett lättare kostnader 15-20 dollar). Jag spelade även runt med videoutgång. Med Powerbook ger äpple dig möjlighet att inte bara spegla skärmen, men också för att utöka det på något orientering du väljer. Det var kul att leka med, men är en nyhet jag kan inte se mig själv med ofta. Du kan göra samma saker när du ansluter en TV. PowerBook känner automatiskt igen vad resolutionen lämplig för just din uppsättning när du trycker på "upptäcka visar"-knappen. Sammantaget är bildkvaliteten lika bra som min fristående DVD-spelarens.

Trådlöst:

PowerBook kom utrustade med en AirPort Extreme-kort, som uppfyller WiFi 802.11g-standarden. I mitt hushåll är trådlös mottagning mycket bra utom i ett enda rum på övervåningen. Detta har troligen att göra med byggandet av mitt hus, men totalt är jag glad. Vad var fantastiskt var det minimalt med åtgärder som den som krävs för att ställa in olika nätverksprofiler, och hur lätt det är ansluten till mitt nätverk. Min Windows-maskiner aldrig spelat så lätt. I själva verket hade jag två datorer som aldrig skulle ansluta till samma arbetsgrupp utan att producera stora fel. Det visar sig att min PowerBook kunde ansluta till dem båda utan problem (när jag räknat ut att jag var tvungen att slå på Windows-nätverk). Jag har hört att iBook blir bättre trådlös räckvidd än Powerbook eftersom det inte har ett metallhölje som stör signalen. Ändå är antennerna sitter under plastremsor längs kanterna av skärmen och verkar göra sitt jobb bra.

Batteri:

Jag kan mycket lätt säga att batteriet varar inte länge nog, men de cirka 2,5-3 timmars tid jag får med en enda laddning verkar vara standard bland bärbara datorer med stora skärmar och värme-hungriga komponenter. Ändå har jag kör aldrig på ett problem, per säga, med dess livslängd. Tittar på en DVD, kunde jag få två timmar och 27 minuter i livet i energisparläge, och gör normalt surfning och ordbehandling jag brukar kunna få i division tre timmar.

Batterimätaren LED laddningsnivå indikator ( se större bild )

Operativsystem och programvara:

Denna Powerbook kom med OS X v. 10,4 "Tiger". Jag är otroligt nöjd med Tiger prestanda hittills. I själva verket, jag inramad upp Windows-skrivbordet kväll eftersom Tiger har bortskämda mig. Det är i sig mer intuitivt än Windows, och Spotlight är helt enkelt fantastiskt när det gäller att hitta saker på ett kick. Även om du är i en "öppen med" dialog, kan du använda Spotlight för att hitta rätt program för att öppna en fil med. Det gör den något mindre imponerande hitta systemet mycket mer hanterbart. Jag också verkligen gillar den nya instrumentpanelen funktionen. Jag tänkte att detta var en nyhet som jag inte skulle använda en hel del, men det visar sig att jag ladda ner och använda widgets för små uppgifter hela tiden. Dessutom utsätter "är fantastiskt. Förmågan att visa alla öppna fönster genom att trycka på en knapp och att välja en från partiet gör beräkna en fan av mycket enklare. Denna dator är en arbetshäst, och Tiger är också. Jag älskar också det faktum att "Tvångsavsluta" faktiskt fungerar. I Windows vet vi alla att försöka stänga program med ctrl + alt + delete blir ett stort besvär. Plus, diagnostiska verktyg tillgängliga med Tiger överflöd med funktioner jag hade bara önskade Windows hade antagit. Bortsett från bara beskriver minne och processor användning, ger det en Windows-liknande Aktivitetshanteraren slags som går in mycket mer i detalj om specifika processer.

Kundtjänst:

Jag beslöt att vänta på att köpa den utökade 3 års garanti, men från och med nu har jag ett år av täckning och 90 dagars kostnadsfri telefonsupport. Jag heter faktiskt tech linje med en fråga för några dagar sedan, och de var mycket lyhörda och vänlig.

Klagomål:

Min ett klagomål är att Apple inte släpper ut information om kommande datorer så att de är BLE att hålla priserna höga innan nya lanseringar. På grund av detta, är jag rädd att om en vecka kommer de att tillkännage en G5 Powerbook, och jag kommer att ha spenderat $ 2.300 för en föråldrad produkt. Annat än att jag har några klagomål.

Lovorden:

Jag tror att jag har beskrivit tillräckligt lov i denna översyn. Ändå vill jag försäkra alla Windows användare att det verkligen inte mycket krångel att flytta från fönster till Tiger. Det har visat sig vara väl värt det, eftersom det har skiftat min kärlek / hat förhållande med datorer mot mer positiva änden.

Slutsats:

Detta är en bärbar dator som passar fler kategorier än jag någonsin trott en enda dator kunde. Det är tunt, har lätt, kraftfull, vacker, en gorgeously stor widescreen, och det gör mig glad bara tittar på den. Så skulle jag rekommendera den här datorn till någon? Absolut. Jag skulle rekommendera den här datorn till alla om jag kunde. Ändå är min enda reservation att det är mycket dyr.

Pris och tillgänglighet



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar