lördag 11 juni 2005

Dell Inspiron 9300 Review (pics, specifikationer)

Dell Inspiron 9300 Recension (pics, specifikationer)
av Gilo - 2005/06/11

Inspiron 9300 är Dells 17 "widescreen bärbar dator för hemmet och det lilla kontoret marknad konkurrenskraftigt prissatta det ger mest värde (och kanske plast) för din dollar än någon annan stationär dator.

Inspiron 9300 Specifikationer Köpt som:

  • Intel Pentium M Dothan 730 (1.6GHz, 533MHz FSB)
  • 512 (256MBx2) DDR2 RAM på 533MHz
  • Nvidia Go 6800 256MB
  • 40GB hårddisk 5400RPM -> Uppgraderad till 60GB 7200 7K60
  • WXGA + (1440x900) Ultrasharp 17 "widescreen LCD (icke-glansig, icke TrueLife)
  • Intel 2200 802.11 b / g trådlöst kort
  • DVD-ROM/CD-RWx24
  • Windows XP Home
  • 6-cells 53 watt / timme batteri
  • 2 X 90W ac strömförsörjning

Orsaker till att köpa

Jag har letat efter en ny widescreen Multimedia Notebook länge i mitt köpbeslut jag noterade hur och för vad jag använder min gamla Toshiba Satellite 1410 och består en stor lista med krav och önskade specifikationer därefter.

En stor del att besluta om någon specifik märke och modell är den konkurrens som vid köptillfället var:

  • HP ZD8000 - P4 widescreen notebook design baserad på den framgångsrika, men nu föråldrad zd7000 med bara X600 GPU.
  • Fujitsu N6010 - En annan P4 med fantastisk skärm och ser ännu visat sig vara bullriga med en svag GPU Raden 9700.
  • Toshiba Satellite P30 - När en favorit märke nu med under genomsnittet P4 design och samma gamla Radeon 9700 GPU.
  • Gateway MX680 - Den enda verkliga nära konkurrent till i9300 med WSXGA-skärm och en X700 GPU kostar ännu 500 $ mer.

Förutom bildkvalitet, ingen annan märke eller ens Dells andra modeller (en 15,4 "widescreen var ett alternativ) var nära att vad i9300 hade att erbjuda i form av specifikationer, GPU kraft och pris.

Köpa Erfarenhet

När man tittar på Dell butik betyg på PriceRunner kunde tror att det finns två olika Dell företag, de flesta är antingen 5 stjärna eller 1 stjärna. Anledningen till detta är att det tar bara en liten detalj ur funktion eller en oväntad avvikelse från den normala processen för order för att få Dell maskinen tvärstopp. Då kommer du att fastna i Dells labyrint av automatiska e-postmeddelanden svar och goda vilja, men ibland clueless reps, vilket kommer att dränera ditt tålamod.

Min $ 800 av kupong för att en i9300 var på håll under 2 veckor som jag var lovade 3 gånger allt är OK innan det avbröts av Dell utan anledning. Lyckligtvis vet Dell från tidigare erfarenheter jag gick framåt och beställde en annan Inspiron 9300 hos Dell Small Business med $ 750 av kupong som kom till en ännu mindre totalt än originalet på $ 1017 före skatt med fri frakt.

Packning och innehåll

stor låda

Även om den glesa packade lådan rest runt i världen, kom den bärbara datorn i ett perfekt skick, förutom en liten repa på locket inte värt stör någon om. Inuti var den bärbara datorn i sin egen interna låda, 2 AC nätaggregat, 2 CD programvara, 1 snabbstart plåt och inte mycket annat.

Är det allt?

Även om inte förväntar sig mycket var jag lite förvånad över att finna någon praktisk bruksanvisning, kommer det som en PDF-fil men jag undrar hur du ska läsa detta när din bärbara dator inte fungerar.

Detta är platsen att nämna att jag blev positivt överraskad av den manuella själva innehållet, till skillnad från vissa andra företag som gillar att fylla halva manualen med olika varningar och friskrivningsklausuler med lite äkta användbar information, såg Dells handbok till stor hjälp med detaljerade instruktioner om hur du byter / uppgradera nästan varje del i anteckningsboken (se uppgradering).

För att få din egen Windows XP-CD Dell kräver att du köpa din egen tom CD. På bara 5 minuter en Dell speciell verktyg kan du bränna en Windows XP-CD, det var så enkelt och smärtfritt det finns ingen anledning att någon skulle tillbringa sin tid och pengar att argumentera med Dell att skicka en original-CD. (Se program)

Design & Build Kvalitet

Mycket har sagts om i9300 konstruktionen, verkar det som om Dell designers tänkte "Låt oss göra det av plast och se till att alla vet ...". Vad stör mig mest är den chunky vit plast fälgar, en enklare mer elegant design i svart och några accenting silver skulle ha varit en välsignelse, om du har plast, inte slaga det.

fram: är de vita stötfångare du fick på? ( större bild )


The Notebook är ganska tunn och lätt (4 kg) för en sådan kraftfull 17 "notebook, kan du inte förvänta dig att få betydligt mindre bredd eller djup enbart på grund av skärmens storlek. Tjockleken är acceptabelt för som ni kan se av bilden. Arbetet med att rädda framgår i varje del, men det finns inga creaks eller lösa delar (även om det är nytt), det är en stationär dator och som sådan är inte tänkt att bäras ofta om någon och man bör överväga pris faktor. Total Dell verkar ha gjort ett bra jobb som jag ska gå över i detalj för varje del.

höger: pcmcia-kort, HD omslag, SD-kortplats, 1394 firewire, hörlurar & min bara AA-batteri tjock ( se större bild )

Ingång och-utgång

Den bärbara datorn har alla de grundläggande portar som ska finnas i ett hem konsument anteckningsbok, naturligtvis ju mer desto bättre är sant, i synnerhet i bärbara datorer där lägga till nya portar är en dyr och ibland en omöjlighet. Så betalar meddelande till avsaknaden av en Express Card-kortplats, vid denna tid bör det inte vara ett problem eftersom du förmodligen inte har en Express Card-enhet, men det kan vara i framtiden. Mer aktuella frågor är avsaknaden av seriella eller parallella portar, kan du lägga till dem genom att använda olika tillägg men de är dyr och alltid ha någon nackdel jämfört med en ursprunglig port.

Vänster: 1 Kensington-lås, 2 USB, 1 ljus dryck fack ( se större bild )

Medan det finns totalt 6 USB-portar, ingen är på höger sida, inte en stor fråga, men det är brukligt att sätta minst en för en höger mus så tråden inte trassla med andra kablar på baksidan.



Tillbaka: S-video, 10/100, modem, 4 USB, DVI, RGB, strömförsörjning ( se större bild )

Medan det finns totalt 6 USB-portar, ingen är på höger sida, som inte är en stor fråga, men det är brukligt att sätta minst en där för en höger mus så tråden inte trassla med andra kablar på baksidan.


makt, hårddisk och batteristatus


tangentbord, WiFi och Bluetooth ljus

Statuslamporna är smart placerade på gångjärnet så att du kan se dem även när locket är stängt, tro det eller ej detta var en viktig faktor för mig som jag håller den bärbara datorn 24/7 och gillar att se om allt är okej på en blick. Indikatorerna kvalitet under par, ibland blinka när en intilliggande lyser. Fler indikatorer skulle ha välkomnat också. En annan uppsättning statuslampor finns i anslutning till en stor rund knapp.

Visa

Den Dell 17,2 "LG-Phillips WXGA +-upplösning räcker för alla vanliga användaren. Det finns helt enkelt inget behov av en högre upplösning som WUXGA för surfning eller kontorsapplikationer om du inte är i visuell redigering eller liknande kisa. Filmer hämtats från www.emule.org kommer inte se bättre ut (de har ännu lägre upplösning VGA) och DVD-skivor kommer inte att få mycket. annat skäl är att WXGA paneler ska vara lättare, drar mindre ström, mindre sannolikt statistiskt ha "dåliga" bildpunkter och viktigast kommer att göra något äkta upplösning, inklusive att spela de senaste spelen på grund av den kraftfulla GPU

Med 8 ljusstyrkenivåer och specifikationer hävdar 200 nits, jag hittade skärmen fortfarande på den mörka sidan med ljusaste inställningen precis tillräckligt ljust med utrymme att skona i jämförelse min Toshiba med en 2 år gammal 14 "skärm är inställd på den lägsta ljusstyrkan annars gör det ont mina ögon.

Lika viktigt, kontrast är ännu bättre inget att skryta om, är den svarta djup men inte "svart hål" svart och färgerna är inte lika levande som jag skulle vilja se, i själva verket finns det en distinkt dom blå nyans till skärmen. Någon brukade Toshibas "varma" LCD-skärmar kommer att märka det direkt.

En annan nackdel är betraktningsvinkeln, medan man kunde göra anspråk på en 170-graders båge betraktningsvinkel, skulle jag säga något över 90-grader driver det som färger och kontrast börjar tvätta ur och blekna. För att vara mer specifik, har skärmen en sweet spot på ungefär en 10-graders betraktningsvinkel båge där du får den ljusaste bilden.

skärm brist på enhetlighet och ljus "läckage" underifrån förbättras genom den digitala kameran

Visning statiska solida block av färger visar brist på skärmen enhetlighet, men det är inte märkbar i dagliga aktiviteter titta på filmer och spela spel. Mer märkbar är mindre lätt läckage från toppen och botten, i synnerhet över mörk färg som när du tittar på DVD-filmer med svarta fält. Dessutom finns små mörkare områden på de två nedre hörnen.

När det gäller den fruktade "gnistan" effekt på en LCD, jag har inte sett det ännu och jag är inte säker på vad det är ändå, gör skärmen har en olägenhet effekt när stirrar på stora områden med ljus färg, men jag tror att det är enkelt som att se en glödlampa direkt - för mycket ljusstyrka för ögat.

se de vita linjerna som löper från hörnet till vänster? Det är bakgrundsbelysningen lyser igenom

Displayen gångjärnet tillåter 180-graders lutning på skärmen men det är för stel, medan detta ger känslan du inte ha några problem, såsom en lös gångjärn, bör en kvalitet bärbar skärm lätthet. Spärrmekanismen själv medan du gör sitt arbete ordentligt, känns billigt. Dessutom finns det ett gap mellan ramen och och panelen på den övre delen av skärmen visar bakgrundsbelysningen.

En användbar liten detalj är att skärmen omedelbart släcks när locket är stängt utan att konfigurera den eller välja ett energischema.

Skärmen är en av de viktigaste och mest dyrt att byta ut delar i alla bärbara datorer och som sådan fick extra uppmärksamhet, är det den enda stora nackdelen med denna bärbara dator är inte så bra som jag hoppats men användbar och acceptabel för prisintervallet. Jag för en skulle gladeligen betalat Dell 100 $ mer (10% + den bärbara datorn priset) för att inte få en WUXGA men ett bättre WXGA-skärm.

Högtalare

Högtalarna är placerade utmärkt så att du kan höra ljud klart även när locket är stängt, är de med hjälp av en "Subwoofer", en sträcka term för den lilla 1 "högtalare längst ner i mitten av den bärbara datorn. Men inte underskatta sitt bidrag till ljudkvalitet, stänga av visar hur tinny högtalarna är utan den.



Media knappar: mute, volym upp, volym ner, spela / paus, Föregående spår, Nästa spår, och ett torg?!

Styra volymen och media spelar är 7 rejäla media knappar på framsidan, de även tändas i blått när den trycks för enkel användning i mörka rum och visuell effekt skulle en volym ratten varit bättre eftersom den tillåter finare och snabbare kontroll, är det omöjligt att ställa in ljudet för tyst lyssnande som ljudnivån över mute är för högt. Inte avfärdas, dessa knappar är mycket praktiskt (och ett måste för lock ner situationer), förbises av vissa "multimedia" bärbara datorer som kräver att du använder Fn + tangentbord.

Jag skulle ha velat få mer bas och "oomf" från högtalarna. Men det finns utrymme, kraft och limitats vibrationer för att övervinna innan vi får se bättre högtalare i bärbara datorer. Totalt ljudkvaliteten är adekvat och säkert över genomsnittet tack vare "Subwoofer".

CPU och prestanda

Liksom många andra jag valde den lägsta CPU-alternativet (Pentium M 730, 1.6GHz), om du ständigt köra CPU intensiva applikationer finns det ingen anledning att välja en högre CPU och att betala $ 100 eller mer för varje steg upp (mindre än 10 % klockhastighet ökning) gjorde inte meningsfullt för mig. Dessutom garanterar högre CPU-hastighet inte en snabbare bärbar dator som flaskhalsar uppstår på andra platser som HD och väl .. DU, någonsin undrat hur mycket tid datorn tillbringar väntar på ca 10% CPU-användning för att slutligen ge ett kommando?

Förutom för 3D-spel en kraftfull GPU är mycket viktigare än CPU-kraft (se spel) och en lägre CPU kan hjälpa dig att producera en kylare tystare bärbar dator (se värme och buller).

Även dumt Jag mätte uppstart av ca 60 sekunder från att trycka på strömbrytaren för att en trådlös anslutning. Det är dumt att mäta eftersom det beror på de startprogram, hur "frisk" är OS och dussintals andra faktorer. Det är också oviktigt eftersom hur många gånger du slår på och av på en dag? Om det är mer än en eller två gånger varför?

Den "Pi" test verkar ge människor på denna webbplats någon form av njutning, så jag körde det också:

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
Dell Inspiron 9300 (1.6GHz Alviso Pentium M) 2m 04s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Alviso Pentium M) 1m 45s
IBM ThinkPad T41 (1.6GHz Banias Pentium M) 2m 23s
Compaq R3000T (Celeron 2.8GHz) 3m 3s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Dothan Pentium M) 2m 10s
Dell Inspiron 8600 (1,7 GHz Banias Pentium M) 2m 28s

GPU och Gaming

Den starkaste delen av denna anteckningsbok och mycket närmare, är Nvidia GO 6800 256MB grafikkort, enastående makt genom något på marknaden nu (nu, eftersom försöka få ett rimligt pris anteckningsbok med Radeon Mobile X800) och inte finns på någon andra stora varumärke tillverkning. Denna GPU är bara överträffas av GO 6800 ULTRA i XPS2 ännu för Valuta för pengarna det slår det också.

Köra 3DMark05 på en ren installation med Dell förare får du om 2850 poäng, men det är på grund av de låga klockfrekvenser på 125MHz kärna och 318MHZ minne, installerar kraftfullare drivrutiner kan du enkelt ta dem (med automatisk föraren gränssnitt) till 290/590 MHz och kommer att få dig 3360 poäng, höja inte överklocka eftersom beståndet hastigheter för denna stationära GPU i mobil form är 300/600 MHz till att börja med, om du är villig att bära värmen och risk du kan driva det även ytterligare, men vad?

3D benchmarking tester ger bara den allmänna inriktningen på saker, riktiga riktmärken ska göras med riktiga spel för att se hur den bärbara datorn hanterar lasten. Använda Fraps Jag sprang flera avancerade spel på max inställningar och upplösning som stöds, kommer nyare spel förmodligen att du väljer upplösning, men äldre kommer att kräva någon form av väg runt lösning eller helt enkelt gå med en lägre res, kommer de ser bra ändå :

Prince of Persia: Sands of Time - 1200x768 60 FPS begränsas endast av GPU, det var faktiskt för fort att spela och jag var tvungen att underclock GPU.

Medal of Honor: Pacific Assault - 1200x800 30 FPS begränsas av en felaktig lek installation, stammade det först när stött programfel och nådde 60 FPS på vissa områden.

Brothers In Arms demo - 1400x900 40 FPS, ett av de senaste spelen hittills, stödde upplösning och såg fantastiskt.

De är alla DirectX spel, Nvidia traditionellt ännu bättre på OpenGL spel så om du gillar att över hyped spel där du behöver ta med egen ficklampa kan du förvänta dig ännu bättre resultat.

Dessa riktmärken gjordes med en aktiv internetanslutning är brandvägg, antivirus och några andra program som arbetar i bakgrunden visar online multiplayer spel inte ett problem, liksom att byta från ljusbehandlingar för en snabb spelsession. Nvidia Go 6800 skulle visa sig mer än tillräckligt för att köra även de senaste spelen med maximal detaljrikedom och upplösning för en extra på $ 199.

Uppgraderingsalternativ

Vanligtvis stora bärbara datorer är lätta att uppgradera eftersom undersidan ger en hel del lucka utrymme, går Dell lite längre och faktiskt porträtt i detalj hur du byter / uppgradera många delar i den bärbara datorn. Undersidan har luckan till minnet, HD, Mini PCI, modem, Bluetooth-modul, optisk enhet och även CPU, där huvuddelen är alla tydligt märkta och kräver användning av en enkel skruvmejsel för att få tillgång, ännu viktigare innebär också du kommer inte ogiltigförklara garantin genom att göra mindre uppgraderingar.

Minne - beställa mer sedan 512 i 2 DIMM är mycket dyrt, får du en mycket bättre affär om du ska beställa ditt minne från en online-återförsäljare och installera det själv, det är förmodligen det enklaste, snabbaste och mest idiotsäker uppgradering ute .

HD - hårddisk klokt, Dell uppgraderingsalternativ är mycket rimliga och rekommenderade, valde jag för 40GB HD eftersom det var tänkt att vara en 5400 RPM-enhet, när det visade sig vara en 4200rpm jag installerade en oöppnad 7K60 jag hade på reserv ( beställas från Dell också) på några minuter.

CPU - för dyrt i form av prestanda vinst, särskilt med tanke varje steg upp är minst $ 100, kan det göras senare när priserna sjunka, men ärligt talat är jag inte säker på att en Dothan 1,8 kommer att kosta mindre än 200 $ snart så om du måste, få en bättre processor vid beställning (1,6 + 100 $ = 1,7 + 100 $ = 1,8).

Dell förtjänar en bra kommentar för sin uppgradering politik, särskilt jämfört med andra märken attityder.

Tangentbord och pekplatta

Tangentbordet är inte mycket att skriva om eller för ärendet typen på, det känns fast med bara lite flex på höger sida, men knapparna är för stela, "långsam" och obehaglig att klicka på jämfört med Toshibas skarpa tangentbord (igen få dem att räcka längre).

De flesta knapparna är full storlek och är kanske för stor som "Space" och några andra kunde ha gjorts mindre för att tillåta "Del" "Ins" "Home" "End" "PgUp" och "Page Down" en mer tillgängliga annan plats sticker dem sedan längst upp till höger, men att en fråga om att vänja sig den nya layouten. Åtminstone på "Windows"-tangenten är på rätt plats som vem som helst med en Toshiba tangentbord vet att du behöver två händer för att trycka "Windows + X" eller har riktigt långa flexibla fingrar. Det kan finnas mer användning av FN + F snabbtangenter för saker såsom energisparfunktioner kontroll eller en fullständig nummer pad till höger, men det skulle kompensera tangentbordet.

Trådlös

Den grundläggande trådlöst alternativ är Intel 2200 802.11 b / g och det fungerar alldeles utmärkt, jag kunde få bra mottagning av 54 Mbps från en rad 12 meter. Vad är så varmt om det? Det fanns också 3 tjocka tegel och väggar murbruk emellan. Det är intressant att notera Intel trådlösa pro har inte mindre än 5 processer (jämfört med Netgears 1).

Om du får en ny mobil är det förmodligen en bra idé att välja alternativet Bluetooth som ett sätt att utbyta data, andra Bluetooth-enheter är dyr, begränsad val och kan inte garanteras att arbeta med den inbyggda modulen. Det finns ingen IR-port, om du väljer IR alternativet får du en dongle för att gå längs den.

Batteri

Jag plockade den grundläggande batteriet är 6-cells 53 watt / timme eftersom dess billigare och lättare att sätta i knät, det kommer med en fin kraftmätare så att du kan veta hur mycket juice kvar i reservbatteri.

Batteridrift mätare lysdioder, bredvid "subwoofer"

Denna notebook är en stationär dator och som sådan kommer att vara för det mesta på AC. Det är inte avsett att bäras runt och den stora skärmen och kraftfulla GPU tar sin tribut på batteriet, så förvänta dig inte mycket mer sedan 2 timmar. Visst Dell och andra kommer att säga att du kan stänga av den trådlösa ställer in skärmens ljusstyrka till 1 och sätta aluminiumfolie över huvudet, men det är inte riktigt värt besväret. Sanningen är konstant internetuppkoppling numera är nästan ett måste, skärmen är för mörk även på nivå 7 (se display) och att aluminium bara ökar strålarna mind control regeringen sändningar till ditt vardagsrum.

Batteriet bör betraktas mer som en UPS så att du kan fortsätta arbeta / titta på film / spela oavbrutet medan strömmen är ute.

Strömförsörjning

Jag var under intrycket den ursprungliga strömförsörjningen är 60W (bra) men fick bara 90W versionerna är deras konstruktion ganska obekväm med båda trådarna pekar i samma riktning, och är mycket kort, bereder plats bredvid ett eluttag eller få en förlängningssladd.

Värme & Buller

Högsta prioritet i min (not) bok, är det här ett faktiskt ganska coolt jämfört med dess makt. Istället för att sätta fansen i mitten av målet, har Dell tagit fram en smart lösning för att använda 2 stora fläktar på baksidan hörn med 4 ventiler för varje fläkt. Detta tillåter kylanordningar att avleda värme mera effektivt till utsidan, eftersom de har mer yta och luft att arbeta med.

Undersidan är bara något varmt även efter 24/7 drift och det är ganska bekvämt att sätta i knät medan du sitter i soffan, men Nackdelen med denna installation är att minnes-DIMM i centrum (nära ytan på undersidan ) får lite kylning om någon och nå temperaturer på 45 och mer, vilket gör det lite för varmt för en riktigt lång tid.

I8kfangui ( http://www.liutilities.com/products/wintaskspro/processlibrary/i8kfangui/ ) rapporterade lediga temperaturer på CPU 38, GPU 47 och HD 37. Underlast CPU kommer till 47 och GPU kan gå till 57 och ännu längre beror på hur mycket du trycker den (se GPU & Gaming). Fläktarna själva är mycket tyst vid låga hastigheter, i själva verket rätt en är så tyst att du inte kan höra om det är på eller av, är den vänstra viskar ganska när den är på och bara göra verkliga ljud med hög hastighet. Frukta inte för din bärbara dator kommer att stanna på långsam tyst läge och kommer att vara oerhörd även i ett tyst rum.

Jag har ännu inte höra fansen sparka i hög själva även i tät 3D-spel men sedan ljudet vanligtvis hash någon fläktljud. Den modiga (eller dum om du inte har en extra täckning) kan stänga av dem helt med I8Kfangui och har en tyst bärbar dator, men det är inte att rekommendera.

Tummen upp till Dell på att göra den här bärbara datorn sval och tyst, jag älskar att se några förbättringar av Dell eller själv gjort ändringar i undersidan minne temperaturen ändå.

Jag kunde UNDERSP CPU med rätt märken Clock Utility och en handledning kan jag inte ta åt sig äran för. Dess ganska enkelt att göra, inte kommer att hindra prestanda (dess inte underklockning) och ju lägre klockhastighet desto bättre resultat. Jag kunde sänka tomgång temp för CPU ner till 32 tomgång och 38 underlast, lägga ca 20-30 minuter batteritid (och kan driva det ännu längre ner).

Programvara

Vid beställning Jag har uttryckligen valt att inte ha någon form av extra programvara, även de "fria" sådana, det hindrade inte Dell från att laddas upp med massor av oönskade program. Jag räknade upp inte mindre än 55 processer (väl egentligen inte räknas, tryckte jag ctrl + alt + del, men det är tanken som räknas).

Den enda Dell programvara du behöver är Dells "QuickSet" så att du kan se volymstatus, skärm status och justera energischeman. Jämfört med Toshibas snygg styrning dess kinda barnsliga och jag har ännu inte hitta hur du ändrar energischema med en hot-nyckel. Jag bry inte med någon annan Dell-programvara, om du använt en dator innan du förmodligen ha en egen uppsättning applikationer, jag hittade fria dem ofta är bäst eller åtminstone göra vad du behöver dem till.

Det bästa alternativet är att göra en ren installation från Windows XP-CD du bränt och börja om på nytt, se bara till att du laddar ner rätt drivrutiner från Dells hemsida först. Även mina fungerade bra utan dem, åtminstone få nacassery förare att ansluta till nätet. Jag har nu en 24 processer konfiguration som gör allt Dell 55-processen konfiguration gjorde och mycket mer.

KUNDSUPPORT

Jag fick den grundläggande garantin, liksom andra jag försöker undvika långa telefonsamtal till Dells kundtjänst, jag försökte chatt flera gånger och det var buggig och hjälpte mycket som de bad mig att ringa i.

Jag frågade Dell om kalibrering av skärmen och få rätt 5400RPM HD, och har ännu inte fått något svar. Kommer att hålla dig uppdaterad om det som hur det visar sig, men i allmänhet tar mycket tålamod för att lösa problem.

Nackdelar

  • Screen, den enda stora problem med denna bärbara dator
  • Små detaljer som design, mjukvara, hårdvara gränssnitt alla kunde vara mer elegant och projekt kvalitet också förbättra användarupplevelsen för endast lite mer $ $.

Fördelar

  • GPU, kommer att köra allt du slänger på den
  • Värme & Buller, anmärkningsvärt för en så kraftfull bärbar dator
  • Värde, oöverträffad av något på dagens marknad

Slutsats

Inspiron 9300 har all anledning att vara så populärt som det är, men inte perfekt är det en välbalanserad multimedia bärbar dator som kommer att göra allt du ber om det. Sin höjdpunkt är Nvidia GO 6800 grafikkort, som erbjuder enastående prestanda för spelare. Det är ovanligt att hitta en bärbar dator som har oslagbart värde för pengarna, makt och är faktiskt billigare än någon av sina konkurrenter. Även dess brister ska ogillas i ljuset av dess pris.

Endast ytterligare veckor och månader kommer att berätta tillförlitlighet Inspiron 9300 och om det var en bra investering, men nu ser det ut som det bästa alternativet för en 17 "notebook ute.

Andra NotebookReview.com Inspiron 9300 Recensioner

  • Dell Inspiron 9300 Recension av Andrew Johnson

Pris och tillgänglighet



Visa aktuella erbjudanden på Inspiron 9300

Besök XPBargains.com att se aktuella erbjudanden på Inspiron 9300

Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar