tisdag 21 juni 2005

Asus Z70v Review (pics, specifikationer)

Asus Z70v Review (pics, specifikationer)
genom jswriter - 2005/06/21

av Jeff Shaginaw

Asus Z70v ( se större bild )

Som så många av mina kolleger bärbara aficionados, jag tillbringade månader efter den perfekta bärbara datorn för mina behov. Jag har redan en mycket trevlig SFF stationär dator (Athlon 3200 +, ATI X800 XT PE, Dell 2405FPW 24 "LCD) för att tillfredsställa mitt beroende till Marathon sessioner FPS förödelse och förstörelse, så en hi-end gaming anteckningsboken inte på min radar. Jag är också en die-hard konvertera till bredskärmar, så standard 4:3 bärbara datorer inte var ett alternativ heller. Jag ville ha en anteckningsbok för mitt skrivande och multimedia arbete. jag göra en del arbetsrelaterade resor och det kommer att öka under de närmaste åren. Så måste min bärbara dator vara pålitlig, ljus och lite stil skulle vara en trevlig bonus också.

Jag har provat massor av bärbara datorer som Dell Inspiron 8600, HP ZT3000 och Sager 3790. De var okej, men bara inte "ta mig" om du vet vad jag menar. Jag har alltid gillat Asus raden av bärbara datorer, men de har aldrig erbjuds en 15,4 "WSXGA + modell, med undantag för vilt dyr och underpowered W1.

Tänk dig, om du kan, min ohämmade spänning när jag lärde mig om den nya Z70v. Det hade den fantastiska M6N chassi kolfiber i kombination med Sonoma plattform och en 15,4 "WSXGA + skärm. Min dröm bärbara äntligen hade kommit!

PRESTANDA

Min Z70v är utrustad enligt följande:

  • Pentium M 730 (1.6GHz, 533MHz)
  • 1 GB PC4200
  • 40 GB 5400 RPM Seagate
  • 8X DVD RW med dubbla lager
  • Intel PRO 2915 a / b / g trådlöst
  • 15,4 "WSXGA + (1680x1050)
  • ATI X600 PCIe w/64 MB

Totalpris (inklusive S / H): $ 1506

Som tidigare nämnts är den bärbara datorn huvudsakliga användning arbete. För detta ändamål har jag installerat Microsoft XP Pro och Office, FrameMaker, RoboHelp, RoboDemo (som kommer att uppgraderas till Captivate), Paint Shop Pro, och Visio. Jag kommer också att få Maya och en animation app i ett par veckor. Jag trodde att jag kanske måste lägga till en extern hårddisk, men alla dessa program tar upp mindre än 15 GB på min Z70v hårddisk. Detta ger gott om utrymme för mitt arbete filer (stora ord och handlingar FrameMaker, video och demo-filer, etc.).

Jag gick med minsta Sonoma processor (1.6GHz) eftersom jag planerat att uppgradera till en 2 GHz eller högre när priserna sjönk, senare i år. Men går allt mycket bra och jag kunde inte vara mer nöjda med hastigheten. Jag kan bara hålla med vad jag har och spendera mina pengar på annat leksak.

Eftersom jag inte spelet på min bärbara dator, var en topp-hyllan grafikkort inte nödvändigt. Ändå är ATI X600 PCIe-kort mer än tillräckligt robust för att klara min grafik och 3D-filer animation, samt alla DVD eller video jag vill se. Om du letar efter en jämförelse, jag har läst att X600 är lite starkare än den äldre ATI 9700 i form av grafikprestanda.

Jag har inte märkt någon oväntad värme när jag använder Z70v. I själva verket var den varmaste någonsin kände under halv timme eller så det tog att installera programvaran jag listat ovan. Området till vänster om pekplattan fick varmaste, men det var aldrig obehagligt vid beröring. Jag misstänker att min bärbara dator kan lägga ut mer värme samtidigt slänga ut några allvarliga 3D arbete med Maya, men det kommer inte att vara något liknande som kan genereras under spel.

Jag körde ett par tester är vars resultat publiceras nedan:

  • 3DMark2005: 1110, ingen överklockning
  • Batteritid: 3 timmar kör DVD, 4:30 timmar på de lägsta inställningarna effektförbrukning

BYGGA

I ett enda ord: fantastiskt! Asus har ett grundmurat rykte för teknik och design. Från allt jag har sett i mitt Z70v, är att ryktet mycket välförtjänt. Alla som ägde M6N serien vet exakt vad jag menar. Jag älskar absolut chassit kolfiber. Det känns robust, men ändå mycket elegant. Tangentbordet är fast och lyhörd med bara den minsta antydan till flex av Caps Lock. Den traditionella, ser Asus klarblå strömknappen cool, liksom de fem små tänds som radas upp längs vänster hörn av den bärbara datorn.

Asus Z70v baksida ( se större bild )

Främre indikatorn tänds på Z70v ( se större bild )

Pekplattan är den mest unika jag någonsin sett på en bärbar dator. Det är rektangulär, så det matchar omfattningen av widescreen LCD. Pekplattan gränsar en smal aluminiumram. Knapparna är inte knappar alls. De är faktiskt integrerade i aluminiumram och kan inte ses. Jag tycker det är en väldigt smart konstruktion.

Asus Z70v tangentbord och pekplatta ( se större bild )

Den Z70v väger bara sex pounds med sin optiska enheten. Jag har inte vägt det med resor modulen, men jag tror modulen slår ut cirka en tredjedel av ett halvt kilo den bärbara datorns vikt. Hursomhelst är Z70v lätt att bära med sig. Jag använder en Booq 15 "Power Sleeve istället för smal portfölj som ingår i den bärbara datorn.

Asus Z70v höger sida ( se större bild )

Asus Z70v vänster sida ( se större bild )

Ett par trevliga små överraskningar var batteriet platsen och strömförsörjningen. Batteriet är monterat direkt under den främre änden av den bärbara datorn. Detta har effekten att fördela mer vikt framåt och därmed hålla den bärbara datorn platt medan du lyfta upp locket för att visa skärmen. Du behöver inte hålla nere basen när du öppnar den bärbara datorn. När det gäller strömförsörjningen, jag brukade stora tegel som är typiskt för de flesta bärbara datorer. Den Z70v s "tegel" är närmare storleken och vikten på min Nextel I730 mobiltelefon. Mycket trevligt!

Asus Z70v stängd ( se större bild )

Asus Z70v glider in i en Booq varumärke bärbar dator ( se större bild )

SKÄRM

Widescreen, 1680x1050 upplösning är perfekt för en 15,4 "bärbar dator. Skärmen har noll döda / fastnat pixlar, är ljus och levande med stor färgskala och inga gnistrar som helst. Det har fått matt finish, vilket jag tycker oändligt att föredra framför de ohyggliga hög glans / skärmar bländning som gör mig känns som om jag stirrar in i en spegel. Jag har spelat många DVD-skivor och alla såg mycket skarpa. Jag slår ett spel ser bra ut på denna vackra skärm.

TRÅDLÖS

Jag har Intel 2915 a / b / g-kort som fungerar ganska bra. Jag hade min bärbara dator på min båt några hundra meter ut i sjön Oconee (nära Augusta, Georgien) och jag faktiskt plockade upp det trådlösa nätverket i närliggande Ritz Carlton Hotel. Nu var alldeles för kallt! Den Z70v levereras hårdkodade för intern Bluetooth, inklusive en utsedd av / på-knappen. Det finns emellertid ingen inre BT kort, för tillfället. Detta alternativ ska vara tillgängligt senare i år. Det sannolikt kommer att kräva professionell installation. Jag använder Linksys USB BT100 Bluetooth-adapter, just nu. Det fungerar alldeles utmärkt, men jag kan uppgradera till den interna BT när det släpps.

ÅTERFÖRSÄLJARE

Du är i tur eftersom det finns flera förstklassiga Asus leverantörer att välja mellan. Jag gick med ISTNC eftersom en vän rekommenderade dem. Han köpte sin M3Ne från ISTNC, förra året och hade ingenting men beröm för att erbjuda. Rick och Gwen Rogers kör ISTNC. De är mycket trevliga, kunniga och snabba att svara på frågor. Min Z70v har en defekt vänster högtalare på skärmen och Rick är rätt på toppen av att få det ersatt för mig.

Två andra leverantörer, ProPortable och Geared2Play , är också mycket högt tänkt i Asus samhället. Justin, från ProPortable, och Eddie från G2P är Jedi Masters när det kommer till Asus datorer. Justin erbjöd sig att skicka mig en fri ersättning talare och jag inte ens köpa min Z70v från honom! Du kan verkligen inte gå fel med någon av dessa tre företag.

SLUTSATS

Jag är väldigt nöjd med min Z70v. Det är den bästa bärbara jag någonsin ägt. Jag skulle inte rekommendera det om du är i marknaden för en stor, grafik förtärande, stationär dator bärbar dator. Asus Z71v och W2, Sager 3880, 7620 och 9860, eller Dell Inspiron 9300 och XPS2 skulle vara bättre val för dig. Men om du har en bra stationär dator och vill ha något mobil och kraftfull för företag eller personligt bruk, har du svårt att hitta ett bättre val än Z70v.

VAR ATT KÖPA:

  • http://www.proportable.com/detail.aspx?ID=10 (Justin)
  • http://istnc.com/store/products.php?cat=111 (Rick och Gwen)
  • http://www.geared2play.com/products/laptops/z70v/z70v.htm (Eddie)


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar