måndag 30 maj 2005

Toshiba Satellite A75 Recension (pics, specifikationer)

Toshiba Satellite A75 Recension (pics, specifikationer)
av majornerd - 2005/05/30

av Daniel Southern, Texas USA

Jag köpte Toshiba Satellite A75 bärbar dator till skolan och andra applikationer samt spel. De flesta människor håller med om att jag borde ha gått till en Pentium M om jag kommer att transporteras till klass och kunde dra nytta av bättre batteritid. Jag skulle förmodligen ha om jag inte fick en så bra affär på detta. Jag snagged det för ungefär $ 600 mindre än detaljhandeln från där jag arbetar. A75 är en stationär dator stil anteckningsbok, vilket är vad jag ville, så jag hoppade på den här affären.

Toshiba Satellite A75

Toshiba Satellite A75 specifikationer Köpt som

  • Toshiba Satellite A75-S211
  • 3.2GHz Pentium 4
  • 512 MB RAM-minne
  • 80 GB hårddisk med 4200 RPM
  • DVD-RW/CD-RW "Super Multi" Combo Drive
  • 15,4 "Widescreen med TruBrite
  • Windows XP Home

Designa och bygga

Designen är ganska snygg som en trevlig konsument linje anteckningsbok bör vara. En fin blå strömlampan sitter ovanför vissa medier knappar, det är inget särskilt men det ser coolt. Den övre (baksidan av skärmen) är en smart metallisk utseende kobolt färg som är trevligt motsats till vissa av standarden svarta, kol och magnesium fall legering. Totalt denna enhet är ganska robust. Jag känner mig inte som om jag kommer att bryta det medan jag flyttar runt och jag även vred skärmlocket lite att testa det, håller den upp ganska bra. Återigen, det är en konsument linje, inte affärer så det är inte riktigt de stela metallstomme av dyra, men gör ganska bra.

Den övre delen av Toshiba Satellite A75 har en cool ser färg

Vikten är inte ett stort problem med mig. Många föredrar små och lätta modeller av bärbara datorer i dessa dagar, men den här kommer in på 7,9 pounds och inte orsakar mig några problem. Som en högskolestudent, det handlar om storleken och vikten på några av mina större böcker för klassen. Sitter i mitt knä kan det bli lite varm, men inte outhärdlig under normal användning med processorkraft tackade. Om CPU är satt till hög det värms upp ganska snabbt och fansen sparka på, och deras buller är lite irriterande efter ett tag, men med god ventilation, sällan blir varm nog för att kräva mycket användning av fläktarna.

Skärm

Skärmen är helt underbart. Det var en faktor i min inköp denna maskin. En Toshiba Pentium M-system med en widescreen TruBrite-skärm är flera tusen dollar mer, så denna enhet var ganska tilltalande. Det är alltid ljust nog för mig att se, även när jag ställer in ljusstyrkan för att spara batteritid. När utomhus, det finns en sken på det på grund av glansig finish, men det behöver inte irritera mig eftersom skärmen är ljusstark nog för att lysa igenom och jag har aldrig riktigt märker bländning. Inomhus har jag inte märkt en bländning alls och det är den ljusaste, mest färgsprakande skärm jag har ännu inte sett. Absolut vackra. Jag hade turen att det har absolut inga döda eller delvis upplysta pixlar. Det är en 15,4 "widescreen fabriksinställd på 1280x800.

Högtalare

Högtalarna 'ljudkvaliteten är ungefär standard för bärbara datorer idag. Volymen de kan producera är över genomsnittet, få ganska högt med minimal distorsion. De naturligtvis låter alltför högfrekvent och tinny, men det är att vänta. Hörlurar eller externa högtalare rekommenderas för filmer eller musik, men andra ljud är ganska acceptabla.

Processor och prestanda

Den totala hastigheten och prestandan hos systemet är ganska snabbt. Jag har aldrig märkt någon allvarlig släpar vid lastning program och spela spel. Starta upp är ungefär lika snabb som mitt skrivbord med liknande specifikationer. Jag är kräsen när det gäller prestanda och tål inte släpar. Hårddisken är 4200 RPM, långsam när det gäller hårddiskar betraktas som en helhet, men för bärbara datorer, är det ganska mycket standard. Även med att vara en långsammare RPM, de söktider är snabba och allt laster med brådska. RAM, tyvärr är bara på 512 och med nu. Det är helt acceptabelt, men jag planerar att uppgradera till 1BG så snart som möjligt, bara för min sinnesfrid. Men jag har hört många rapporter om att de extra 512 inte gör en värld av skillnad i vissa maskiner, men jag ska se. De spel jag har kört på A75 hittills omfatta Rise of Nations, köra på max grafik och Unreal Tournament max grafik, liksom. Båda kör otroligt bra. Jag har ännu inte provat en hög slut spel som Doom 3 eller Half Life 2, men jag tvivlar allvarligt att alla bärbara datorer är mindre än en av dem 3000 $ mega-maskiner skulle kunna spela dem med tillräcklig tillfredsställelse.

Vi använder programmet Super Pi för att få ett riktmärke för processorhastighet. Super Pi-programmet tvingar helt enkelt processorn att beräkna Pi till ett utvalt antal siffror i noggrannhet. Beräkning 2 miljoner siffror är vår måttstock. Nedan är en jämförelse diagram över hur Satellite A75 med det 3.2GHz Pentium 4-processor staplas upp till andra liknande bärbara datorer när man kör denna beräkning:

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
Toshiba Satellite A75 (3.2GHz Pentium 4) 1m 57s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Pentium M) 1m 48s
IBM ThinkPad T41 (1.6GHz Pentium M) 2m 23s
Compaq R3000T (Celeron 2.8GHz) 3m 3s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Pentium M) 2m 10s
Dell Inspiron 8600 (1,7 GHz Pentium M) 2m 28s

HD Tune: Genomsnittlig Överföringshastighet - 21.6mb / s Åtkomsttid - 18 ms Burst Rate - 80MB / s

HD Tune Riktmärken
Genomsnittlig överföringshastighet 21,6 MB / sek
Acess tid 18,7 ms
Burst Betygsätt 80 MB / sek

Tangentbord och pekplatta

Personligen, efter ca 2 dagar att vänja sig, skriver jag faktiskt mycket bättre med detta tangentbord än det på mitt skrivbord. Jag gillar känslan av nycklarna, för att inte tala om hur tyst det är, som jag skriver en hel del. Pekplattan på Toshibas passar kriterierna för svar som jag föredrar. Den fysiska ytan är mycket slät och det är mycket känslig för beröring. Detta är ett plus, för jag vill inte känna att jag skrapar fingret över det som jag har på bärbara datorer i det förflutna. Min enda riktiga klagomål är udda placeringen av Windows-tangenten. Istället för åtminstone en på vänster sida mellan CTRL och ALT knapparna är det hög på höger sida längst upp bredvid Print Screen-knappen. Jag använder Windows-tangenten ganska ofta, eller jag har den udda placeringen anses att genvägen ifrån mig.

Input och portar

Valet av I / O-portar på denna maskin är tillräckligt. Den har 2 USB 2.0-portar på baksidan och en mer bekväm en på höger sida med volymkontrollen. Det har inte en minneskortläsare, inte heller har infrarött. Den har 2 video ut portar: S-Video och standard RGB. Den har också en serie och en parallell, vilket är trevligt för äldre skrivare.

Framsidan syn på Satellite A75

Sidovy från vänster av Satellite A75

Höger sida bild av Satellite A75

Baksidan syn på Satellite A75

Trådlös

Toshiba paketerar Atheros Super G 802.11g trådlös adapter inbyggd jag älskar den här funktionen är det underbart. Det fungerar mycket bra, inga svårigheter och har en bekväm omkopplare på höger sida för att växla mellan på / av. Trådlöst internet är ett underverk i sig. Inte för att det är en stor affär, men jag skulle hellre ha en inbyggd i motsats till en i PC Card-kortplatsen sticker ut. Det finns ingen Bluetooth på denna modell. Jag har inget att utnyttja tekniken i alla fall, så har någon effekt på mig.

Batteri

Batteritiden är förvånansvärt anständigt för en stor och kraftfull stationär dator. Jag ställer in skärmen till mellannivå ljusstyrka och även ställa hårddiskar och skärm att aldrig stänga av och lämnade den trådlösa adaptern på. Med dessa inställningar systemet körde i 3 timmar och med.

Programvara

Datorn levereras laddad med Windows XP Home och flera andra delar av medföljande programvara. En 60 dagars testversion av Norton Antivirus, en 60 dagars testversion av Office Standard Edition, Microsoft One Note, Microsoft Works, och vissa DVD / CD-bränning. De testversioner är inget särskilt, bara ett sätt att få dig att vänja sig med en trevlig produkt då de rycker den ifrån dig så att du kommer punga över pengar för att köpa den. Quicken 2004 var förinstallerat och är full version, är det mycket trevligt och jag är glad att ha det.

Support och garanti

Jag har inte använt Toshiba kundsupport. Jag har inte haft någon anledning att kalla dem. Jag har hört både bra och dåliga saker om kundservice, så jag är inte i en bra position att förmedla information som rör den. Denna notebook kommer med ett års garanti som täcker defekta delar. Jag har ännu inte köpt en förlängd garanti, men kommer att köpa en 2 eller 3 år oavsiktlig skada och stöld garanti inom en snar framtid.

Klagomål

Jag har bara ett fåtal klagomål om den här bärbara datorn. Först är mängden minne, även om 512 kan enkelt läggas till. En annan är den värme som den genererar och fläkten buller som är en biprodukt av detta. Men för energiändamål kan processorn ställas in på "låg" hastighet / kraft och som håller fansen utanför och värmen, med liten effekt på prestanda, även under spel.

Slutsats

Jag älskar det faktum att jag kan få en kraftfull dator i ett sådant kompakt paket. Skärmen och DVD-RW-enhet är höjdpunkterna i systemet, samt ha ett ATI grafikkort. Sammantaget Jag älskar den här datorn och rekommenderar det till människor som vill ha en bra stationär dator. Om någon verkligen ser efter batteritid, kanske jag rekommendera ett liknande system, endast med en Pentium M istället för Pentium 4. För det priset jag (långt mindre än detaljhandeln) är den här datorn häpnadsväckande. Vid pris på över $ 1400 dollar, det är fortfarande en stor maskin för pengarna, men det är inte riktigt stjäla jag fick, så det kanske inte verkar så värt pengarna. Sammanfattningsvis: stor maskin till all avkastning behov med tillräcklig batteritid, såvida detta processor intensiva applikationer. Rekommenderas!

Pris och tillgänglighet

Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar