onsdag 4 maj 2005

HP Pavilion ZV6000 Review (pics, specifikationer)

HP Pavilion ZV6000 Review (pics, specifikationer)
av billipo - 2005/05/04

av Bill Burgess, Tennessee USA

Den HP zv6000 är i den nedre delen av prisintervallet för HP bärbara datorer, men jag tycker det är en utmärkt värde för allt som ingår. Det är i första hand avsedd att vara en stationär dator stil bärbara, men med 3-4 timmars batteritid, kommer det definitivt att göra jobbet för en bärbar dator. Processorn är en AMD desktop-variant, och om du uppgraderar till 64-bitars AMD Athlon får du 939-pin chip! Den är byggd på 0,13 mikron Newcastle kärna med 512KB L2-cache som ger utmärkta prestanda.

HP ZV6000 ( se större bild )

HP Pavilion zv6000 Konfiguration

  • AMD Athlon 64 3200 + 2,0 GHz-processor
  • 768 MB PC2700 RAM
  • 128MB ATI Xpress 200m video (dedikerat minne)
  • 8x Dual Layer DVD + /-RW-enhet
  • 15,4 "widescreen (ingen BrightView)
  • 40 GB 4.200 rpm hårddisk
  • Windows XP Professional
  • 12 cells batteri
  • Ingen inbyggd trådlös vald (USB-baserad trådlöst kort som användes)

Användbara länkar: Gå hit för möjliga konfigurationer | HP ZV6000 Media Bildgalleri

Orsaker till att köpa

Min ursprungliga skälet för att vilja köpa zv6000 var att jag såg ett erbjudande i en butik Office Depot vecka cirkulär som annonseras här bärbara datorn med en AMD Sempron 3000 + processor för endast 500 $. Det väckte verkligen mitt intresse. Jag har varit ett fan av AMD-processorer sedan min första maskin med en AMD K6 300-processor. Jag gick till den lokala Office Depot butik och pratade med en säljare, och det första jag märkte var att de gick till deras TechDepot.com hemsida att beställa den. Detta erbjudande var bara för "i butiken webbplatsen order." Detta var lite konstigt tänkte jag, men de har sina skäl jag är säker på. Efter säljaren började konfigurera den bärbara datorn med alla alternativ som jag ville jag såg att denna notebok skulle komma över tusen dollar varumärket snabbt. Jag lämnade tänker att erbjudandet på zv6000 var bara en marknadsföring knep för att få dig i dörren och stack upp priset innan du visste vad slog dig.

Men började jag tänka på 200 dollar i rabatter som de erbjuder och det faktum att AMD 64-bitars 3200 + processor är bättre än min stationära system. Och så efter några dagar att leta efter recensioner och konfigurera den "perfekta system" (för mig, naturligtvis) om 50 gånger på Office Depot hemsida, jag hittade Notebookreview.com forum med människor som diskuterar ännu att ägas zv6000 maskiner. Denna webbplats hade även detaljerade bilder av zv6000 innan HP: s webbplats. Jag ville se ännu fler bilder, så jag ringde HP för att se om jag kunde få fler bilder och teknisk support killen sa de bara inte hade någon tillgänglig. Detta var innan 3-D flera vinklar utsikt hade lagts på HP webbplatsen.

Så efter att tänka på saker som jag beslutade att köpa, och jag beställde på den lokala Office Depot den 14 april 2005. En del av orsaken den bärbara datorn var ett fynd var att den skulle monteras i Kina och levereras här. Denna process tog nio arbetsdagar (anlände 2005/04/27). Jag är van att online-beställningar, så detta var inte en stor fråga. Jag hade det levereras till mina föräldrars hus, och jag hade planerat att vänta tills jag fick arbeta för att gå ta upp. Det var innan jag började läsa människor på forum inlägg om döda pixlar. Jag kunde inte bara sitta på jobbet och undra. Så jag rusade hem under lunchen och hittade skärmen i perfekt skick. Hoorah!

Form & Design

Jag har aldrig varit ett fan av tillverkade datorer. Sedan lära sig att bygga stationära datorer, har jag uppmuntrat någon att köpa en fabrikstillverkad dator på grund av företagets uppmärkning och det faktum att de valda och kombinerade delar gör datorn inte namnet. Denna notebook var den första förändringen för mig att inte försöka bygga min egen dator. Det zv6000 som jag konfigurerat den hade allt jag ville i en stationär: Athlon-processor, DVD-brännare, och en trevlig LCD-skärm. När jag fick min zv6000 trodde jag att en välgjord stationär dator dator kan tillverkas av en av de "stora företagen." Designen är mycket modern med samma linjer som sin föregångare, ZV5000. En nackdel som kan förväntas av en stationär dator är vikten. Vid lite över åtta pounds med den installerade batteriet är det inte roligt att bära överallt du går. Det är vad det är ... en stationär dator. Det är precis så jag tänker använda den, och en bonus är att den är bärbar i fråga om att batteriet.

HP ZV6000 höger sida ( se större bild )

HP ZV6000 vänster sida ( se större bild )

HP ZV6000 back-sida ( se större bild )

HP ZV6000 vänstra öppen ( se större bild )

HP ZV6000 högra öppen ( se större bild )

Skärm:

En annan bonus är skärmen. Även om jag sparka mig själv nu för att inte få BrightView alternativ (det sparade pengar inte), den 15,4 "widescreen är ett nöje. Linjerna är skarp och kontrasten är bra. Jag var tvungen att justera den lite i Windows Display Properties" Avancerade inställningar ", men när jag fick kontrasten inrättat helt rätt, har Fn-tangenten på tangentbordet två knappar (F7 och F8) för att justera ljusstyrkan i farten. var jag lite överraskad av resolutionerna som ges av den förinstallerade drivrutinen. 1280 x 800 är den upplösning så jag tänkte att det skulle ha andra widescreen anpassade upplösningar. Nix. standard 800 x 600 och upp är de enda andra alternativ. När du har installerat den senaste Catalyst-drivrutiner jag fick några högre upplösningar, men ingenting över 1280 x 800 är verkligen användbart eftersom det inte skalas för att passa skärmen.

Talare:

Högtalarna är inget särskilt. Jag tror att de ersatte Harmon-Kardons som är typiska med HPs med några allmänna, låg kostnad 2 "x 1" högtalare. De behöver inte nödvändigtvis låter dåligt, men jag måste sätta master och Wave nivåer nära max för att få volym där den behöver vara. Jag rekommenderar en extern uppsättning högtalare, men om du ska hålla den på ett skrivbord. Hörlurarna och mikrofonen uttag fungera bra.

Processor och prestanda:

Athlon 64 3200 + är en fantastisk processor. Jag har redigerat video, inspelad professionell ljudkvalitet, och bara surfat på Internet och det gör det hela utan att missa något. Uppstart är ca 90 sekunder eller mer med all medföljande programvaran, men jag har minskat detta till ca 30 efter en ny ominstallation av operativsystemet. Detta är en 4.200 rpm hårddisk. En snabbare enhet med en större cache och mer RAM speciellt skulle säkert ge bättre resultat. Jag är inte en spelare, så jag kan inte säga hur bra den spelar de nyaste spelen.

Vi använder Super Pi för att få ett riktmärke för processorhastighet. Super Pi-programmet tvingar helt enkelt processorn att beräkna Pi till ett utvalt antal siffror i noggrannhet. Beräkning 2 miljoner siffror är vår måttstock:

Jämförelse av bärbara datorer som använder Super Pi för att beräkna Pi till 2 miljoner siffror (ansluten):

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
HP Pavilion ZV6000 (AMD Athlon 3200 +) 1m 51s
Gateway 7426GX (AMD Athlon 3700 +) 1m 39s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Alviso Pentium M) 1m 45s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Alviso Pentium M) 1m 48s
IBM ThinkPad T41 (1.6GHz Banias Pentium M) 2m 23s
Compaq R3000T (Celeron 2.8GHz) 3m 3s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Dothan Pentium M) 2m 10s
Dell Inspiron 8600 (1,7 GHz Banias Pentium M) 2m 28s

Tangentbord och pekplatta:

Tangentbordet är trevligt nog. Jag har inte använt så många laptop tangentbord, men alla nycklar kan lätt nås till detta och inte alltför klumpar ihop. Det enda klagomålet jag har är att musen rullningslisten direkt under min högra hand. Detta gör att sidan jag skriva på att flytta runt intermittent. Men! Folket på HP skapade en magisk liten knapp som stänger av styrplattan för denna specifika anledning antar jag. De virtuella bläddra zoner är trevligt för vertikal och horisontell rullning.

ZV6000 Styrplatta och tangentbord område ( se större bild )

Ingångs-och utgångsportar:

Lägga till 128MB 200m ATI-kort är en av de bästa alternativen på den här datorn eftersom det innebär en automatisk uppgradering till en 6-i-1 minneskortsläsare och en IEEE 1394-port. Det finns också fyra USB 2.0-portar, 1 x PCMCIA, 1x Express 54 slot (w / 128MB grafikkort uppgradering), 10/100 LAN, 56K modem, 7 pin S-video, 15-pin analog video ut, och hörlurar / mikrofon uttag . Det finns ingen parallellport, vilket är nästan meningslöst nuförtiden, i alla fall. En sak som jag önskar att det hade är VIVO. Jag vill kunna spela in video utan användning av en extern enhet, men det kan inte ha allt för priset är det antar jag.

Inbyggd Wireless G med 108 MB / s tillgång är ytterligare ett alternativ som jag inte har. Bluetooth kommer med detta paket. Jag känner inte jag skulle ha nog av en användning för detta eftersom jag inte har några Bluetooth-enheter, och jag har redan en USB-baserad trådlös antenn kort.

Batteri:

Jag fick 12-cells batteri, och jag har varit mycket nöjd med det hittills. Jag sprang ner dagen efter att ha fått min bärbara och det tog en fast fyra timmar att få batteriet dräneras. Jag körde MobileMeter ( http://dssc3031.ece.cmu.edu/ ~ tamaru / mobilemeter / mobilemeterreadme-e.htm ) och det nya batteriet redan registrerar ha 5% slitage. Jag antar att detta 5% helt enkelt försvinner genom kemisk nedbrytning i batteriet.

Operativsystem och programvara:

Min dator kom laddad med Windows XP Home plus mer förinstallerad programvara än jag kunde hantera. Det första jag gjorde var ladda en ny installation av Windows XP Professional som jag redan ägde. Detta tog en stor börda off starttid, och det är mycket mindre som körs i bakgrunden. Jag behövde verkligen en användning för den programvara som medföljde så jag bara installeras drivrutiner och gjordes med fabriken ingår CD-skivor.

Klagomål:

De enda klagomål jag kan tänka är en ständig vibration när CD spin-up är i full hastighet och en konstant, högfrekvent ton. Vibrationen låter som något kan behöva stramas åt för att fixa det, men jag förstår att högre hastigheter betyder mer vibrationer. Dessutom är en konstant gällt skrika uppenbara när batteriet laddas med nätström. Jag tog ut batteriet och det gick bort, så jag är inte säker på vad detta beror på. Jag vet bara att det är närvarande. Ingenting lite musik inte kan göra dig glömma!

Lovorden:

Den mest uppenbara jag njuta av om denna bärbara dator är att den gör allt mitt skrivbordssystem gjorde, men det finns ingen skräp och ingen stor skrivbord som krävs för att hålla det hela. LCD-skärmen är den näst bästa aspekten. Den breda skärmen 15,4 "LCD ser så mycket bättre än till och med 19" CRT som jag är van vid. Ett annat plus är att min Tascam US-224 inspelning gränssnitt ( http://www.tascam.com/Products/US-224.html ) faktiskt arbetar med detta system. Det har inte arbetat med något annat system utan några problem. Tack HP! En sista stora upp att köpa detta system var just detta. För vad är i den, känner jag att jag fick en mycket bra affär. Efter rabatter kom totalt $ 816. Det skulle vara svårt att bygga ett stationärt system med alla alternativ jag valde för det priset. Dock skulle jag betala gärna nu för att uppgradera skärmen till BrightView alternativet. Jaha.

Slutsats:

Jag rekommenderar definitivt denna bärbara dator till alla som är ute efter en kraftfull stationär dator eller bara bra anteckningsbok som de inte har något emot släpa runt.

Fördelar:

  • Mycket bra bärbar dator för pengarna
  • Stabil konstruktion
  • Ljusa, skarpa skärmen även för vanlig LCD-
  • Alla ingångar / utgångar jag verkligen behöver
  • Ny teknik: dvs först PCI Express video för AMD bärbar dator
  • Ersätter en hel stationär dator!

Nackdelar:

  • Vänta för konstruktion och leverans från Kina
  • Måste vänta på rabatter för att komma tillbaka
  • Högtalare kunde vara bättre

HP ZV6000 Media Bildgalleri

  • HP ZV6000 Media Bildgalleri

Pris och tillgänglighet



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar