torsdag 19 maj 2005

HP NC8230 Review (pics, specifikationer)

HP NC8230 Recension (pics, specifikationer)
av mclassic - 2005/05/19

av Mark W., Virginia USA

Den HP NC8230 är HP: s stationär dator bärbar dator som kombinerar bearbetning och grafik kraften i en stationär dator med portabilitet och bekvämlighet som en bärbar dator. Den NC8230 erbjuder ett urval av tre olika 15 "widescreen-skärmar i en tunn och bred formfaktor. Det erbjuder ett komplett utbud av integrerade trådlösa val, input / output portar och säkerhetsalternativ som gör det till en idealisk mobil plattform och stationär dator.

HP NC8230 ( se större bild )

HP NC8230 specifikationer över som:

  • Pentium-M 750 (1,86 GHz)
  • 1GB (2 x 512) DDR2-533 MHz RAM
  • ATI Radeon X600 128MB video
  • Hitachi Travelstar 7K60 60GB 7200 RPM hårddisk
  • DVD-ROM/CD-RW Drive
  • 15,4 "WSXGA + Wide Betraktningsvinkel (WVA) display med sensor för omgivningsljus
  • Intel 2200 802.11b / g trådlöst
  • Bluetooth
  • 8-cells 69Wh batteri

Anledningen till att köpa

Efter tre månader av omfattande forskning och två kortlivade (och dyra) snäppa med andra bärbara datorer, fast jag slutligen på HP Compaq NC8230 affärer anteckningsbok . Denna notebook efterträder en nästan två års positiva ägarupplevelse med en HP Compaq Evo N610c Business Notebook. Den NC8230 är en utveckling av HP Compaq Business Notebook linje, som omfattar Intels Sonoma chipset och några av de senaste funktionerna som finns i dagens bärbara datorer.

Inledningsvis var min kravet på 14 "tunn och lätt bärbar dator som erbjuder tillräckligt med kraft och prestanda för att användas som en stationär dator. Har webbsurfning, e-post, Office-program, foto och videoredigering, och videokodning Mina primära datorer använder . Även om jag inte är en spelare, som har videofunktion för att spela många av de senaste spelen var också en fråga.

Jag kunde inte hitta en 14 "bärbar dator med rätt blandning av hårdvara och funktioner som mötte mina krav. Jag var ovilliga att överväga 15" bärbara datorer eftersom många har en formfaktor som är för stort för min smak och för tung för att anses vara portabel. Med HP NC8230 har relativt god balans mellan storlek och portabilitet. Med locket stängt, är NC8230 relativt smal vid 1,2 "hög i fronten och 1,3" i den bakre. Vid 14 "bred och 10,2" djup NC8230 får enkelt plats i många datorväskor.

På 6,1 pounds, är NC8230 inte tung. Men det är verkligen inte lätt. Det NC8230, med locket öppet, tenderar att luta bakåt när plockas upp med båda händerna eftersom 8-cells 69Wh Lithium Ion batteri ger extra tyngd åt baksidan av systemet. När du bär NC8230 i min laptop väska, som är smal och kompakt, med nätadapter, bärbar 2,5 "hårddisk, olika kablar, dokument och mappar, känns min väska mycket bekvämt på min axel och inte orsakar någon obehag eller trötthet.

Köpupplevelsen

Jag drog fördel av det tillgängliga 128MB grafikminne alternativet genom att anpassa min systemkonfiguration via HP: s webbplats. Anpassa systemet och genomföra ordern var båda mycket lätt. HP gav mig en byggtid på cirka två veckor från min orderdatum.

Jag kollade status på min order via HP: s webbplats på regelbunden basis efter att jag gjort min beställning. HP: s orderstatus sida erbjuds mycket lite information om själva bygga status mitt system. Men, gjorde det visa tillgängligheten av delar som skall ingå i systemet bygga.

Eftersom systemet närmade angiven leveransdatum, HP mailas mig för att informera mig om att transport av mitt system skulle försenas på grund av byggprocessen försenas. Jag fick detta meddelande på fredag. Mitt system levereras följande måndag och anlände till mig nästa dag.

HP har fortfarande en lång väg att gå, men det gäller att ge meningsfull ordning och konfigurering statusinformation via sin bygg-to-order webbplats. Jag tror att kunden köpupplevelsen avsevärt kommer att förbättras som HP: s webbplats förbättras.

Designa och bygga kvalitet

Den NC8230 är klädd i en grafit färg skal med en svart tangentbord och plast trim. Det övergripande utseendet av systemet skulle kunna beskrivas som elegant och professionell. De olika LED Statuslamporna på systemet är mycket ljusa och lägga lite kant till den övergripande utformningen.

HP NC8230 ( se större bild )

Systemet känns solid och robust utan knarrande eller böjning i plasten. HP verkar ha betalat stor uppmärksamhet åt gångjärn på NC8230 genom att integrera ledhuset in i botten av den bärbara datorn. Öppna och stänga locket kommer att kräva en fast drag och något mindre fast tryck. Den magnesiumlegering LCD-hölje verkar vara mycket skyddande. När utsidan av locket ordentligt intryckt kan lätt vinka bara ses i den övre mitten av displayen.

Ingång och-utgång

Knappar och portar är alla välplacerade runt alla sidor av systemet. Baksidan av systemet upptas huvudsakligen genom batteriet. VGA och nätadapter portar placeras också längs baksidan bredvid batteriet.

Baksidan av HP NC8230 ( se större bild )

Framsidan av HP NC8230 ( se större bild )

Längst ned på HP NC8230 ( se större bild )

Den vänstra sidan av systemet har en RJ-45 LAN-port, RJ-11-telefonjack port, S-Video (TV-utgång) port luftutsläppen, en FireWire-port, en USB 2.0-port, PCMCIA-kortplats och SD-kortplats.

Sidovy från vänster av HP NC8230 ( se större bild )

Den högra sidan av systemet har den seriella porten, MultiBay II port för CD / DVD-ROM-enheter och andra HP expansionsalternativ, två USB-portar och hörlurar och mikrofon.

Höger sida av HP NC8230 ( se större bild )

Visa

HP NC8230 skärmen ( se större bild )

Den NC8230 s WSXGA + skärm är utmärkt. Displayen är mycket ljus. Det är lätt en av de ljusaste skärmar jag någonsin har används på alla bärbara datorer. Texten är mycket klara och skarpa. Bildkvalitet och färg är ganska imponerande också. Displayen uppvisar en hel del rött tryck i jämförelse med min Samsung 172T 17 "desktop LCD-skärm, dock. Jag korrigerade detta genom att kalibrera färginställningarna i ATI Control Panel.

Den WSXGA + har mycket goda betraktningsvinklar. Jag kan visa bilder och video mycket tydligt från olika horisontella och vertikala vinklar. LCD-skärmens svarstid verkar också vara mycket bra också. Jag märker inte någon flimmer eller konstigt beteende när du bläddrar snabbt genom sidorna.

Den NC8230 är utrustad med en sensor för omgivande ljus. Ljussensorn justerar automatiskt ljusstyrkan på LCD-skärmen till den mest bekväm visning nivå för omgivande ljus som den används. Sensorn fungerar även en funktion energisparfunktioner genom att automatiskt justera displayen till lämpliga ljusförhållanden för att bevara systemets batteri.

Även om en trevlig funktion, tycker jag att NC8230 är ljussensorn fungerar för aggressivt. Under normala ljusförhållanden, skymmer ljussensorn skärmen betydligt. För dem som är vana att arbeta med ljusa skärmar, kan sensorn för omgivande ljus visa sig vara besvärande. Denna funktion kan enkelt inaktiveras via HP QuickLaunch programvaran. Manuella ljusstyrka styrfunktioner återställs när sensorn är inaktiverad.

Under vissa förhållanden ljussensorn fungerar mycket bra. Jag vet inte om det har något att göra med placeringen av den bärbara datorn under vissa ljusförhållanden. Eller om det är en funktion av mina ögon gradvis anpassning till ljusstyrka bestäms av sensorn för omgivande ljus. Detta är något jag kommer att behöva undersöka ytterligare. Jag skulle dock vilja se HP erbjuda en firmware / drivrutinsuppdatering eftersom jag tror att sensorn fungerar lite aggressivt.

Högtalare

Det NC8230 har två högtalare galler placerade vertikalt längs tangentbordets höger och vänster kant. Högtalarna är mycket högt och tydligt. De är perfekta för att spela musik på ett kontor bås, små kontor eller rum. De producerar inte någon bas. Om du är i sång och icke-bas instrument, då du kommer att vara mycket nöjda med NC8230 högtalare. Om du föredrar bas, skulle jag rekommendera en stationär eller bärbar högtalare lösning som uppfyller ljudet önskemål. Andra trevliga funktioner är volymkontroller och mute-knappen placerad direkt ovanför tangentbordet.

Ergonomi, tangentbord, pekplatta och styrpinne

HP NC8230 Tangentbord och styrplatta ( se större bild )

Den NC8230 tangentbord har full storlek knappar för alla primärnycklar. Funktionsknapparna, bläddra och redigering, och piltangenterna är ungefär halv storlek och är relativt lätt att hitta på grund av den djärva bokstäver på alla tangenterna.

Tangenterna är texturerade och har en lätt spänning för dem. De har en hel del resor för dem men erbjuder bra feedback när man trycker. Tangentbordet verkar vara inriktat mot precisionen maskinskriverska som texturerade ytan gör ett bra jobb att hindra fingrar glider av tangenterna. Det finns ingen flex i tangentbordet eller chassi oavsett hur hårt den pressas. De flesta av nycklarna har en betydande klick när man trycker. Skriva buller från NC8230 bör inte vara alltför störande i tysta miljöer.

Den NC8230 är måttligt infälld pekplatta slipper du rulla ut pekplattan området. Det är bekvämt att använda, snabb, lätt och lyhörd vid beröring. Även om jag inte är ett fan av pekar pinnar flyttas gummi spets pekplatta styrpinne mycket snabbt och exakt.

Det NC8230 levereras med två uppsättningar av tre-knappars möss, en för styrpinnen och en för pekplattan. Knapparna har en mycket lätt känsla och svara snabbt när enkel eller dubbel-klickade. Knapparna är gummiklädda och erbjuder en mycket bra känsla. För vissa, beroende på hur pekplattan och / eller styrpinne och knapparna används och hur fingrarna är placerade, finns potential att irritera tummen eller utveckla en blåsa på grund av friktionen som skapas mellan huden och gummi yta.

En nackdel med den tre knappar funktion är att knapparna är små. Det finns potential att oavsiktligt klicka på musens mittknapp när man försöker klicka på antingen vänster eller höger musknapp. Jag ersatte min tre knappar pekplatta med två knappar pekplatta finns på NX8220. Byte är mycket enkelt och kräver inte några fysiska förändringar av systemet chassi. De två-knappars mus kan beställas direkt från HP.

Den vertikala bläddra området är mycket användbar och fungerar mycket bra. Det rullar mycket snabbt när den aktiveras. Aktivera bläddra området kräver ibland en fast kran.

Handledsstödet är helt bekväma, inte har några vassa kanter och är belagd för att skydda från att bära alltför snabbt. Den NC8230, tyvärr, inte har den strukturerade och mycket bekväma yta handlovsstöd som Evo N610c och andra HP bärbara datorer affärer.

Prestanda

Ur prestanda synpunkt ger NC8230 ganska bra för mina behov. Jag är säker på att detta beror på den 1,86 GHz Intel Pentium-M 750 processor och 1 GB systemminne. Från uppstart, systemet startar till Windows XP inloggningsskärmen på mindre än 60 sekunder. Sjösättning och växla fram och tillbaka mellan olika program är mycket snabb. Riktmärkena Jag sprang verkar stödja mitt intryck.

Det NC8230 beräknade Pi till 2 miljoner siffror i 1 minut och 44 sekunder, snabbare än min Pentium-4 3.0GHz desktop system med 1 GB RAM, som utförde beräkningen i 1 minut och 53 sekunder. Den NC8230 uppnådde också en 3D Mark 05 Betyg av 1249 och en PC Mark '04 poäng 4081. Se följande tabell för en jämförelse av NC8230 tid för beräkning Pi till 2 miljoner siffror till andra bärbara datorer:

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
HP NC8230 (1,86 GHz Pentium M) 1m 44s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Pentium M) 1m 48s
IBM ThinkPad T41 (1.6GHz Pentium M) 2m 23s
Compaq R3000T (Celeron 2.8GHz) 3m 3s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Pentium M) 2m 10s
Dell Inspiron 8600 (1,7 GHz Pentium M) 2m 28s

Även om NC8230 fungerar utomordentligt, blir det ganska varmt när man kör på fullgas. HP måste ha kommit till samma slutsats eftersom systemet har fyra luftintagen på botten av systemet. Jag skulle inte rekommendera att lämna detta system i knät medan systemet utför några intensiva funktioner, åtminstone inte med den konfiguration som hänvisas till i denna översyn. Jag skulle också rekommendera en laptop kylare för att ge extra kylning, skydd medan den bärbara datorn sitter i ditt knä och skydd mot överhettning av systemet.

Den NC8230 är frånluftsfläkten fungerar ganska bra. När systemet inte är under belastning, kan fläkten inte höras och knappt avger någon luft ur utblåsventilen. Eftersom systemet utför mer intensiva funktioner fläkthastigheten ökar därefter. Fläkten kan höras men inte vara störande i en tyst miljö. Fläkten snurrar också ned och återgår till sitt lugna tillstånd som systembelastningen minskar eller när systemet blir ledig.

Trådlös

Den NC8230 refereras i denna översyn kommer med både Intel 2200BG 802,11 b / g trådlös och Bluetooth. Både trådlösa funktioner kan aktiveras och avaktiveras med den trådlösa på / av-knapp ovanför tangentbordet. HP Wireless Assistant måste installeras för att möjliggöra knappens funktionalitet.

Trådlös räckvidd och kapacitet är båda mycket bra. Jag har ännu inte testat Bluetooth-funktionen ännu eftersom jag inte har några Bluetooth-enheter att testa med.

Batterilivslängd

Det NC8230 levereras med en 8-cells 69Wh batteri som ger imponerande batteritid. Jag sprang två tester med batteri Eater Pro '05. I Classic-läget, när alla energibesparande alternativ är inaktiverat, får NC8230 cirka två timmars batteritid.

I Reader Testläge, när alla energibesparande alternativ fullt aktiverad sensor för omgivande ljus aktiverad och Bluetooth och trådlöst LAN aktiverat, blir NC8230 4 timmar och 10 minuter batteritid. Dessutom fick displayen kvar på under hela testet och sprang ett foto sparare albumet skärmen genom större delen av testet.

För dem som är borta från kontoret eller hemmet under en längre tid, och inte har tillgång till en strömkälla, bör NC8230 erbjuder exceptionell batteritid med lämpliga inställningar för energihantering.

Operativsystem och programvara

HP fartyg flesta av sina NC8230 system med Windows XP Professional. En OEM CD ingår i fall användaren någonsin behöver utföra en systemåterställning. Jag måste ge kredit till HP för sjöfarten detta system med en Windows bygga som inte var fylld med alla typer av onödiga program som äter upp systemresurser. HP fartyg också en NC8230 bruksanvisning på CD och en separat drivrutinsdiskett för att installera och aktivera maskinvarukomponenter och funktioner systemet.

HP även Adobe Acrobat Reader, HP Mobile skrivardrivrutinen, HP ProtectTools Security Manager för extra säkerhetsfunktioner, Sonic RecordNow!, Symantec Norton Antivirus med gratis 60-dagars LiveUpdate och InterVideo WinDVD.

Service och support

Det NC8230 levereras med en tre-års begränsad hårdvarugaranti, 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan teknisk telefonsupport, samt olika online-resurser support tillgänglig via sin webbplats.

Klagomål

Mitt intryck när detta skrivs är att sensorn för omgivande ljus fungerar för aggressivt. Trots detta verkar det fungera relativt väl och gör skärmen mycket lätt på ögonen efter långvarig användning. Jag kommer dock behöva undersöka vad den ideala ljusstyrka för den genomsnittlige användaren är när man använder en bärbar dator.

Ett annat klagomål är med dockning kontakten på undersidan av NC8230. Dockningskontakten är helt utsatt, vilket kan resultera i skador på dockningskontakten beroende på var den bärbara datorn är placerad eller hur den transporteras. Å andra sidan, min Evo N610c datorns dockningskontakt omfattas. Locket skulle dock ibland glida öppen under en mängd olika förhållanden.

HP, tydligen, har fortfarande inte kunnat komma fram till en effektiv dockningskontakt lösning. Min inställning skulle vara att ha locket på NC8230 även om det ibland besvärande.  

Slutsats

Med HP NC8230 erbjuder rätt balans mellan bärbarhet och prestanda i en tunn och relativt lätt formfaktor. För den som söker en stationär dator funktionalitet och prestanda i en tunn förpackning, skulle jag starkt rekommendera HP NC8230.

Fördelar:

  • Sharp, ljus, skarpa skärm med bra betraktningsvinklar
  • Bygga kvalitet och LCD gångjärn
  • Funktioner och prestanda
  • Design
  • Tyst
  • Imponerande batteritid

Nackdelar:

  • Aggressiv ljussensor
  • Värme genererar under belastning
  • Serieport
  • Treknapparsmus för pekplatta och styrpinne
  • Tillbaka tung med batteriet installerat

Pris och tillgänglighet



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar