torsdag 26 maj 2005

Sony VAIO S380 Review (pics, specifikationer)

Sony VAIO S380 Review (pics, specifikationer)
av Administrator - 2005/05/26

av Robin Green, Kalifornien USA

Denna Sony VAIO S380 har fått vara den minsta, lättaste och grooviest laptop jag någonsin har ägt. Det har fått killer industriell design, perfekt skärm gångjärn används på Powerbook är äldre port gratis och för mig har exakt rätt utseende och funktioner. Face it, jag är en konstruktion snobb och jag gillar Sonys produkter.

VAIO S och allt som kommer med det ( se större bild )

NotebookReview.com var platsen jag kom tillbaka till om och om igen för att jämföra detaljer, dubbelkontrollera modeller och priser, så jag tyckte det var dags att jag gav lite av den kärlek tillbaka och göra en riktigt bra djupgående granskning av maskin. Tidigare fanns det en bra recension av S260 och S360 som omfattade de grundläggande fysiska egenskaperna hos Vaio S-serien och S380 har exakt samma dimensioner och chassi, så jag vill gå in mer i detalj om skillnaderna och vad det är att levande dag till dag med maskinen.

Sony Vaio VGN-S380P Specifikationer

  • Intel Pentium M 750 (1,85 GHz, 533 MHz-buss)
  • Chipset Intel 915PM
  • 13,3 "WXGA XBRITE (bländning) Skärm
  • RAM 512MB (1 pinne, jag kommer att uppgradera detta)
  • NVidia Gforce Go 6200 (32 MB ombord)
  • Intel PRO / Wireless 2915ABG + Bluetooth (802.11 a / b / g)
  • 80GB 5400RPM hårddisk, Serial ATA
  • CD-RW (24x read/24x skriv) / DVD-ROM (8x läsa)
  • Hamnar och Slots: 2 x USB 2,0, 1 x 1394 (4-pin mini-Firewire / iLink), hörlurar, mikrofon, 1 x MemoryStick Pro-port, 1 x 100BaseT Ethernet + V.90-modem, 1 x PCMCIA Type II / I
  • Vikt: 4,2 £ med batteri
  • Åtgärderna 12,3 "x 1,39" x 8,85 "(bredd x höjd x djup)

Inköpt från Sony Style hemsidan några veckor innan S480 tillkännagavs (doh!) och trots att en Sony anställd, jag med glädje förbigångna på priset precis som alla andra. Men sedan, om du köper en ny modell Vaio du inte gör det för söt affär. VAIO är för människor som verkligen vill ha en Powerbook, men måste köra Windows-program, n'est ce pas?

Bildgalleri (20 bilder)

För de ointresserade av läsning och bara vill döda tid att titta på bilder, kommer vi passa denna önskan här: Sony VAIO S380P Bildgalleri

Orsaker till att köpa

Till skillnad från nästan alla bärbara recension någonsin, kunde jag inte ge en flygande fransk fantasi om 3D spelprestanda. Jag köpte denna laptop som mittpunkten i min bärbara ljud studio - programvara syntar, programvara FX och blandning, MIDI I / O, FireWire pro ljud, sånt.

Min sista maskinen var en Dell Inspiron 8100, ett monster av en maskin. Att 10 £ Behemoth (med extra batteri) var en övermannades, stor skärm fröjd att använda bara så länge du inte verkligen behöver bära den någonstans. Alltmer jag fann mig själv gå konferenser och tänker "Nä, jag bara lämna det bakom den här gången". Tunn och lätt var min nyckel uppgradering, det och Nej Portar arv. Inledningsvis var jag inställd på IBM Thinkpad T43 hela vägen, ända fram till det ögonblick jag hittade den inte har någon Firewire. Det var en del mördare för mig som jag * behöver * 1394 för låg latens ljudenheter. Den Asus V6V har allt jag ville utom det var över min vikt budget (det var en riktigt nära val, hur ombytlig är jag?) och så jag fann mig själv dras till Vaio S270/S360/S380. Men vilken ska jag välja?

När du anger den perfekta ljudet knaprande laptop, CPU, minne bandbredd, HDD storlek / hastighet och portar är de enda som materia, och dessa saker Sonoma 912PM chipset erbjuder plus efter att anpassa en S270 till spec jag ville prisskillnaden var ~ $ 200. S380 det skulle vara.

Form & Design

VAIO S med frontmatad DVD-ROM sticker ut ( se större bild )

Enligt min mening Vaio S380 är en vacker maskin, utan dekoration som många hem-system, det är bara ren form och funktion. Detaljerna är så väl genomtänkt - små gummifötter som exakt dämpa skärmen från att röra tangentbordet när det är stängt (ett problem med den gamla Inspiron 8000), ingen skärm spärren behövs, gummifötter på basen som håller basen från bordet och bidra till att överföra en del av värmen. Viss kritik som har sänts i tidigare recensioner är flimsiness av WIFI strömbrytare och, ja, det är billigt och medlem i IWW (och oftast saknas på modeller dekoratör), men jag har inte för avsikt att riva det. Det konstiga form musknapparna ta några timmar att vänja sig eftersom de är ganska strama glänsande metalliska barer snarare än lyxiga klicka-me-någonstans ytor du kanske är van vid. Tar lite av precision att använda och musmattan har en ganska slipande yta i början, men det är bra. Den stora fysiska du märker när du använder maskinen är ren värme wristpad kommer från under Windows XP klistermärke. Det blir SÄTT toasty om du kör full effekt, mindre så under Power Management eller på batteri. Jag har aldrig ägt eller använt en bärbar dator som får denna heta men det är inte obehagligt, bara toasty varma. Med detta sagt, jag har inte använt maskinen i högsommaren ännu.

En anteckning på plasten täcker över hamnarna. Dessa kåpor är gjorda av samma plast som används för att göra läsk caps - polyeten. Det är en stark, flexibelt material som kommer att ta en hel del övergrepp och jag har ingen rädsla för omslag rivs upp sina kontakter. Jag har dock oro för de små tänderna som håller kåporna stängda. Endast tiden kan utvisa om det är bara en imaginär oro eller inte.

Går runt maskinen medurs från nedre vänstra (07:00), har PCMCIA-kortplatsen en fjäderbelastad lock för att hålla ute damm och har en release bar som låser jämnhöjd i fodralet. VGA Out har inga skruv hållare men verkar ge en överraskande bra, nästan gummiliknande grepp om en manlig uttag. De 1/4 "ljudingångar inledningsvis ganska krispigt och känna att de inte kommer att ta mycket horisontellt eller i sidled missbruk, men de grepp väl så behandla dem varsamt. RJ-45 nätverksport är lite av en olägenhet som det nedsänkta i den övre ytan och kräver att du dra några gummiskydd du kan ha på din nätverkskabel. Som en följd låsningen på RJ-45 är inte lika skarp som min gamla Inspiron och du är aldrig riktigt säker på om nätverkskabeln är engagerade. Utmärkta friktion gångjärn som håller skärmen har jag inga tvivel om deras styrka. Enda svagheten i fallet visas på huvudenheten precis ovanför "S"-knappar där plasthöljet stöds inte över batterifacket och det är oroväckande flexibel där . Detta påverkar inte kraften och S-knapparna eftersom de har att fast, kvalitet Sony Electronics klick.

VAIO S380 Vänster sida ( se större bild )

Högtalarna är bara OK. Det finns noll bas men ljudet är tillräckligt tydlig för att prov MP3 till vänner. Örat dela * BEEP! * Maskinen ger ut när du använder någon av de blå "Fn"-funktionen är piercing, mannen. * BEEP! * Jag ändrade skärmens ljusstyrka. * BEEP! * Jag tystade. Fick ändra den inställningen. Vid denna punkt recension anteckningar ber mig att notera "skulle du rekommendera att få hörlurar eller externa högtalare?" Tja, duh! Få en av dessa: Edirol FA66 och se vad * Real * ljudkvalitet handlar om.

Sony VAIO S380 baksidan vyn ( se större bild )

Eluttaget är ett lugnande 6mm jack, inte någon egen monster och bör vara lätt utbytbar om det kommer till kritan. Därefter klockan 3 är fläkten ventilen och BOY gör detta sparka ut några värmen! Räkna med att rosta alla kablar dragna från hamnarna till bakom skärmen, för att inte tala musen hand om du högerhänt. Det finns synpunkter på styrelsen om fläkten är bullriga. Sheesh, ni är kräsen, dränker luftkonditioneringen på mitt kontor helt ut det här - det är skonsam viskande buller inte ett gnällande motor och det är under energisparfunktioner kontroll. Tweak den!

VAIO S380 höger sida ( se större bild )

Nästa kring det finns en Kensington låsöppning, så öppnas en lucka för att avslöja två USB 2.0-portar och en 4-pin Firewire. Ledsen, iLink. 1394. Oavsett. Slutligen den nedre kanten har vi klicketi WIFI växeln, en MemoryStick Pro kortplats som jag inte ser mig själv aldrig någonsin använder, musmatta och knapparna och slutligen DVD / CDR frigöringsknappen. Jag föredrar att använda "Fn + E" tangentkombinationen för att öppna enheten istället famla runt för att hitta den infällda DVD-utgåvan, och DVD dörren har en hyresrätt att fånga i framkant när du stänger den som framsidan av enhet dörr fasad nedåt så att du måste oavsiktligt driva det uppåt och inåt samtidigt. En liten detalj, men det får mig * varje * gång.

Sony VAIO S380 sned vy ( se större bild )

Så är en hel del kritik där men var och en så mycket mindre. Den S380 är inte den perfekta, UL7IM4T3 n0738ook 3VA!!, Men det är mycket bra. Och det är sooooo söt, nämnde jag hur vackert det är? Jag gjorde? Åh OK. Jag käften nu.

Skärm

Det har sagts förut, men skärmen är mycket bra. Bra betraktningsvinkel, djupa rika svarta, zingy färger, inte en DP, det är en glädje. Avstängd den har en mörkgrön nyans men drivs upp det visar djup svart och är otroligt ljus även i fullt solljus (jag önskar min mobiltelefon hade denna skärm). Jag ens hitta mig själv vända den på natten, det är för ljust. 1280x800 pixlar, widescreen baby! Jag var orolig för att det inte skulle vara tillräckligt skrivbord fastigheter som jag ursprungligen hade lovat mig själv att inte gå lägre än 1400x1050. Jag var tvungen att faktiskt gå till Frys Elektronisk Store för att möta en S360 ansikte mot ansikte för att se om skrivbordet storlek skulle vara för liten för mig. Ja, jag saknar den extra höjden när man läser långa webbsidor, men jag räkna att det är vad ett hem stationär dator är till för. Den här skärmen är för portabilitet och arbetar på vägen, och för detta ändamål det fungerar bra.

VAIO S380 skärmen är trevlig och ljus, men märker glansig finish orsakar reflektion av ljus ( se större bild )

Jag har aldrig använt en av de nya blanka stil LCD så jag var ny i upplevelsen. Jag gillar det - reflektioner är lätt att ignorera och även ge dig en känsla av perifer "vad är det som händer bakom mig?" vision som är användbart på kontoret. Om du måste veta något om skärmen, vet detta: aldrig någonsin röra vid skärmen. De feta fingeravtryck är otroligt synliga och ta några riktiga armbåge fett att komma ut. Investera i en låda med antistatiska skärm våtservetter och en mikrofiber rengöringsduk, kommer du att tacka mig.

En anteckning på bakgrundsbelysningen - Ja, det är ojämn, med något mindre ljusa områden på de nedre hörnen (se bilden). Märker du detta i dagligt bruk? Ja. Spelar det någon roll ärligt? Nix. Min hjärna tolkar det bara som byggs in i Windows XP aktivitetsfältet hud, men din hjärna kan variera.

Ojämn bakgrundsbelysning exempel ( se större bild )

Vilket grafikkort har kommit under vissa brand för att ha endast 32MB på chip och några shonky AGP-portalen stil delat struktur minne setup. Så länge den har tillräckligt RAM-minne för att vara värd två stora 1600x1200 32bpp skärmar med snabbinlärning datorer, jag är glad. Ansluta en extra skärm eller en projektor är enkelheten själv på VAIO, reagerar den automatiskt till den nya enheten och dyker upp inställningsmenyer. Fick älska det.

Processor och prestanda

Uppstarten till XP skrivbordet är nästan exakt 30 sekunder, inte livlig men det är Windows för dig. Resultaten verkar kvick, men då varje ny laptop verkar galleriets jämfört med din gamla maskin. Observera: för att nå BIOS du använder F3 vid POST. Du behöver veta detta eftersom det aldrig nämns i docs eller skärmen. Det finns mycket få inställningar av intresse än enheternas startordning, BIOS-lösenord och stretch-VGA-när-inte-i-Windows-inställningar. Låt oss testa det här barnet och se om jag har kastat mina pengar bort på Sonoma chipset för ingenting, ska vi?

Riktmärken

Super PI-testet är ett intressant övning i rå minnesåtkomst hastighet och heltal knaprande:

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
Sony VAIO S380 (1,86 GHz Alviso Pentium M) 1m 42S
Sony VAIO S360 (1,7 GHz Dothan Pentium M) 1m 57s
Dell Inspiron 6000 (1.60GHz Alviso Pentium M) 1m 52s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Alviso Pentium M) 1m 45s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Alviso Pentium M) 1m 48s
IBM ThinkPad T41 (1.6GHz Banias Pentium M) 2m 23s

Nedan är de PCMark04 poäng och en jämförelse till IBM X41 12,1 "skärm 1.50GHz anteckningsbok:

Futuremark PCMark04 poäng
Sony VAIO S380 (1,86 GHz) IBM X41 (1,50 GHz)
Multithreaded Test 1 / Komprimering 3,366 MB / s 2,66 MB / s
Multithreaded Test 1 / Filkryptering 27,667 MB / s 21,81 MB / s
Multithreaded Test 2 / Fil dekompression 24,104 MB / s 19,03 MB / s
Multithreaded Test 2 / Bildbehandling 11,046 MPixels / s 8,65 MPixels / s
Multithreaded Test 3 / virussökning 1726,7 MB / s 1349,58 MB / s
Multithreaded Test 3 / grammatikkontroll 2,876 KB / s 2,09 KB / s
Arkiv Dekrypteringen 55,425 MB / s 43,78 MB / s
Ljud konvertering 2552,67 KB / s 2014,01 KB / s
Webbsida rendering 5,693 sidor / s 4,43 Sidor / s
DivX Video Compression 47,043 FPS 39,19 FPS
Fysik Beräkning och 3D 166,72 FPS 79,59 FPS
Grafik minne - 64 rader 478,29 FPS 399,62 FPS

Nedan finns HD Tune benchmark resultat, inte så illa för bärbara I / O och bra nog för direkt MP3 rekord-till-disk.

HD Tune Riktmärken
Minsta överföringshastighet 17,7 MB / sek
Maximal överföringshastighet 34,6 MB / sek
Genomsnittlig överföringshastighet 27,4 MB / sek
Acess tid 18,4 ms

Tangentbord och pekplatta

Tangentbord och styrplatta utsikt ( se större bild )

Tangentbordet jag gillar. Tyst, en liten mängd resor för nycklarna, mycket trevligt. Denna recension skrevs på S380 som den första långa dokument jag har skapat med det och det verkar fungera bra. Det tar lite tid att unprogram fingrarna att PgUp och PgDn, Home och End nycklar är inte ner till höger. Istället är blå FN-flyttas från piltangenterna. Detta leder till stunder där du tror "att välja resten av raden ... Jag behöver använda Fn ... Vänsterpil ... och Skift". Jag är säker på mönster som Skift + Fn + PgDn blir andra natur snart. LCD kontrollerna på Fn + F7 dyker upp * BEEP! * En överlagring display och du kan välja vilken åtgärd * BEEP! ** BEEP! * Du vill att grafikdrivrutinen att göra, inklusive * BEEP! * Ta upp inställningsmenyn . Snyggt gjort.

Jag kartlagt mina nya S1 och S2-knapparna för att "mute-ljud" och "standby", med strömbrytaren mappas till "övervintra". Kan inte se mig själv ständigt föränderliga dessa inställningar, de är perfekta.

Ingång och-utgång

Jag ville bestämt ett arv utan maskin. Inget Parallellport, ingen Serieport, ingen PS / 2. Eftersom världen vände USB finns bara ingen anledning för dem. USB 2.0 är tillräckligt snabb för extern hårddisk lagring och Firewire kör min studio. 2 x USB räcker för mig. Fråga mig om ett år om jag fortfarande tror.

Trådlös

Trådlös fungerar bara! Den har bättre mottagning i mitt hemnätverk än PCMCIA Orinoco kort var jag van vid att använda, och med de 802,11 bokstäver (A, B och G) ger mig mer grannar att stjäla bandbredd från. NetStumbler är ditt kvarter kartläggning vän, oh ja. Bluetooth var en oseriöst jag lagt till min beställning. Ingen aning om vad jag ska använda det till, men jag gillar att ha alternativet. Bluetooth-hörlurar? Trådlös mus? Vem vet vad Xmas kommer att!

Batteri

Batteriet ger mig en fast 3 timmar webbsurfning på halv ljusstyrka. Jag har inte testat det formellt, men det är ungefär samma som min Inspiron på ett nytt batteri. Jag hittade med tiden att jag nästan aldrig använt batteriet så länge och köpa den där extra batteritid som gör en bärbar dator tyngre just gjort maskinen lite mer sannolikt att vara kvar hemma. Face it, även i Starbucks finns eluttag och hitta dem är halva nöjet. Massor av verkliga batteritid, säkert tillräckligt för att redigera lite musik och bränna en ljud-CD-R i resultatet för en kompis.

Är batteriet löst? Japp, definitivt märkbar. Jag löste det genom att tillsätta några lager av maskeringstejp på undersidan av batteriet (se bild), något jag borde inte behöva göra på en bärbar dator här dyra.

Lägga maskeringstejp till batteriet för att förhindra krängning ( se större bild )

Och så till makten tegel. Du har rätt, det är stora men det kommer med bara käraste lilla sladden bara 18 inches lång. Inga tyngre eller större än Dell adaptrar men det ser bara överdimensionerad jämfört med pyttelitet liten maskin. Bryr jag? Nix. Heck, jag brukade bära runt Orinoco kort, olika ljudkablar, Microsoft Optical Mouse, hörlurar, etc. och nu behöver jag något mindre redskap. Storleken spelar ingen roll för mig, och det är en total seger. Köp några Rip-Tie kardborre buntband och leva med det, mmkay?

Nätadaptern är ganska stor i förhållande till maskinen ( se större bild )

Operativsystem och programvara

Operativsystemet är Windows XP Pro (SP2) och tillsammans med föraren och alla andra junkware, det kommer inbäddat på en 5GB partition djupt inne i maskinen. Sony dig billiga jävlar. Job # 1 som en ny användare, efter uppackning av maskinen, beundra den reda på att torka dina fingeravtryck av locket inte fungerar, slår på den (* Blim! Blim! BLIMM! *) Och titta på vackra boot animation, är att backa upp denna partition i sju CD-R du * bara råkar * ha till hands (eller en DVD-R om du köpt det alternativet). Detta tar timmar av tråkiga klicka dig vidare knappar. Jag skulle definitivt rekommendera att investera i en kopia av PartitionMagic 8,0 för att ta bort den dolda partitionen efteråt, eftersom omformatering och installera den enorma mängd av system och demo programvara får du med maskinen tar för evigt.

Apropå fri programvara, det finns inget sådant som fri programvara. Det är alla demoversioner och begränsade versioner licens med möjlighet att "uppgradera till den fullständiga sak!". Nej tack. Job # 2 är att avinstallera de flesta allt för att frigöra utrymme.

Job # 3 är att stänga den jävla start animation.

Slutsats

Jag är mycket nöjd med den här maskinen uppfyller det mina behov perfekt och trots att få en hel del kritik på forumet, de flesta av de punkter mot den är mycket liten. Det är en tunn och lätt, alltid ta den med dig, ljud knaprande kraftpaket med en vacker skärm. PLUS på full effekt den fungerar också som en fantastisk handen uppvärmningen enhet för kalla dagar.

Fördelar

  • De goda utseende, hoo pojke.
  • Den widescreen utseende är hett den här säsongen.
  • Snabb processor, snabb hårddisk, snabb överallt.
  • Anslutning ut wazoo.
  • Du kommer aldrig att vilja lämna den hemma.

Nackdelar

  • Denna makt tegel är HER-YOOGE.
  • Hot! Hot! Heta händer! Hot muskabeln!
  • Lockar fet fingeravtryck som du inte skulle tro.
  • För mycket tråkiga skräp "fri" programvara.
  • Ingen S-videoutgång för att titta på region-hackade DVD-skivor på en TV.
  • Inga Windows eller backup-CD drivrutin.
  • Du gots en skramlande batteri, dude.

Igår, fet fingeravtryck visar upp ganska lätt på Vaio S lock ( se större imag, om du vågar )

Pris och tillgänglighet

Bildgalleri

Sony VAIO S380P Bildgalleri



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar