måndag 23 maj 2005

IBM ThinkPad X41 Review (pics, specifikationer)

IBM ThinkPad X41 Review (pics, specifikationer)
av abaxter - 2005/05/23

av Andrew Baxter, New York, USA

Den IBM ThinkPad X41 bärbar dator är en 12,1 "skärm ultraportabel som följer i fotspåren av förra årets ThinkPad X40 utsläpp . Även X41 är liten och lätt, väger bara 2,7 £ med en 4-cells batteri, är det inte underpowered på något sätt som det bär en 1,50 GHz Pentium M-processor som använder den senaste Intel 915GM chipset. flesta andra ultrabärbara på marknaden har en 1,10 GHz eller 1,20 GHz Pentium M. Kombinera X41 goda processorprestanda med den typiska robusta IBM ThinkPad bygga och utmärkt tangentbord och du har en ultraportabel som är lätt att rekommendera.

IBM ThinkPad X41 ( se större bild )

ThinkPad X41 är byggd på samma robusta sätt som alla andra X eller T-serien bärbara från IBM. Låt inte storleken på X41 lura dig, kan det se söt och liten, men när du plocka upp det och känna mycket robust och armerad plast fall du förstår att detta är en enhet som är konstruerad för att ta stryk och inte bara se suave. Det är bara inget chintzy om denna maskin, gångjärnen, tangentbord, skärm täcka, fall och knappar TrackPoint alla andas fysisk kvalitet.

IBM X41 specifikationer och konfigurationsalternativ (text i blått indikerar konfiguration översyn enhet när det finns ett val finns)

  • Processor: Intel Pentium M LV 758 (1.50GHz, 90nm teknik, 2MB L2-cache, 400 MHz FSB)
  • Trådlöst: Intel PRO 2200BG eller 2915ABG, Bluetooth tillval
  • OS: Windows XP Home / Pro
  • Skärm: 12,1 "TFT XGA (1024 x 768)
  • RAM: 256 MB eller 512 MB ​​PC-4200 DDR-2 SDRAM (kan uppgraderas till 1536MB Max)
  • Hårddisk: 1,8 "20GB, 30GB, 40 GB eller 60 GB @ 4200rpm
  • Batteri: 2,5 tim (4-cells) 5,7 tim (8-cells) ( förlängd batteritid alternativet lägger 3 till 4 timmar i livet på toppen av noterade numren för respektive batteri)
  • Portar: 2 USB 2.0 (en IBM USB 2.0), Infraröd, expansion buss (för extra ThinkPad X4 Ultra Base Doc), extern bildskärm, nätadapter, RJ-11 modemporten, RJ-45 Ethernet-port, audio: hörlurar / linje -out, extern mikrofon.
  • Slots: 1 PCMCIA-kortplats, 1 Secure Digital-kortplats
  • Mått: 10,5 "x 8,3" x 1,06 "(bxdxh) (med 8-cellsbatteri är det 10,5" x 9,3 "x 1,06")
  • Vikt: 2,7 £ med 4-cellsbatteri, 3,2 £ med 8-cellsbatteri
  • Expansion: ThinkPad X4 UltraBase docka tillval
  • Garanti: 3-år

IBM X41 Produkt Sida: http://www.pc.ibm.com/us/thinkpad/xseries/index.html

Orsaker till att köpa

Jag faktiskt inte äger denna ThinkPad X41, det tillhör IBM. Eller jag antar att det skulle vara att säga Lenovo nu. Hursomhelst är IBM / Lenovo organiserade nog att göra ett bra jobb för att samordna bärbara datorer recension enhet och få ordet ut om sina produkter. Tro mig, det är ögonen öppna för att se vilka stora tillverkare inte har en aning och kan inte samordna sätta dig i kontakt med rätt person när det finns en fråga eller begäran om information om en produkt. IBM är inte en av dem. Dell samordnas och bra med produktinformation för. Jag kommer inte att börja kasta lera på de organisationer som inte är på detta sätt (så mycket som jag skulle vilja). Min poäng här är, jag gillar att köpa produkter från företag som är samordnade och där den vänstra handen samarbetar med höger, så även om IBM är stor, inte deras PC-division ett bra jobb (i förhållande till andra PC-tillverkare) för att hålla sina föräldrar på samma sida.

Bortsett jag faktiskt kommer att köpa en 12,1 "skärm bärbar dator snart och X41 kommer förmodligen att vara mitt val -. Så låt oss låtsas att jag faktiskt äger den här anteckningsboken Mitt skäl för att köpa en ultraportabel klass anteckningsbok är att jag bär min anteckningsbok runt överallt, gillar att resa minst en gång i månaden, har inte behov av att spela spel (som ultrabärbara är notoriskt dåliga på att göra) och har haft goda erfarenheter i det förflutna med köp av IBM bärbara produkter.

Konkurrerande Bärbara datorer

Det är alltid bra att veta vad andra alternativ du har i en viss anteckningsbok kategori du funderar på att köpa inom. Här är en genomgång av liknande 12,1 "skärm ultraportabla bärbara datorer som X41 konkurrerar med:

  • Fujitsu LifeBook P7010
  • Dell Latitude X1
  • Acer TravelMate 3000
  • Apple PowerBook G4 12-tum
  • Toshiba Portege R200
  • HP Compaq NC4200
  • Sony VAIO T-serien
  • Asus W5
  • Averatec 3300-serien

ThinkPad X41 Design & Build

X41 är till design, mycket lätt och tunn. X41 är 1,06 "inches tunn och med längre livslängd 8-cells batteri har jag X41 väger 3,2 £, om du använder en 4-cellsbatteri vikten skärs ned till £ 2,7. Men även vid en vikt på £ 3,2 I tycker att det är lätt att bara gå runt med X41 i ena handen. Prova att göra det med en bärbar dator som har en skärm över 15 "i storlek. Jag älskar att kunna nå in i min datorväska, dra ut X41 lätt och enkelt med en hand, och sedan placera den i dess dockningsstation (kallas X4 UltraBase, mer om det senare) och omedelbart upp och arbeta. Abe Lincoln sa en gång "rätt är kanske", jag hävda att "ljuset är kanske" - i en värld av mobil teknik minst!

Här är en storlek jämförelse av X41 till T40 har X41 en 8-cells batteri i så det ger en extra 1-tums på baksidan meddelande ( se större bild )

Ett sätt vi känner att hålla vikten nere i en mobil produkt är genom att utnyttja plast som byggmaterialet för fallet. Problemet med plast är att det är bara inte så robust och om du bash din bärbara dator eller släppa det då du bäst korsa fingrarna och hoppas att ingenting går sönder eller sprickor. ThinkPad X41 gör använda plast för ärendet, men kickern är att det är en armerad plast komposit. Fallet material ger en mycket robust och tålig bygga, men ändå håller vikten nere. Skärmen lock är tillverkat av en magnesiumlegering så det finns ingen böjning av skärmen, om du trycker in på baksidan av locket du inte får något av de oroande dominoeffekt på framsidan av LCD-skärmen. När denna robusta bygga kombineras med IBM Active Protection System för hårddisken (denna inbyggda mjukvara / hårdvara funktionen stänger av hårddisken om datorn tappas för att skydda data), kan du vara ganska säker på båda dina uppgifter och den fysiska hårdvaran kommer att överleva en anständig storlek droppe. IBM hävdar ThinkPad X41 kommer att överleva fram till 3-fot droppar med liten eller ingen betydelse.

Dell X1 vilar ovanpå IBM X41, har X41 mer djup än X1, men X1 är bredare ( se större bild )

En sak som är vanligt i ultrabärbara, men det måste påpekas, är att det inte är byggt i optisk enhet för X41, inte heller har det någonsin varit för X-serien. Det är en del av formeln för att hålla nere vikten och det totala paketet tunn. Så vad händer när du behöver ladda programvara från en dvd eller cd? Det är då du behöver en expansion bas såsom ThinkPad X4 UltraBase Dock. Denna docka har en inbyggd optisk enhet och olika portar på baksidan. Den UltraBase X4 kan du ha en extern bildskärm, makt och alla dina favorit tillbehör ansluten till det så att när du skjuter X41 i basen kan du börja arbeta direkt, inget krångel att komma fram till kontoret och koppla in alla olika tillbehör till den bärbara datorn. Men när på väg reser eller på ett kafé kan du ha X41 i sin råa tunna och lätta form så att det lever upp till ultraportabla namne.

Ingång och-utgång

Självklart med mindre yta och rum inuti en ultraportabel stil anteckningsbok du kommer att finna att antalet hamnar och snygga funktioner kommer att minska. X41 gör ett anständigt jobb minimalizing problemet ändå. Låt oss ta en tur runt den bärbara datorn för att se vad vi får:

På höger sida har du flest platser och hamnar: PCMCIA kortplats för tillbehör expansion, hörlurar / ljudutgång, mikrofon in, SecureDigital minneskort, 1-USB 2,0-port, RJ-11 modemport, RJ-45 Ethernet-port , Kensington säkerhetslås.

ThinkPad X41 Höger sida ( se större bild )

På vänster sida har du nätuttaget, övervaka ut-port, 1-USB 2,0-port och en fläkt ventilation. USB 2.0-porten på vänster sida har en effekt port (meddelande kortplats under) så att du kan ansluta en extern optisk enhet utan att koppla den optiska enheten i separat.

ThinkPad X41 Vänster sida ( se större bild )

På botten av X41 ser du att det finns en expansion buss port som används för att ansluta till UltraBase docka. Batterifacket och minnesplatser kan också nås härifrån.

ThinkPad X41 under ( större bild )

UltraBase X4 Expansion

När du köper X41 i UltraBase X4 är en valfri add-on. Om du inte vill att utbyggnaden bas men ändå behöver för att ladda programvara till X41 kan du alltid använda en snabb nätverk för att komma åt enheter på andra maskiner för att läsa stora mängder data. Jag rekommenderar att få UltraBase är det dock nästan ett nödvändigt alternativ i min mening.

IBM ThinkPad X41 UltraBase X4 ( se större bild )

Den UltraBase X4 erbjuder ett enkelt sätt att organisera alla dina sladdar och docka den bärbara datorn när du kommer till kontoret eller hemmet. Så snart du plats X41 i dockan den bärbara datorn kommer att känna igen den har fästs till basstationen så du kan använda den optiska enheten (den UltraBase X4 har jag har en CD-RW/DVD-enhet combo, eftersom det är en Ultrabay kan du faktiskt uppgradera den optiska enheten som sitter i botten), kommer effekten att dras från inkopplad basstation, kan du växla till en bildskärm ansluten till basstationen, någon tangentbord, mus, skrivare, högtalare eller annan enhet som är ansluten till basen station kommer naturligtvis att bli användbar.

Här är en genomgång av portarna och funktioner du får med UltraBase:

  • Knapplås säkerhetsfunktion och säkerhet nyckelhål
  • Hot / varmt dockning support
  • Inbyggda stereohögtalare
  • Parallell, seriell, USB, RJ-11, RJ-45, VGA, en PS / 2 port
  • Extra batteri stöd (för extra ThinkPad Ultrabay Slim Li-Polymer batteri)
  • Ultrabay Slim-enhet stöd (för bostäder av optisk enhet som CD / DVD-ROM)
  • 3 USB 2.0-portar
  • Mått: 0,89 tum x 10,6 inches x 8,3 inches (höjd x bredd x djup)
  • Vikt: £ 1,43

Dockan väger ungefär £ 1,5, så att du skulle vara bättre att inte bära den runt, för om du lägger det till vikten av den bärbara datorn du inte kommer att vara mycket lätt och portabel längre ... du skulle faktiskt vara bättre med en tunn-och-ljus stil arbetsstation notebook såsom ThinkPad T40-serien.

Höger sida bild av UltraBase X4 ( se större bild )

Sidovy från vänster av X41 i UltraBase ( se större bild )

Processor och systemprestanda

X41 ger mycket bättre prestanda än din genomsnittliga ultraportabla eftersom den har en låg spänning 1,50 GHz Pentium M som använder den senaste Intel 915 chipset. Enligt Intel finns ca 10% prestanda vinst från äldre 855-chipset.

Vi använder programmet Super Pi för att få ett riktmärke för processorhastighet. Super Pi-programmet tvingar helt enkelt processorn att beräkna Pi till ett utvalt antal siffror i noggrannhet. Beräkning 2 miljoner siffror är vår måttstock. Nedan är en jämförelse diagram över hur ThinkPad X41 med det 1,5 GHz processor staplas upp till andra bärbara datorer när man kör denna beräkning:

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
IBM ThinkPad X41 (1,50 GHz Alviso Pentium M) 2m 02S
Dell Latitude X1 (1,1 GHz ULV Pentium M) 2m 40s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Alviso Pentium M) 1m 45s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Alviso Pentium M) 1m 48s
IBM ThinkPad T41 (1.6GHz Banias Pentium M) 2m 23s
Compaq R3000T (Celeron 2.8GHz) 3m 3s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Dothan Pentium M) 2m 10s
Dell Inspiron 8600 (1,7 GHz Banias Pentium M) 2m 28s

Så vi kan se från siffrorna ovan att processorn kan utföra betydligt bättre än processorer i sin konkurrerande klass och även snabbare än mycket större bärbara datorer från förra året. Inte illa.

Låt oss nu titta på några fler riktmärken gropfrätning X41 mot konkurrerande Dell Latitude X1 anteckningsbok. X41 har en låg spänning 1.5GHz processor och X1 har en extremt låg spänning 1.1GHz processor så det är inte en mycket jämn match - något jag bör nämna är att X41 måste använda en fläkt för att avleda värme på grund av dess snabbare processor medan X1 använder passiv kylning utan fläkt.

Futuremark PCMark04 poäng
Dell Latitude X1 (1,1 GHz) IBM X41 (1,50 GHz)
Multithreaded Test 1 / Komprimering 2,0 MB / s 2,66 MB / s
Multithreaded Test 1 / Filkryptering 16,26 MB / s 21,81 MB / s
Multithreaded Test 2 / Fil dekompression 14,43 MB / s 19,03 MB / s
Multithreaded Test 2 / Bildbehandling 6,5 MPixels / s 8,65 MPixels / s
Multithreaded Test 3 / virussökning 1309,7 MB / s 1349,58 MB / s
Multithreaded Test 3 / grammatikkontroll 1,79 KB / s 2,09 KB / s
Arkiv Dekrypteringen 32,66 MB / s 43,78 MB / s
Ljud konvertering 1495,55 KB / s 2014,01 KB / s
Webbsida rendering 3,39 Sidor / s 4,43 Sidor / s
DivX Video Compression 78,81 FPS 39,19 FPS
Fysik Beräkning och 3D 65,05 FPS 79,59 FPS
Grafik minne - 64 rader 374,57 FPS 399,62 FPS
Futuremark 3DMark05 poäng
3DMark Score 182 3DMarks 160 3D Marks
CPU Score 1468 CPUMarks 1598 CPUMarks
Gaming Tester
GT1 - Return To Proxycon 0,8 FPS 0,6 FPS
GT2 - Firefly Forest 0,5 FPS 0,5 FPS
GT3 - Canyon Flight 1,0 FPS 0,9 FPS
CPU Tester
CPU-test 1 0,9 FPS 0,9 FPS
CPU-test 2 1,1 FPS 1,3 FPS

Så genom att titta över ser vi att PCMark04 siffrorna visar resultatet på X41 är bättre än X1. Intressant dock den grafiska prestanda X41 och X1 är i huvudsak desamma, med X1 har ett litet försprång. Båda systemen använder integrerad grafik lösningar, men X41 har mer aktuell Intel Graphics Media Accelerator 900. Jag är inte säker på hur du förklara resultaten i detta fall, men självfallet den grafiska prestandan är övergripande dålig och du kommer inte att använda antingen bärbara för spel.

Upplevd prestanda för att använda Office-program, surfa på webben och använda sådana program som Visual Studio för programmering är mycket bra. Jag kan ha flera program och webbläsarfönster öppna samtidigt och alla fungerar bra när jag växla till programmet för att använda sina specifika verktyg. Inget släpar helst. X41 säkerligen är en ultraportabel som gör att du kan få arbete. Det kommer inte att göra bra med något grafiskt krävande ändå.

Hårddisken hastighet 4200rpm ofta pekat på som alltför långsam. Och problemet med hårddisken storlek på X41 (1,8 ") är att det inte finns något att uppgradera till en snabbare hårddisk. Med extra RAM-minne som kommer att ge mindre behov av att träffa hårddisken, kommer du att kunna övervinna prestandaproblem , och med den medföljande processorn du ska nynna en glad melodi ändå. För mig 4200rpm begränsningen hårddisk är inte en stor sak.

Det finns en uppgraderbar plats för minnet på X41. Om du beställer X41 med 256 MB minne kan du använda en 1GB pinne av minne för att uppgradera till 1280MB och om du beställer X41 med 512 MB minne inbyggt du kan uppgradera till en max 1536MB RAM. Det är definitivt ett bra drag för att få 512 MB minne inbyggt i inacessible kortplats om du har råd. Här är en länk till X41 minnesuppgradering sida så att du kan se de aktuella priserna på kompatibla RAM: X41 minne köp sida

Tangentbord och inmatning

ThinkPad X41 tangentbord ( se större bild )

X41, trots sin storlek, kommer med ett tangentbord som är otroligt bekväma att använda och fantastiska för att skriva på. Keys är något mindre för att passa allt på det, men inget utrymme skonas eftersom tangenterna trycks ända ut till kanten så att du vet IBM har gjort allt de kan för att göra tangentbordet användas. Feedback från tangenterna är stor, det finns inte ett uns av flex till denna klaviatur. TrackPoint navigering är fantastiskt, gör styrpinnen det enkelt att navigera markören till det område på skärmen som du vill. Vissa klagar avsaknaden av en pekplatta, men jag har aldrig stött på en pekplatta Jag har älskat eller används en hel del, så för mig är detta ingen förlust. Biometrisk säkerhet är ett alternativ på X41 och om du går för det här alternativet får du en fingeravtrycksläsare i det allmänna området som en pekplatta kan ha varit.

IBM ThinkPad tangentbord är förseglade och sitter inne i ett fack så att spill inte får till elektroniken under. Nu betyder inte X41 är vattentät och 100% spill bevis på något sätt (vätska kan fortfarande få i ventilerna om ditt mål är riktigt dålig), vad det betyder är att om du spiller lite vatten på tangentbordet då du kommer att ha tid att tippa upp den bärbara datorn och häll vätskan innan den tränger ner i de inre delarna av den bärbara datorn.

En sak som jag bör notera när det gäller alla ThinkPad tangentbordet är att IBM har alltid varit envis om att inte sätta ett "Windows"-tangenten längst ner till vänster sida som nästan alla andra bärbara har. Pushing denna nyckel som standard dyker upp startmenyn i Windows. Vissa människor gillar att ha det här och tycker det är irriterande när det inte där, jag personligen bryr mig inte, och jag är säker på att vissa Linux fläktar bara är vanlig JÄTTEGLAD att IBM väljer att lämna Windows vänlig knapp ut!

Ovanför den huvudsakliga tangentbordet är några hårdvara knappar: på strömbrytaren, volym upp och ner knapparna en mute-knappen och den blå "Access IBM"-knappen. Access IBM-knappen kommer att lansera en IBM programvara som heter Access IBM som hjälper dig att använda, skydda, konfigurera och uppdatera programvaran på din X41. Tydligen i framtiden här "Access IBM"-knappen kommer att få namnet "ThinkVantage" på grund av Lenovo utköp av IBM PC-division.

Skärm

Den 12,1 "skärmen på X41 är XGA-upplösning och det finns ingenting fancy om det. Har en matt finish och är inte widescreen. Men detta är perfekt för användning av Office-program och vad inte. Du kommer bara att kunna se en applikation samtidigt på skärmen med tanke på upplösningen är XGA (1024 x 768). Skärmen är ljus och lätt för ögonen, får du ingen bländning eller reflexer på skärmen i en kontorsmiljö med massor av fula fluorescerande stil ljus. Det finns inget alternativ för en glänsande färdig skärm, har ingen ThinkPad detta alternativ. Så skärmen ger något att skriva hem om, men ingenting att klaga på heller.

IBM ThinkPad X41 skärm visas till höger. Till vänster är Dell Latitude X1 skärm. X1 har en widescreen-format medan X41 är standard ( för större bild)

Ljud

Högtalarna på själva X41 är på botten. Självfallet ger detta inte för mycket bra ljud. Med hörlurar är en mycket klok idé, är det svårt att ens förstå talad dialog eftersom volymen är låg och ljudet är burkigt. Om du sätter X41 i dess UltraBase du får mycket starkare ljud, men även då kvaliteten är inte så bra, så en uppsättning externa högtalare eller hörlurar kommer att tjäna dig väl.

Värme och buller

X41 använder en fläkt och smart design för att hålla insidan cool med sin 1,5 GHz processor. De flesta ultrabärbara kommer med en långsammare och därmed svalare drift-processor. X41 genererar en del värme på både botten och toppen, fann jag att sätta den i mitt knä i över en timme var genomförbart men fick lite obekväma mot slutet av den tidsperioden. Den vänstra handledsstödet också ibland få lite varm, men inte toasty varmt på något sätt. Hårddisken är rätt under vänstra handledsstödet så att förklarar värmeutveckling i området. När du har X41 på ett skrivbord eller plats där det finns god ventilation värmeutveckling kommer inte vara ett problem. Om du har den i knät, i sängen eller i ett varmt rum då X41 kan bli varm på både botten och vänster ovansidan.

En fläkt används för att blåsa varm luft ut och kyla insidan. Emellertid, är fläkten nästan ohörbara. Det behöver inte köra så ofta och när den gör det är bara ett lätt tryck av luft.

Batteri

Batteritiden är en stor sak när det gäller att vara bärbar. Jag använder 8-cells längre livslängd batteri för X41, kan du använda en 4-cells batteri för att spara vikt (X41 är £ 2,7 med 4-cellsbatteri och cirka £ 3,2 med 8-cells) och göra det så att batteriet inte inte sticka ut på baksidan av den bärbara datorn, men du kommer naturligtvis bara få halv batteritid jämfört med 8-cells. Använda 8-cells jag kunde uppnå 4 timmar och 40 minuter batteritid med skärmens ljusstyrka inställd till 5 av 8 bar, trådlöst på och under den tiden den bärbara datorn var antingen tomgång (med skärm på fortfarande) eller jag var använda det lätt att surfa på webben eller skicka e-post. Så i princip kan du göra en New York till Los Angeles flygning med kraften varar större delen av vägen, mycket av batteriets livslängd beror på vad du använder den bärbara datorn för dock.

Det finns en förlängd batteritid alternativet att spåren på undersidan X41 och ger dig ytterligare 3-4 timmar av makt, men det naturligtvis ger ytterligare £ 1 av vikt och helt plötsligt du bär något som inte är så portabel. Bära en 4-cells och 8-cells batteri kan vara ett bra alternativ för att uppnå 6 + timmars batteritid så länge du inte har något emot stängs, ersätter din urladdat batteri och starta upp igen.

Trådlös anslutning

ThinkPad X41 har jag kommer med en Intel 2915 PRO / Trådlös 802,11 a / b / g interna Wi-Fi-kort. Jag hade inga problem med trådlöst på X41. Använda den inbyggda IBM Access Connections programmet gör det mycket enkelt att hitta nätverk och hantera olika trådlösa anslutningsprofiler. IBM lägger vad man kallar det UltraConnect trådlösa antennen i den övre delen av skärmen. Du kan inte se det naturligtvis som det inneslutna i höljet, men det verkligen hjälper att utöka den trådlösa räckvidden. De flesta tillverkare tar billiga vägen och sätta antennen i basen del av systemet där det är känsligt för störningar från alla de andra komponenterna där.

X41 har en antenn på skärmen för bättre mottagning

Det finns ingen intern Bluetooth i X41 har jag, men Infraröd (IrDA) är integrerad. När en ThinkPad med IrDA kommer nära en annan ThinkPad med IrDA får du ett ljud effekt som låter som en fjäder och du får frågan om du vill överföra filer mellan de två maskinerna.

Fingerprint Reader Säkerhet och programvara

X41 kan köpas med en inbyggd fingeravtrycksläsare för att ge biometrisk säkerhet. Fingeravtrycksläsaren är diskret karaktär och kommer inte komma i vägen för någon av dina handlingar, men det är lätt att komma åt och använda vid behov.

Första gången du börjar använda X41 med biometrisk säkerhet får du följande skärm där du uppmanas att "registrera" minst två fingrar för förmågan att skanna och använda som Windows.

Så snart du börjar använda X41 en guide pops för att guida dig genom att inrätta biometrisk säkerhet ( se större bild )

Du kan välja vilka två fingrar tio att registrera ( se större bild )

Du måste göra tre framgångsrika drag med fingret, med samma finger över läsaren och sedan programmet kommer att anteckna ditt fingeravtryck och konvergerar de tre framgångsrika slägga bilder ( visa större bild )

När du har lyckats inskrivna två fingrar kommer du att uppmanas av mjukvaran huruvida du vill nu använda drag med fingret för att logga in i Windows. Förutom att ersätta en fingerswipe för Windows-inloggning kan du också använda fingerscan för vad IBM kallar "Power Up" säkerhet. Detta innebär att när du startar datorn kommer det att sitta och vänta på dig att skanna fingret innan det ens börjar att starta upp. Så för den ultimata säkerheten använda både Power Up och Windows-lösenord inloggning / fingerscan.

Faktiskt använda fingret läsaren är relativt lätt. Bara skjut i slutet av fingret över läsaren, och om det inte läser rätt mjukvaran faktiskt kommer coacha dig att flytta fingret till höger eller vänster. Det tar lite träning för att använda läsaren rätt sätt kan du flytta fingret för snabbt eller för långsamt och du behöver att rada fingret upp rätt, kan jag få i stort sett läste rätt i en eller två försök, men jag säger inte att det är säker eld till jobbet varje gång på första försöket.

För ett vitt papper resurs som täcker alla fördelar av biometrisk säkerhet kolla in denna länk: http://www.research.ibm.com/journal/sj/403/ratha.html

Slutsats

Tech specifikationer och funktioner åt sidan, fortsätter ThinkPad X41 det drag av att tillhandahålla en mycket användbar laptop i den lilla 12,1 "skärm formfaktor. Det är ingen liten bedrift att producera ett tangentbord på en bärbar dator av denna storlek som känns på samma sätt som ett tangentbord på en vanliga 15,4 "notebook. Den 1.5GHz processor är den snabbaste du hittar i någon ultraportabel på marknaden, och den typiska robusta bygga på ThinkPad linjen är en del av kursen. Detta är ett enkelt bärbar dator att rekommendera till dem som behöver vara mycket rörliga och få arbete när du flyttar om. I kombination med UltraBase X4 dockningsstationen lösning kan X41 fungera väl som en huvuddator också, så håll det alternativet i åtanke.

Fördelar

  • 1,5 GHz Intel Pentium M är den snabbaste processorn som finns tillgänglig för denna storlek bärbara dator
  • Mycket användbar tangentbord och TrackPoint navigering, även med begränsad yta
  • Utmärkt robust bygga, Active Protection System och biometrisk säkerhet kombineras för att göra en bärbar dator med stor dataskydd och säkerhet
  • Tunn och lätt, bara 1,06 "vid dess tjockaste punkt och £ 2,7 om 4-cells batteri används
  • God dockning lösning i form av UltraBase X4 ger fina utbyggnadsmöjligheter
  • Inkluderar PCMCIA-kortplats för enkel tillbehör uppgradering - många ultrabärbara har inte denna plats
  • Mycket bra trådlös prestanda och programvara

Nackdelar

  • Ingen inbyggd optisk enhet
  • Secure digital är den enda tillgängliga flashminne läsare, konkurrenter erbjuder flera kortläsare
  • Kan få varm på vänster handflata-vila och på undersidan efter långvarig användning
  • Vissa kanske missar att ha en pekplatta och Windows kortkommando
  • 1,8 "hårddisk är egen design och kan inte uppgraderas förbi 4.200 rpm hastighet.

Tillgänglighet och prissättning



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar