torsdag 12 maj 2005

Asus Z71v Review (pics, specifikationer)

Asus Z71v Review (pics, specifikationer)
av djembe - 2005/05/12

av Robert Mantia, Minnesota USA

Asus Z71V ( se större bild )

Asus Z71v är den senaste i Asus raden av anpassningsbara bärbara datorer. Den jag köpte har följande specifikationer:

  • Pentium M 750-processor (1,86 GHz, 533 MHz FSB)
  • 1 Gigabyte RAM (2x512 MB ​​DDR2-4200 @ 533 Mhz)
  • 15,4 "WSXGA (1680x1050) widescreenskärm
  • 80 GB hårddisk, snurrar på 5400 RPM
  • Nvidia GeForce Go 6600 grafikkort med 128 MB VRAM
  • Avtagbar DVD + /-RW-enhet
  • Intel 2915 802.11a/b/g trådlöst kort
  • PCMCIA, Multi-Card Reader (Multimedia Card, Secure Digital, Memory Stick), 4-polig firewire, ljud in, ljud ut / SPDIF, telefonjack, Gigabit Ethernet, VGA-ut, och 5 USB-portar
  • Windows XP Home

Även om du kanske inte har hört talas så mycket om Asus som ni har hört talas om Dell, HP, Gateway och Apple har de funnits ett tag tjäna rykte som den bästa moderkort maker i världen. Utöver detta, som en Original Design Manufacturer, har de gjort chassit och moderkort för flera datorer som senare såldes under mer kända namnen. Som en av sina nyare företag, släppte Asus en rad anpassningsbara bärbara datorer, och Z71v är den senaste av these.Based på Intels senaste Centrino-teknik, har Asus Z71v befogenhet att göra vad du vill, hemma eller på vägen, spel, surfa på Internet, förbereda presentationer, anteckningar eller skriva rapporter.

Jag hade forskat en bärbar köp för över ett år innan jag hittade Z71v. Jag ville ha något som hade en ganska stor skärm, helst widescreen, hade bra grafik och ljud, och skulle kunna spela spel samt användas för att skriva uppsatser och göra skolarbete. Den hade också att vara ganska portabel och hade minst 3,5 timmars batteritid. Det var en hård kombination att hitta! Fram till januari var den främsta utmanaren på Sager 3790, som har en 15,4 "widescreen, ett ATI Mobility Radeon 9700 grafikkort, och ändå lyckats få upp till fem timmars batteritid. Sedan Intel kom ut med Sonoma, nästa generations Centrino-plattform, och jag upptäckte Acer Travelmate 8104, som hade ett grafikkort ungefär dubbelt så bra som Sager-talet såg bättre, och hade alla nästa generations uppgraderingar. Tyvärr skulle Acer bara få 3,5 timmars batteritid om skärmen fördunklades ner nästan till opacitet och bara om allt var avstängd. detta helt enkelt inte skulle göra. Men när du tittar på nästa generation, jag verkligen ville ha en dator som kunde hålla jämna steg med Acer och Sager 3790 bleknade i jämförelse. Ange Asus Z71v. Grafikkortet på Z71v (Nvidia 6600) rivaler den på Acer (ATI X700), hade all ny teknik, och Asus annonserade att det skulle bli upp till sex timmars batteritid. I pre -beställt det, och efter en kvalfull månad väntar på att släppas, en vacker dag den kom Här är mina tankar.:

Bygga

Maskinen verkar byggas mycket väl. Det finns mycket lite flex i fallet eller tangentbordet. LCD-skärmen är tillräckligt avskärmad och inte suddig eller plats när jag trycker på baksidan. Gångjärnen är bra, och LCD hålla öppet i alla lägen utan wobble. Den bärbara datorn stängs med en spärr, som klickar på plats.

Asus Z71V baksida ( se större bild )

Asus Z71V Höger sida ( se större bild )

Asus Z71V Front Side ( se större bild )

Asus Z71V Vänster sida ( se större bild )

Asus Z71V Ovanför utsikt stängd ( se större bild )

Vikt & Mobility

Den bärbara datorn väger 6.5 pounds. Det är lite tyngre än jag är van vid, men fortfarande definitivt bärbar. Jag gillar den medföljande väska, och det är lätt att bära datorn och adaptern tillsammans med olika böcker, speciellt när man använder den medföljande axelremmen.

Skärm

Skärmen ser bra ut. Den höga upplösningen ger mig intrycket att jag har mycket mer utrymme att arbeta med, vilket är trevligt. De betraktningsvinklarna är mycket bra, och skärmen inte tvätta bort sett från och med extrema vinklar. Att ha en widescreen är också trevligt, eftersom jag kan titta på flera öppna fönster samtidigt. Färgerna är levande och bilder och video både skarpa och tydliga. Skärmen har en underlighet: den rena färger, speciellt ljust grönt och vitt, kan jag konstatera en liten glans eller glitter. Jag märker inte detta alls när man tittar på bilder, titta på film eller spela spel, men det är märkbar när ordbehandling, på grund av den fasta vit bakgrund. Det stör mig inte, och jag slutar märker det ganska snabbt, men för dem som är mer känsliga för denna typ av sak, kan det vara ett problem. Som ett tillägg, kommer den här bärbara datorn med en sensor för omgivningsljus (ALS). Detta justerar skärmens ljusstyrka till rummet ljusstyrka, så i ett ljust rum, kommer skärmen att vara ljusa, och i ett mörkt rum, skärmen automatiskt svagt tills den når optimal ljusstyrka. Jag tycker att denna funktion mycket användbar eftersom det betyder att jag aldrig behöva justera skärmens ljusstyrka manuellt (även om jag kunde stänga av ALS och göra det istället om jag ville). Jag kan bara justera utbudet av ALS ljusstyrka och jag har aldrig tänka på det igen. Denna funktion förlänger också batteriets livslängd.

Asus Z71V skärm ( större bild )

Asus Z71V Skärm vertikal betraktningsvinkel Exempel ( se större bild )

Asus Z71V skärm Horisontell betraktningsvinkel ( se större bild )

Ljud

Ljudet kommer från två högtalare på framsidan av den bärbara datorn, och det är några av de finaste ljud som jag någonsin har hört kommit från bärbara högtalare. DVD-ljud kommer över tydliga och tillräckligt högt för att höras i nästa rum. Den har fortfarande volymbegränsningar och spela klassisk musik som har ett brett utbud av volymen rekommenderas inte, men ljudet är rik, och det finns en inbyggd ljud mixerbord där du kan justera de olika frekvenserna och lägga till effekter.

Tangentbord

Tangentbordet känns bra. Nycklarna är nästan tyst och har tillräcklig studs.

Asus Z71V tangentbord ( se större bild )

Pekplatta

Pekplattan fungerar bra i allmänhet. Det är något känslig, så jag var tvungen att vänja skriva så jag inte råkar komma förbi den och klicka på något av misstag. De 2 knappar fungerar bra, även om de är betydligt högre än tangentbordsknapparna. Rullningslisten är användbart också.

Asus Z71V Pekplatta ( se större bild )

Prestanda och Benchmarks

Här är några generella systemet riktmärken som ger en uppfattning om den totala effekten och hastigheten av den bärbara datorn.

Dags att starta upp: 30 sekunder
PCMark04: 3594
Dags att räkna Pi till 2 miljoner siffror i Super Pi: ​​1 minut, 38 sekunder

Vi använder programmet Super Pi för att få ett riktmärke för processorhastighet. Super Pi-programmet tvingar helt enkelt processorn att beräkna Pi till ett utvalt antal siffror i noggrannhet. Beräkning 2 miljoner siffror är vår måttstock. Nedan är en jämförelse diagram över hur Asus Z71V med det 1,86 GHz processor staplas upp till andra liknande bärbara datorer när man kör denna beräkning:

Pentium M 750-processor (1,86 GHz Pentium M)

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
Asus Z71V (1,86 GHz Pentium M) 1m 38s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Pentium M) 1m 48s
IBM ThinkPad T41 (1.6GHz Pentium M) 2m 23s
Compaq R3000T (Celeron 2.8GHz) 3m 3s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Pentium M) 2m 10s
Dell Inspiron 8600 (1,7 GHz Pentium M) 2m 28s

Stock riktmärken för nätadapter Nvidia 71,13 förare, 250/400 Klocka:

  • 3DMark01 SE: 12904
  • 3DMark03: 4358
  • 3DMark05: 1706
  • Aquamark3: 29.822

De 3DMarks ovan var något lägre än uppnås med Acer 8104 (ca 2300 i 3DMark05), men betydligt högre än de för Sager 3790 (ca 1000 i 3DMark05). Ändå uppdaterade jag drivrutinerna för min grafikkort och överklockad det lite för att se om jag kunde få högre poäng. Geared2Play, en av de webbplatser som säljer datorn föreslog att den ideala överklocka hastigheten var 290 kärna och 573 minne, så det är de hastigheter vid vilka jag ställa in den.

Överklockade riktmärken för nätadapter Nvidia 76,50 förare, 290/571 Klocka:

  • 3DMark01 SE: 13.569
  • 3DMark03: 5310
  • 3DMark05: 2126
  • Aquamark3: 36455

Dessa riktmärken är mycket närmare Acers poäng, och jag är nöjd med dem. Innan jag byter till nästa område, men är här en varning om överklockning: om du överklocka grafikkortet för mycket kommer det att överhettas och kommer att upphöra att fungera korrekt. Eftersom det är en $ 200,00 reservdel, var försiktig om du väljer att överklocka.

Batterilivslängd

Batteriet varade 2,25 timmar på att spela en DVD-skiva. Göra grundläggande program (ordbehandling, surfa på internet, etc), varar det mellan 3,5 och 4 timmar. Inte alls de 6,5 timmar som Asus hävdade är taket, men ändå tillräckligt för att enkelt få igenom mina 3,5 timmar långa klasser. Om du ska vara på en lång flygning eller behöver mer än 4 timmars batteritid, skulle jag föreslå att få den modulära batteri alternativ som swappar för den optiska enheten.

Värme & Fläktljud

Den bärbara datorn förblir härligt kyla det mesta. Enligt Mobile Meter har CPU en temperatur mellan 37-66 grader, i genomsnitt 40 grader på batteri och 58 grader på nätström. Och det enda stället det blir märkbart varm är på botten i ryggen. Det är inte obehagligt varm även efter över 6 timmars användning.

Den bärbara datorn har 2 fläktar: chipset fläkten och CPU-fläkten. Chipset fläkten är på hela tiden, men är praktiskt taget ljudlös. När jag först slås upp min dator, jag bokstavligen inte kunde höra någon som helst buller. CPU fläkt tänds när CPU når 55 grader och är hörbar, men stannar ganska tyst för det mesta. Den enda gången det snabbar upp är när man gör tunga spel och under mycket CPU intensiva applikationer, som att springa Super Pi.

Audio DJ CD-spelare:

Det finns några knappar på framsidan av den bärbara datorn som används för att spela upp CD-skivor utan att starta i datorns operativsystem. Enligt min mening skulle denna funktion ha varit mycket mer effektiv om den spelade DVD-skivor. CD-uppspelning är bara so-so. Musik verkar spela bra, men sång kan lätt överröstas av instrument, och det är ibland svårt att höra vad sångarna sjunger. Det varierar från CD till CD, enligt min erfarenhet.

DVD + /-RW-enhet:

Frekvensomriktaren fungerar bra för mig. Brinntid för en 60-minuters CD var 6 minuter. Läs / laddningstid tar lite längre tid än jag är van vid från min rumskamrat skrivbord, men det är fortfarande acceptabelt. Dags att helt installera Myst 3: Exile (4 cd): 30-40 minuter Enda om den enhet som jag inte gillar är att det är den mest högljudda delen av datorn när den snurrar.

Prissättning och återförsäljare erfarenhet:

Jag köpte min för $ $ 1940,33 från Integrated System Technologies. Jag rekommenderar dem till alla som planerar att köpa en ny dator. Rick, ägaren, svarade en rad frågor som jag hade om den bärbara datorn när jag först placerade min beställning, och Gwen, delägare, skickade mig e-post med uppgifter om Z71v process genom förbeställa, bygga och sjöfart. Det upptäcktes att Intel 2200 trådlöst kort (som jag beställde) hade ett problem med chipset från Z71v så IST uppgraderas till Intel 2915 gratis. De satte även mitt namn upp i Windows! Du kan inte göra bättre än så!

Övergripande

Fördelar:

  • fast bygga
  • låg värme och tysta fläktar
  • högupplöst skärm
  • bra video effekt / prestanda
  • bra tyst tangentbord
  • adekvat batterilivslängd

Nackdelar:

  • skärm gnistra finns
  • Audio DJ spelar inte DVD
  • DVD + /-RW-enhet kan få högt när det snurrar upp
  • pekplatta känslighet tar lite tid att vänja sig

Totalbetyg: 4,5 / 5, rekommenderas



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar