söndag 8 maj 2005

HP Pavilion DV4000 Recension (pics, specifikationer)

HP Pavilion DV4000 Recension (pics, specifikationer)
av Newz - 2005/05/08

av Bob Jones, Kalifornien USA

HP DV4000 Översikt

HP Pavilion DV4000

Denna översyn är för Hewlett Packard DV4000 laptop. Enheten är en multimedia bärbar dator i en medelstor formfaktor. Under flera månader har jag letat efter en bärbar dator som jag kan använda för att surfa på internet medan du sitter i min fåtölj. Jag tittade på Dell Inspiron 6000 , Toshiba Satellite M35-S311 och Sony VAIO FS550 . Toshiba har inte en blank skärm och Sonys ljudsystem var knappt hörbar. Jag trodde att Dell var clunky ser. Jag har alltid gillat HP: s DV1000 men trodde det 14-tums skärm för liten. När DV4000 kom ut med en vacker 15,4 tums skärm, det var bara biljetten jag hade letat efter. Jag köpte denna configure-to-build enheten från HPShopping.com för $ 1191 efter rabatt (före skatt). Jag sparade lite genom att gå igenom EPP (Employee Purchase Program) webbplats som ger blygsamma rabatter till anställda i stora företag. Det tog bara 8 dagar från att placera min beställning att levereras till mitt hem efter att ha byggt och levereras från Kina. När jag gjort beställningen uppskattade HP att det skulle ta en månad för leverans. Jag förstår från andra som har beställt från HP, är de ofta denna konservativa och ge dig ett skepp datum längre ut än vad som är faktiska.

Min konfiguration för HP Pavilion DV4000 anpassningsbara Notebook PC:

  • Microsoft (R) Windows (R) XP Home Edition med SP2
  • Intel (R) Pentium (R) M processor 740 (1,73 GHz)
  • 15,4 "WXGA BrightView Widescreen (1280x800)
  • Intel (R) Graphics Media Accelerator 900
  • 512 MB DDR SDRAM (2x256MB)
  • 60 GB 5400 RPM hårddisk
  • Gratis uppgradering till 8x DVD + / - RW / R & CD-RW!
  • 54g (TM) Integ. Broadcom 802.11b / g WLAN och Bluetooth
  • 12 cells litiumjonbatteri
  • Microsoft (R) Fungerar / Pengar
  • Fjärrkontroll (köps separat)

Uppgraderingar

Som ni ser, uppgraderade jag enheten till 5400RPM, lade Bluetooth och en 12-cells batteri. Detta är en av anledningarna till att jag inte köper en detaljhandel version som de dv4030us ($ 1399 - $ 50 rabatt) .... du har fastnat med en 4200rpm hårddisk, Wi-Fi, men ingen Bluetooth och endast en 6-cells batteri. Om du har beställt 12 cells batteri som en extra det skulle kosta $ 179. När jag konfigurerat min DV4000 det var bara $ 25 mer än 6 cells batteri. Om du gör matten ser du den anpassade laptop var en bättre affär för mig även om du ibland kan köpa en detaljhandel enhet för $ 1199 när CompUSA eller Office Depot kör en befordran.

Skärm

Skärmen var en av de främsta anledningarna till att jag köpte DV4000 ... det är fantastisk. När jag spelar DVD på det, kan mina vänner inte tro hur klar och ljust det är. Liknande den DV1000 (vilket påpekades i utmärkt översyn av DV1000 ) har DV4000 LCD en begränsad vertikal betraktningsvinkel. Du måste luta det bara rätt att få den bästa kontrast och ljusstyrka. Detta är oftast en fråga när du spelar DVD-skivor och ett mindre problem när man kör Typiska applikationer för webbsurfning och ordbehandling. Den glansiga skärmen kan införa en hel del bländning, särskilt i en ljus kontor, men i ett svagt upplyst hem är det inte så illa. Jag vill betona detta glansiga skärmen kan se ut som en spegel under vissa ljusförhållanden. Här är ett foto som visar skärmen återspeglar min bakgård:

Kallelse med den glansiga förbättrade skärmen du får en hel del eftertanke när starkt ljus slår på skärmen ( se större bild )

Inte desto mindre tror jag fördelarna med BrightView-skärm är värt bländning, men vissa människor använder den här datorn i ett klassrum kanske inte håller. Jag är glad att kunna rapportera min skärm har inga döda pixlar.

När ett mörkt rum ställa in DV4000 skärm verkligen kommer till liv med livfulla färger den visar ( se större bild )

Ljud och byggkvalitet

Förutom den fina skärmen jag valde DV4000 för dess ljud. De främre bränning högtalarna är mycket imponerande för en bärbar dator. Få andra bärbara datorer är så högt och tydligt. Den passform och finish verkar första hastighet. Bygga kvalitet verkar också ganska bra också för en enhet i denna prisklass. Låt oss vara tydliga, det är ingen skottsäkra IBM ThinkPad, men det är inte dåligt. Tangentbordet har mycket lite flex och tangentbordet resor är bra. Jag har märkt att shift-tangenterna ibland göra en plast gnugga plast ljud. Jag hoppas att detta inte blir ett problem. Jag misstänker eftersom shift-tangenten är så stort att det inte får stödjas liksom de mindre tangenterna. Den enda andra viktiga frågan är över upp / ner pilknapparna. Ibland vill inte rulla en sida. Jag var tvungen att klicka några gånger på sidan innan pilknapparna fungerar. Jag tenderar att använda upp / ner knapparna i stället för rullningslisten eftersom det är mycket snabbare. Rullningslisten ligger på höger sida av pekplattan. Det tar ett tag att vänja sig, skulle jag föredra ett rullhjul som de har på en mus (jag vet inte någon bärbar dator med en inbyggd rullningshjul dock!). LCD gångjärn är tillräckligt starka för att hålla skärmen i valfri vinkel. LCD-skärmens ram verkar vara en svag punkt. Inte get me wrong, snedvrider LCD-skärmen inte när du flyttar det som några billiga bärbara datorer, men när du trycker på baksidan av LCD (toppen av den bärbara datorn) skapar snedvridningar. Jag ryser att tänka vad som skulle hända om du släppte en tung bok på toppen av den slutna laptop. På tal om slutna .... när du stänger locket är det tyst ... inga högljudda klick. Det verkar att låsa väl.

En titt på tangentbordet för DV4000 ( se större bild )

En närbild av tangentbordet och knappar QuickPlay ( se större bild )

Hårddisk

Jag var orolig för att 60GB 5400rpm (Hitachi) hårddisk skulle vara bullriga. Det är inte. Du kan höra några små tickande ljud om du är i ett tyst rum. I ett normalt rum med TV eller musik du inte hör enheten. En annan sak du inte hör är fläkten. Det kommer sällan på nästan aldrig när bara surfa. När det kommer till det låter som en ocean breeze som är ganska trevlig. Det får inte vara ett högt varvtal fan eftersom det är nästan tyst. Återigen i ett genomsnittligt rum med bakgrundsljud du inte hör en sak.

Hårddisk Benchmark:

HD Tune: Kör modell # HTS541060G9AT00 Benchmark

Överföringshastighet Minst: 18,2 MB / sek
Överföringshastighet Max: 36,0 MB / sek
Överföringshastighet Genomsnitt: 28,9 MB / sek
Åtkomsttid: 16,3 ms
Burst Pris: 73,9 MB / sek
CPU-användning: 5,7%

Batteri

Jag fick den utökade batteriet eftersom jag inte var bekymrad över den extra vikten tillade, men med 12 cells batteri denna parasit är tung. HP säger att det är 6,5 pounds med en 6-cells batteri så med stora batteriet är det ca 7 pounds, det är inte hemskt men inte lätt heller. Jag vill inte bära det från klass till klass. Som ni kan se på bilden batteriet buktar ut från botten som ger enheten en fin vinkling för ergonomiska syften. Luftcirkulation förbättras med denna höjning av den bärbara datorn också. Det förstör sleekness av den bärbara datorn, men jag bryr mig inte. Jag tänker inte på att flytta den bärbara datorn för mycket så den extra vikten är ingen stor sak. Batteritiden har varit imponerande, ca 7,5 timmar under lätt användning.

Lägg märke till hur den utökade batteritid sticker ut och orsakar också baksidan av den bärbara datorn som ska öka vid upprätt ( se större bild )

Prestanda

Som tidigare nämnts har den bärbara datorn en 1,73 MHz Pentium M-processor. Med 512 MB minne prestanda har varit mycket bra. Starta Internet Explorer tar bara en sekund. MS fungerar bara 3-4 sekunder.

Vi använder programmet Super Pi för att få ett riktmärke för processorhastighet. Super Pi-programmet tvingar helt enkelt processorn att beräkna Pi till ett utvalt antal siffror i noggrannhet. Beräkning 2 miljoner siffror är vår måttstock. Nedan är en jämförelse diagram över hur DV4000 med det 1.73GHz processor staplas upp till andra liknande bärbara datorer när man kör denna beräkning:

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
HP DV4000 (1,73 GHz Alviso Pentium M) 1m 51s
Dell Inspiron 6000 (1.60GHz Alviso Pentium M) 1m 52s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Alviso Pentium M) 1m 45s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Alviso Pentium M) 1m 48s
IBM ThinkPad T41 (1.6GHz Banias Pentium M) 2m 23s
Compaq R3000T (Celeron 2.8GHz) 3m 3s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Dothan Pentium M) 2m 10s
Dell Inspiron 8600 (1,7 GHz Banias Pentium M) 2m 28s

QuickPlay och DVD

HP har hyped den QuickPlay-funktionen, men det är välförtjänt. Denna funktion låter dig spela upp en film utan att behöva starta upp operativsystemet. Så pop i en DVD, tryck på DVD-knappen och cirka 20 sekunder du tittar på en film. Med tanke på att den här datorn startar Windows upp 40 sekunder är hastigheten inte så mycket av en fråga. Vad är trevligt med QuickPlay är att det omedelbart fyller skärmen med filmen. Först trodde jag att detta inte var fallet i Windows, men under WinDVD Konfiguration Du kan konfigurera den för att starta i fullskärmsläge. Jag kan inte säga någon skillnad i bildkvalitet mellan QuickPlay och WinDVD-program. Den kreditkortsstorlek Remote fungerar med båda programmen.

Programvara

Till skillnad från vissa datortillverkare HP ger dig en Windows-CD så att du kan installera operativsystemet. Jag ser en I386-mappen på enheten så att du förmodligen kan installera därifrån också.

De ger dig också alla diskar för att installera den förinstallerade programvaran. Vad de inte ge dig, åtminstone med denna specialbyggd enhet är anständigt dokumentation. De ger dig flera pamfletter, men de är alla mycket allmänna och inte specifika för DV4000. En användare på CD ingår, men det är också ganska värdelös. Jag kunde hitta några instruktioner för DVD-brännaren. Den genomsnittliga joe skulle inte veta vilket program som att använda eller ens vilka typer av tomma diskar som ska användas. När du har installerat DVD-brännare programvara och några andra saker som jag hade använt 8 GB 60 GB-enheten. Det verkar finns en 250 MB dold partition på hårddisken. Jag antar att det är för QuickPlay-funktionen.

I / O-portar

En stark kostym för DV4000 är dess antal portar. Allt från firewire till S-Video ut. Många nya enheter exklusive S-Video-port. Mediekortläsaren fungerar bra. Pop ett minneskort i facket från din digitalkamera och Windows frågar om du vill se ett bildspel .... bingo du tittar på dina digitala bilder. Tänk på detta kortläsare inte kommer att acceptera de större och tjockare Compact Flash-kort.

HP DV4000 Vänster sida ( se större bild )

HP DV4000 Höger sida ( se större bild )

HP DV4000 baksida ( se större bild )

Trådlös

Jag beställde misstag Broadcom 802,11 g plus Bluetooth alternativet. Jag ville verkligen Intel versionen eftersom jag trodde det skulle vara bättre. Jag kan inte klaga på Broadcom trådlösa kort men det har sjunkit aldrig min trådlöst internet. Många människor i forum har klagat över Intel versionen så kanske jag gjorde rätt val. Även utbudet verkar vara bra som jag plocka upp två av mina grannar routrar. Det finns en omkopplare överst på tangentbordet för att stänga av trådlösa och spara energi. Jag har inte provat bluetooth och för närvarande har det avstängt av säkerhetsskäl.

DVD-brännare

Jag beställde DV4000 med en DVD-brännare. Jag hade velat det Dual Layer brännare men det var inte erbjuds när jag beställde enheten. Den DVD-RW/CDRW Enheten vibrerar lite vid förbränning eller installera program. När du spelar DVD-skivor är det nästan tyst och vibrationsfri. Jag har bara försökt bränna en CD-skiva så långt och det tog nästan 7 minuter. Jag är inte säker på varför det tog så lång tid. Jag har tagit dvdinfo rapport om egenskaper enheten. När det gäller bränning ger HP dig flera .... Sonic RecordNow och InterVideo WinDVD Creator. De är inte lika omfattande som Nero, men de fungerar bra. De ger dig också ett program som videoredigering heter muvee autoProducer. Btw, spelar dvd är mycket smidig med några buggar.

Slutsats

Medan jag har haft min DV4000 endast en kort tid, så långt är jag mycket imponerad. HP har proppfull allt du behöver i en trevlig snygg förpackning. Jag skrev denna översyn medan du kopplar i min barcalounger - vad en behandling - inget mer stel nacke medan böjd över en stationär dator, livet är bra!

Positiva

  • Stor vacker display
  • QuickPlay-funktionen
  • Batteriets livslängd
  • Har S-video ut
  • Högt och tydligt ljud
  • Bra trådlös räckvidd
  • Tysta enheter och fläkt

Negativ:

  • Svag LCD skydd
  • Inget CompactFlash-kortläsare
  • Inget dedikerat grafikkort
  • Begränsad documenation
  • DVD / CD-brännare vibrerar lite när du installerar program från det men när man spelar DVD är tyst.

Pris och tillgänglighet



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar