torsdag 12 maj 2005

Gateway M460 Review (pics, specifikationer)

Gateway M460 Recension (pics, specifikationer)
av fsacj - 2005/05/12

av Andrew Johnson, Alaska USA

Översikt och introduktion:

Den Gateway M460 -serien är utformad för att vara en mångsidig och överraskande rörliga stationär dator anteckningsbok, baserat på den underbara Intel Centrino-paketet. kan du balansera pris, prestanda och mobilitet konfigurationsalternativ. I den lägre delen, de M460S erbjuder en 15 "skärm och integrerad grafik plus upp till otroliga 10 timmars batteritid till ett lågt pris, medan 15,4" widescreen-modellen finns med integrerad grafik eller en högre slutet ATI Mobility Radeon X600.

Även om du inte kan förvänta Gateways "unikt ko-liknande förpackningar att innehålla en snygg, elegant, kraftfull bärbar dator verkar Gateway att erbjuda just detta, och till ett bra värde för.

Gateway M460 ( se större bild )

Konfiguration som granskas och uppgradera kostnaden över bassystemets pris på $ 1399,99:

  • 15,4 "WXGA (1280x800) matt finish LCD
  • 2,0 GHz Pentium M 760 (Alviso) CPU med 533MHz FSB och 2MB L2-cache + $ 175
  • Modular 8x Multi-format DVD-brännare
  • 512 (256x2) DDR2 RAM på 400MHz
  • ATI Radeon X600 128MB grafik + $ 50
  • 80GB 5400RPM hårddisk
  • 12-cell Primär batteri + $ 40
  • Ytterligare 6-cells Modular Battery + $ 99,99

Inköp från Gateway:

Basen annonseras pris för top of the line Gateway M460XL är $ 1399,99. Den uppgraderade processorn, batterier, och ytterligare grafikkort minne lagt $ 364,99 som för totalt $ 1764,98. Jag tror att uppgraderingen priserna är rättvisa och mycket rimligare än vissa andra stora tillverkare. Mest anmärkningsvärt är 12-cells batteri, vilket ungefär fördubblar batteritiden för endast $ 40 mer.

Gateway erbjuder köp flexibilitet med butiker, försäljning telefon, online inköp och genom chatt. Från min erfarenhet och vad jag har hört från andra, att göra med någon i telefon eller via chat kan resultera i ytterligare 10-15% rabatt på publicerade online pris.

På ett annat system köper jag pratade en hel timme och kunde ha alla mina frågor besvarade, inklusive ett foto skickas till mig av batteriet när jag frågade om det stack ut på baksidan av systemet.

Form & Design:

Det M460XL är en enkel två-ton svart och silver design. Det är elegant och konservativ, utan extra knappar eller motbjudande "widescreen" klistermärken, etc. När slutna linjerna är rena och överhäng ingenting eller ser ut som om det inte passar. Nedanför pekplattknapparna är ganska blå lampor för trådlöst, skiva tillgång etc. Dessa matchen den mjuka blå som omger strömbrytaren, liksom de blå lyser från som visar kraft och laddning. Avgiften ljuset slås en "högt" lila / rosa färg under laddning.

Tyvärr finns det en kostnadssänkande åtgärd som är uppenbart för mig åtminstone: Både 15 "och 15,4" widescreen modeller är samma dimensioner, så att skärmen på 15 "versionen har för mycket bezel utrymme på sidorna, och 15,4 "versionen har alltför mycket längs botten. En tunn, förmedlar även bezel alltid och väl genomtänkt design till mig. Se Gateways foto av de 15 "M460S



Vid 1,3-1,4 inches tunn, visas M460 är mycket smal, särskilt eftersom det är måttligt bred för att rymma 15,4 "widescreen.
Med den stora 12-cells batteri, väger den bärbara datorn in på exakt 7 pounds, vilket känns ganska tung i förhållande till sin storlek. Även denna stora batteri sticker ut på baksidan av den bärbara datorn ungefär en tum. Den tillgängliga 6 och 8-cells batterier passar färg. Detta ger stor flexibilitet. Vissa kanske föredrar ett enda något större batteri att bära en reservdel och med att byta ut mitt på dagen eller ännu värre, mitt möte.

Byggkvalitet:

Gateway M460XL känns solid och allt passar mycket bra. Det är inte extremt styv som en ThinkPad, men jag trivs plocka upp genom ett hörn. En svag punkt är skärmen tillbaka. Om du trycker på med bara en liten mängd tryck, krusningar på skärmen. Kanske jag är bortskämda av min fasta, robust metall Dell 9300 skärm, vilket är emellertid mycket tjockare och skrymmande.

Modular Bay:

Gateway M460XL har en modulfack för en optisk enhet, extra batteri eller extra hårddisk. Jag gillar verkligen denna design, och är besviken när tillverkarna inte med detta alternativ. För en, och hjälper dig att byta batterierna borta från makten utan att stänga. Eller på en lång flygresa kan du titta på en DVD-skiva med huvudbatteriet och pop i den modulära batteri för extra lång drifttid. För dem som bara vill ha maximal batteritid och inte vill bära extra saker, kan den optiska enheten vara kvar och båda batterierna kan användas tills de tar slut.

Skärm:

Gateway M460 Skärmdump ( se större bild )

Skärmen är underbara och en glädje att använda. Det är svårt att uttrycka i ord hur verkligt fin denna display är. Det är en traditionell matt, bländfri typ, och bland de bästa bärbara skärmar jag någonsin har sett. Det är lika ljust som mitt riktmärke skrivbordet, den 23 "HP 2335 LCD, och ännu viktigare de vita är väldigt sant. Den enda skillnaden förutom betraktningsvinkeln är något lägre mättnad, som jag har märkt på alla bärbara datorer.

Det finns inga döda pixlar, och belysningen är helt jämn, mycket bättre än de flesta låg-och mid-skärmar range stationära såsom Samsung 713v jag har. Detta fotograferar är verklig, inte en "syntetiserad" på displayen. Lägg märke till hur ens belysningen är. Under normala och även låg ljusförhållanden, med bakgrundsbelysning, men en helt svart skärm, ser det ut som om den är avstängd. Vad detta innebär är att det finns inget ljus läcker som helst och de svarta är mycket sant och mörka, något som ofta är svåra att hitta med LCD-skärmar.

Det finns 8 valbara ljusstyrkenivåer, och även batteriet sparar lägsta nivån är mer än tillräckligt för de flesta miljöer.

Hardcore gamers kan märka en viss strimmor på grund av lägre Responstid, men jag kunde inte upptäcka något i mina tester utom när du flyttar musen markören snabbt över en mättad färg, till exempel blå i fotot.

Jag har aldrig sett en bärbar dator med riktigt perfekt betraktningsvinkel och Gateway M460 är inte annorlunda. High end desktop skärmar visar praktiskt taget ingen förändring från alla vinklar, även när man ser formuläret nedan. Ändå förblir Gateway M460 en av de bästa jag någonsin sett.

Den "sweet spot" är stor nog att flera personer kan samlas kring och visa exakt samma bild. Även långt vänster och höger vinklar är synliga, och ljusstyrka och kontrast endast gradvis och jämnt faller av när du flyttar åt sidan. Från ovan bilden blir tvättas ut, och underifrån det blir mörkt. Det verkar dock vara mer subtila än de flesta bärbara datorer. Inget glansiga skärmen är tillgänglig med denna modell.

Talare:

Som med alla bärbara datorer, kommer högtalarna inte behaga en audiofil eller byt någons stereo, men åtminstone dessa får tillräckligt högt och när det inte finns någon bas att tala om, reproducera de lägre mellanregistret tillräckligt för manliga sång att låta realistiskt i filmer och musik.

Processor och prestanda:

Pentium M fortsätter att överraska med prestanda ofta överträffar Pentium 4 är med 50% högre klockfrekvens. Det är en effektiv processor, och det visar. Gateway M460XL är mycket lysande i grundläggande uppgifter. DVD-uppspelning kräver endast ca 10% CPU-användning vid 2 GHz.

För de flesta användare, även de långsammaste Pentium M tillval (1.6GHz) bör vara mer än passande.

Prestanda:

Pentium M presterar säkert bra i riktmärken. För dessa riktmärken Jag jämförde Gateway M460XL till mitt kontor arbetsstation. Det är inte ett mycket rättvist test som arbetsstationen har 4 gånger RAM (2 GB), en 10.000 rpm hårddisk som är nästan dubbelt så rotationshastigheten, och en snabbare FSB på 800 MHz verserna 533 för den bärbara datorn. Men testerna inte är extremt skiva intensiv som är det område på skrivbordet har det största fördelen.

Super Pi (Dags att räkna Pi till 2 miljoner siffror. Lägre är bättre)

  • Gateway M460XL 2,0 GHz Pentium M: 98 sekunder
  • Dell Inspiron 9300 1.6GHz Pentium M: 116 sekunder
  • Desktop Pentium 4 2,8 GHz: 126 sekunder

Min huvudsakliga användning för datorer är professionell digital fotografering. Bearbetning RAW-filer från 16,7 megapixel Canon 1Ds MK II kan bromsa alla datorer. Jag har skapat min egen Photoshop riktmärke som faktiskt efterliknar uppgifter riktiga fotografer gör (inte udda filter som utför bäst på en Mac G5 till exempel)

Photoshop CS2:

Test 1: Process 10 RAW-filer med Photoshop CS2 och spara som TIFF med LZW-komprimering.

Test 2: Oskarp mask. Kombinerad handläggningstiden för flera vanliga inställningar som utförs på en 50 megabyte fil.

Test 3: Ändra storlek 50 megabyte fil till en 8x12 "360 dpi med bikubisk interpolering.

Min första testet var att ändra storlek på en 190 megabyte, 16x24 "360 dpi, men den bärbara datorn var tvungen att använda hårddisken som gjorde det ta cirka 15 gånger så länge som skrivbordet som kan utföra operationen i RAM-minnet. Photoshop är verkligen en RAM hog och detta bevisar att tillräckligt med RAM kan verkligen ge en tiofaldig prestandaökning eller bättre.

HDTune: Detta mäter hårddisk prestanda under ideala förhållanden:

3D Mark 2005
Gateway M460XL med ett Radeon X600 gjorde 1255 3D Marks, jämfört med 990 för min Dell Inspiron 9300 med ett Radeon X300. Jag förväntade bättre från detta kort, särskilt i jämförelse med X300.

Tangentbord och pekplatta:

Gateway M460 tangentbord ( se större bild )

Tangentbordet är i full storlek med rätt storlek skift, Caps Lock backsteg och ange nycklar. Delete-tangenten lyckligt placerad i det övre högra hörnet, och PgUp / PgDn / home / slutet nycklar ligger längs den högra sidan av tangentbordet. Gateway tangentbordet är fast med lite flex, och nycklarna har en bra känsla med en bra mängd resor.

Som en personlig preferens, jag föredrar Fn och Ctrl tangenterna bytas för att vara mer som en traditionell layout. Vissa bärbara datorer kan dessa växlas i BIOS, men jag har inte upptäckt att funktionen med gateway.

Den M460XL har både en pekplatta och en styrpinne, som kan vara en välkommen bonus till några som ofta endast finns på bärbara företagsdatorer. Styrpinnen har sina egna separata knappar, och kan utnyttjas för att fungera som en vänster musknapp av sig själv.
Pekplattan fungerar bra men är inte försänkt så det kan borstas av någon medan du skriver.

Ingångs-och utgångsportar:

Gateway M460 Höger sida ( se större bild )

Det finns fyra USB 2.0-portar, alla placerade längs den högra sidan av den bärbara datorn. Jag föredrar dem att sprida ut lite mer flexibilitet. Även längs den högra sidan är modemet och Ethernet-portar, SD-kortläsare, mini-FireWire-port, och typ II PC-kortplats.
Den främre innehåller endast mikrofon och hörlurar mini-jack. Det finns också en inbyggd mikrofon till höger på tangentbordet.

Gateway M460 Bak vänster sida ( se större bild )

Ryggen innehåller endast strömkontakten och VGA-port, som kan köra minst en 23 "LCD med 1920x1200 upplösning.
Slutligen vänster inrymmer den optiska enheten eller modulära batteri (bilden) och en S-Video-port för att ansluta till en TV.

Trådlöst:

Den medföljande Intel 802,11 b / g-kort fungerar bra och fann och ansluten till mitt trådlösa nätverk utan problem alls.

Batteri:

Gateway erbjuder inte mindre än 4 batteri alternativ för M460-serien. 6 -, 8 - och 12-cell huvudsakliga batterier finns, plus ytterligare 6-cells modulär batteri som ersätter den optiska enheten. Jag fick den maximala batteri alternativet av 12-cells plus 6-cells modulär batteri.

Gateway M460 Modular Drive ( se större bild )

En nackdel med 12-cells batteri är det sticker ut på baksidan av den bärbara datorn ungefär "Den 6 -. Och 8-cells batterier passar färg.

Gateway M460 12-cells batteri ( se större bild )

Tack vare en effektiv energihantering och de stora batterierna, kan jag pressa 6-7 timmars batteritid vid användning både 12-cells batteri och 6-cells modulfacksbatteri. Detta är med skärmen vid minsta ljusstyrka och trådlöst på, gör små uppgifter som surfning och skriva.

Den 12-cells batteri ensam kan åstadkomma ca 5 timmar, medan den lilla 6-cells modulära batteri varar knappt 2 timmar.

Det bör noteras att den vanliga 6-cells batteri har ca 25% mer kapacitet än den modulära 6-cells batteri.

Beräkningar indikerar 8-cells batteri ska hålla ca 3,5 timmar under dessa förhållanden.

DVD-uppspelning är alltid en annan historia som det kräver användning av den optiska enheten, grafikkort och CPU mer än grundläggande uppgifter. Men utför gateway M460XL avsevärt. Med 12-cells batteri och maximal ljusstyrka är batteritiden ca 3 timmar medan du tittar på en DVD. Minsta ljusstyrka ger bara 20 minuter till detta.

Operativsystem och programvara:

Jag fick Windows XP Professional med mitt system. Gateway innehåller också svarta CD-skivor och programvara för att göra din egen anpassade återställningsskivor. Men det finns också en 5 GB återställningspartition.

Tyvärr fanns det en hel del oönskad programvara för virusskydd och Internet försökstjänster, men det var lätt att ta bort.
Kundtjänst: Jag har haft bra och dåliga erfarenheter med Gateway kundsupport. De verkar vara snabb på att svara via alla metoder (chat, telefon, e-post).

Men jag har ett intressant problem nyligen. Jag beställde en bärbar dator och var tvungen att avbryta min beställning av ekonomiska skäl. Jag avbröt via e-post och fick bekräftelse. Några dagar senare fick jag en order uppdatering indikerar ordern fortfarande placerades. Jag heter och annullerats igen. Rep berättade jag kan behöva vägra leverans eftersom de inte skulle kunna avbryta transporten. Det visade sig att hända på det sättet, även om det tog ungefär en vecka efter min uppmaning innan det levereras!

Klagomål:

Jag har varit otroligt nöjda med denna bärbara dator på alla områden utom ett: Buller. Fläkten kommer på ofta och det är ganska bullriga. Ibland ändrar hastigheten snabbt. Det verkar som om moderkortet fläktstyrningen inte mycket intelligent, och är kanske kylning för konservativt.

Slutsats:

Gateway M460XL har visat sig vara en överraskning för mig. Jag blir säljs på Gateway. De erbjuder en mycket konkurrenskraftig produkt med lite att klaga. Gateway M460XL är en stor all-around anteckningsbok för någon som vill ha en underbar och stor skärm, bra prestanda och anständigt bärbarhet.

Fördelar:

  • Nära perfekt, underbara skärm
  • Bra prestanda
  • Enastående batteritid
  • Bra värde
  • Mycket Anpassningsbar
  • Elegant design

Nackdelar

  • Bullriga och sporadiska fan!

Pris och tillgänglighet

Andra recensioner av denna författare:

  • Dell Inspiron 9300 Recension (pics, specifikationer)


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar