måndag 16 maj 2005

Dell Precision M20 Review (pics, specifikationer)

Dell Precision M20 Review (pics, specifikationer)
av Administrator - 2005/05/16

av Nick W, Kalifornien, USA

Dell Precision M20 ( se större bild )

Dell Precision M20 specifikationer beställas

  • Intel Pentium M 750 (1,86 GHz, 2MB L2-cache, 533MHz FSB)
  • 14,0 "SXGA + (1400 x 1050) Samsung skärm
  • 1 GB 533 MHz DDR2 SDRAM (512 MB x 2 SODIMM)
  • ATI Mobility FireGL V3100 w / 64 MB VRAM
  • 60 GB 7200 RPM Hitachi-hårddisk
  • 8x Hitachi / LG DVD-enhet w / Software MPEG 2
  • Dell Wireless 1370 WLAN (802,11 b / g, 54Mbps) Mini PCI-kort
  • Intern 56K modem
  • 6-Cell 53 watt / timme Panasonic batteri

Inledning

Den Precision M20 är Dells tunna och lätta mobila arbetsstationer. Medan storebror, den Precision M70 , är en mobil kraftpaket av en maskin, gör M20 upp för ren kraft med en hanterbar storlek och vikt för användare på språng. Med detta sagt, är denna bärbara dator långt ifrån underpowered och ger bra prestanda, särskilt med tanke på dess källare, förmånliga pris.

Orsaker till att köpa

Jag beslutade att köpa den här bärbara datorn eftersom min perfekta valet från Dell, Latitude D610 , var inte på försäljning och aldrig är på sin webbplats. Nyligen var det en kupongkod för Precision linje på bärbara datorer, grundläggande kloner av Latitude linjen med undantag för arbetsstationer nivå grafikkort och jag bestämde mig för att köpa en. Jag är medveten om att Precision linjen kan vara för mycket anteckningsbok för en ganska grundläggande användare som jag själv, men från vad jag kan säga att det är främst skiljer sig inte från Latitude D610 förutom OpenGL grafikkort. Jag skulle ha fast för billigare Inspiron linje men Dells hemanvändare bärbara datorer inte erbjuda en äkta tunn och lätt bärbar dator för en konstant resande som mig. den 700m kommer nära, men jag hittade inte 12 tums widescreen och ganska ovanlig styling till min smak. Jag tittade också på IBM: s ThinkPad T43 men jag var avstängd av det höga priset punkt för i princip en jämförbar systemkonfiguration som min egen.

Inköp Erfarenhet

Som nämnts, köpte jag detta system via Dell Small Business Online. Under köpet kom Precision M20 med en Dell avancerade portreplikator och bläddra mus utan extra kostnad. Utöver systemet, jag köpte en Dell UltraSharp 1704FPT monitor för ett rabatterat pris på ca $ 130. Jag valde 3 års full garanti med Complete Care. För er som är obekanta med Dells garanti system Komplett vård i teorin är tänkt att täcka ditt system och allt köpte tillsammans med ditt system från skador. För de extra 300 dollar, kände jag att det var en bra investering på min bärbara dator och LCD-skärmen. Jag använde en 35 procent rabatt kupong (tillgänglig varje så ofta) för att slå mitt system pris inklusive moms och frakt till totalt $ 1817. Jag ärligt talat inte kan tänka mig att hitta en bättre affär för denna typ av system. Som jag sa, skulle en IBM liknande konfiguration kosta 3000 dollar eller mer. Beräknad fartyg tid var två veckor på grund av 7200rpm hårddisk som var i begränsat utbud. Det visar sig att det kom bara 8 dagar senare! Dell ofta över uppskattar sin skepp går och lägger en extra vecka buffert till faktor i oväntade förseningar.

Form & Design


M20 är ganska stor för en tunn och lätt bärbar dator ( se större bild )

Utformningen av M20 är mycket grundläggande som är typisk för Dell. Mätning 1,4 inches i bredd och väger ca £ 5,5. Det är större än vad jag förväntade mig. Men att döma av storleken och viktökning från Latitude D600 Latitude D610 rad av bärbara datorer är det som kan förväntas på grund av övergången till den nya Pentium M, Intel 915PM Express chipset, eller möjligen de nyare ATI-grafikkort. M20 är exakt samma storlek och färg som Latitude D610, använder en metallisk grå färgskala med silverdetaljer runt områdena tangentbordet pekplatta. Den annonserade Tri-metall (magnesium, aluminium och stål förening) chassi omger endast baksidan av skärmen som är en skam. Resten av chassit är tillverkat av en ganska fast och hårt plastmaterial. Min första laptop var en Dell Latitude med en Pentium II-266 MHz cirka 6 år sedan och plasten tenderade att böja överallt, men denna bärbara dator visade mycket små tecken på stress när jag tryckte mot handledsstödet och baksida LCD-skärmen. Nedanför systemet finns en hårddisk strejk zon. Det är en gummi nub som ligger under hårddisken facket för att skydda enheten från och hårda stötar som skulle leda till skador. Att hjälpa till med vikt problem, det kommer med en resa ljusmodul att ersätta DVD-enheten om du verkligen bryr sig om fraktionerad viktbesparing kan erbjuda. När du har skrivit denna översyn och tittar på en DVD-skiva med den här enheten på mitt knä, kan jag säga att det blir lagom varmt på undersidan av den bärbara datorn, men värmen inte tränger till tangentbordet eller palm rastplatser. Den en svaghet finns i fallet var LCD-skärmen inte helt förseglad runt kanterna. Du kan se ljus läcker ut från sidorna när du tittar från en extrem vinkel. Även om detta inte påverkade tittarupplevelse på skärmen, är det ganska irriterande att veta att systemet inte är förseglad kring sin skärm gränser. Dessutom är det bara varit en vecka och jag märker att dammet är att hitta sin väg in i sprickor på vänster och höger sida där det undermåliga montering fel påträffas.


LCD-skärmen är inrymt i ett Dell Tri-Metal chassi ( se större bild )

Skärm

Skärmen är en 14,1 tums SXGA + LCD tillverkad av Samsung. Det är mycket vass och färger var i nivå med de flesta skärmar bärbara LCD. Jag hittade bakgrundsbelysningen var ganska inkonsekvent i olika vinklar. Det var ganska svårt för mig att hitta den optimala bildvinkeln i termer av konsekvent ljusstyrka. Ändå var ljusstyrka stor erbjuda 8 ljusreglering inställningar att välja mellan. Skärmen har också gemensamma sparkly effekt många Dell ägare är bekant med. Jag hittade det mindre störande än vad jag ursprungligen hade tänkt och det är verkligen inte märks efter långvarig användning. Vad jag finner mer störande är de reflekterande beläggningar för att förbättra kontrasten, som tack och lov detta system inte mald.


LCD-skärmen är relativt skarp och levande ( se större bild )

Högtalare

Denna enhet rymmer bättre än genomsnittet högtalare. Det ger goda mellantoner och ganska bra klarhet med tanke på dess storlek. Föga förvånande saknade fyllig bas men det är nackdelen med att använda de medföljande högtalarna. Högtalarljudet är mycket subjektiv så inte lita på mig om detta. Jag jämför min erfarenhet med min tidigare laptop som är gammal i jämförelse med detta. Några av er kanske jämföra laptop högtalare med ditt hem system, men det är verkligen inte en rättvis kamp med tanke på storleken och utrymme begränsningar av bärbara högtalare. Om du vill ha bättre ljud, stick med externa högtalare men jag tycker de medföljande högtalarna tillräckliga för multimedia användning. Ett stort problem ligger dock med hjälp av hörlursuttaget. Det finns en stor förvrängning när enheten är igång. Det intensifierar när hårddisken eller pekplattan används. Jag har läst att detta är ett vanligt problem med vissa Dells bärbara datorer, men jag har ännu inte hittat en lösning. Men många tror att problemet ligger hos den särskilda ATI-grafik delsystemet inte samarbetar väl med SigmaTel ljudchip.

Processor och prestanda

Den nya Pentium M 750 - 1,86 GHz är mycket snabb. Starta upp tid snabbt var allt från 32 till 35 sekunder från strömmen till inloggningsprompten. När du har installerat ett antivirusprogram och en brandvägg, tappade tid något, men det är att vänta. Den goda prestanda kan också tillskrivas den snabba 7200 rpm hårddisk och generösa mängder RAM. Det finns några inledande hicka medan du tittar en video på PowerDVD när du använder flera program som Photoshop, Excel och Word, men allt gick smidigt med tanke på tunga ansökan belastning. Det enda verkliga problemet i prestanda skulle vara ATI Mobility FireGL grafikkort. Först ut, om den här bärbara datorn är anpassad för verkstadsindustrin folkmassan som arbetar med CAD / CAM-program. Jag tvivlar 64 MB dedikerat minne skulle vara tillräckligt för att arbeta med. Dessutom, från det lilla forskning jag har gjort, är FireGL V3100 bara en packat version av Mobility X300 med OpenGL klockade något lägre för systemstabiliteten. Allt som allt är det mer än bra för den genomsnittlige användaren som jag, kör en film eller en grundläggande spel här och det finns ingen svett. Men jag är inte så säker på att en verklig professionell, som den här bärbara datorn är avsedd för, skulle vara mycket nöjda med en sådan grundläggande grafik delsystem.

Riktmärken

Vi använder programmet Super Pi för att få ett riktmärke för processorhastighet. Super Pi-programmet tvingar helt enkelt processorn att beräkna Pi till ett utvalt antal siffror i noggrannhet. Beräkning 2 miljoner siffror är vår måttstock. Nedan är en jämförelse diagram över hur Precision M20 med det 1,86 GHz processor staplas upp till andra liknande bärbara datorer när man kör denna beräkning:

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
Dell Precision M20 (1,86 GHz Alviso Pentium M) 1m 37s
Dell Inspiron 6000 (1.60GHz Alviso Pentium M) 1m 52s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Alviso Pentium M) 1m 45s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Alviso Pentium M) 1m 48s
IBM ThinkPad T41 (1.6GHz Banias Pentium M) 2m 23s
Compaq R3000T (Celeron 2.8GHz) 3m 3s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Dothan Pentium M) 2m 10s
Dell Inspiron 8600 (1,7 GHz Banias Pentium M) 2m 28s


Andra tester Resultat
PCMark04 3571
3DMark05 721

HD Tune Tester Resultat
Överföringshastighet min 17,2 MB / s
Överföringshastighet max 40,0 MB / s
Överföringshastighet genomsnitt 30,3 MB / s
Åtkomsttid 14,1 ms
Burst ränta 66,9 MB / s
CPU-användning 5,0%

Tangentbord och pekdon


Dells tangentbord är en fröjd att använda och erbjuder både TrackPoint och styrplattan ( se större bild )

Jag har inget lovord för denna klaviatur. Tangentbordet som bra respons och kände sig mycket robust. Det erbjuds en tillfredsställande och problemfri skrivkänsla. Jag misslyckades med att hitta de många problem som diskuteras om Dell laptop tangentbord. Mina fingrar har inte fastna i nycklarna inte heller jag upplever tangentbord flex när du skriver med stark downforce. Denna laptop och affärsområde för alla Dells bärbara datorer erbjuder en pekplatta och spårpunkt. Båda pekdon som utförs tillfredsställande.

Ingång och-utgång

Enheten hus 4 USB-portar, en parallellport, serieport, VGA-ut, IR, SPDIF port, S-video ut, RJ-45, RJ-11, och en hörlurar och mikrofon hamn. Den vänstra sidan har en PCMCIA-kortplats för typ 2 kort. Därunder finns en smartkortsläsare. Jag tycker det är irriterande att Dell uteslutet Firewire, DVI och någon form av en minneskortläsare. Men den fria portreplikatorn som har en DVI-port så åtminstone jag kan ansluta min externa bildskärmen till den bärbara datorn utan att behöva tillgripa med VGA ut.


Hörlurar, mikrofon, PCMCIA, Smartcard, Infraröd ( se större bild )


Modular Bay (DVD-enhet), 2 USB-portar ( se större bild )


RJ-45, S-videoutgång, 2 USB-portar, RJ-11, parallellport, serieport, VGA-ut, makten i ( se större bild )

Trådlös

Enheten har en Mini PCI Dell 1370 (802.11b / g) intern trådlös lösning. När den är aktiverad, finns det ett system lätt bredvid strömbrytaren konsolen som lyser upp vilket indikerar Wi-Fi. Den trådlösa anslutningen jag fick erbjuder ett bra utbud och jag hade inga problem med att ansluta till en trådlös hotspot på min lokala Starbucks. Med tangentkombinationen eller via Dells Quickset programvara kan du stänga av Wi-Fi. Denna notebook kommer också med möjlighet att am internt Bluetooth-kort om så önskas.

Batteri

M20 levereras med en 6-cells, 53 watt litiumjonbatteri tillverkas av Panasonic. Den har en push mätare knapp makt som lyser visar hur mycket ström som återstår. Det är en praktisk funktion om du inte vill slå på datorn för att ta reda på din batteriets status. Grundläggande användning bestående av surfning, förutsatt Photoshop och Word 3 timmar och 43 minuter batteritid med skärmens ljusstyrka ner till hälften. Du har yttrande ersätta DVD-enhet för en sekund, modulär batteri för maximal livslängd. Laddning av systemet med en dränerad batteri och systemet stängs tog ungefär en timme och en halv. Batteriets livslängd specifikationer jag har gett är knappast exakta men jag tycker att grundläggande användning är i förhållande till användaren så att den verkligen är beroende av vem som använder den bärbara datorn.


Batteriet är inrymt i det vänstra nedre regionen ( se större bild )

Programvara

När det gäller programvara får du den vanliga standarden. Microsoft Windows XP Pro SP2 kommer förinstallerade. PowerDVD 5 kommer förinstallerad för DVD filmvisning. Annat än Dells Quickset programvara för konfigurering energiförbrukning, det är i princip alla program du får. Jag tycker att detta är bra eftersom vissa system är laddade med skräp. Med bara grunderna på denna bärbara dator, fann jag det onödigt att formatera systemet och omedelbart började använda den.

Service och support

Dells kundtjänst verkar få en dålig rap men mina erfarenheter med dem är mycket positiva. Jag misslyckades med att nämna att det fanns en död pixel nära mitten av min skärm. I stället för att returnera systemet och ha dem skicka en ny, bad jag dem att skicka någon att byta skärmen. Efter att de hjälpte mig köra en serie tester på skärmen för att bekräfta att det var en död pixel, arrangerade de en tekniker att komma med nästa dag. Vid middagstid nästa dag hade jag en tekniker vid dörren med min ersättare skärm och han bytte den inom 30 minuter. Efter att jag ser några urskiljbara problem med skärmen längre. Kudos till Dell för deras problemfri och snabb svarstid!

Fördelar:

  • Utmärkt pris
  • Bra prestanda
  • God service och support

Nackdelar:

  • Relativt underpowered grafikkort
  • Större än några verkligt "tunna och lätta" bärbara datorer
  • Allmän passform och finish behöver en del arbete
  • Inga DVI eller Firewire
  • Hörlursuttag problem

Slutsats

Dells Precision M20 i huvudsak är en mycket respektabel anteckningsbok. Det ger en nästan perfekt blandning av pris, prestanda och bärbarhet. Vad skulle skicka den här anteckningsboken över toppen skulle vara om den hade en bättre grafikkort och bättre alternativ produktion ombord. Och en anteckning till Dell: Vänligen åtgärda detta hörlursuttag problem i din nya bärbara datorer! I slutändan kommer de flesta användare vara mer än nöjda med vad Dell har att erbjuda i denna laptop.

Pris och tillgänglighet



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar