tisdag 17 maj 2005

Sony VAIO S360 Review (pics, specifikationer)

Sony VAIO S360 Review (pics, specifikationer)
av thefish - 2005/05/17

av Sean Donohoe, Kalifornien USA

Den Sony VAIO S360P är ett siffertuggande, långvarig, otroligt liten och lätt maskin. Det är mycket väl lämpad för mobila affärsanvändare och upptagen studenter springer omkring skolan. Med ATI Radeon Mobility 9700 packning 64MB dedikerat videominne kommer även den mobila spelare vara nöjd.

Sony VAIO S360 bärbar ( se större bild )

Välja S360

Min kriterium för en ny laptop var enkel, jag behövde byta min tunga och åldrande eMachines M5310 med något lätt och snabbt. Min sökning slutändan leda mig att jämföra 4 olika modeller inklusive: Toshiba Portege R100, IBM ThinkPad T42, Dell Inspiron 700M, och Sony VAIO S Jag gick till olika butiker i Sacramento, Kalifornien område söker alla 4 av dessa bärbara datorer samt läst olika recensioner på internet. Till slut kom jag fram till att VAIO S var min bästa alternativet. Jag måste erkänna mitt beslut var hjälpt av det faktum att det fanns rabatter på totalt $ 250 på S360P från CompUSA.com (där jag köpte den bärbara datorn) och Sony.

Sony VAIO S360P specifikationer mottagna som:

  • Intel Pentium M 735 (1,7 GHz, 2MB L2-cache, 400 MHz FSB)
  • ATI Mobility Radeon 9700 w/64MB dedikerad RAM
  • 512 MB PC2700 333MHz DDR-minne
  • 13,3 "WXGA (1280x800) XBRITE skärm
  • DVD-ROM / CD-RW (8X, 24X, 24X)
  • Intel PRO / Wireless 2200BG trådlöst nätverkskort
  • 80GB 4200rpm hårddisk
  • Integrerat V.90-modem w/RJ-11 gränssnitt
  • 10BASE-T/100BASE-TX Ethernet w / RJ-45-gränssnitt
  • 1x firewire, 2x USB 2,0, 1x PCMCIA typ II / I-kortplats, 1x Memory Stick-facket
  • VGA ut w / Smart Display Sensor
  • Mono mini mikrofoningång, stereominikontakt hörlursuttag
  • Vikt £ 3,9 med standardbatteri
  • Storlek (BxHxD) 12,3 "x 1,16" -1,39 "x8.85"

Sony VAIO S360 Ovanför visa, locket stängt ( se större bild )

När jag först plockade upp paketet från FedEx Jag började undra om kanske butiken gav mig en tom ruta, är det verkligen så lätt! Få inte panik men öppna lådan och packade prydligt inuti hittar du den bärbara datorn själv, 1-standardbatteri, nätsladd / leverans tegel och en kort snabbstartshandbok. Mine kom också med en skiva som hade några filmer på det och en kod för att låsa upp endast en av dessa filmer. Vad du inte hittar dock finns några backup diskar alls (mer om det senare). Efter koppla den bärbara datorn i kan du slå på den bärbara datorn omedelbart, är det första du kommer att bli hälsad med Sonys egen startskärm följt av välbekanta Windows startskärmen. Om du har "P"-versionen kommer du då att välkomnas av Windows XP Pro (w / SP2). Programpaketet är lite på den svaga sidan överväger de flesta av de stora namn titlar är 30 till 90 dagars försök.

Programvara installerad:

  • WinDVD 5
  • Bild Gear Studio
  • Påskynda 2005 (ny användare upplagan)
  • Microsoft Works 8,0
  • Microsoft Office 2003 60-dagars provversion (elev / lärare utgåva)
  • Norton Internet Security w / 90-dagars Norton Anti-virus
  • InterMute SpySubtract 30-dagars provversion
  • AOL (trial)
  • AOL Instant Messenger
  • VAIO Update, Recovery Wizard, Hjälp och support

Istället för att införa någon form av backup diskar på alla Sony har istället beslutat att inkludera två saker. En man skapade en säkerhetskopia på hårddisken tar upp värdefull plats, två man ingår ett verktyg som låter dig bränna egna backup diskar och spara hårddiskutrymme. Eftersom den bärbara datorn inte har en DVD-brännare du kommer att förväntas använda inte mindre än 7 CD-R skivor. Det finns också en option att köpa skivorna från en webbsida.

En titt på portar på vänster sida av VAIO S ( större bild )

Efter att ha använt systemet för 2 hela månader kan jag säga att det är en av de bästa bärbara datorer jag någonsin har ägt. Den 13,3 "widescreen är perfekt för att arbeta med stora Excel samt multitasking med en videokonferens och Word-dokument samtidigt, ger detta mig till prestanda Nedan finns några riktmärken för din jämförelse.:

Prestanda och Benchmarks

Vi använder programmet Super Pi för att få ett riktmärke för processorhastighet. Super Pi-programmet tvingar helt enkelt processorn att beräkna Pi till ett utvalt antal siffror i noggrannhet. Beräkning 2 miljoner siffror är vår måttstock. Nedan är en jämförelse diagram över hur VAIO S360 med det 1,7 GHz-processor staplas upp till andra bärbara datorer när man kör denna beräkning:

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
Sony VAIO S360 (1,7 GHz Dothan Pentium M) 1m 57s
Dell Inspiron 6000 (1.60GHz Alviso Pentium M) 1m 52s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Alviso Pentium M) 1m 45s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Alviso Pentium M) 1m 48s
IBM ThinkPad T41 (1.6GHz Banias Pentium M) 2m 23s
Compaq R3000T (Celeron 2.8GHz) 3m 3s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Dothan Pentium M) 2m 10s
Dell Inspiron 8600 (1,7 GHz Banias Pentium M) 2m 28s

Andra riktmärken

Test Anteckningar: Super PI och 3DMark03 kördes med växelström, alla standardinställningar användes med 3DMark 03. Batteri Eater 05 kördes på batteri med alla energisparfunktioner avstängd skärm på maximal ljusstyrka, och OpenGL upplösning på 1280x800x32.

Det S360P har tillräckligt med kraft för att köra flera kontor program på en gång utan att bryta ett svett, och jag kan även spela Doom 3 med medelhög detaljnivåer. Även om det inte kan vara det snabbaste bärbara datorn på marknaden, vill jag hävda att det är den bästa maktbalansen, vikt och batteritid. Jag tar S360P till klasser och möten varje dag och använda den för att göra anteckningar. På en vanlig dag jag använder Microsoft Word för ca 4 timmar och spendera 20 eller 30 Menuetter kontrollera e-post samtidigt som körs på standard batteri (med bildskärmens ljusstyrka så lågt som det går). Storleken och vikten är nästan perfekt, är ungefär lika stor som en teknisk lärobok den passar perfekt på små stil college teater skrivbord och i min ryggsäck det inte känns mycket tyngre än 1 eller 2 böcker.

En närmare titt på den översta raden av tangenter, och märker två konfigurerbara genväg knapparna ovanför F6 och F7 ( se större bild )

Ljudanläggningen är mycket bra med tanke på storleken på denna bärbara dator. Ljudkvaliteten är liknande till det av en standard 20 "TV, vilket gör det mycket möjligt och till och med roligt att titta på DVD-skivor på långa resor utan hörlurar. De använder för den här bärbara datorn slutar inte här. Nyligen har jag funnit mig själv väljer att använda min bärbar dator istället för mitt skrivbord, även när mitt skrivbord är lika bekväm att använda på kontoret. När du använder den på kontoret har nästan alla typer av port och typ av anslutning du kan be om (även om det skulle kunna använda Bluetooth). Det finns 2 USB 2.0-portar, 1 FireWire, LAN, och naturligtvis min favorit "Wireless G" 54Mbps wifi. Tangentbordet är en bra storlek och det är en barnlek att skriva även mycket långa dokument. Nära skärmen finns 2 " S "tangenter som i grunden Snabbvalsknappar,.. kan du ändra dem att göra ett antal saker som tal om wifi, har jag funnit radion i denna laptop är mycket trevligt på platser som min gamla eMachines bärbara hade problem och ofta hade låg signalstyrka, drar Sony fortfarande ner en tillförlitlig signal. Det verkar också uppleva mindre störningar från 2,4 GHz sladdlösa telefoner. finns en omkopplare på fronten för att slå på radion på och av som jag tycker är mycket praktiskt när jag vill spara batteritid, även om strömbrytaren själv sömmar lite billigt gjort.

Det är lätt att slå trådlös på / av via en knapp på framsidan till höger på VAIO S ( större bild )

Så länge vi är på temat byggkvalitet och design denna laptop med några få undantag (mer om det senare) är mycket trevligt. Skärmen är fantastiskt, även i direkt solljus är det fortfarande relativt enkelt att se klart och fortsätta arbeta. Fallet är byggd av någon form av legering gör det mycket styv och jag kan säga att det kommer att bära mycket bra. Det är bredvid ingen skärm flex, måste du trycka på baksidan av skärmen med en god mängd kraft för att se eventuella snedvridningar.

USB-och FireWire-portar på framsidan höger sida kan lätt döljas med en dörr ( se större bild)

Nu till några saker jag önskar skulle kunna förbättras. Min särskilda anteckningsbok jag fick på CompUSA.com (eftersom butiken i staden var slutsåld) och hade 1 döda sub pixel vid kanten av skärmen. Jag måste säga att det är aldrig märks förutom på mörk bakgrund men det bara buggar mig att veta att det är där. Batteriet designen är lite konstigt också, det passar löst i facket! Man skulle kunna tro ingenjörerna kunde komma fram till en bättre lösning, men det påverkar inte användbarheten på något sätt. Också det sömmar att stänga mycket långsamt efter den blå fönstren stängs skärmen tänds det sömmar att bara stanna och stanna och stanna. Slutligen vill jag verkligen Sony skulle omfatta backup diskar inte bara ett verktyg för att bränna egna skivor.

Undersidan av VAIO S ( större bild )

Fördelar:

  • Snabb (både CPU och grafik)
  • Lång batteritid
  • Låg vikt och stark
  • Hög byggkvalitet
  • Bright skärmen även i solljus

Nackdelar:

  • Brist på diskar programvara backup
  • Dålig internationell garanti
  • Inga seriell eller parallell port
  • Löst sittande batteri
  • Dyra

Slutsats

Även med dess brister jag rekommenderar fortfarande mycket denna laptop till någon som måste vara mycket rörlig och ändå upprätthålla en hög nivå av prestanda. På grund av de mindre förbättringar jag föreslog att jag ger det 4,5 av 5 stjärnor, ett mycket bra köp!

Pris och tillgänglighet




Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar