måndag 2 maj 2005

Gateway 7426GX Review (pics, specifikationer)

Gateway 7426GX Review (pics, specifikationer)
av Siphon - 2005/05/02

Efter att ha surfat runt för ett par veckor söker en ersättare allround laptop som är kapabel att hantera utveckling applikationer och databaser ledningssystem (t.ex. WSAD, SQL Server och DB2) samtidigt - och även för att spela udda spel (t.ex. Half Life 2 eller Winning Eleven 8 ) Jag snubblat på Gateway 7426GX på J & R (en elektronikaffär butik i New York och med en online närvaro på www.jr.com ).

De specifikationer för Gateway 7426 fångade genast min uppmärksamhet, och på att se priset på denna bärbara dator var jag genast såldes (hur många sub $ 1.700 anteckningsblock ingår 1GB RAM, en dedikerad grafikkort och en 64 bitars processor?).

När det gäller utseende, inte biljettpris här Gateway laptop inte så bra mot konkurrerande skönheter som Toshiba Qosmio E15-AV101 eller Fujitsu LifeBook N3510 (den sistnämnda har en vacker skärm, troligen byggd av Gud själv). Jag kanske har faktiskt plockat upp Fujitsu N3510 om det hade en bättre grafikkort eller Toshiba Qosmio om det hade en skärm med högre upplösning än vad den erbjuder. Men efter kraftigt påminna mig själv att utseende är inte allt, jag gick iväg till en Best Buy butik (där de hade 7426 för ca $ 150 billigare än J & R) och plockade upp denna laptop upp för $ 1399.


Inte en droppe döda underbara laptop, men det kommer att göra ( se större bild )

Recension Symbol Förklaring:
+ = Positiv
- = Negativ
! = Viktig anmärkning

Gateway 7426GX Specifikationer:

  • Mobile AMD Athlon 64-bitars 3700 + processor med HyperTransport-teknik (2,4 GHz)
  • 1MB L2-cache
  • 15,4 "Widescreen Ultrabright TFT WXGA
  • 1 GB PC2700 DDR SDRAM (utbyggbart till 1,5 GB)
  • ATI Mobility Radeon 9550-grafik med 64 MB grafikminne
  • PC2001 kompatibel AC '97 ljud med inbyggda stereohögtalare
  • 100GB HDD
  • Double Layer DVD-brännare - (skrivhastigheter) upp till 8x DVD + R, 8x DVD-R, 4x DVD + RW, 4x DVD-RW, 24x CD-R, och 10x CD-RW
  • Double Layer DVD-brännare - (läshastigheter) upp till 8x DVD-ROM och 24x CD-ROM
  • 6-i-1 Digital Media Manager - stödjer Compact Flash, Micro Drive, MultiMediaCard (MMC), Secure Digital (SD), Memory Stick, och Memory Stick Pro
  • 56K Fax Modem
  • Inbyggd 802.11b / g Wi-Fi trådlös nätverksadapter
  • 1 typ I och II PC-kortplats
  • Portar - 10/100 Ethernet, 1 FireWire, 4 USB 2,0, 1 VGA, 1 S-Video, mikrofon in, hörlurar / ljudutgång
  • Produkt Tour: Gateway 7426GX Product Tour

! De 64MB Radeon 9550 är i huvudsak en underclocked och omväxlande märkt ATI Radeon 9600. Jag kommer i fortsättningen endast hänvisa till det som det senare.

Första Run & Estetik

+ Vid första uppstart av denna Gateway, var jag mycket imponerad av skärmen kvalitet. Fast inte så imponerande som Fujitsu N3510 ser displayen säkerligen bättre än de flesta vanliga CRT-skärmar har jag arbetat med tidigare. Den reflektionsförmåga kännetecknar skärmen (det är den glansiga stilen) är inte en fråga om du planerar att arbeta ute i solljus, eller med ett starkt ljus direkt till din rygg - i båda fallen skulle en vanlig LCD-skärm vara nästan lika värdelösa , så det är ingen idé att klaga för mycket om det. Den 1280 x 800 upplösning är perfekt för skärmstorleken (en högre upplösning skulle ha gjort texten svårläst på vanliga inställningar). Skärmen var också saknar de döda pixlar som är verkligen en bra sak. Jag har aldrig haft döda pixlar på någon av mina bärbara datorer, men från många som klagar dem, jag ganska orolig att jag skulle bli en statistik!


Skärmen förblir skarpa även från akuta vinklar ( se större bild )

+ Den byggkvalitet för Gateway 7426 är fast. Tangentbordet har god taktil respons och det reflekterande materialet som används på sidopanelerna ser bra (även om de tenderar att fläcka med fingeravtryck lätt). De blå lamporna är också en tjusig touch (med en på framsidan är mer av en nyans av lila). Jag hade hört talas om gångjärn problem med bärbara datorer med liknande skal, men gångjärnen här känns fint stabil och solid. Pekplattan har en elegant och solid känsla för det och är tillräckligt lyhörda.

+ Ljudkvaliteten är över genomsnittet efter en equalizer justeringar (den första inställningar gränsar till tinny och är inte hjälpt av talaren positionering). Den medföljande AC97 konfigurationsprogramvara ska kunna konfigurera ljud till belåtenhet för många. Audiofiler bör få ett externt högtalarsystem eller använda en anständig par hörlurar.

- Förpackningsämnet CD och ber dig att säkerhetskopiera dina förinstallerade program själv är idiotiskt och lata på den del av Gateway. Hur mycket mer skulle det ha kostat dem att helt enkelt ge en återställnings-DVD, snarare än att ge dig 5 tom CDR? Åtminstone borde en CD / DVD med drivrutiner har lämnats. Jag är definitivt inte ett fan av återhämtning-hårddiskpartitioner (när ett företag lägger återhämtning filer och program på hårddisken istället för på ingående diskar). När jag köper en bärbar dator med en hårddisk anges som 100GB förväntar jag mig allt detta att kunna användas och inte tas upp av "återvinning filer" (jag acceptera förlorade utrymme på grund av nödvändig filsystem overhead och andra sådana saker naturligtvis ). Här är det värsta med det här "återvinning" som genomförandet Gateway, den första av den medföljande CDR Jag försökte backup på misslyckades! Jag var ursprungligen orolig att min enhet var dåligt, men alla andra försök med min egen CDR fungerade bra. Så förutom att inte ge återställnings-CD: s, CDR: s Gateway ger uppenbarligen undermåliga och fungerade inte för att skriva till den faktiska laptop du köpt.


Gateways "Recovery CD" är tomma CD-skivor tillsammans med instruktioner om hur du säkerhetskopierar din bärbara dator, eller snarare "Här är hästen, Sam. Gå plogen dem sätter in yerself" ( se större bild )

- Ett beklämmande antal ansökningar bestämde allt de ville vara aktiva på starta upp från 7426. Ständigt närvarande och ständigt värdelös AOL är här som vanligt, liksom virusliknande MSN Messenger som är skickliga på att möjliggöra sig för start även efter det specifikt är inaktiverad. Konstigt nog var MSN Messenger inte tillgänglig för borttagning under kontrollpanelen. Oförskräckt, torkade jag bara ut ett par fil kataloger och redigerat systemregistret direkt döda MSN Messenger från att någonsin beslutar att det ville komma tillbaka (förresten ska du inte försöka göra det själv om du inte vet vad du "gör, kan det bli fula).

- Utrymmet bar är för kort för min fulla godkännande och funktionsknappen är dåligt placerad. Dessutom, varför finns det plast platshållare för spåren kortläsaren istället för fjäderbelastade omfattar dörr (som den över PC-kortplats)?


Notera den korta längden av mellanslagstangenten här?

! Normalt jag formatera nya bärbara datorer direkt - utan att ens starta i det aktuella operativsystemet - och installera min egen OS och programvara. Men som min programvara tillsammans med de flesta av mina världsliga ägodelar är fortfarande miles away i en annan stat, måste jag hålla till godo med det förinstallerade OS för nu. Detta var en välsignelse i förklädnad, som jag skulle ha fastnat utan återställningsmedia tack vare Gateway "backup" system. Så om du planerar att göra detta kom ihåg att säkerhetskopiera omedelbart efter första start (det faktiskt du uppmanas att göra det).

! Införandet av Windows XP Home istället för Pro med detta var ett oinspirerat beslut Gateway, jag tror att de flesta (inklusive jag själv) inte skulle ha varit motståndare till att betala några extra dollar för en högre slutet OS. Även om jag medger denna laptop är tänkt att riktas mer mot spelare som inte skulle verkligen dra nytta av Pro över Home (vilket gör införandet av en 9600 i motsats till en högre slutet kort lite förbryllande, om än delvis motiveras av det låga slutliga kostnaden).

Prestanda

+ Från ett företag användning synvinkel har maskinens prestanda varit utmärkt hittills. Det körs minnet-tag WSAD 5,1 samt DB2 8,2 och MySQL samtidigt utan att hoppa över ett beat. Hittills har jag inte lidit av varje period av bristande respons eller bås som jag ofta gjorde med min ThinkPad R31 anteckningsbok, för att inte tala mitt patetiska Sony VAIO SR33. Hårddisken hastighet bärbar dator (4200rpm) har inte varit ett problem för mig vid något tillfälle hittills, även om jag planerar att uppgradera (precis så fort jag hittar en anständigt prissatta 100GB 7200RPM enhet!). Jag har inte haft en chans att helt bedöma maskinens batteritid, men genomsnittliga användning för 1 1/2 timme klippa mitt batteri till ca 50%. Inte stellar, men passar mina behov tillräckligt väl.

+ Den spelprestanda var mycket bra, hjälpte till stor del av dess kraftfulla processor. Medan sätt bättre än någon integrerad lösning är 64MB Radeon absolut flaskhalsen för detta system är spelprestanda. Half Life 2 spelade mycket bra med bara antialiasing avstängd vid 1280x800. Tyvärr var det en annan historia för Doom 3. Jag var tvungen att stänga ner de flesta inställningarna för att få det att spela acceptabelt på SVGA (vilket det så småningom gjorde, om än den slumpmässiga stamma som kan ha orsakats av en aktiv databas körs i bakgrunden). Allt som allt, bör det vara kraftfull nog att hantera alla utom de mest krävande spelen (dvs. om du är en Doom 3 buff, är detta förmodligen inte för dig).


Half Life 2 i all sin glans ( se större bild )

+ Standard CD-bränning verkade fungera bra (efter den första rädslan som nämns ovan). Jag har inte haft en chans att testa DVD-bränning ännu. När jag gör det, kommer jag att uppdatera översyn med mina intryck.

! Jag överklocka min grafik Processin Unit (GPU) till ca 420/210 när du spelar spel, så för 3D riktmärkena har jag två uppsättningar. En för lager 300/200 inställningar och en för de överklockade 420/210 inställningar.

Prestanda:

3DMark 2001 SE (1024x768x32 NOAA Z24 DXTC DB D3D Ren HW 21/21): 9724 (Stock), 11766 (Overclocked)

Aquamark 3 till 20.228 (Stock), 25.929 (Overclocked)

Jämförelse av bärbara datorer som använder Super Pi för att beräkna Pi till 2 miljoner siffror (ansluten):

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
Gateway 7426GX (AMD Athlon 64-bitars 3700 +) 1m 39s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Alviso Pentium M) 1m 45s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Alviso Pentium M) 1m 48s
IBM ThinkPad T41 (1.6GHz Banias Pentium M) 2m 23s
Compaq R3000T (Celeron 2.8GHz) 3m 3s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Dothan Pentium M) 2m 10s
Dell Inspiron 8600 (1,7 GHz Banias Pentium M) 2m 28s

PCMark 2004 Resultat:
System TS = 4376
CPU TS = 4432
Minne TS = 3263
HDD TS = 2724
Grafik TS = 2029

Dessa poäng är mycket respektabel för det mesta. Den lägre hårddisk och grafik poäng enligt PCMark återspeglar exakt långsammare hårddisken och äldre grafikkort.

Fördelar

  • Jag älskar skärmen!
  • Utmärkt program prestanda samt mycket kompetent 3D-prestanda.
  • Stor uppsättning funktioner till förmånliga priser.

Nackdelar

  • "Gör-det-själv" backup media skapande. med Gateway, inklusive CDR är fruktansvärt
  • För en maskin riktade mot spelare, var grafikkortet förmodligen inte det bästa valet (när ignorera priset perspektiv).

Slutsats

Detta är en mycket solid laptop och erbjuder en stark aktör med en anmärkningsvärd uppsättning funktioner för priset. Medan Athlon 3700 + är en underbar processor i sig, hindrar 64MB Radeon 3D prestanda vad som annars skulle ha varit en utmärkt mobil speldator.

Inte perfekt, men med dess utmärkta specifikationer och stark prestanda, allt till ett pris som inte bryta banken, jag rekommenderar det till alla, men spelare hardcore.

Betyg: 9.0/10

Pris och tillgänglighet

Produkt Tour: Gateway 7426GX Product Tour



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar