tisdag 5 oktober 2010

Toshiba Satellite T235 recension

Toshiba Satellite T235 recension
Jerry Jackson - 10/5/2010

Det verkar finnas en flod av budget-priced 13-tums bärbara datorer på marknaden idag som konsumenter försöker hitta en perfekt balans mellan bärbarhet, prestanda och pris. Den Toshiba Satellite T230 och T235-serien bärbara datorer erbjuder en rad alternativ som bara kan hjälpa denna laptop hitta en plats på din semester inköpslista. Vi tog en närmare titt på AMD-baserade Satellite T235D för att ta reda på om denna laptop erbjuder en verkligt imponerande värde.

Toshiba Satellite T230/T235 (T235D-S1345) Specifikationer:

  • 1,5 GHz AMD Turion II Neo K625 Dual-Core Mobile-processor
  • 4GB PC3-8500 DDR3 (2 x 2 GB)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • 13.3 "WXGA HD TruBrite LED-bakgrundsbelyst skärm (1366x768)
  • 320GB 5400RPM SATA-hårddisk
  • ATI Radeon HD 4225 Graphics
  • 802.11, 10/100 LAN
  • 6-i-1-kortläsare
  • 6-Cell Li-ion 61WH batteri, 45W nätaggregat
  • Mått: (B x L x H) 12.7 "x 8.8" x 0.8 "/ 1.1"
  • Vikt: 3kg 13oz (med 6-cellsbatteri)
  • Pris som konfigurerad: $ 599,99

Bygg och Design
Den Toshiba Satellite T230 och T235-serien bärbara datorer är en uppdatering till förra årets T130 och T135 bärbara datorer. Dessa tunna och lätta 13-tums bärbara datorer är utformade för att erbjuda konsumenterna ett elegant alternativ till netbooks med bättre prestanda och en större skärm för en blygsam höjning av priset. Toshiba håller profilen bara en bråkdel av en tum tjockare än USB-portarna på sidan av den bärbara datorn, även om det sker till stor del genom att klippa ut saker som en Expresscard-kortplats och optisk enhet. För den genomsnittlige användaren denna bärbara dator har alla fördelar av en vanlig dator - en högupplöst skärm, ett tangentbord i full storlek och en dual-core processor - men ingen av huvuddelen. Kombinationen av svart och silver plast ger T235D ett mycket modernt utseende, men vi var inte särskilt imponerad av hållbarheten av spegel kromad yta runt tangentbordet. I vårt standardfalltest (droping den bärbara datorn från 12 inches på mattan) märkte vi en liten bit av krom färgen flagade av den bärbara datorn. Det är säkert att säga att om målet inte kan överleva en 12-tums fall mot mattan kommer det inte att hålla sig väl till allvarliga övergrepp.


Locket skärmen på vår enhet har det "Fusion Chrome Finish i Tvillingarna svart", men Toshiba har även den här bärbara datorn med ett rött lock. Trots bräcklighet finish och den tunna chassit designen, är den övergripande byggkvalitet av T235-serien bärbara datorer mycket trevligt. Till skillnad från några av de tunna och lätta bärbara datorer som vi har granskat från andra företag, är flex och plast gnissel hållas till ett minimum på T235D. Skärmen omslaget känns tålig och lider inte mycket flex under tryck, även om plast som används på locket skärmen är benägna att repor. Kort sagt, medan den totala strukturen av T235D är ljud, den glansiga yttre av bärbara dator kan inte hålla upp till typiskt användning och missbruk inuti en skola ryggsäck eller ett kontor portfölj. Även om blank yta på kroppen tål de flesta repor som du behöver för att ständigt rensa bort fingeravtryck och fläckar, om du vill hålla din bärbara dator ser nya.


Om du är intresserad av att uppgradera de inre komponenterna på din T235D kommer du vara glad att höra att systemet minne och hårddisk är lätta att hitta under en täckplatta på undersidan av den bärbara datorn. Toshiba gör även uppgraderingar enklare genom att använda en enda skruv för att fästa luckan. Ta som en Phillips skruv och du har tillgång till hårddisken och RAM. Vi var lite upprörd över att få tillgång till de trådlösa korten är inte så enkelt. Men med tanke på det låga inköpspriset och målgruppen, är det osannolikt att T235 ägarna kommer bry försöker byta trådlösa kort. Ingen garanti ogiltig om borttagna dekaler fanns någonstans, så det borde vara säkert att byta ut grundläggande komponenter utan att riskera garantin täcker eventuella skador. Alltså, Toshiba ger en standard ettårig delar och arbete garanti samt ett års garanti på batteriet.

Skärm och högtalare
Den 13,3 "LED-bakgrundsbelyst skärm på T235D verkar vara identisk med displaypanelen som används på T135 och T135D. Färger verkade inte riktigt lika överdrivet mättade som skärmen på förra årets modell, men kontrastförhållandet ser fortfarande under genomsnittet med ganska ljus svärta och ett laboratorietest kontrastförhållande på bara 182:1. Horisontella betraktningsvinklarna är bra ut till minst 45 grader åt vardera sidan innan du börjar lägga märke till färgseendet. Vertikala betraktningsvinklarna är under genomsnittet som displayen blir överexponerad eller färger börjar vända efter att ha flyttat på skärmen 15 grader framåt eller bakåt. Totalt ljusstyrka skärmen är tillräckligt bra för inomhusanvändning under ljusa kontorsljus eller i skuggan utomhus. Den blanka skärmen gör reflektioner något av ett problem om du försöker använda skärmen utomhus i direkt solljus.

Speaker kvalitet är under genomsnittet som maxvolymen är inte tillräckligt högt för att fylla ett stort mötesrum withn klart ljud. Den maximala volyminställningen på denna bärbara dator låter mer som det vi förväntar oss när vi satt multimedia bärbara datorer på 50 procent volym. En del av problemet är tal plats på nedre framkant bärbara ... vilket innebär att ljudet riktas nedåt och bort från dig i stället upp mot öronen. Den andra frågan är den lilla storleken på högtalar själva. Toshiba helt enkelt inte sätta imponerande talare i denna bärbara dator. Om detta är din enda dator för att lyssna på ditt musikbibliotek så föreslår jag att köpa en bra uppsättning hörlurar.

Tangentbord och pekplatta
En stor förändring mellan förra årets T135 och årets T235 är tangentbordet. Satellite T235 har en ö-stil eller Chiclet-tangentbord med mer utrymme mellan varje tangent. I teorin gör stavfel mindre frekvent, men i praktiken vi inte hittade mycket av en skillnad. Jag var själv ett stort fan av den fullstort tangentbord på T135-serien bärbara datorer, så jag är lite sorgligt att se det nya tangentbordet på denna modell. På den ljusa sidan, är tangentbordet bekvämt för att skriva och ger bra stöd även under mycket stark typning tryck. De enskilda knapparna har en fjädrande, lyhörd handling och varje knapp har en plan yta. Skriva buller är minimal, utan kraftigt "klick klack" ljud när du skriver. Konsumenter som funderar på att köpa den här bärbara datorn för att skriva långa dokument eller anteckningar under klass bör inte ha några problem med detta tangentbord. Handlovsstöden är bara om den perfekta storleken för genomsnittliga vuxna manliga händer eftersom de stöder handlederna utan att orsaka ytterligare spänningspunkter medan du skriver. Dock lider rätt handledsstödet från en mycket liten mängd flex under hård press.


Synaptics touchpad fungerar bra och efter en drivrutinsuppdatering uppdateringsfrekvensen verkade perfekt. Pekplattan ytan i sig är en fröjd att använda. De flesta av våra labb testare överens om att du enkelt kan glida fingret över styrplattans yta. Pekplattan knapparna täcks i samma fagile krom reflekterande silverfinish och erbjuder inte mycket i vägen för komfort. Den individuella knapptryckning är ganska grund med ett hörbart klick när man trycker. Tack och lov styrplattans knappar har förbättrats sedan T135 serien och knapparna svara på varje tryck oavsett om du trycker på styrplattans knappar nära mitten eller kanten.

Hamnar och funktioner
Port val är ganska bra jämfört med ultraportabla bärbara datorer och netbooks, men vi börjar tro att alla bärbara (även budget-prissatta konsument bärbara datorer) bör ha minst en USB 3.0-port. USB 2.0 är bra för nu, men vi ser fler och fler tillbehör som drar nytta av USB 3.0 och bärbara datorer behöver för att hänga med i tiden. I T235D innehåller tre USB-portar (varav en är en combo eSATA / USB-port), VGA och HDMI-ut, LAN, ljudingångar och ett Kensingtonlås. Expansionsplatser omfattar bara den 6-in-1 SDHC-kompatibel kortläsare.


Framsida: Aktivitets lampor

Bakifrån: batteri och gångjärn

Vänstersida: Strömuttag, värme vent, HDMI
eSATA / USB 2.0, minneskortläsare

Rätt view: Ljudjack, två USB 2.0,
VGA, Ethernet och säkerhetslås

Prestanda och Benchmarks
Vi hittade dual-core 1,5 GHz AMD Turion II Neo K625-processor för att erbjuda stabil utveckling på denna laptop. Även den senaste generationen av Intel lågspänning processorer leverera bättre syntetisk benchmark siffror, är den verkliga prestanda T235D precis lika kvick som Intel Core i3-330UM processor i HP Pavilion tm2t . Trots att Turion II Neo K625 är bra processor, var vi särskilt glada över att se hur T235D skulle fungera med ATI Radeon HD 4225 integrerad grafik. Det korta svaret är att denna laptop erbjuder betydligt bättre video-och spelprestanda jämfört med bärbara datorer med Intel integrerad grafik.

Den senaste generationen av ATI integrerad grafik gör klart bättre när det kommer till grundläggande spel som World of Warcraft eller äldre första-person shooter spel. Likaså compination av dual-core-processor och ATI-grafik gjorde strömmande video som Netflix betydligt roligare än med en Intel Atom-baserad netbook.

När det gäller dag-till-dag aktiviteter det är rättvist att säga att de flesta konsumenter inte kommer att märka mycket (om någon) prestandaskillnaden mellan T235D och Intel-baserade T235 med Pentium U5400-processor. Enbart detta faktum innebär förmodligen de flesta budgetmedvetna konsumenter bör överväga AMD-baserade T235D eftersom det är $ 30 billigare än Intel-baserade T235. Sammantaget multitasking prestanda och tillämpning lansering med T235D är snabb och lyhörd.

Den enda fråga som vi stött på under våra labbtester som belastat resultatet var den överväldigande mängden av bloatware som Toshiba installerad på systemet. Det är uppenbart att Toshiba vill göra livet lättare för konsumenter som inte är bekväm med modern teknik, men det överflöd av popup-fönster som erbjuder hjälp, vilket tyder på registrering, inställningar diskskydd hårt, trådlösa konfigurationer och mer bara i vägen. Det är omöjligt att ge en exakt mätning av förseningen, men det är säkert att säga att de bloatware popup-fönster avleda ofta din uppmärksamhet i några sekunder när du försöker göra något annat.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (höga poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Bullernivåer var stor för normal daglig användning. Standardfläkthastighet är alltid på en låg nivå, skjuta varmluft från CPU och ut ur den bärbara datorn. Fläkten blir inte mycket högre även om man betonar att systemet med ett spel eller videokodning. Tysta fläktar brukar betyda att du får högre än normalt falltemperatur när den bärbara datorn är kvar på i mer än 30 minuter. Som sagt externa falltemperaturer på T235D är ungefär 5-10 grader kallare än vad vi såg på T135D från förra året. Detta gör T235D en mer "lap vänliga" notebook än den tidigare generationen av AMD-baserade tunna och ljus. Alla temperaturer som visas nedan är angivna i grader Fahrenheit.

Batteritid
AMD-baserade T235 erbjuder ungefär detsamma dag till dag prestanda jämfört med Intel-baserade 13-tums tunna och lätta bärbara datorer, men vi ville verkligen ta reda på om batteritiden. Toshiba hävdar T235 levererar "mer än 6 timmars" batteritid, och det är inte dåligt för en 13-tums bärbar dator. I vårt batteritest med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, trådlös aktiv, och Windows 7 inställd till "balanserad" profilera systemet lyckades 5 timmar och 34 minuter före avstängning. Det är ungefär samma som den tidigare generationen Satellite T135D, men vi fortfarande ser några lågspänning Intel-processorer ger bättre batteritid.

När det gäller verkliga användning, är fem och en halv timmars kontinuerlig användning förmodligen mer än tillräckligt för de flesta konsumenter som bara behöver en bärbar dator för ett par timmars surfande på ett kafé.

Slutsats
Den bärbara marknaden är översvämmad med prisvärda tunna och lätta bärbara datorer sedan introduktionen av netbooks. Många konsumenter vill ha bättre prestanda än en typisk Atom-baserad netbook och även vill ha en större skärm ett tangentbord. Bärbara datorer som Toshiba Satellite T235 fylla den rollen fint genom att erbjuda bättre prestanda än en netbook och ganska bra batteritid för en 13-tums bärbar dator kostar mindre än $ 600.

I teorin skulle det Satellite T235 gör det idealiska konsument laptop för många shoppare. I praktiken Toshiba faller lite kort i utförandet. Jag misstänker att krom eller spegelblank yta på handlovsstöden var avsedd att göra T235 ser ut som mer av en "premium" produkt, men den bräckliga ytan ger oposite resultatet. Likaså de olika fria program som Toshiba förinstallerade på denna laptop var klart avsedda att göra livet lättare för människor som inte är särskilt tekniskt, men alla av popup-fönster och drop-down GUI bara i vägen och ägare kommer att behöva slösa bort en massa tid att avinstallera detta "bloatware" från sin nya bärbara dator.

Bottom line, är Toshiba Satellite T230/T235 en fin tunn och lätt bärbar dator med bra prestanda för allmänt bruk, men den saknar en finish (både bokstavligt och bildligt).

Fördelar:

  • Bra resultat
  • Tunna och lätta
  • Låg kostnad

Nackdelar:

  • Billiga, spegelblank yta
  • För mycket bloatware
  • Ingen USB 3.0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar