tisdag 5 oktober 2010

Toshiba Satellite T235 recension

Toshiba Satellite T235 Recension
av Jerry Jackson - 2010/10/05

Det verkar finnas en flod av budgeten prissatta 13-tums bärbara datorer på marknaden idag som konsumenter försöker hitta den perfekta balansen mellan bärbarhet, prestanda och pris. Toshiba Satellite T230 och T235 bärbara serien erbjuder en rad alternativ som bara kan hjälpa denna laptop hitta en plats på din semester inköpslista. Vi tog en närmare titt på AMD-baserade satellit T235D att ta reda på om denna laptop erbjuder en verkligt imponerande värde.

Toshiba Satellite T230/T235 (T235D-S1345) Specifikationer:

  • 1,5 GHz AMD Turion II Neo K625 Dual-Core Mobile-processor
  • 4GB PC3-8500 DDR3 (2 x 2 GB)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • 13,3 "WXGA HD TruBrite LED-bakgrundsbelyst skärm (1366x768)
  • 320GB 5400rpm SATA-hårddisk
  • ATI Radeon HD 4225 Graphics
  • 802.11b/g/n, 10/100 LAN
  • 6-i-1-kortläsare
  • 6-Cell Li-ion 61WH batteri, 45W Strömförsörjning
  • Mått: (B x L x H) 12,7 "x 8,8" x 0,8 "/ 1,1"
  • Vikt: 3 £ 13oz (med 6-cells batteri)
  • Pris som konfigurerad: $ 599,99

Bygg och Design
Toshiba Satellite T230 och T235 bärbara datorer serien är en uppdatering till förra årets T130 och T135 bärbara datorer. Dessa tunna och lätta 13-tums bärbara datorer är utformade för att erbjuda konsumenterna ett snyggt alternativ till netbooks med bättre prestanda och en större skärm för en blygsam ökning i pris. Toshiba håller profilen bara en bråkdel av en tum tjockare än USB-portarna på sidan av den bärbara datorn, även om detta sker till stor del genom att skära ut saker som en ExpressCard-kortplats och optisk enhet. För den genomsnittlige användaren denna bärbara dator har alla de fördelar som en vanlig dator - en högupplöst display, en fullstort tangentbord och en processor med dubbla kärnor - men ingen av bulk. Kombinationen av svart och silver plast ger T235D en mycket modern utseende, men vi var inte särskilt imponerad av hållbarhet spegelblank kromfinish runt tangentbordet. I vår standard falltest (droping den bärbara datorn från 12 inches till matta) vi märkt en liten bit av krom färgen flagnar den bärbara datorn. Det är säkert att säga att om målet inte kan överleva en 12-tums fall mot mattan inte kommer att hålla sig väl till allvarliga övergrepp.


Skärmen Locket på vår översiktliga granskning enhet har den "Fusion Chrome Finish i Tvillingarna Svart" men Toshiba erbjuder också den här bärbara datorn med en röd lock. Trots att bräcklighet finish och den tunna chassi, är den totala byggkvalitet på T235-serien bärbara datorer är mycket trevligt. Till skillnad från vissa av de tunna och lätta bärbara datorer vi har granskat från andra företag, är flex och plast gnissel hålls till ett minimum på T235D. Skärmen lock känns hållbart och inte lider av mycket flex under tryck, även plast som används på skärmen locket är benägna att repor. Kort sagt, medan den totala strukturen av T235D är sund, kanske den glansiga utsida bärbara inte hålla upp till normal användning och missbruk i en skola ryggsäck eller ett kontor portfölj. Även om blank yta på kroppen tål de flesta repor måste du ständigt rensa bort fingeravtryck och fläckar om du vill hålla din bärbara dator ser ny.


Om du är intresserad av att uppgradera de interna komponenterna på T235D du ska vara glad att veta att systemet minne och hårddisk är lätta att hitta under en enda täckplatta på undersidan av den bärbara datorn. Toshiba gör även uppgraderingar enklare genom att använda en enda skruv för att fästa luckan. Ta det en Phillips skruv och du har tillgång till hårddisken och RAM. Vi var lite upprörd att tillgång till de trådlösa korten är inte så enkelt. Med tanke på den låga inköpspris och målgruppen är det osannolikt att T235 ägare kommer att bry försöka byta trådlösa kort. Ingen garanti gäller inte om borttagna klistermärken hittades någonstans, så det borde vara säkert att byta ut grundläggande komponenter utan att riskera din garanti. Alltså, har Toshiba en standard ettåriga delar och arbete garanti samt ett års garanti på batteriet.

Skärm och högtalare
Den 13,3 "LED-bakgrundsbelyst skärm på T235D verkar vara identisk med displaypanelen används på T135 och T135D. Färger inte verkade riktigt lika överdrivet mättade som skärmen på förra årets modell, men kontrastförhållandet fortfarande ser under genomsnittet med ganska lätt svarta nivåer och ett labb test kontrastförhållande på bara 182:1. Horisontella betraktningsvinklarna är bra ut till minst 45 grader på vardera sida innan du börjar lägga märke till färg distorsion. Vertikala betraktningsvinklarna är lägre än genomsnittet när displayen blir överexponerad eller färger börjar vända efter att ha flyttat på skärmen 15 grader framåt eller bakåt. Totalt skärmens ljusstyrka är bra nog för inomhusbruk i ljusa kontor ljus eller i skuggan utomhus. Den blanka skärmen gör reflektioner något av ett problem om du försöker använda skärmen utomhus i direkt solljus.

Högtalare kvalitet är lägre än genomsnittet som maxvolymen är inte tillräckligt högt för att fylla ett stort mötesrum withn klart ljud. Den maximala volymen på denna bärbara dator låter mer som vad vi förväntar oss när vi satt multimedia bärbara datorer till 50 procent volym. En del av problemet är tal platsen på undersidan framkant av den bärbara datorn ... vilket betyder ljudet riktas nedåt och bort från dig i stället upp mot öronen. Den andra frågan är den lilla storleken på högtalarelement själva. Toshiba helt enkelt inte sätta imponerande talare i denna bärbara dator. Om detta är din enda dator för att lyssna på ditt musikbibliotek så föreslår jag att köpa en bra uppsättning hörlurar.

Tangentbord och pekplatta
En stor förändring mellan fjolårets T135 och årets T235 är tangentbordet. Satelliten T235 har en ö-stil eller chiclet-tangentbord med mer utrymme mellan varje tangent. I teorin detta gör stavfel mindre vanliga, men i praktiken har vi inte hittade mycket av en skillnad. Jag var personligen en stor beundrare av fullstort tangentbord på T135-serien bärbara datorer, så jag är lite sorgligt att se det nya tangentbordet på denna modell. På den ljusa sidan, är tangentbordet bekvämt för att skriva och ger utmärkt stöd även under mycket stark skriva tryck. De enskilda tangenter har en fjädrande, lyhörd åtgärder och varje knapp har en plan yta. Skriva buller är minimal, utan kraftigt "klick klack" ljud medan du skriver. Konsumenter som funderar på att köpa den här bärbara datorn för att skriva långa dokument eller anteckningar under klass bör inte ha några problem med detta tangentbord. Handlovsstödet är bara om den perfekta storleken för genomsnittlig vuxen man händer som de stöder handlederna utan att orsaka ytterligare stress punkter medan du skriver. Emellertid lider rätt handledsstödet från en mycket liten mängd flex under hård press.


Till Synaptics TouchPad fungerar bra och efter en förare uppdatera uppdateringsfrekvensen verkade perfekt. Pekplattan ytan i sig är en fröjd att använda. De flesta av våra lab testare överens om att du enkelt kan glida fingertoppen på styrplattan. Med pekplattknapparna behandlas i samma fagile krom reflekterande silverfärg och inte erbjuder mycket i vägen för komfort. Den individuella knapptryckning är ganska grunt med ett hörbart klick när man trycker. Tack och lov pekplattknapparna har förbättrats sedan T135-serien och knapparna svarar på varje tryck oavsett om du trycker på pekplattknapparna nära mitten eller kanten.

Hamnar och funktioner
Portval är ganska bra jämfört med ultraportabla bärbara datorer och netbooks, men vi börjar tro att varje anteckningsbok (även budgeten prissatta konsument bärbara datorer) bör ha minst en USB 3,0-port. USB 2,0 är bra för nu, men vi ser fler och fler tillbehör som drar nytta av USB 3.0 och bärbara datorer måste hålla upp med tiden. I T235D omfattar tre USB-portar (varav en är en kombinerad eSATA / USB-port), VGA och HDMI-ut, LAN, ljudkontakter och en Kensingtonlås. Kortplatser inkluderar bara 6-i-1 SDHC-kompatibel kortläsare.


Vy framifrån: Aktivitet lampor

Bakifrån: Batteri och gångjärn

Sedd från vänster: Strömuttag, värme vent, HDMI
eSATA / USB 2,0, minneskortläsare

Höger vy: Audio uttag, två USB 2,0,
VGA, Ethernet och säkerhetslås

Prestanda och Benchmarks
Vi hittade dual-core 1,5 GHz AMD Turion II Neo K625-processor för att erbjuda stabil utveckling på denna laptop. Även den senaste generationen av Intel lågspänning processorer levererar bättre syntetiska benchmark siffror är den verkliga prestanda T235D precis lika lysande som Intel Core i3-330UM processor i HP Pavilion tm2t . Även om Turion II Neo K625 är bra processor, var vi särskilt glada att se hur T235D skulle utföra med ATI Radeon HD 4225 integrerad grafik. Det korta svaret är att denna laptop erbjuder betydligt bättre video och spel prestanda jämfört med bärbara datorer med Intel integrerad grafik.

Den senaste generationen av ATI integrerad grafik gör klart bättre när det kommer till grundläggande spel som World of Warcraft eller äldre första person spel shooter. Likaså gjorde compination av dual-core processor och ATI-grafik strömmande video som Netflix mycket roligare än med en Intel Atom-baserade netbook.

När det gäller dag-till-dag aktiviteter det är rättvist att säga att de flesta konsumenter inte kommer att märka mycket (om någon) skillnad i prestanda mellan T235D och Intel-baserade T235 med Pentium U5400-processor. Detta faktum ensamt betyder antagligen mest budget-medvetna konsumenter bör överväga AMD-baserade T235D eftersom det är $ 30 billigare än Intel-baserade T235. Övergripande multitasking prestanda och programstart med T235D är snabb och lyhörd.

Den enda fråga som vi stött på under våra laboratorietester som negativt påverkade resultatet var överväldigande mängd bloatware att Toshiba installerad på systemet. Det är uppenbart att Toshiba vill göra livet lättare för konsumenter som inte är bekväm med modern teknik, men det överflöd av pop-up fönster med hjälp tyder registrering, hårddisk inställningar skydd, trådlösa konfigurationer och mer bara i vägen. Det är omöjligt att ge en exakt mätning av förseningen, men det är säkert att säga att de bloatware pop-up fönster ofta avleda din uppmärksamhet under flera sekunder när du försöker göra något annat.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (höga poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Bullernivåer var stor för normal daglig användning. Det förvalda fläkthastighet är alltid på på en låg nivå, driver varm luft från CPU och ur den bärbara datorn. Fläkten blir inte mycket högre även om du betona systemet med ett spel eller video kodning. Tysta fläktar innebär oftast att du får högre än normala fall temperaturer när den bärbara datorn är kvar på i mer än 30 minuter. Som sagt externa fall temperaturer på T235D är ungefär 5-10 grader kallare än vad vi såg på T135D från förra året. Detta gör T235D en mer "varv vänlig" notebook än den tidigare generationen av AMD-baserade tunna och ljus. Alla temperaturer som visas nedan anges i grader Fahrenheit.

Batterilivslängd
AMD-baserade T235 erbjuder ungefär samma dag till dag prestanda jämfört med Intel-baserade 13-tums tunn och lätt bärbara datorer, men vi ville verkligen ta reda på om batteritid. Toshiba hävdar T235 levererar "över 6 timmar" batteritid, och det är inte dåligt för en 13-tums bärbar dator. I vårt batteri test med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, trådlös aktiv och Windows 7 inställd på "balanserad" profil systemet sköts 5 timmar och 34 minuter före avstängning. Det är ungefär samma som föregående T135D generationen Satellit, men vi ser fortfarande en del lågspänning Intel-processorer ger bättre batteritid.

När det gäller verkliga användning är fem och en halv timmars kontinuerlig användning förmodligen mer än tillräckligt för de flesta konsumenter som bara behöver en bärbar dator för ett par timmars surfning på ett kafé.

Slutsats
Den bärbara marknaden har översvämmats med prisvärda tunna och lätta bärbara datorer sedan införandet av netbooks. Många konsumenter vill ha bättre prestanda än en vanlig Atom-baserade netbook och även ha en större skärm ett tangentbord. Bärbara datorer som Toshiba Satellite T235 fylla den rollen fint genom att erbjuda bättre prestanda än en netbook och ganska bra batteritid för en 13-tums bärbar dator kostar mindre än $ 600.

I teorin skulle Sattelite T235 gör den perfekta konsumenten laptop för många shoppare. I praktiken faller Toshiba lite kort i utförandet. Jag misstänker att krom eller spegelblank yta på handlovsstödet var avsedd att göra T235 ser ut mer av en "premium" produkt, men den bräckliga ytan ger oposite resultatet. Likaså har de olika gratis program som Toshiba förinstallerat denna laptop klart avsedda att göra livet lättare för människor som inte är särskilt tekniskt, men alla pop-up fönster och drop-down GUI bara i vägen och ägare kommer att behöva slösa en massa tid avinstallera detta "bloatware" från deras nya laptop.

Bottom line, är Toshiba Sattelite T230/T235 en fin tunn och lätt bärbar dator med bra prestanda för allmänt bruk, men den saknar en finish (både bokstavligt och bildligt).

Fördelar:

  • Bra prestanda
  • Tunn och lätt
  • Låg kostnad

Nackdelar:

  • Billiga, spegel-liknande yta
  • För mycket bloatware
  • Ingen USB 3,0


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar