måndag 11 oktober 2010

HP ENVY 14 Recension

HP ENVY 14 Recension
av Kevin O'Brien - 2010/10/11

HP Envy 14 är en slimmad gaming anteckningsboken drivs av ATI Radeon HD 5650 grafikkort. Den nya 14,5-tums modell är efterföljaren till den äldre 13-tums Envy, erbjuder en liknande storlek men sätt mer makt. Läs vidare för att se vad vi tycker om den nya ENVY 14.

Vår HP ENVY 14 Specifikationer:

  • 14,5 "LED-bakgrundsbelyst HD + 1600x900 display
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5 450M-processor (2.40GHz, 3MB cache)
  • ATI Mobility Radeon HD 5650 med 1 GB VRAM och Intel GMA HD växlingsbar grafik
  • 4GB DDR3 RAM (2x 2GB)
  • 500GB 7200RPM hårddisk (Seagate 7200,4)
  • Intel Wireless Wi-Fi-6200AGN
  • Inbyggd Bluetooth v2.1 + EDR
  • 8X slot-loading DVD-brännare
  • Två års begränsad garanti
  • 8-cells Li-ion batteri (14,8, 3800mAh)
  • Vikt: £ 5,57
  • Mått: 14,01 x 9,33 x 1,11-inches
  • MSRP: $ 1.049

Bygg och Design
HP Envy 14, liksom tidigare ENVY 13 och 15 innan det, har en mycket MacBook-esque utseende och känsla. Kroppen består av en smart maskinbearbetad metall skal som täcker toppen och botten av den bärbara datorn. Skärmen lock och palmrest båda etsas med ett unikt mönster för att förbättra utseendet samt öka dragning för din hand medan du bära runt. På insidan av Envy 14 har en helt i glas display som förbättrar utseendet på skärmen, håller damm från LCD-skärmen, och gör sig av den gemensamma infällda skärm gräns. Botten är utformad med både form och funktion, dölja några separata tillgång paneler eller batteri, till förmån för en enda fjäderbelastade panel för att förbättra sitt utseende. Batteriet är dold under detta lock, liksom skruvar för att få tillgång till systemkomponenter.

Byggkvalitet av HP ENVY 14 är långt över genomsnittet. Den metallchassi känns bergfast, där samma kan sägas om Apple MacBook Pro också. De övre och undre skal binder ihop systemet för att förhindra böjas och göra systemet känner mycket styv. Metallen skärmskydd ger utmärkt skydd för LCD-med lite hjälp från fronten helt i glas yt-och begränsar bildförvrängning från påverkan på båda sidor. Skärmen gångjärn hålla locket ordentligt stängt när den bärbara datorn är stängd och begränsa screen wobble när displayen är öppen, även om spänningen inte är tillräckligt stark för att motivera två händer för att luta skärmen tillbaka. Handlovsstödets och tangentbordet är mycket fast, visar ingen flex under stark press. Även områden ovanför springan-loading optisk enhet är flex-fria tack vare metall.

Användare som vill uppgradera eller justera HP ENVY 14 bör inte orolig genom att titta på den rena designen av notebook-datorns. Enligt den låsta metallhöljet HP lagrar det primära systemet batteriet och hårddisken för enkel åtkomst. För att komma åt andra systemkomponenter, som det trådlösa kortet, CMOS-batteriet, processor, systemets minne, eller till och med båda kylflänsar, tar du bara fem skruvar och ta av den återstående nedre panelen.


Tangentbord och pekplatta
HP Envy har en chiclet-tangentbord med bakgrundsbelysning belysning för att skriva i dåligt upplysta områden. Tangentbordet var mycket bekvämt att skriva på med en layout som var långt ifrån trångt. Vissa bärbara datorer i dessa dagar verkar vara på väg mot montering numberpads möjligt, men ENVY 14 håller sig borta från den och lämnar gott om utrymme att skona. Bakgrundsbelysningen fungerat mycket bra i mörka rum, sätta på och av vid en knapptryckning. Under normala förhållanden med hög kontrast nycklar var lätta att läsa, med en svart bakgrund och ljus vita bokstäver. Enskilda nyckelåtgärder var smidig, med mycket lite ljud avges när du skriver i måttlig hastighet. Typing tryck som behövs för att aktivera varje tangent var minimal och med minimal nyckel wobble designen kändes bra att skriva på.

Den Envy 14 har en stor Synaptics pekplatta med integrerade vänster och höger knapparna. Genomförandet verkade minska antalet fel jämfört med tidigare allt-i-ett pekplattor har jag använt tidigare, men det kändes fortfarande clunky jämfört med modeller med dedikerade knappar. Vilande tummen på pekplattan redo att klicka ibland stört den jämna rörelsen av markören. Vi såg drastiska problem med misstag zoomning eller rulla, men ibland blev en graciös känga till en stammande rörelse. Om du inte vila fingret på ytan var dock pekplattan utmärkt. Känslighet var stor ur lådan och rörelse på X-och Y-axeln var utjämnade för att förhindra ovaler när du ritar cirklar på pekplattan. Genom att klicka på pekplattan tog en liten bit av tryck, liknande pekplattknapparna med ett grunt kast, avger en mild klick när du trycker med lite feedback.


Skärm och högtalare
HP Envy 14 har en 14,5-tums allt-glas skärm som är unik för denna bärbara dator. Det 14,5-tums skärmstorlek har en högre än genomsnittet HD + (1600x900) upplösning men ett mindre fotavtryck som hjälper till att överbrygga klyftan mellan 13.3/14-inch och större 15.6/16-inch bärbara datorer. Skärmen har högre än genomsnittet kontrast och mycket hög färgmättnad. Vi mätte en genomsnittlig kontrastförhållande på 938:1 med vår Gossen Mavo ljusmätare. Svärta var utmärkt, som mäter en låg 0.25cd/m2 i mitten och en topp på 275cd/m2. Färger verkade ha en liten röd-cast som bara upptäcktes vid visning en all-vit skärm när du surfar på nätet eller skriva dokument. Det var inte tonade tillräckligt för att se ut som en defekt eller verkligen vara ett problem, men det kan tyckas bort om du sitter framför om en display med en standard blå eller gul nyans hela dagen och snabbt se över på avund. Tittar ljusstyrka var utmärkt i starkt upplysta rum, men det var nästan nödvändigt för att öka ljusstyrkan för att motverka reflexer från all-glasskärm locket. Dessa paneler ser bra ur en design synpunkt, men tenderar att exponentiellt öka skärmens reflexer jämfört med vanliga glansiga skärmar.

HP Envy 14 egenskaper Beats Audio utformade högtalare placerade på framkant handledsstödet. Högtalarna är "lap-bränning" vilket innebär att de kan blockeras av kläder med det sitter i knäet, men på ett skrivbord yta de inte skulle utgöra några problem. I våra tester högtalarna lät mycket bra för filmer eller musik, men det är svårt att säga hur mycket bättre de lät jämfört med andra liknande storlek bärbara datorer. De var fortfarande bas-begränsad utan subwoofer, men hög och mellanregister lät ganska anständigt. Hörlursutgången lät mycket bra, mata rent ljud utan elektroniskt brus infiltrera linjen. Användare som vill ansluta systemet till en hemmabioanläggning kommer förmodligen att använda sig av den digitala ljudutgång via HDMI-anslutningen, för en sann teater upplevelse.

Hamnar och funktioner
Portval på HP ENVY 14 är utmärkt, även med den bakre delen av den bärbara datorn är reserverade för skärmen gångjärn bara. Systemet har två USB 2.0-portar, en eSATA / USB combo port, ett hörlursuttag och headset jack, mini-DisplayPort-out, HDMI-utgång, Ethernet och ett SDHC-kortplats. USB 3,0 skulle ha varit praktiskt med tanke på den ökade kompatibla tillbehör dessa dagar, men med eSATA har högre hastigheter, det var inte missade verkligen på det här systemet.


Fram: SDHC-kortplats

Bak: Inget

Vänster: Slot-loading optisk enhet,
två USB 2.0-portar, hörlurar / headset
uttag

Höger: eSATA / USB combo-port, HDMI
och mini-DisplayPort-out, Kensington
lås-slot, Ethernet, DC-ingång

Prestanda och Benchmarks
Prestanda på HP ENVY 14 var ingenting mindre än utmärkt när det kom till sina mobila spel förmågor. ATI Radeon HD 5650 dedikerad grafik med 1 GB VRAM kunde hantera de flesta spel på 1280x720 upplösning med måttlig detaljinställningar. Vi testade Left 4 Dead 2 och Crysis Warhead på systemet och fann att systemet är mer än kapabla. Medan Left 4 Dead 2 var lite lättare på systemet vid höga detaljinställningar var Crysis Warhead inte så mild. Vid inställningar gamer detalj det kört något av systemet, men som inställningarna skars upp resultatet plockas upp.

När du inte försöker spela de senaste spelen, var HP ENVY 14 en kapabel hemmabio PC (HTPC) med Intel GMA HD integrerad grafik valt. Med ett tryck på knappen - programvara knapp som är - du kan växla mellan de båda grafiklägen i farten. Även med GMA HD-grafik systemet hade inga problem alls spela 720p eller 1080p video lokalt eller strömma HD-video från sajter som YouTube. En annan tillsats perk av ENVY 14 är dess dubbla digitala videoutgångar inklusive HDMI och DisplayPort. Detta innebär att du inte behöver förlita sig på VGA-ut om du vill ansluta fler än en extern bildskärm till den bärbara datorn när den är dockad vid skrivbordet. Sammantaget det enda vi tror kan ha saknats är en solid state drive (SSD) för att verkligen finslipa hela systemets prestanda. Men med tanke på realtively låga prislappen för sina funktioner som ingår, är vi inte förvånade en SSD lämnades utanför grundkonfiguration.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (höga poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Värmeeffekt vid normal användning, låg eller inaktiv CPU aktivitet, integrerad grafik aktiverat, avundsjuka 14 stannade rimligen sval vid beröring. Med sin metallplätering någon betydande ökning av temperaturen innebär mer värme överförs till benen eller handflator. Medan spel vi hittade systemet temperaturer uthärdligt, men inte det mest bekväma med systemet i knäet. Handlovsstödets och lägre chassi värmas upp betydligt, vilket var bra för lätt användning men kröp väldigt nära obekvämt för längre spelsessioner. Denna typ av erfarenhet är inte ovanligt för mindre spel bärbara datorer, vi hittade samma sak händer på Lenovo IdeaPad Y460 med en liknande inställning.

Fläktljud var måttlig jämfört med liknande storlek bärbara datorer, men i genomsnitt jämfört med system med liknande hårdvara. På tomgång med processorn i balanserad läge och grafiken inställd på integrerad grafik hade ENVY 14 sin fan kör kontinuerligt med låg hastighet på viska nivåer. Det märktes i ett mycket tyst rum, men blandas i när du hade mer bakgrundsljud. Med processorn och hängivna grafik betonade bullernivåerna gick upp, men inte högre än vad vi hört från Lenovo IdeaPad Y460 med en liknande konfiguration.

Batterilivslängd
Små spel bärbara datorer lever ett hårt liv när det kommer till batteritid. De flesta har snabba processorer, snabba grafik och med vikt är ett problem inte innehåller ett stort batteri. HP inkluderade en 56Wh 8-cells batteri med ENVY 14. Den bärbara datorn är utrustad med Hybrid Graphics för att växla mellan Intel GMA HD integrerad grafik under normal användning och snabbare ATI Radeon HD 5650 dedikerad grafik under spel. I våra tester med skärmens ljusstyrka minskas till 70%, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60 sekunder och Windows i balanserad modell, stannade ENVY 14 i 5 timmar och 15 minuter. Som jämförelse Lenovo IdeaPad Y460 stannade på i 4 timmar och 52 minuter i samma test. HP erbjuder också en extern skiva batteri som fäster till botten av den bärbara datorn som tillval om du behöver ännu mer batteritid.

Slutsats
HP Envy 14 är en mycket rolig varg i fårakläder anteckningsbok. Från utsidan ser det ut som bara din genomsnittliga bärbara med designen köer från unibody MacBook, men på insidan dess packad med en mycket kapabel processor och avancerade ATI dedikerad grafik. Vid skrivande stund denna översyn Envy 14 levereras som standard med Intel Core i3 370 dual-core processor med fyra kärnor Intel 840M Core i7 som högsta alternativet. Den Envy 14 drivs av en hybrid grafikmotor, inklusive Intel GMA HD integrerad grafik för daglig användning och ett ATI Radeon HD 5650 för spel. Batteritiden är inte den bästa jämfört med 13,3-14 tum "produktivitet" bärbara datorer, men vi lyckades få fem timmar av avundsjuka 14 i vår batteritest. Det är gott om tid för att njuta av en film på en genomsnittlig flygning, surfa på nätet via ett par klasser, eller anteckningar i ett långt möte. Totalt var vi mycket imponerad av HP ENVY 14 och rekommenderar checkar ut om du är i marknaden för en 14-tums bärbar dator och vill ha lite mer än en run-of-the-mill prestanda som du kan få från en Apple MacBook Pro.

Fördelar:

  • Utmärkt prestanda, tillval quad-core CPU
  • Mycket snygg
  • Superb byggkvalitet

Nackdelar:

  • Blir varm under tryck
  • Ryckiga pekplatta


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar