torsdag 21 oktober 2010

Acer Aspire 1830T Timeline X recension

Acer Aspire 1830T Timeline X recension
av Jerry Jackson - 2010/10/21

Om du vill ha en netbook grund av det bekväma storlek och fantastiska batteritid men behöver bättre multitasking och video prestanda än vad en billig netbook ger då Acer Aspire 1830T kan vara den perfekta bärbara datorn för dig. Fortsätt läsa för att se vad detta $ 900 ultraportabla erbjudanden.

Vår Acer Aspire 1830T-68U118 feastures följande specifikationer:

  • Intel Core i7 680UM processor (1.46GHz, 4MB L3-cache)
  • 11,6-tums 1366x768 HD-skärm med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium (64-bitars)
  • 4GB DDR3-minne
  • 500GB 5400rpm hårddisk
  • Intel HD integrerad grafik
  • Gigabit Ethernet och 802.11n trådlöst
  • Bluetooth 3,0 (Foxconn BCM92046)
  • 6-cells Li-ion batteri
  • Mått: 11,22 (b) x 8,03 (d) x1.01-1,10 (h) inches
  • Vikt: 3.09 pounds
  • MSRP: $ 899,99

Bygg och Design
Acer Aspire Timeline X-serien är den senaste generationen av tunna och lätta bärbara datorer från Acer utformade för att erbjuda fast prestanda och lång batteritid i en förvånansvärt lätt paket. Vid första anblicken är det lätt att missta Aspire 1830T för en av de dussintals Acers netbook som har visat upp under de senaste åren. Ser dock kan vara vilseledande.

Bygga kvalitet är ganska bra trots den ringa storleken på denna laptop. Kombinationen av relativt tjocka matta plast och svart borstad palmrests aluminium lämnar den bärbara datorn känner fast och visar nästan inga tecken på flex. Skärmen förblir fast igen med en bra mängd spänning från skärmen gångjärnen i stängt läge. Skydd från skärmen görs dock tillräckligt, locket böjs helt enkelt och snedvridningar dök upp på displayen när vi applicerat tryck på baksidan av locket. Öppnandet av skärmen kan du tala gångjärnen bör hålla upp under en lång tid med stark spänning som hindrar skärmen från floppa runt en gång öppnats. Kroppen av den bärbara datorn verkar vara väl utformade med minimal chassi flex och inga uppenbara knarrar från plaster.

Ett område av design som imponerade på mig var botten den bärbara datorn. Utbyggnadsfacket ger tillgång till hårddisken, WLAN och tillval WWAN-kortplatser samt två RAM-uttag. Den enda täckpanelen hålls på plats med fem skruvar (min enda klagomål), så att du har en spendera en minut eller två förlora alla dessa skruvar innan du kan byta ut hårddisken eller lägga till mer RAM-minne. Som sagt, jag är alltid glad att se när tillverkarna gör det enkelt för ägarna att uppgradera sina bärbara datorer.


Hamnar och funktioner
Port markering på Aspire 1830T är ganska standard för en modern netbook eller 11-tums ultraportabel bärbar dator. Acer ger dig tre USB 2.0-portar, HDMI-ut, VGA, LAN och ljudingångar. Den har även en SDHC-kortplats för att utöka internminne eller bara ladda bilder från kameran när du reser. Eftersom vi börjar se USB 3,0 på mer konsument bärbara datorer och det finns många USB 3,0 externa hårddiskar på marknaden vill vi verkligen Acer hade hittat ett sätt att sätta minst en USB 3,0-port på detta $ 900 anteckningsbok. Här är en sammanfattning av turné runt Aspire 1830T:


Framifrån: Aktivitet lampor


Sedd bakifrån: Batteri och skärm gångjärn


Vänster sida: VGA ut, växelström
HDMI-utgång och en USB 2.0-port


Höger sida: mediekortläsaren
Ljudingångar, två USB 2.0-portar,
Kensington-lås och LAN.


Skärm och högtalare
Det 11,6-tums LED-bakgrundsbelyst skärm på Aspire 1830T är som många av de andra blanka skärmar vi har sett på 11-tums bärbara datorer. Den 1366x768 upplösning är bra för att surfa på webben, redigera foton, eller ens titta på 720p HD-filmer. Färg och kontrast är genomsnittliga tack vare den glansiga ytan och LED-bakgrundsbelysning. Vi spelade in en verklig kontrast på 206:1 i vårt labb och en maximal ljusstyrka på 168 nits (tillräckligt ljus för inomhusbruk och ljusa nog för utomhusbruk så länge den ofiltrerade solen inte skiner direkt på skärmen. Om du lutar skärmen framåt eller bakåt färgerna börjar se svag eller mycket tvättas ur Horisontella vinklar var bättre,. vistas synlig tills cirka 60 grader där reflexer på skärmen börjar att övermanna vad som visas.

De inbyggda högtalare var lap-bränning och lät mycket tinny. Talarna hade ingen lågfrekvent respons att tala om och bara en liten antydan till mellanregister. Detta är bra för att lyssna på Windows varningsljud eller tittar på en YouTube-klipp, men inte för att dela musik eller en film i ett litet rum. Talaren orientering orsakar problem om du har den bärbara datorn om på en säng eller pressas mot tjocka kläder i ditt knä. Jag kunde lätt blockera högtalarna med mina ben, vilket gör dem låter dovt. Kort sagt, skulle audiofiler vara bättre att använda ett trevligt par hörlurar eller ansluta den bärbara datorn till en stereo via HDMI-utgång.

Tangentbord och pekplatta
Den nästan fullstort tangentbord på Aspire 1830T är bekvämt för att skriva men fick blandade feedback från våra redaktörer. Acer har beslutat att använda en upphöjd chiclet-stil (även kallad ö-stil) tangentbord med lite större knappar än vad vi har sett på många netbooks med ö-stil tangentbord. Resultatet är mindre utrymme mellan varje tangent som i slutändan kan leda till fler stavfel. Ett annat potentiellt problem med denna typ av tangentbord är att personer med långa naglar kan få sina naglar fast under kanten av nycklarna. I varje fall ser tangentbordet ganska trevlig och bara lidit av en liten flex eller "studs" under hård skriva press. Tangenterna själva har en grov matt finish på toppen som bidrar till att öka fingertopp dragkraft. Individuell nyckelåtgärd var smidig, avger ett dovt klick när man trycker.

Pekplattan på 1830T är en ALPS modell med bra känslighet och några irriterande fördröjning när du gör snabba rörelser. Ju större problemet är färgen pekplatta yta som inte avskiljs genom en tydlig skiljelinje vid palmrests. Som ett resultat, är det lätt att av misstag flytta fingret från styrplattan när du flyttar markören och sedan har markören dyker upp i en helt annan plats när fingret återvänder till pekplattan. På en lyckligare anteckning, är pekplattan en gest-kapabel modell så att du kan använda flera fingergester som "nypa" eller "svänga" styra på skärmen zoom eller bild rotation. De två pekplattknapparna har en extremt grunt när man trycker och vår granskning prov hade ojämna knappar vilket resulterade i en fångad tumme på mer än ett tillfälle.

Prestanda och Benchmarks
Acer Aspire 1830T har en Intel Core i7-680 1.46GHz ultra låg spänning processor med Intel ® Turbo Boost Technology kör i hastigheter upp till 2,53 GHz. Översättning: Även om denna tunna och lätta bärbara ser ut som en netbook är mycket kraftfullare än en $ 350 netbook.

I själva verket, när detta skrivs (november 2010) Acer Aspire 1830T-68U118 erbjuder den snabbaste processorn av en 11-tums bärbar dator som vi har granskat. Ändå är det bara naturligt att förvänta sig en hög prestanda med tanke på $ 900 prislapp för denna konfiguration. Alltså, är det värt att nämna att Aspire 1830T var ungefär dubbelt så snabbt som den nya 11,6-tums Apple MacBook Air ($ 999) medan du kör vår syntetiska benchmark för wPrime för att testa den beräkningsmässiga hastigheten på CPU. Allmän systemprestanda är också betydligt snabbare än en single-core eller dual-core Atom netbook med någon märkbar fördröjning i Windows-miljö.

Den 500 GB 5400rpm hårddisk är tillräckligt snabb för att snabbt ladda mest grundläggande program som Microsoft Office eller Adobe Photoshop, men om du regelbundet öppnar stora filer som högupplösta bilder eller HD-videofiler kanske du vill uppgradera till en 7200rpm hårddisk eller en högpresterande SSD. Ändå bör 500GB lagringskapacitet vara mer än tillräckligt för de flesta konsumenter vill lagra sina familjefoton och musikbibliotek.

Den enda uppenbara svagheten i Aspire rustning är den låga prestanda Intel HD integrerad grafik. Ja, ger Intel GPU smidig HD-video uppspelning (mycket bättre än vad du får från en billig netbook). Ja, betyder stöd för Microsoft DirectX 10 spel får du bättre än netbook spelprestanda. Ändå levererar Acer Aspire 1830T bara en bråkdel av de spel kapacitet bärbara datorer såsom Alienware M11x ($ 799) eller den tidigare nämnda 11-tums Apple MacBook Air.

Kort sagt, är Aspire 1830T helt fantastiskt för allmänt bruk men faller fruktansvärt kort i form av spel för en $ 900 anteckningsbok.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter spelprestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Under stress Intel Core i7-680 1.46GHz ultra låg spänning processor höjde utanför fallet temperatur Acer Aspire 1830T till "nästan obehagligt varmt" kategori. Efter 30 minuter med både CPU och GPU betonade nådde botten av den bärbara datorn temperaturer bara blyg av 100 grader Fahrenheit. Under normala förhållanden vid eller nära tomgång samma fläckarna var ca 5-8 grader kallare. Systemfläkten fungerar hårdare i denna bärbara dator jämfört med de flesta Atom-baserade netbooks vi har testat, men den tysta hum av fläkten bör inte vara irriterande för de flesta människor i en typisk skola eller kontorsmiljö.

Batterilivslängd
Den Timeline-serien av bärbara datorer har alltid satt ribban högt när det gäller batteritid. Acer hävdade den ursprungliga 13-tums Aspire Timeline bärbara kunde leverera "upp till 10 timmar" batteritid (ett påstående som aldrig riktigt panorerade ut) och Acer hävdar 1830T kan leverera "upp till 8 timmar" på en enda laddning. Den här gången kan Acers uttalanden om batteritiden vara ganska exakt.

I våra tester med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, trådlös aktiv medan uppfriskande en webbplats regelbundet, och Windows 7 är inställd på Balanced profilen fortsatte Aspire 1830T kör för 7 timmar och 48 minuter. Jag har ingen tvekan om att du kan förlänga batteritiden förbi 8-timmars märket om du sänker skärmens ljusstyrka och inte aktivt laddar sidor var 60: e sekund. Som jämförelse ASUS Eee PC 1215N stannade netbook med dubbla kärnor Atom-processor och Nvidia ION grafik i 5 timmar och 34 minuter och Apples nya 11,6-tums MacBook Air levereras 6 timmar och 15 minuter.

Slutsats
Acer Aspire 1830T Timeline X är en attraktiv bärbar dator som framgångsrikt levererar netbook bekvämlighet och bärbara prestanda i ett enda paket. Frågan blir då: "Är det tillräckligt?" Det finns ingen förneka att $ 900 köper du en ultraportabel bärbar dator med bättre prestanda än en netbook. Problemet är att det finns andra bärbara datorer (t.ex. Alienware M11x och Apple MacBook Air) som gör samma sak och ger bättre spelprestanda också.

Kombinera bristen på spel kapacitet med frustrerande pekplatta och konsumenterna kan bara frestas att köpa tyngre och tjockare Alienware eller dyrare Apple istället. Om du inte bryr dig om spel då Acer gör en övertygande alternativ. Även om vår översyn konfiguration av 1830T är prissatt till $ 899 finns det andra konfigurationer av 1830T (såsom Aspire 1830T-3927) prissatta så lågt som $ 599. Det är inte dåligt för en bärbar dator som slaktar en netbook när det gäller att multitasking och videoprestanda.

Fördelar:

  • Bra prestanda
  • Utmärkt batteritid
  • Tunn och lätt design

Nackdelar:

  • Obekväma pekplatta och pekplattknappar
  • Saknar spel kapacitet


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar