söndag 24 oktober 2010

Apple MacBook Air (11,6 tum) första titt recension

Apple MacBook Air (11,6 tum) första titt recension
av JR Nelson - 2010/10/24

Den här veckan Apple uppdaterade slutligen synes bortglömda MacBook Air linje med ny grafik, nya utseende och en helt ny modell. Den minsta Apple laptop någonsin, lovar nya Air att packa bärbara prestanda i en netbook formfaktor. Läs vidare för våra första tankar.

För varje säsong, tunn, tunn, tunn
Det är inte riktigt hur låten går, men det är fortfarande apt. Den nya MacBook Air är tunn. Det gör bärbara datorer som vi trodde var tidigare tunna ser positivt feta. Visar det runt till några andra människor hade vissa inser inte att det var en dator - inte till en början. Apple hävdar att enheten är 0,68 inches tjock baktill, avsmalnande ner till 0,11 inches tjock på framsidan.

11,6-tums Apple MacBook Air 2010

Det koniska spelar en stor roll i hur tunn MacBook Air känns - trots allt var Adamo XPS faktiskt betydligt tunnare vid sin bas, men inte kona så drastiskt som Air gör. Så det är sant att den nya MacBook känns tunn, men mycket av det är en omsorgsfullt utformad illusion.

11,6-tums Apple MacBook Air 2010 11,6-tums Apple MacBook Air 2010

Till skillnad från de flesta - men inte på något sätt alla - bärbara datorer i denna mer portabel kategori MacBook Airs (? MacBook Air) har exceptionell bygga kvalitet tack vare en helt metallkonstruktion. Den enda plast som finns är på en del av skärmen gångjärnet och de fyra stötfångarna på undersidan.

11,6-tums Apple MacBook Air 2010 11,6-tums Apple MacBook Air 2010

Ingen arv lagring
Medan den förra generationen av MacBook Air bärbara datorer utelämnade en optisk enhet, standardkonfigurationen levereras fortfarande med en långsam hårddisk. I denna iteration är solid state lagring standard i alla konfigurationer. I ett försök att raka de få extra millimeter, tog Apple flashminnet av någon erforderlig bostäder och installerade det som en pinne av RAM.

11,6-tums Apple MacBook Air 2010 11,6-tums Apple MacBook Air 2010

Trots sin marknadsföring försöker annars är det egentligen bara en metallbit formad SSD, inte magisk Apple lagringsteknik. Ändå har bara flash-baserad lagring innebär två saker - en, allt känns kvick trots relativt gamla processorer som används och två, gör det Apple att optimera operativsystemet runt SSD.

En del av detta visar på det faktum att Apple inte vill eller förväntar användarna stänga av systemet om det inte är absolut nödvändigt. Många användare av bärbara datorer har vant sig att bara sätta sina datorer för att sova under åren, men få har varit så uppenbar i frågan. I själva verket är Apple ger nu en "standby-tid" för sina bärbara datorer - det är bara MacBook Air på denna punkt, men det kommer säkert sprida sig till resten av sina erbjudanden någon gång i framtiden - liknar dem doled av cell telefontillverkare.

I detta fall är det passningstid citeras i 30 dagar, vilket innebär att om den bärbara datorn är fulladdat och sedan unplugged och vänster för att sova, kan det lyckas gå på för en hel månad i viloläge.

11,6-tums Apple MacBook Air 2010 11,6-tums Apple MacBook Air 2010

Inga uppgraderingar, nej sir
En del av nackdelen med att uppnå en sådan tunn formfaktor är det faktum att när datorn är byggd, det är allt hon skrev. Inga uppgraderingar verkligen kommer att vara möjligt. Processorn och minnet löds till moderkortet, vilket gör att välja mellan de två och fyra gigabyte systemminne allt svårare vid beställning.

11,6-tums Apple MacBook Air 2010 11,6-tums Apple MacBook Air 2010

Lagringen verkar införas i en kortplats på moderkortet, men skaffa en kompatibel reservdel kommer sannolikt visa sig vara svårt nog att göra försöket omtvistad. Det faktum att MacBook Air inte erbjuder någon form av snabb överföringsmedium gör detta desto mer smärtsamt. I själva verket kan det snabbaste sättet att få information på eller av den bärbara datorn mycket väl ske via den inbyggda Wi-Fi.

11,6-tums Apple MacBook Air 2010 11,6-tums Apple MacBook Air 2010

Även brist på USB 3,0 är beklagligt, det är också förståeligt. I en formfaktor denna snäva, stöder varje chip kämpar för utrymme, och dessa Intel chipset inte USB 3,0. På andra datorer som inte är så stor en affär - tillverkare kan släppa i en tredje part controller och gå vidare, men det är svårare att göra när ett system måste vara så kontrollerad.

11,6-tums Apple MacBook Air 2010 Jag t är värt att notera att även om Steve Jobs höll med hänvisning till inbyggd webbkamera som "FaceTime kamera", inte spec ark lista det som en iSight-kamera istället.

Processor schmrocessor
Många har hävdat att MacBook Air är föråldrad Vid lanseringen tack vare det faktum att Apple valde att gå med ett chip som Core 2 Duo istället för nyare alternativ som Intels ULV Core i3-processorer. Även om processorn är gammal med dagens mått, känns den bärbara datorn extremt kvick, flytande med hjälp utan tvekan den noll-latency flashminne.

Grafik, också är värt att notera - NVIDIA GeForce 320M är mer än kapabla att hjälpa till med olika uppgifter, inklusive video och Flash avkodning, bistå OS i dra användargränssnittet och även lite ljus spel.

11,6-tums Apple MacBook Air 2010 11,6-tums Apple MacBook Air 2010

Gaming? På en 11,6-tums ultralätta?
Oh, ja. du betcha. Medan prestanda är inte troligt att slå den standard som fastställts av alternativ som Alienware M11x, som har något beefier specifikationer, är det perfekt för lite ljus spel när du är ute och omkring. Full riktmärken kommer att få vänta på hela recensionen, men jag kastade OS X-versionen av Left 4 Dead 2 på luft och spelade bra på upplösning - överraskande nog, inte varje inställning var låg, heller.

11,6-tums Apple MacBook Air 2010

Detta är trots det faktum att resolutionen om den nya MacBook Air är betydligt högre än liknande bärbara datorer som Apple har erbjudit tidigare. Det är bra att se att företaget äntligen inse att de måste upp sina pixel densitet.

Avslutande tankar
Självklart ska vi gå vidare på djupet i vår recension - inklusive shoehorning Windows på Air för några jämförande riktmärken med liknande bärbara datorer. Det verkar vara att den största svårigheten vid beslut om luft är dess pris. Tusen dollar är mycket pengar för ett system - även en som denna - som erbjuder dessa specifikationer.

Denna fråga är härdat dock av allt annat som MacBook Air erbjuder. Det är förbluffande attraktiv för en konsument bärbar dator, extremt tunna, knappt två pounds, lysande trots sin låga powered processor och erbjuder ett komplett tangentbord med en bäst-i-klassen multitouch styrplatta. Det är vad de mest högljudda kritikerna av iPad har velat hela tiden - en netbook storlek Mac laptop med en full version av OS X.

Är det tillräckligt för att låta det lyckas? Håll ögonen öppna för vår recension och ta reda på.



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar