torsdag 21 oktober 2010

Acer Aspire 1830T Timeline X Review

Acer Aspire 1830T Timeline X Review
Jerry Jackson - 10/21/2010

Om du vill ha en netbook på grund av den praktiska storleken och fantastisk batteritid, men behöver bättre multitasking och videoprestanda än vad en billig netbook erbjuder då Acer Aspire 1830T kan vara den perfekta bärbara datorn för dig. Fortsätt att läsa för att se vad denna $ 900 ultraportabla erbjudanden.

Vår Acer Aspire 1830T-68U118 feastures följande specifikationer:

  • Intel Core i7 680UM processor (1.46GHz, 4MB L3-cache)
  • 11,6-tums 1366x768 HD-skärm med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium (64-bitars)
  • 4 GB DDR3-minne
  • 500 GB 5400rpm HDD
  • Intel HD integrerad grafik
  • Gigabit Ethernet och 802.11n trådlöst
  • Bluetooth 3.0 (Foxconn BCM92046)
  • 6-cells Li-ion batteri
  • Mått: 11,22 (b) x 8,03 (d) x1.01-1.10 (h) tum
  • Vikt: 3.09 pounds
  • MSRP: $ 899,99

Bygg och Design
Acer Aspire Timeline X-serien är den senaste generationen av tunna och lätta bärbara datorer från Acer som utformats för att erbjuda fast prestanda och lång batteritid i en förvånansvärt lätt paket. Vid en första anblick är det lätt att förväxla Aspire 1830T för en av de dussintals Acer netbooks som har visat upp under de senaste åren. Ser dock kan bedra.

Bygga kvalitet är ganska bra trots den ringa storleken på denna laptop. Kombinationen av relativt tjocka matt plast och svart borstad aluminium palmrests lämna den bärbara datorn känner solid och visar nästan inga tecken på flex. Skärmen hålls säkert stängs med en bra mängd spänning från skärmen gångjärn när den är stängd. Skydd mot skärmlocket är endast lämplig, locket böjs ganska lätt och snedvridningar dök upp på displayen när vi applicerat tryck på baksidan av omslaget. Att öppna upp på skärmen som du kan berätta för gångjärnen bör hålla upp under en lång tid med starka spänningar som hindrar skärmen från floppa runt en gång öppnat. Kroppen av den bärbara datorn verkar vara väl utformade med minimalt chassi flex och inga uppenbara knarrar från plasten.

Ett område av designen som imponerade på mig var i botten av den bärbara datorn. Expansions viken ger tillgång till hårddisken, WLAN och valfria WWAN-kortplatser samt två RAM-uttag. Den enda täckpanelen hålls på plats med fem skruvar (min enda klagomål), så att du har en tillbringa en minut eller två att förlora alla dessa skruvar innan du kan byta ut hårddisken eller lägga till mer RAM-minne. Som sagt, jag är alltid glad att se när tillverkare gör det lätt för ägarna att uppgradera sina bärbara datorer.


Hamnar och funktioner
Port val på Aspire 1830T är ganska standard för en modern netbook eller 11-tums ultraportabel bärbar dator. Acer ger dig tre USB 2.0-portar, HDMI-ut, VGA, LAN-och ljudingångar. Den har även en SDHC-kortplats för att utöka det interna minnet eller bara laddar bilder från kameran när du reser. Eftersom vi börjar att se USB 3.0 på mer konsument bärbara datorer och det finns många USB 3.0 externa hårddiskar på marknaden som vi verkligen önskar Acer hade hittat ett sätt att sätta minst en USB 3.0-port på denna $ 900 anteckningsbok. Här är en snabb tur runt Aspire 1830T:


Framsida: Aktivitets lampor


Bakifrån: Batteri och skärm gångjärn


Vänster sida: VGA-ut, växelström
HDMI-ut och en USB 2.0-port


Höger sida: Media kortläsare,
Ljudingångar, två USB 2.0-portar,
Kensington-lås och LAN.


Skärm och högtalare
Den 11,6-tums LED-bakgrundsbelyst skärm på Aspire 1830T är som många av de andra blanka skärmar vi har sett på 11-tums bärbara datorer. Den 1366x768 upplösning är bra för att surfa på webben, redigera foton, eller ens titta på 720p HD-filmer. Färg och kontrast är genomsnittliga tack vare den glansiga ytan och LED-bakgrundsbelysning. Vi spelade in en verklig kontrast på 206:1 i vårt labb och en maximal ljusstyrka på 168 nits (ljusa nog för inomhusbruk och ljusa nog för att användas utomhus så länge som den ofiltrerade solen inte skiner direkt på skärmen. Om du luta skärmen framåt eller tillbaka färgerna börjar se svag eller väldigt urtvättat Horisontella vinklar var bättre;. vistas synlig tills ungefär 60 grader där reflexer på skärmen börjar att övermanna det som visas.

De inbyggda högtalare var lap-bränning och lät väldigt burkigt. Talarna hade ingen lågfrekvent respons att tala om och bara en liten antydan till mellanregister. Detta är bra för att lyssna på ljud i Windows varning eller tittar på en YouTube-klipp, men inte för att dela musik eller en film i ett litet rum. Inriktningen högtalare orsakar problem om du har den bärbara datorn om på en säng eller pressas mot tjocka kläder i ditt knä. Jag kunde lätt blockera högtalarna med mina ben, vilket gör att de låter dämpat. Kort sagt, skulle audiofiler vara bättre att använda ett trevligt par hörlurar eller ansluta den bärbara datorn till en stereo genom sin HDMI-utgång.

Tangentbord och pekplatta
Den nästan fullstort tangentbord på Aspire 1830T är bekväm för att skriva, men fick blandad respons från våra redaktörer. Acer beslutat att använda en upphöjd Chiclet-stil (även kallad ö-stil) tangentbord med lite större knappar än vad vi har sett på många netbooks med ö-stil tangentbord. Resultatet är mindre utrymme mellan varje tangent som på sikt kan leda till fler stavfel. Ett annat potentiellt problem med denna typ av tangentbord är att personer med långa naglar kan få sina naglar fångats under kanten på tangenterna. I varje fall ser tangentbordet ganska trevligt och bara drabbats av en liten flex eller "studsa" under hård typning press. Tangenterna i sig har en grov matt finish på toppen som bidrar till att öka finger dragkraft. Individuell nyckelåtgärden var smidig, avger ett dovt klick när man trycker.

Pekplattan på 1830T är en ALPS-modell med bra känslighet och lite irriterande fördröjning när du gör snabba rörelser. Det större problemet är flush pekplatta yta som inte avskiljs genom en tydlig skiljelinje vid palmrests. Som ett resultat, är det lätt att av misstag tar bort fingret från styrplattan när du flyttar markören och sedan har markören dyker upp i en helt annan plats när fingret återgår till pekplattan ytan. På en lyckligare anteckning, är pekplattan en gest-kapabel modell så du kan använda flerfingergester som "nypa" eller "pivot" för att styra zoom på skärmen eller bildrotation. De två pekplattknappar har en extremt grunt djup när man trycker och vår prov hade ojämna knappar som resulterade i en fångad tumme på mer än ett tillfälle.

Prestanda och Benchmarks
Acer Aspire 1830T har en Intel Core i7-680 1.46GHz Ultra Low Voltage-processor med Intel Turbo Boost Technology körs i hastigheter upp till 2,53 GHz. Översättning: Även om denna tunna och lätta bärbara ser ut som en netbook är mycket kraftfullare än en $ 350 netbook.

I själva verket, vid tidpunkten för detta skrivs (november 2010) Acer Aspire 1830T-68U118 erbjuder den snabbaste processorn i någon 11-tums notebook vi har granskat. Ändå är det bara naturligt att förvänta sig en hög prestanda med tanke på $ 900 prislapp för denna konfiguration. Alltså, är det värt att nämna att Aspire 1830T var ungefär dubbelt så snabbt som den nya 11,6-tums Apple MacBook Air ($ 999) medan du kör vår syntetiska benchmark av wPrime för att testa beräknings hastigheten på CPU. Allmän systemprestanda är också betydligt snabbare än en single-core eller dual-core Atom-netbook utan märkbar fördröjning i Windows-miljö.

Den 500GB 5400rpm hårddisk är tillräckligt snabbt för att snabbt lasta mest grundläggande program som Microsoft Office eller Adobe Photoshop, men om du regelbundet öppna stora filer som högupplösta bilder eller HD-videofiler kanske du vill uppgradera till en 7200rpm hårddisk eller en högpresterande SSD. Ändå bör 500GB lagringskapacitet vara mer än tillräckligt för de flesta konsumenter som vill lagra sina familjefoton och musikbibliotek.

Den enda uppenbara svagheten i Aspire rustning är de låga prestanda Intel HD integrerad grafik. Ja, levererar Intel GPU smidig HD-videouppspelning (mycket bättre än vad du får från en billig netbook). Ja, stöd för Microsoft DirectX 10-spel innebär att du får bättre-än-netbook spelprestanda. Ändå levererar Acer Aspire 1830T endast en bråkdel av de spel kapacitet av bärbara datorer som i Alienware M11x ($ 799) eller den tidigare nämnda 11-tums Apple MacBook Air.

Kort sagt, är Aspire 1830T helt fantastiskt för allmänt bruk men faller fruktansvärt kort i form av spel för en $ 900 anteckningsbok.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter spelprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Under stress Intel Core i7-680 1.46GHz Ultra Low Voltage-processor höjde utanför fallet temperaturen för Acer Aspire 1830T till "nästan obehagligt varmt" kategorin. Efter 30 minuter med både CPU och GPU stressad, botten av den bärbara datorn nådde temperaturen bara blyg på 100 grader Fahrenheit. Under normala förhållanden vid eller nära tomgång samma fläckar var ca 5-8 grader kallare. Systemfläkten arbetar hårdare i denna bärbara dator jämfört med de flesta Atom-baserade netbooks vi har testat, men det tysta hum av fläkten bör inte vara irriterande för de flesta människor i en typisk skola eller kontorsmiljö.

Batteritid
Tidslinjen serie av bärbara datorer har alltid satt ribban högt när det gäller batteritid. Acer hävdade den ursprungliga 13-tums Aspire Timeline bärbara kunde leverera "upp till 10 timmars" batteritid (ett påstående som aldrig riktigt panorerade ut) och Acer hävdar 1830T kan leverera "upp till 8 timmar" på en enda laddning. Den här gången kan Acers uttalanden om batteritiden vara ganska exakt.

I våra tester med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, trådlös aktiva samtidigt uppfriskande en webbplats regelbundet, och Windows 7 set till Balanced profilen, Aspire 1830T fortsatte igång i 7 timmar och 48 minuter. Jag har ingen tvekan om att du kan förlänga batteritiden förbi 8-timmarsmärke om du sänker ljusstyrkan på skärmen och inte aktivt laddar sidor var 60 sekund. Som jämförelse ASUS Eee PC 1215N netbook med dual-core Atom-processor och Nvidia ION grafik stannade på 5 timmar och 34 minuter och Apples nya 11,6-tums MacBook Air levereras 6 timmar och 15 minuter.

Slutsats
Acer Aspire 1830T Timeline X är en attraktiv anteckningsbok som framgångsrikt levererar netbook bekvämlighet och bärbara prestanda i ett enda paket. Frågan blir då, "Är det tillräckligt?" Det finns ingen förneka att $ 900 köper du en ultraportabel bärbar dator med bättre prestanda än en netbook. Problemet är att det finns andra bärbara datorer (som Alienware M11x och Apple MacBook Air) som gör samma sak och ger bättre spelprestanda också.

Kombinera bristen på spelkapacitet med den frustrerande pekplatta och konsumenter kan bara frestas att köpa tyngre och tjockare Alienware eller dyrare Apple istället. Om du inte bryr dig om att spel då Acer gör en övertygande alternativ. Även om vår konfiguration översyn av 1830T är prissatt till $ 899 det finns andra konfigurationer av 1830T (t.ex. Aspire 1830T-3927) prissatta så lågt som $ 599. Det är inte dåligt för en bärbar dator som slaktar en netbook när det gäller multitasking och videoprestanda.

Fördelar:

  • Bra resultat
  • Utmärkt batteritid
  • Tunn och lätt design

Nackdelar:

  • Obekväma pekplatta och pekplattknappar
  • Lacks spelförmågan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar