måndag 11 oktober 2010

HP ENVY 14 Review

HP ENVY 14 Review
av Kevin O'Brien - 10/11/2010

HP ENVY 14 är en slimmad gaming anteckningsboken drivs av ATI Radeon HD 5650 grafikkort. Den nya 14.5-tums modell är en efterföljare till den äldre 13-tums ENVY, som erbjuder en liknande storlek men sätt mer makt. Läs vidare för att se vad vi tycker om den nya ENVY 14.

Våra HP ENVY 14 Specifikationer:

  • 14.5 "LED-bakgrundsbelyst HD + 1600x900 Display
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5 450M-processor (2,40 GHz, 3MB cache)
  • ATI Mobility Radeon HD 5650 med 1 GB VRAM och Intel GMA HD växlingsbar grafik
  • 4GB DDR3 RAM (2x 2GB)
  • 500GB 7200RPM hårddisk (Seagate 7200.4)
  • Intel Wireless Wi-Fi 6200AGN
  • Inbyggd Bluetooth v2.1 + EDR
  • 8X slot-loading DVD-brännare
  • Två års begränsad garanti
  • 8-cells Li-ion batteri (14.8v, 3800mAh)
  • Vikt: £ 5,57
  • Mått: 14.01 x 9.33 x 1.11-tum
  • MSRP: $ 1049

Bygg och Design
HP ENVY 14, liksom den tidigare ENVY 13 och 15 innan det, har en mycket MacBook-esque utseende och känsla. Kroppen består av en slick maskinmetallskal, som täcker toppen och botten av den bärbara datorn. Skärmen locket och handledsstödet är båda etsas med ett unikt mönster för att förbättra utseendet och ökad dragkraft för handen medan du bär den runt. På insidan av ENVY 14 har ett helt i glas skärm som förhöjer utseendet på skärmen, håller dammet av LCD, och gör sig av den vanliga infällda skärmen gräns. Botten är utformad med både form och funktion, dölja några separata paneler eller batteri, till förmån för ett enda fjäderbelastad panel för att förbättra sitt utseende. Batteriet är dold under detta lock, såväl som skruvar för att få tillgång till systemkomponenter.

Bygga kvalitet på HP ENVY 14 är långt över genomsnittet. Den metallchassi känns bergfast, som samma kan sägas om Apple MacBook Pro också. De övre och nedre skal knyta ihop systemet för att förhindra flex och göra systemet känns väldigt stel. Metall skärmen omslaget ger utmärkt skydd för LCD-med lite hjälp från fronten all-glasyta-och gränsvärden skärmen distorsion från påverkan på båda sidor. Skärmen gångjärn hålla locket ordentligt stängt när datorn är stängd och begränsa skärm vingla när skärmen är öppen, även om spänningen inte är tillräckligt stark för att motivera två händer för att luta skärmen tillbaka. Den palmrest och tangentbordet är mycket solid, visar ingen flex under stark press. Även områden ovanför den direktmatade optiska enheten är flex fria tack vare metallkroppen.

Användare som vill uppgradera eller justera HP ENVY 14 bör inte skrämmas genom att titta på den rena designen i botten av den bärbara datorn. Enligt det spärrade metallkåpan HP lagrar primärsystemet batteri och hårddisk för enkel åtkomst. För att komma på andra systemkomponenter, som det trådlösa kortet, CMOS-batteriet, processor, systemminne, eller till och med båda kylflänsar, du bara ta bort fem skruvar och ta av den återstående nedre panelen.


Tangentbord och pekplatta
HP ENVY har en Chiclet-tangentbord med bakgrundsbelysning belysning för att skriva i dåligt upplysta områden. Tangentbordet var mycket bekvämt att skriva på med en layout som var långt ifrån trångt. Vissa bärbara datorer i dessa dagar verkar vara på väg mot passande numberpads där så är möjligt, men det ENVY 14 håller sig borta från den och lämnar gott om plats över. Bakgrundsbelysningen fungerat mycket bra i mörka rum, slå på och av vid en knapptryckning. Under normala förhållanden nycklarna hög kontrast var lätta att läsa, med en svart bakgrund och ljusa vita bokstäver. Individuella nyckelåtgärder var jämn, med mycket lite ljud som avges när du skriver i måttlig hastighet. Typing tryck som krävs för att aktivera varje tangent var minimal och med minimal nyckel vingla designen kändes bra att skriva på.

Envy 14 har en stor Synaptics pekplatta med integrerade vänster och höger knapparna. Genomförandet tycktes minska antalet fel jämfört med tidigare allt-i-ett-pekplattor jag har använt tidigare, men det kändes ändå otymplig jämfört med modeller med dedikerade knappar. Vila tummen på pekplattan ytan redo att klicka ibland stört den mjuka rörelser av markören. Vi såg inte drastiska problem med misstag zoomning eller rullning, men det ibland visade en graciös känga i en stamning rörelse. Om du inte vilar fingret på ytan men pekplattan var utmärkt. Känsligheten var stor ur lådan och rörelse i X-och Y-axeln var utjämnade att förhindra ovaler medan du ritar cirklar på pekplattan. Genom att klicka på pekplattan tog en liten bit av tryck, liknande pekplattknappar med grunt kast, avger en mild klick när man trycker med lite feedback.


Skärm och högtalare
HP ENVY 14 har en 14,5-tums allt-glas skärm som är unik för denna bärbara dator. Den 14,5-tums skärmstorlek har en högre än genomsnittet HD + (1600x900) upplösning men ett mindre fotavtryck som hjälper till att överbrygga klyftan mellan 13.3/14-inch och större 15.6/16-inch bärbara datorer. Skärmen har högre än genomsnittet hög kontrast och hög färgmättnad. Vi mätte en genomsnittlig kontrastförhållande på 938:1 med vår Gossen MAVO Light Meter. Svärta var utmärkt, som mäter en låg 0.25cd/m2 i mitten och en topp på 275cd/m2. Färger verkade ha en liten röd-cast, som bara hade märkt när du visar en helt vit skärm när du surfar på webben eller skriva dokument. Det var inte tonade nog att se ut som en defekt eller verkligen vara ett problem, men det kan verka av om du sitter framför om en display med en vanlig blå eller gul nyans hela dagen och snabbt titta över på ENVY. Kollar ljusstyrka var utmärkt i starkt upplysta rum, men det var nästan nödvändigt för att öka ljusstyrkan för att motverka reflektioner från all-glasskärm locket. Dessa paneler ser bra ut från en design synpunkt, men tenderar att exponentiellt öka skärmen bländning och reflexer jämfört med vanliga blanka skärmar.

HP ENVY 14 funktioner Beats Audio designade högtalare placerade på framkanten av handledsstödet. Högtalarna är "lap-bränning" vilket innebär att de skulle kunna blockeras av kläder med det sitter i knät, men på ett skrivbord yta de inte skulle innebära några problem. I vårt test lät högtalarna mycket bra för filmer eller musik, men det är svårt att säga hur mycket bättre de lät jämfört med andra liknande storlek bärbara datorer. De var fortfarande bas begränsad utan subwoofer, även om hög-och mellanregister lät ganska bra. Hörlursutgång lät mycket bra, mata rent ljud utan någon elektronisk brus infiltrera linjen. Användare som vill ansluta systemet till en hemmabio kommer förmodligen att använda sig av den digitala ljudutgång via HDMI-anslutningen, för en riktig teaterupplevelse.

Hamnar och funktioner
Port valet på HP ENVY 14 är utmärkt, även med baksidan av den bärbara datorn är reserverad för skärmen endast gångjärn. Systemet har två USB 2.0-portar, en combo eSATA / USB-port, hörlurar och headset uttag, mini-Displayport-ut, HDMI-ut, Ethernet, och en SDHC-kortplats. USB 3.0 skulle ha varit praktiskt med tanke på ökningen av kompatibla tillbehör dessa dagar, men med eSATA ha högre hastigheter, det var inte missat egentligen på det här systemet.


Front: SDHC-kortplats

Bak: Inget

Vänster: Matad optisk enhet,
två USB 2.0-portar, hörlurar / headset
domkrafter

Höger: eSATA / USB-kombiport, HDMI
och mini-Displayport-out, Kensington
lås-kortplats, Ethernet, DC-ingång

Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda för HP ENVY 14 var ingenting mindre än utmärkt när det kom till sin mobila spel förmågor. ATI Radeon HD 5650 dedikerad grafik med 1 GB VRAM kunde hantera de flesta spel på 1280x720 upplösning med måttlig detaljinställningar. Vi testade Left 4 Dead 2 och Crysis Warhead på systemet och fann att systemet ska vara mer än kapabla. Medan Left 4 Dead 2 var lite lättare på systemet vid höga detaljinställningar, Crysis Warhead var inte så mild. Vid gamer detaljinställningar det lite kört ner systemet, men som inställningar skars tillbaka prestandan plockas upp.

Då försöker inte spela de senaste spelen, HP ENVY 14 var en kapabel hemmabio PC (HTPC) med Intel GMA HD integrerad grafik som valts. Med ett tryck på knappen - programvara knapp som är - kan du växla mellan de båda grafiklägen i farten. Även med de GMA HD-grafik systemet hade inga problem alls spela 720p eller 1080p video lokalt eller strömma HD-video från sajter som YouTube. En annan extra perk av ENVY 14 är dess dubbla digitala videoutgångar, bland annat HDMI och Displayport. Detta innebär att du inte behöver förlita sig på VGA-ut, om du vill ansluta fler än en extern bildskärm till den bärbara datorn när den är dockad vid skrivbordet. Totalt sett det enda som vi tror kan ha saknats är en Solid State Drive (SSD) för att verkligen finslipa det totala systemets prestanda. Men med tanke på realtively låg prislapp för dess ingående funktioner, är vi inte förvånade en SSD utelämnades i grundkonfiguration.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (höga poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Värmeeffekt vid normal användning-låg eller tomgång CPU aktivitet, integrerad grafik aktiverade-den ENVY 14 stannade någorlunda sval vid beröring. Med metallbeklädnad någon betydande ökning av temperaturen innebär mer värme överförs i benen eller handflatorna. Medan spel vi hittade systemtemperaturer uthärdligt, men inte det mest bekväma med systemet i knät. Den palmrest och lägre chassi värmas upp betydligt, vilket var bra för ljus-användning men kröp väldigt nära obekväm för längre spelsessioner. Denna typ av erfarenhet är inte ovanligt att mindre spel bärbara datorer, vi hittade samma sak händer på Lenovo IdeaPad Y460 med en liknande inställning.

Fläktljudet var måttlig jämfört med liknande storlek bärbara datorer, men i genomsnitt jämfört med system med liknande hårdvara. Vid tomgång med processorn i Balanserat och grafiken inställd på integrerad grafik, den ENVY 14 hade sin fläkt kontinuerligt körs med låg hastighet på viska nivåer. Det märktes på ett mycket tyst rum, men blandas i när du hade mer bakgrundsljud. Med processorn och dedikerad grafik betonade bullernivåerna gick upp, men inte högre än vad vi hört från Lenovo IdeaPad Y460 med en liknande konfiguration.

Batteritid
Små spel bärbara datorer lever ett hårt liv när det gäller batteritid. De flesta inkluderar snabba processorer, snabb grafik och med vikt är en angelägenhet inte inkludera ett stort batteri. HP inkluderade en 56Wh 8-cellsbatteri med ENVY 14. Den bärbara datorn är också utrustad med hybridgrafik för att växla mellan Intel GMA HD integrerad grafik vid normal användning och snabbare ATI Radeon HD 5650 dedikerad grafik under spel. I våra tester med skärmens ljusstyrka minskas till 70%, trådlösa aktiva och uppfriskande en webbsida var 60 sekunder och Windows i Balanced modell, ENVY 14 stannade på 5 timmar och 15 minuter. Som jämförelse stannade Lenovo IdeaPad Y460 på 4 timmar och 52 minuter i samma test. HP erbjuder också en extern skiva batteri som fäster till botten av den bärbara datorn som tillval om du behöver ännu mer batteritid.

Slutsats
HP ENVY 14 är ett mycket roligt varg i fårakläder anteckningsbok. Från utsidan ser det ut som bara din genomsnittliga bärbara dator, med konstruktionsköer från unibody MacBook, men på insidan dess packade med en mycket kapabel processor och avancerade ATI dedikerad grafik. Vid tidpunkten för att skriva denna översyn för ENVY 14 levereras som standard med Intel Core i3 370M dual-core processor med quad-core Intel Core i7 840M som högsta alternativet. Den ENVY 14 drivs av en hybridgrafikmotor, däribland Intel GMA HD integrerad grafik för daglig användning och ett ATI Radeon HD 5650 för spel. Batteritiden är inte den bästa jämfört med 13,3 till 14-tums "produktivitet" bärbara datorer, men vi lyckades få fem timmar ur ENVY 14 i vårt batteritest. Det finns gott om tid för att njuta av en film på en genomsnittlig flygning, surfa på nätet via ett par klasser, eller anteckningar i ett långt möte. Totalt var vi mycket imponerad av HP ENVY 14 och rekommenderar att kolla in det om du är i marknaden för en 14-tums bärbar dator och vill ha lite mer än en run-of-the-mill prestanda som du kan få från en Apple MacBook Pro.

Fördelar:

  • Utmärkt prestanda, tillval quad-core CPU
  • Mycket bra utseende
  • Superb byggkvalitet

Nackdelar:

  • Blir varm under tryck
  • Twitchy pekplatta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar